Şimdi Ara

Çok ilğinç bir sistem yanması yaşadık yorumlarınızı bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar..
    İşyerinde iki arkadaş(ayrı ayrı malallelerde oturuyorlar), sabah geldiler ve kasalarının içinden dumanlar çıktıgını söylediler.
    İncelemelerimiz sonucunda iki arkadaşın da tüm bileşenlerinin(işlemci-ram-monitör deneme fırsatım olmadı) yandığını gördüm.
    Harddisk-tv kartı-dvdrw-cdrw-ekran kartı hepsinin entegreleri patlamıştı.kondansötörlerin hiç birinde şişme yok.
    power-supply içinde çıkış katında yanma olmuş,giriş katında hiç bir iz yok.

    Buna sebep olabilecek olaylar nedir merak ediyorum yada damdan düşen arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.



  • Power Supply yüzünden olmuş.Eğer psu içindeki bi kablo eriyip psu yu kaplayan demire değdiyse tüm bileşenler yanar kablolar erir.Ben onun yüzünde fan ın kablolarını yaktım.Başka bir neden: Psu larda şart makineleri gibidir.Gelen voltu düşürür...Eğer bu olay olmadıysa pc havaya uçar tüm parçalar patlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VipLimE -- 19 Ekim 2006; 15:03:33 >
  • iki arkadaşında aynı anda bu sorunu yaşamaları ilğinç. aynı sabah ve aynı saatlerde oluyor..bu şekilde hasar veren virüs felan varmı acaba?
  • PSU dendin sanırım psu bu tip voltaj dalgalanmalarında en azından kendini off konumuna getirir.sisteme zarar vermesin diye..
  • Virüs Psu ya etki edemez diye biliyorum.Virüs değilde elektirik de bi sorun olmuş olabilir.Mesela bişey olmuştur 220W yerine 230W veya 250W gelmiştir.Bu yüzdende olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VipLimE -- 19 Ekim 2006; 19:48:26 >
  • 2 sinede aynı anda aynı $eylerin olması çok ilginç, hiç duymadım böyle bi$ey. Allah allaah
    Ne yapıyormu$ arkada$ların o sırada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuiNatioN -- 19 Ekim 2006; 19:38:29 >
  • Psu nun arkasında genelde bir ayar düğmesi olur giriş voltajı ile ilgili 135w/230w gibi bundan dolayı olabilir gibime geliyor. Eğer ki o ayar 135 r getirildi ise.
  • O 2 arakadaş o sırada ne halt ediyolarmış sorması ayıp? Yani pc test programı olup sistemi çok zorlamıştır parçalar gitmiştir dicem ama....Veya birisi demiştir.Psu nun arkasındaki düğmeyi 230w yap diye yapmıştır yanmıştır sonra diğeride yapmıştır yanmıştır.Hiç aslı yok varya.Açık açık sorunu yazsaydın bizde ona göre cevap verirdik aga.
  • Bak bu doğru olabilir. Ben yandım o da yansın diye :D tahminimce bu iki kişi yanı işyerinde çalışıyor olabilirler

    EDIT: Aynı işyerinde çalıştıgı yazıyor zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferfecir -- 19 Ekim 2006; 19:53:17 >
  • İyide ikiside şu ayarı 135e getirelim dememiştir heralde aynı anda Virus belki parçalara giden voltajları arttırabilir ...? Ama yinede aynı zamanlarda olması garip valla
  • voltajdan dolayı bir sorun olmuş olabilir bir dalgalanma olmuştur bu nedenle olmuş olabilir
  • İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederiz..şu anda bu yazılanların hepsini arkadaşlarıma okuttum çok hoşlarına gitti..tabiiki her ikiside 650 dolar degerinde yeni sistem toplamak zorunda kaldılar..
    Bulamadık sebebini virüs degil zannedersem voltajla alakalı oldugunu herkes düşünüyor..
    Bizde bu yükü elektrik idaresine yükledik..oldu bitti..
    Ama hala ikisininde aynı zamanda olması beni hala düşündürüyo
  • Bu sabah sahur saatlerinde elektrikte çok enteresan ve sinir bozucu gidip gelmeler oldu. Buzdolabından gözlüyorum, elektrik kompresörü tekletiyor, ışık göz kırpıyor, elektronik kısmı ise normal çalışıyor. Ama bu arka arkada çok defa oldu. En sonunda kompresörden enteresan sesler gelmeye başladı, allahtan yanındaydım dolabı çektim fişten. Sabah taktım normaldi. Yani bu nisbeten mekanik bir cihaz buzdolabı. Bilgisayara da kimbilir ne yapar. O saatlerde açıksa makina böyle birşey olmuş olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.