Şimdi Ara

3 snliğine açılıp kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistem imzada, anakarta sata hddlerle sorun çıkardığı için bios update i yaptım. Eski sorunlarım çözülmediği gibi bir de yeni sorunum oldu.
    Kasaya elektrik bağlandığında, bilgisayar 3 snliğine açılıyor, sonra geri kapanıyor. HDD den zarar görüyormuş gibi bir ses geliyor kapanırken de.
    Sonra anakart tamamen bozuldu, tamire gitti geldi, şimdi sata problemlerim çözüldü ama açılıp kapanma sorunum devam ediyor.
    Eski biosu tekrar denedim, o zaman bu sorun ortadan kalkıyor, ancak sata hddlerle tekrar sorun yaşamak istemediğim için güncel biosları kullanmam gerekiyor, onlarda da bu sorun çıkıyor.
    Bulabildiğim tek çözüm biostan, elektrik bağlandığında sistemi başlat demek. Bu şekilde de bilgisayarı her kapattığımda elektriğini kesmem gerekiyor ki, elektirk giderde gelirse bilgisayar açılmasın.
    Daha kesin bir çözüme ihtiyacım var, yardımcı olabilecek var mı?



  • Başka bir işlemci ile çalıştırmayı deneyiniz eger imkanınız var ise eger yok ise işlemciyi sökünüz daha sonra altındaki termal macun denen sıvı kurumuş veya bitmiş olabilir ona bi bakın eger yeni fan vs taktınız ise çıkartıp eskisini takarak deneyiniz.

    Sorun hiçbir şekilde bunlar değilse ramler kısa devre yapıyor demektir.Anakart zarar verebilir dikkat etmek gerek.
  • bana göre senin sorun biostan kaynaklanıyor biosun güç ayarlarıyla biraz oyna düzelebilir. anakart kitapçığın varsa güç ayarlarını ona göre değiştir. bende de ıbm sistem var aynı olay gücü takınca 3 saniye açıyor sonra tekrar kapanıyor. güç ayarlarını kitapçığa bakarak biraz değiştir olmazsa anakartın ithalatçısını falan ara yardımcı olsunlar
  • @Ziborotty

    Hocam anakartta hiç birşey takılı değilkende aynısı oluyor. Yani sadece PSU anakarta bağlı iken ve anakartta işlemci, ram, ekran kartı dahi takılı değilkende PSU ya elektril geldiğinde kart 3 sn liğine açılıyor. Başka işlemci ile deneyemedim.

    @cengiz38

    Bildiğim kadarıyla biosta bu konuyla ilgili olan bölüm POWER > APM Configuration

    Bu bölümde de " Restore on AC Power Loss" seçeneği. Şimdi bu seçenek "Power Off" veya "Last State" de ise, elektrik bağlandığında 3 sn liğine açlıp kapalıyor. ( Last state ayarında, bilgisayar kapalı iken elektrik kesilip de bağlanırsa). Ben de son çare "Power On" da kullanıyorum ki elektrik geldiğinde direk açılsın, çalış-dur HDD lerim bozulmasın.

    Bu bölümdeki diğer seçenekler ise
    Power On By ...... Bunların hepsi disabled.

    Power Management/APM Enabled
    Video / Hard disk Power Down Mode Disabled
    Suspend Time Out Disabled

    Throttle Slow Clock ratio % 50 bu ısındıkça işlemciyi yavaşlatan ayar diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.