Şimdi Ara

Amazon'dan Asus GTX 970 STRIX OC 4GB geldi. BF4 Denendi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
5
Favori
7.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar Amazondan:
    http://www.amazon.com/gp/product/B00NJ9BJ8G/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
    Bu kartın siparişini verdim. Kart bugün elime ulaştı. Siparişi 11 Kasım da vermiş idim. 12 sinde Amerikadan kargolandı, 14 ünde İstanbuldaydı, dün gümrük işleri biraz zaman aldı, bugün 14.20 gibi UPS kargo ile geldi.
    Kartın içinden garanti, fatura ve ya herhangi ek birşey çıkmadı, sadece kart, CD ve bir kitapçık. Kartın yanında ücretsiz oyun veriliyor, Amazon bu kodu mailime gönderdi bugün. Kartın görünüşü gerçekten harika, "backplate" in arkasındaki jelatini söktüm, kartın üstündeki strix ibaresinin üstündeki jelatini de söküp sisteme taktım. Sürücüleri vs güncelleyip BF4 deneyecektim ki 1.29gb lık bir güncelleme gelmiş, indiğinde deneyip sonuçları buraya yazarım.
    Kartla ilgili belirtmem gereken en önemli şey, kartın önceki kartımdan epey bir sessiz çalışması ki önceki kartım 670 windforce(3 fanlı bir model), sistem yük altında iken bile neredeyse hiç ses yapmıyor. Sistem boşta iken zaten fanlar dönmüyor. Siparişi verirken kafama en çok takılan şey "coil whine" olayı idi. Assassin's Creed Unity dahil birkaç farklı oyunda denedim kartı ama "coil whine" olayını tecrübe etmedim. Belki de kasadaki fan sayısı çok olduğu için hissetmemiş olabilrim(5 tane 12cm fan, 2 tane 20cm fan var, minimum hızda dönüyorlar).
    Kartın takılı olduğu sistem:
    Asrock extreme 6 Z77
    I5 2500K @ 4.00GHZ
    8GB 2133mhz ram
    High Power 700 watt PSU

Kart gerçekten fiyat/performans ürünü. Assassin's Creed Unity de bütün ayarlar en üst seviyede 35-45fps alabiliyorum, hiç bir takılma yok ve kartın maksimum gördüğü sıcaklık 65 derece. İşlemciye yapılacak biraz daha OC sayesinde daha iyi sonuçlar alınabilir diye düşünüyorum.

BF4'te deneme fırsatım oldu şimdi. 1080P çözünürlükte bütün ayarlar max. şekilde(vsync açık) 60 fps nin altına nadiren düşüyor ve 51 in altına düştüğünü görmedim.

Konunun tamamını okumayanlar için belirteyim, siparişi verdiğimde kartı Amazon'un kendi satıyordu 349$ fiyat ile. Kargo(25$) ve gümrük(67$) ücretleriyle kart 443$ a gelmiş oldu. BMW hocamın söylediğine göre gümrük ücretleri tamamen geri ödenecek(benden 67$ civarında bir ücret aldılar). Ayrıca kartın yanında verilen oyunu da satacağım. Böylece kartın gelişi 443$-67$-40$=327$ civarına gelmiş oluyor. 735TL civarında bir para. Şu anda en ucuz fiyat 400$ ki Amazon'un kendisinden farklı satıcılar var ve Türkiye'ye kargolamıyor hiç biri. Amazon'un kendi stok getirirse, ihtiyacı olanlar kaçırmasın.

Detaylı inceleme yapacak zaman bulabilirsem yaparım ama pek sanmıyorum yapabileceğimi. Sorularınız varsa sorabilirsiniz. Herkese iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeroksuzler -- 19 Kasım 2014; 22:42:28 >

• Black Friday'in böyle aranan ve stok tüketen ürünlerde pek etkili olacağını sanmıyorum.

ucuza geliyor gayet 470 lira felan kar yapıyorsun az para değil bu yahu risk alınır gibi yinede sen bilirsin.
  • ghost recon advanced kullanıcısına yanıt
    Bankanın alacağı komisyonla 1.100 liraya falan gelir. Üç hafta önce 269 $ civarına düşmüş ; o durumda da 950 - 1000 TL civarına gelir.

Bu karta 308 $ verecekseniz GTX 970 falan düşünün 350 $ civarına. Oradan almaya değmez yani.

Ekleme: Amazon'da vergi kısmının oranlarında bir değişiklik var. Bu kadar yüksek çıkmaması lazımdı. Asıl hesabı yapınca mesajı güncelleyeceğim.

Bu ürüne özel olarak vergilendirmede bir hesap karışıklığı mevcut. Normalde vergi 59 $ civarında olmalı ve üründe taş çatlasın 925 lira falan tutmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 12 Kasım 2014; 3:07:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

Bankanın alacağı komisyonla 1.100 liraya falan gelir. Üç hafta önce 269 $ civarına düşmüş ; o durumda da 950 - 1000 TL civarına gelir.

Bu karta 308 $ verecekseniz GTX 970 falan düşünün 350 $ civarına. Oradan almaya değmez yani.

Ekleme: Amazon'da vergi kısmının oranlarında bir değişiklik var. Bu kadar yüksek çıkmaması lazımdı. Asıl hesabı yapınca mesajı güncelleyeceğim.

Bu ürüne özel olarak vergilendirmede bir hesap karışıklığı mevcut. Normalde vergi 59 $ civarında olmalı ve üründe taş çatlasın 925 lira falan tutmalı.

Herkese yorumları için teşekkürler, kart kargolanmaya hazırlanıyor şu anda :)
    Hocam orda verginin yüksek gözükmesinin sebebi değerinin $549.99 olarak gözükmesinden kaynaklı, vergi bu fiyat üzerinden hesaplandığı için o kadar yüksek.
    @ghost recon advanced 40$ daha vererek 970 almanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. R9 a göre daha az güç tüketiyor ve bildiğim kadarıyla daha performanslı bir kart. Buna ek olarak, zaten ben 970 i 443$ a mal ettim, dediğiniz kart vergisiyle daha pahalıya geliyor. İlan sayfasında "new" yazıyor ise, sıfır üründür. Kartın gelişini kendiniz de hesaplatabilirsiniz. Kartı sepetinize ekleyin, adres girin, onaylamadan önce toplamı gösteriyor. Ne kadarı vergi ne kadarı kargo. Bence ihtiyacınız varsa kaçırmayın. Gerçekten ucuza geliyor.

Arkadaşlar, dün gece biraz araştırdım da "coil whine" olayının olduğunu gördüm 970 kartlarda. Genelde Vsync açınca çözülüyormuş diye okudum. Aranızda bunu dayanılamayacak seviyelerde tecrübe edenler var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeroksuzler -- 12 Kasım 2014; 10:30:32 >

• Sipariş, kartta bekleyen işlemler altında gözüküyor. 990.13TL olarak gözüküyor. Yani $ kuru 2.23 ten hesaplanmış şekilde.
    Daha Fazla Göster
  • 549.99 olsa vergi ücreti 105 - 110 $ civarı tutar. Bunda kesinlikle bir terslik var.

Bu arada bekleyen işlemlerde öyle görünüyor da eğer Garanti Bankası ise % 3'e varan komisyon alacaklardır; diğer bankaları bilemem tabii. Şimdiden haberiniz olsun.

549.99 olsa vergi ücreti 105 - 110 $ civarı tutar. Bunda kesinlikle bir terslik var.

Bu arada bekleyen işlemlerde öyle görünüyor da eğer Garanti Bankası ise % 3'e varan komisyon alacaklardır; diğer bankaları bilemem tabii. Şimdiden haberiniz olsun.

Sizde mi sipariş verdiniz? Ne kart aldınız?
    sürekli güncellenen bilgisayar toplama rehberi, gördüklerim arasında en iyisi ;

http://i1002.photobucket.com/albums/af150/The_FalconO6/CurrentLogicalPCBuyingGuide/Guide.png
  • EVGA GTX 970 Superclocked ACx 2.0 almıştım; ancak kart henüz kargolanmadan iade edip EVGA EU sitesinden başka modelin siparişini verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 13 Kasım 2014; 3:49:18 >

EVGA GTX 970 Superclocked ACx 2.0 almıştım; ancak kart henüz kargolanmadan iade edip EVGA EU sitesinden başka modelin siparişini verdim.

Hayırlı olsun, Evga kartlarda "coil whine" olayının çok daha fazla farkedildiğini okudum çoğu yerde...
    Benim kartı da gece 01.19'da kargolamışlar, bekliyoruz bakalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeroksuzler -- 13 Kasım 2014; 9:08:52 >
  • bu amazondan siparis vermek icin kredi karti sahibi olmamiz gerekirmi ? banka hesabim var.sadece banka hesabimdaki parayla alisveris yapamazmiyiz ? illa kredi karti acmamiz gerekiyormu aekadaslar ?

Ve kredi karti cikartmam gerekirse amazondan alisveris icin hangi kart olmasi gerekir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Wolftired

bu amazondan siparis vermek icin kredi karti sahibi olmamiz gerekirmi ? banka hesabim var.sadece banka hesabimdaki parayla alisveris yapamazmiyiz ? illa kredi karti acmamiz gerekiyormu aekadaslar ?

Ve kredi karti cikartmam gerekirse amazondan alisveris icin hangi kart olmasi gerekir ?

Internet ve yurtdışı siparişlerine izin veren bütün kartlar olur.
  • Sağolun, sizinki de hayırlı olsun. Yorumlara baktığımda sorun yaşayan kadar yaşamayan da gördüm; bu sebeple her marka - modelde olduğu gibi bunda da % 50 şans var gözüyle bakıyorum. İnşallah sessiz bir tane gelir de uğraştırmaz beni.

Orijinalden alıntı: Wolftired

bu amazondan siparis vermek icin kredi karti sahibi olmamiz gerekirmi ? banka hesabim var.sadece banka hesabimdaki parayla alisveris yapamazmiyiz ? illa kredi karti acmamiz gerekiyormu aekadaslar ?

Banka karti cikartabilirsiniz. Ziraatte hesabim var ve o hesaba bagli banka karti. Ve internetten alisverise acik olmali.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: sultanomar

Merhaba,
    Arkadaşlar Amazondan:
    http://www.amazon.com/gp/product/B00NJ9BJ8G/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
    Bu kartın siparişini verdim. İptal etme şansım var. Açıkçası kararsızım. Kartın fiyatı 350$, 67$ vergi ve bir miktar kargo ücreti ile(takip numaralı, 15 gün içinde sipariş), 443$ a geldi toplamda. Henüz karttan çekilmedi. Burda ikinci elinin 1150TL den satıldığını göz önünde bulunduraraktan, böylesinin çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. $ kurunu 2.3 dan hesaplasak bile 1020TL ye geliyor yaklaşık. Üstelik yanında Nvidia oyun da veriyor, onu da 40-50$ gibi bir fiyata satarım diye düşünüyorum. Yani kartın gelişi 900TL civarına düşmüş oluyor. Kartta sıkıntı çıkması durumunda tekrar gönderilmesi gerekmesi dışında hiç bir dezavantajı olduğunu düşünmüyorum.

Sizce siparişi iptal edip, indirim beklemeli miyim? Mesela yakında Black Friday(Kara Cuma) indirimleri gelecek, 28 Kasım tarihinde, sizce daha ucuza bulma şansım olur mu?

Aslında direkt Amazon un kendi sattığı üründen alsaydınız çok daha iyi olurdu çünkü 2 ay sonra vergisi kartınıza iade ediliyor, şu durumda öyle bir iade yapılmayabilir, ayrıca evga dışındaki markaların garantisi TR de geçmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

Merhaba,
    Arkadaşlar Amazondan:
    Bu kartın siparişini verdim. İptal etme şansım var. Açıkçası kararsızım. Kartın fiyatı 350$, 67$ vergi ve bir miktar kargo ücreti ile(takip numaralı, 15 gün içinde sipariş), 443$ a geldi toplamda. Henüz karttan çekilmedi. Burda ikinci elinin 1150TL den satıldığını göz önünde bulunduraraktan, böylesinin çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. $ kurunu 2.3 dan hesaplasak bile 1020TL ye geliyor yaklaşık. Üstelik yanında Nvidia oyun da veriyor, onu da 40-50$ gibi bir fiyata satarım diye düşünüyorum. Yani kartın gelişi 900TL civarına düşmüş oluyor. Kartta sıkıntı çıkması durumunda tekrar gönderilmesi gerekmesi dışında hiç bir dezavantajı olduğunu düşünmüyorum.

Sizce siparişi iptal edip, indirim beklemeli miyim? Mesela yakında Black Friday(Kara Cuma) indirimleri gelecek, 28 Kasım tarihinde, sizce daha ucuza bulma şansım olur mu?

Aslında direkt Amazon un kendi sattığı üründen alsaydınız çok daha iyi olurdu çünkü 2 ay sonra vergisi kartınıza iade ediliyor, şu durumda öyle bir iade yapılmayabilir, ayrıca evga dışındaki markaların garantisi TR de geçmiyor.

Amazon'un kendi sattığı ürünlerden kastınız anlamadım, ürünü zaten Amazon'dan aldım, Amazondaki farklı bir satıcıdan değil. "Sold by: Amazon Export Sales, Inc. " olarak gözüküyor. Şimdi baktığımda, Amazon'un kendi satmıyor, diğer satıcılar var. Ben alırken direk kendisinden aldım ama. Ve, ek olarak ödediğim şey vergi değil, yani Amerikan hükümetine değil o ödeme. Gümrük vergisi diye biliyorum.

"Tax", 0 olarak gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeroksuzler -- 13 Kasım 2014; 12:29:38 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

Merhaba,
    Arkadaşlar Amazondan:

Amazon'un kendi sattığı ürünlerden kastınız anlamadım, ürünü zaten Amazon'dan aldım, Amazondaki farklı bir satıcıdan değil. "Sold by: Amazon Export Sales, Inc. " olarak gözüküyor. Şimdi baktığımda, Amazon'un kendi satmıyor, diğer satıcılar var. Ben alırken direk kendisinden aldım ama. Ve, ek olarak ödediğim şey vergi değil, yani Amerikan hükümetine değil o ödeme. Gümrük vergisi diye biliyorum.

"Tax", 0 olarak gözüküyor.

"ship and sold by Amazon" ibareli olan ürünü aldıysanız, o faturada görünen "deposit fee" miktarı tam 2 ay sonra kredi kartınıza iade ediliyor

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.