Giriş | |
|
|
|
31 Mart 2008; 13:59:20
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: ceremony Cevap için teşekkür ederim Hazar. Lakin benim cihazda kişilere tıklayıp ve herhangi bir ismi seçtikten sonra "düzenle" dediğimde sadece adı ve teli çıkıyor. Acaba kullandığımız windows mobile'lar mı farklı?.. Benim kullandığım 6.0 yani cihazla birlikte gelen sürümü. Bu özellik WM2003ten itibaren var ama. Sadece isim ve numara çıkması bana sanki sizin "Hızlı Arama" listesinde bunu denediğinizi gösteriyor. Kişilere girmek için Başlattan Kişilere gelin. Bir kayıdın üzerine uzun basın, çıkacak listeden Düzenleyi seçin. Benim verdiğim ekran görüntüsündeki görüntünün aynısını görmeniz gerekiyor.
|
|
|
31 Mart 2008; 14:02:17
|
|
|
Arkadaşlar bende tekrar birşey soracağım. Mesaj yazarken sürekli benim yazdığım mesajları hafızaya alıyor tel. Yani yeni bir mesaj oluşturuyorum mesajımı yazarken daha önce ona benzer yazdığım mesajları gösteriyor ve onları ekleyebiliyorum. Fakat ben yazdığım mesajları hafızada tutmasın istiyorum. Malum telefondan bazen arkadaşım mesaj atıyor ve mesaj yazarken mesela 'se' yazdı telefon hemen devamında ' sevgilimNaber? ' diye mesajı gösteriyor :) Olmaz böle cık cık.. Nasıl çözücez bu olayı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalci07 -- 31 Mart 2008; 14:06:55 >
|
|
31 Mart 2008; 14:06:10
|
|
|
Şimdi hayalci, o sistem kelime bazlı hatırlar. Sen eğer "sevgilimnaber" yazarsan çıkması normal. Sorarım sana sevgilimnaber bir kelime mi Arada boşluktan tasarruf etmesen sevgiline yazı yazarken, böyle şeyler olmayacak. Komple iptal etmek istersen çözümü şu., Settings > Giriş > Kelime Tamamlama. Oradaki ilk tiki kaldır, kelime girerken bana öneride bulun gibi birşey yazmalı.
|
|
|
31 Mart 2008; 14:07:47
|
|
|
hahah Hazar cevabın için teşekkür ederim çok güldüm Buarada bendede başlat>Kişilere girdiğim zaman düzenleye basıyorum sadece isim ve numara çıkıyor. Yani senin ekran gelmiyor bir türlü ?
|
|
31 Mart 2008; 14:14:41
|
|
|
Allah Allah benim telefon seçilmiş telefon mu bir tek bende çıkıyor Tam olarak yaptığım şeyleri yazayım. Başlata girdim kişilere tıkladım. Bir kişinin üzerine geldim daha hiçbirşeye tıklamadım sadece seçtim. Sağ "softbutton"a bastım (kırmızının yakınındaki seçim tuşu, ekranda üzerinde Menu yazıyor bende (ingilizce)) Çıkan menüden Edit (Düzenle)yi seçtim. O resimdekiler geldi. Siz de dener misiniz?
|
|
|
31 Mart 2008; 14:20:15
|
|
|
tam olarak aynısını yaptım hatta satırı satırına işlemi işlemine fakat Yinede Sadece ADI : ve Numarası çıkıyor başka seçenekler çıkmıyor. Sanırım sende ayrı bir ajanda programı yüklü ? Yada bizim telefonlar sıradan wm 6.0 yüklü buarada
|
|
31 Mart 2008; 14:27:21
|
|
|
Bende 6.1 kurulu ama çok eminim, 6.0 varken de aynı işleri yapabiliyordum. Not olarak 6.1de ekstra hiçbir kişi yönetimi yazılımı kurulu değil. İnanır mısınız WM5 kurulu MPx200'de de denedim (Smartphone) dediğimden tek farkla kişiye bir kez tıklayınca numarası falan çıkıyor ya, o ekranda sağ softbuttona basarak Edit dedim, aynı görüntü çıkıyor Çok ilginç. Fark etmez belki ama bir de öyle deneyin. Yani kişiye bir kez tıklayın, içindeyken Edit deyin?
|
|
|
31 Mart 2008; 14:32:35
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: hayalci07 tam olarak aynısını yaptım hatta satırı satırına işlemi işlemine fakat Yinede Sadece ADI : ve Numarası çıkıyor başka seçenekler çıkmıyor. Sanırım sende ayrı bir ajanda programı yüklü ? Yada bizim telefonlar sıradan wm 6.0 yüklü buarada Ben çözüyorum sorununu iyi oku :D Senin baktığın numara telefona kayıtlı değil SIM karta kayıtlı ondan dolayı 2 tane seçenek çıkıyor sadece. SIM deki numaraları telefona kopyalarsan o zaman sürüyle seçenek çıkıcaktır görürsün.
|
|
31 Mart 2008; 14:33:35
|
|
|
ıı ıhh olmuyor gerçekten. Acaba şuyüzdenmidir ki benim telefonumdaki tüm kişiler sime kayıtlı? Yani telefon hafızasına kayıtlı kimse yok hepsi sim karta kayıtlı? Sizin kayıtlarda sim karta kayıtlı mı acaba? Birde işlemi tekrar yazıyorum. Başlat > Kişiler > Menüden düzenle dedim olmadı. Sonra tekrar başlat > Kişiler aşağı yukarı ok tuşuyla bir kişinin üstünde durdum ve kırmızının yanındaki softbutonla düzenleye geldim ve bastım banamısın demedi yine sadece isim ve numara geliyor ekrandada başka hiçbir sekme yada buton yok başka özelliklere bakacak.
|
|
31 Mart 2008; 14:34:02
|
|
|
Yahu siz hala SIM karta mı kaydediyorsunuz Deli oldum burada nasıl çıkmıyor diye, sağol earthfrost. Arkadaşlar SIM karta kayıtlı kişilerde bunu yapamazsınız. Sebebi de şu, o ayrıntılı listeyi gördünüz ekran görüntüsünde. SIM kart sadece bir isim ve bu isme ait bir numara kaydetmeye izin verir. O kadar ayrıntıyı SIM kartta saklamak olanaksız, bu yüzden sadece telefon hafızasında işler bu anlattıklarım. Benim de tavsiyem, tüm SIM hafızanızı telefon hafızanıza kopyalamanız, sonra da telefondan "SIM kişilerini gizlemeniz" olacaktır. Böylece ne yardan ne serden, hem SIMi silmemiş olacaksınız, hem de Windows Mobilein tam gücünü kullanabileceksiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 31 Mart 2008; 14:36:09 >
|
|
|
31 Mart 2008; 14:35:44
|
|
|
hahaha earthfrost aynı şeyleri düşünüyormuşuz :) ben yazarken sen göndermişsin :) sinirlenme hazar yaa bende çözmüştüm sorunu bakk earthfrost olmasaydı bende amaca ulaşmıştım :) töbe naylooon
|
|
31 Mart 2008; 14:37:46
|
|
|
buarada sim karttakileri nasıl tele aktarıcaz ? hadi bunu bil hazar bakalım :D
|
|
31 Mart 2008; 15:04:56
|
|
|
SIM Kişilerini Telefona aktarmak ve Kişilerde SIM kayıtlarını gizlemek (Makale yazdırdınız bana ne diyim ki daha ) Programımız SKTools. Bu program çok güçlü bir "tweak" programıdır. Normalde ayarlayamadığınız ayarları mıncıklayıp kurcalamanızı sağlar. Bunun için uyarımı yapayım, fazla kurcalamanız Windowsu elinize aldırabilir ona göre.. SKToolsu kuruyoruz. Telefon hafızasına.. http://rapidshare.com/files/102881578/SKKV.Software.SKTools.v4.1.25.3.rar Kurulumdan sonra programların içine zebille kısayol oluşturuyor malesef. Ben ayrı bir klasöre attım bütün kısayolları, kalabalıktan hoşlanmıyorum. Neyse, SKToolsu çalıştırın. İlk olarak "Category"e basarak "PIM" i seçin. Çıkacak listeyi aşağıya kaydırınca "SIM Contacts"ı bulup tıklayın. SIM kayıtları ekranda listelenene kadar biraz beklersiniz. Sonrasında tüm kayıtları göreceksiniz. "Action"a basıp "Toggle Checkboxes" deyin, bu tüm kayıtları seçmenizi sağlayacak, tabi arada istemedikleriniz olursa yanındaki tiki kaldırmanız yeterli.. Son olarak tekrar "Action"a basıp "Add marked to Contacts"a basıp tüm kişilerin SIMden telefona geçişini izliyorsunuz. Uzun sürebilir, işlem esnasında telefona elleşmeyin. Bu aşamada Kişilere girip bakarsanız bir şok geçirmeniz olası çünkü tüm kayıtlardan ikişer adet göreceksini bir tanesi SIMden bir tanesi telefondan. Peki ne yapıyoruz, SIMdekileri silmeden bu işi halletmenin tek yolu "saklamak". Orada olacak ama göremeyeceğiz. Yine SKToolsu açıp bu sefer "Category"den "Standart" seçiyoruz. Oradan da "Tune Up"a tıklıyoruz. Altta "System Memory and Speed" ile başlayan uzun bir sekme listesi var. Yanındaki küçük okçuklara basarak "Phone Edition" sekmesini bulup tıklıyoruz. Listede "Show SIM Items"i bulup bir kez tıklıyoruz ve ekranın üstlerine doğru çıkacak olan seçim kutusundan "No"yu seçiyoruz. Bütün sayfalara OK deyip ana ekrana kadar çıkıyoruz ve Kişilere girince seviniyoruz. Artık tüm kişiler telefonda. (Eğer hala ikilik varsa Soft reset atın tekrar deneyin. ) Hadi bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 31 Mart 2008; 15:05:41 >
|
|
|
31 Mart 2008; 15:53:05
|
|
|
HAZAR!!! Banka hespa numaranı ver para yatırıcam :) ehueuheu şaka tabiyki. Dediklerini yaptım ve halloldu. Makalen için teşekkür ederim gerçekten senin gibi paylaşımcı insanlar sayesinde birşeyler öğreniyoruz. Sk Toolsu kurcalıyorum güzel programmış buarada :) Tekrar teşekkürler arkadaşım ne diyeceğimi bilemedim kusura bakma nediyim saolasın.
|
|
31 Mart 2008; 17:07:30
|
| | | |