Şimdi Ara

Spigen Glas T Slim İncelemem ( 1 senelik tecrübe)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tamı tamına geçen 11 Kasın'da İphone5S'im elime ulaştıktan 5 gün sonra Soigen Galst Slim'i kullanmaya başladım.

Takarken biraz sert davranınca canda çektik atması olsu zamanla o çarlak ilerledi ama fiyatından dolayı önemsemedim eli kesme ya da kullanıma engel yoktu.

Sonra bir çok kez düşürdüm.1.5metreden parkeye düşürdüm.0.5metreden taşa düştü vs. Ekran filmi kendi kırıldı ama ekrana zarar gelmedi.

Gerçekten çok başarılı ekranı koruma anlamında.

1 sene olunca ekran dilminde hafif hafif ele yapışkanlık hissi vermeye başladı.Silince geçse de zamanla tekrarlayınca bende Spigen Glast NANO Slim aldım.

Bu da bir sene kullanıp dökünce normal slimin kırıklı hali :

Varsa sorularınız her iki ekran filmiyle ilgili cevaplayabilirim.

• Clear Coat kaplattırdım, bir şey olursa değiştiririz sözü verdiler.Birşey olmasada 7-8 ay kullan getir yenileyelim dediler.
  • ø kullanıcısına yanıt
    Clear Coat'ta bildiğim kadarıyla kırılma önleme yok amaç çizilme aşınmayı engelleme.

Benim kullandığım üründe amaç sadece ekranın kırılmasını engellemek.

Malum ekran 250TL en dandik yerde taktırmak ve iphone garanti dışı kalıyor.

Ben 1 sene de 60TL verdim.

Bu beni seneye kadar götürür zaten o zamanda telefon değişimi yaparım.
  • Clear Coat'çuyla ben de görüştüm. Bildiğin jelatin. Adam, temperli camlar direk kırılıyor bunlarda kırılma olmadığı için ömrü daha uzun oluyor dedi. Jelatin kaplı demo cihazlara baktım. Pürüzlü olduğu hissediliyor. Az da olsa tozlar vardı. Belki çok yıpranmıştır ama yine de ömrünün kısa olacağını düşünüyorum. Ömür boyu garanti yerine toptan 10-15 tane falan verseler. Bozuldukça yenilesek daha mantıklı.

Üretildiği maddeye göre 2 tür jelatin var.

Biri PET; bu en basit ve ucuz olanı. İnce oluyor, kırılma olmuyor ama ömrü daha kısa oluyor. Güneş gördükçe sararma falan olabiliyor. Ayrıca camlara göre takması daha zor. Baloncuklar kalabiliyor.

Diğeri daha gelmişi, TPU. Bunda UV filtresi falan var. Biraz daha sert oluyormuş galiba.

Bir de temperli camlar var. Bunlar daha kalın, takması daha kolay. Dokunduğunuzdaki hissi çok daha güzel(miş). Fakat jelatinlere göre çok pahalılar. Güzel korusalar da bir düşmede cam parçalanacağı için yenisini almak gerekiyor. Masraflı ama premium kalite olan bu.

Clear coat'un malzemesi hk. bilgi yok. Sanırım PET'tir.

Ben de kararsızım. Bugün TTEC marka temperli cam gördüm Media Mark'ta. Kaliteli gözüküyordu ama denemek lazım. Fiyatı 49 TL civarıydı. Spigen'e göre kalite farkı nasıldır acaba.

• bu spigenin ürünleri harbiden çok sağlam be bende bumper var baya iş görüyor
  • iloome ve moshi'nin curved ekran koruyucuları gelmesse clear coat ile devam. Ben 50 lira vericem, ekranın 1 kısmı açıkta kalaca. sonra curved diye masal anlatacaklar. Kardeşim telefon için 3000 lira gibi paraları gözden çıkarmış adamla dalgamı geçiyorsun sen terbiyesiz diye sorarlar adama.

iPhone 6 için konuşuyorum, iloome veya moshinin özel yanları eğik ve ekranı eksiksiz kaplayan koruyucuları ve clear coat dışında telefonu bozmayan ürün yok.

Clear Coatı su ile yumuşatıp ekrana bırakıyor ve sonra fön makinesi ile kurutyor kemik gibi oluyor. Sonradan hafif yumuşuyor ama tam ayarında oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 11 Kasım 2014; 23:25:58 >
  • Selam beyler. Ürünün kutu içeriğiyle ilgili bilgi alabilirsem sevinirim. Ben bu sefer Spigen almayı istiyorum.

Görseldeki ürün nillkinin parmak izi bırakmayan parlak güçlendirilmiş cam korumasıdır. 36 TL'ye ebayden almıştım.
    Bu sabah ranzadan (1metre80cm) aşağı düşürmüşüm. Uyandığımda telefon yoktu ve yerde olduğunu farkettim.
    Sadece cam korumanın alt kısmı zedelenmiş ve telefonda en ufak darbe yok. Gördüğünüz sol alttan sağ çapraza giden çatlak çıkarırken oluştu.
    Hâlâ cam koruma yerine jelatin kullanan arkadaşlara tavsiye ediyorum. Jelatin olsaydı korumadaki buzlanma telefonda oluşabilirdi. Bu da bir hayli masraf çıkaracaktı.

Bu arada kılıfım spigen neo hybrid. Daha önce de yolda düşürmüştüm taklalar atarak ilerledi. Sadece sürtünmeden dolayı kılıfda ufak bir ezilme oluştu.Kesinlikle parasının hakkını veren ürünler kullandığı anladım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kutu içeriği derken içinden ön temperli cam+arka normal şeffaf film.
    Şayet İphone 5 ya da 5C ise telefonunuz home tuşu stickerı 3 adet.
    Bir de içinden orijinal mi değil mi?Onu anlamak için kod çıkıyor.
    Son olarakta ekleyeyim filmi takmak için elranı takmadan önce silmek adına alkollü bez(ıslak mendil gibi) buna ek olarakta taktıktan sonra hava kabarcıklarını almak için ufak kredi kartı tarzı bir şey var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Kutu içeriği derken içinden ön temperli cam+arka normal şeffaf film.
    Şayet İphone 5 ya da 5C ise telefonunuz home tuşu stickerı 3 adet.
    Bir de içinden orijinal mi değil mi?Onu anlamak için kod çıkıyor.
    Son olarakta ekleyeyim filmi takmak için elranı takmadan önce silmek adına alkollü bez(ıslak mendil gibi) buna ek olarakta taktıktan sonra hava kabarcıklarını almak için ufak kredi kartı tarzı bir şey var.

Dostum açıklama için teşekkür ederim. Ürünü nereden hangi fiyata aldınız ? Parmak izi bırakıyor mu?
    Mesela yukarıda görseldeki nillkin ürününde parmak izi nadiren oluyor; o da kendiliğinden geçiyordu.
    Bu sefer spigen almayı ciddi olarak düşünüyorum da.
  • Parmak izi olmuyor.

Ben Hepsiburada'dan aldım bu konusa kırık resmi olanı 60Tl'ye.
    Şu an takılı olan 80Tl o da hepsiburadadan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende ttec'in koruma camını kullandım. aynı fotoğraftaki gibi oldu..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.