Şimdi Ara

Lytro ışık alanı teknolojisini diğer firmalara da açacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Lytro ışık alanı teknolojisini diğer firmalara da açacak





    Fotoğrafçılık alanında ışık alanı teknolojisini geliştiren ve büyük ilgi gören Lytro, son kullanıcıya yönelik ürünler de geliştirmesine rağmen yine de yaygın olarak benimsenmiş değil. 




    Popular Science tarafından 2011 yılının en iyi 100 teknolojisi arasında gösterilen Lytro kamerası, çeşitli yönlerden gelen 11 milyon ışık hüzmesini yakalıyor ve cihazın içerisindeki ışık alanı motoru bunları işleyerek HD kalitesinde fotoğraflara dönüştürüyor. Bu sayede özel yazılım ile fotoğrafın her noktasına odaklanmak mümkün oluyor.




    Bir dönem Steve Jobs'un Lytro teknolojilerinden faydalanmak için firmanın kapısını çaldığı ancak görüşmelerin bir sonuca ulaşamadığı da günceme gelmişti. Ancak ışık alanı teknolojisi o dönem önemli görülse de sonrasında üreticiler serbest odaklanma özelliğini hem donanımsal hem de yazılımsal olarak farklı şekillerde akıllı telefonlarında sunmaya başlamıştı. Bu bakımdan da ilgi sınırlı kaldı.




    Lytro şimdi ışık alan teknolojisini diğer üreticilere de açmayı planlıyor. Böylece teknolojiyi mobil cihazlarda da yaygın bir şekilde kullanmaya başlayabileceğiz. Firma bu amaçla Lytro geliştirme aracı - LDK yayımlamış durumda. 




    Şimdiden NASA ve Army Night Vision gibi önemli firmalar bu aracı kullanmaya başladı. Lytro, uzaydan daha kaliteli görüntüler çekebilme veya toprak örneklerini analiz edebilme gibi pek çok önemli projede teknolojilerinin fayda sağlayacağını düşünüyor.  

     

     








  • Gerek fotoğrafçılıkta gerek diğer görüntüleme teknolojilerinde harika şeylere yol açar bu durum.Büyük firmalar buna önem verirse güzel şeyler çıkabilir ortaya.
  • ben lytro ismini bir teknoloji belgeselin de duydum ogün bu gündür takip ederim amatör olarakta fotoğrafla uğraşırım bu üründeki teknoloji çok önemli bir gelişme fakat bu teknoloji doğru ellerde doğru şekilde işlenmesi gerekiyor o zaman çok daha iyi olacaktır. lytro firması eğer bu teknolojiyi yüksek lisans bedelleri ile pazarlamayı düşünüyorsa daha uzunca bir süre dslr makinalarda bu teknolojiyi kullanamayacağız demektir.

    NOT: teknoloji ne kadar iyi olursa olsun ulaşılabilir olmalıdır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.