Giriş | |
|
|
|
18 Ağustos 2008; 10:05:55
|
|
|
Fixx hocam teşekkür ediyorum. Active sync 4.2 yükledim düzeldi.Sanırım Windows Mobile 5.0'ın active sync 4.5 ile uyumsuzluğu var.. Teşekkürler tekrar..
|
|
18 Ağustos 2008; 10:23:50
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: alp1 quote:
Orjinalden alıntı: husnuweb quote:
Orjinalden alıntı: alp1 WM 6 olan P535'ime Destinator'ı kurduğumda sinyal çok zayıf diyor.Hiçbir uydu bulamıyor. IGO'yu kurduğumdaysa GPS Sinyal Yok diyor.Sanırım bu sorun lisans ile ilgiliymiş; ama çözemedim. Şu kullanıcı rehberini okusanız her sorunuzun cevabını bulursunuz. Sirf update yapacaksın imzamdan git. Sirf update nedir?İmzanızdan gittim SirfDemo'yu kurdum.Instantfix 4800 bağlandım IGO'yu açtım gene sinyal yok dedi 57600 bağlandım gene sinyal yok. eğer aşağıda yazdıklarımı yapmadıysnız birde bunları deneyin, umarım size yardımı olur; sirfdemoyu açıyorsunuz, SiRFInstantFix i seçiyorsunuz çıkan ekranda Port: COM 2 Baud: 4800 iken connect diyorsunuz, bağlanmasının ardından Done'a basıyorsunuz gelen ekranda sol alttaki Setup 'a basınca çıkan menude Switch to SiRF Binary 'a tıklıyorsunuz işlem tamam ve exit'ten çıkıyorsunuz sonra igo da ana ekranda sol alttaki gps şekline basıp çıkan ekranda saptaya basınca gps 'i bağlantı noktası 2 ve baud hızıda 57600 olarak bulması lazım. Not: Bu sayfada detaylı olarak anlatılmış: http://blog.yxsdf.info/index.php/gps-mode-sirfdemoppc/#more-8
|
|
18 Ağustos 2008; 13:18:52
|
|
|
sevgili onurkillinc; eğer sorunun çözülmediyse bir öneri de ben getirmek istiyorum. benzer sorun bende de olmuştu.gerçi "benzer" diyorum,çünkü benimkiyle tamamen aynı değil.ama bende de ö ş ü ç gibi karakterler arapça simgelere dönüşmüştü..Resco keyboard adında bir sanal klavye skini var,onu kurup,kurarken ülkeyi türkiye,dili de türkçe seçersen sorununa çözüm sağlayabilir.ancak resco keyboard'un trial versiyonu 14 günlük,asusun ayarlar kısmında klavye simgeli "input" kısmından resco keyboard için key girersen full yapmış olursun;)bir de böyle dene istersen..
|
|
18 Ağustos 2008; 14:12:31
|
|
|
merhaba arkadaşlar sormak istediğim birşey var cihaz gerçekten çok güzel ve kaliteli ama mesaj yazmak istersek sadece kalemle dokunmatik ekrandan mı yazıyoruz yane başka bir alternatif yok değil mi ?
|
|
|
18 Ağustos 2008; 15:03:32
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: darnglove merhaba arkadaşlar sormak istediğim birşey var cihaz gerçekten çok güzel ve kaliteli ama mesaj yazmak istersek sadece kalemle dokunmatik ekrandan mı yazıyoruz yane başka bir alternatif yok değil mi ? Evet..Ancak bu ayakta yolculuk eden kişiler için güçleşebiliyor..Şehir içinde sıcakta sıkıcı bir hâl alabiliyor.. Klavye programları mevcut..Daha rahat yazmak için harfleri ve işlevsellikleri büyütülüyor.. Ayrıca benim sorunum çözüldü..Reset attım ve o ilginç ekran bir daha gelmedi..Herhaldi güncellemeye ihtiyaç kalmadı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurdeniz65 -- 18 Ağustos 2008; 15:02:19 >
|
|
18 Ağustos 2008; 17:26:28
|
|
|
Arkadaşlar mp3 sorunu da çözüldü. cihaz "windows/rings" klasörünün altına attığı mp3 leri neyle açacağını bilmiyordu. core player ile aç dediğimde sorun çözüldü. Önceden conduits music player yüklüydü ve "enforce file associates " işaretliydi. pocket player a unutturup core player ile aç diyince oldu. Benzer problemleri olanlara yardımcı olabilirim. Ayrıca aşağıdakini denedim pek bi fark göremedim: quote:
Orjinalden alıntı: jajabo -------------------------------------------------------------------------------- telefon geç çalma sorunu çözümü ; telefon çalma modlari regeditte scriptlerle desteklenen bir sistem. apw3r kodu standart zil sesinin kodudur. burada bulunan w3 (wait 3 second) 3 saniye geç çalmasina sebep olur. bu bi bakima kontrol mahiyetinde. sd'den zil sesi seçtigimizde dosya konumunu 3 saniyede dogrulayip çagriyi alip o zil sesini çalar. ama maindeki zil tonlarini kullanalar yada maine atanlar için bunun çözümüyine regedittedir. Registry editörü ile regedite girip Ringtone0 anahtarini aratip script keyini (apw3r yazan) apr olarak degistirin. soft resetle cihazi tekrar baslatin. geç çalma sorunu kalmayacaktir. anahtar : \hkcu\controlpanel\sounds\ringtone0 \hkcu\controlpanel\sounds\busytone degerlerini apr olarak degistirin böyle biryazı gördüm sitede ... bizim asuslara uyarmı yada deneyeniniz varmı??
|
|
|
18 Ağustos 2008; 18:00:37
|
|
|
slm onurkılınc, cebim dekipc com adresindeki forumda bu yazıyı gördüm ordan alıntı yapmıstım.. işe yarar demişlerdi ama yaramıyor demek :((
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jajabo -- 18 Ağustos 2008; 17:58:57 >
|
|
18 Ağustos 2008; 19:01:57
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: jajabo slm onurkılınc, cebim dekipc com adresindeki forumda bu yazıyı gördüm ordan alıntı yapmıstım.. işe yarar demişlerdi ama yaramıyor demek :(( aslında hemen arayan telefon çaldıktan sonra 1 saniye içinde asus da çalmaya başlıyor. Faydası olmuş olabilir. Yine de değiştirmek kendi riskiniz. Ben mobidiv in reg. lerini sildim başım neler neler geldi. Belki bu da ilerde sorun olabilir...
|
|
|
19 Ağustos 2008; 15:13:24
|
|
|
arkadaşlar..... p535 için wm6.1e geçiş yapmaya çalışıyorum ama okuduklarımdan net birşeyler anlayamadım :( şimdi kartımı fat olarak formatladım. netten ne indireceğim ne yapacağım inanın birşey anlamıyorum :( detaylıu bir şekilde anlatabilen biri olur ise çok sevaba girecek :) şimdiden çok teşekkür ederim
|
|
|
19 Ağustos 2008; 18:09:14
|
|
|
Şu piyasada bulunan yüksek kapasiteli pillerden kullanan yok mu hiç? Benim orjinal bataryam galiba bozuldu %20 lerin altına düşmüyor artık pat diye kapanıyor direk full bitmiş gibi hiçte açılmıyor şarj edene dek. Fiyatlara baktım orjinal bataryalarla o yan sanayi ama 2400 lük bataryalar neredeyse aynı fiyat. Deneyen var mı görüş belirtse?
|
|
19 Ağustos 2008; 19:31:13
|
|
|
Arkadaşlar bu p535 hangi çözünürlüğe kadar videoları takılmadan oynatabiliyor? benim attığım 720x540 wmv filmi çok çok yavaş gösteriyor. Ram falan boş üstelik, core player 1.2.5 ile neredeyse hiç oynatmadı. takıla takıla 1fps bile değil. birçok ayar denedim fayda yok... pocket player ile birazs oynatır gibi oldu çok çok yavaş da olsa. sizin benzer deneyimleriniz oldu mu=?
|
|
|
19 Ağustos 2008; 21:57:30
|
|
|
Herkese merhaba arkadaşlar.. 1 hafta önce aldım telefonumu.Bi kaç tane sorunum var inşallah çözebiliriz. 1 - ) Telefonu ilk aldığımda wifi olan bir cafede veya başka bir yerde wifiyi açınca ekrana bağlanabilecğim ağlar geliyordu vebende şifresizlere giriyordum.Ama artık olan yerlerde bağlantı ekranı gelmiyor.Bende ayarlara girip bağlantıyı görüyorum bağlan diyorum ama yine bağlanmıyor.Sayfa açmaya çalışıyorum girmiyor.Yapmam gereken bir ayar var mı ? 2 - ) Telefonun bluetooth özelliğini halen kulanabilmiş değilim.Karşıdaki telofonla biribirmizi buluyoruz ama hiç bir şey gönderemiyorum.Bunun içinde ne yapmam lazım. Yardımcı olursunuz inşallah..
|
|
|
19 Ağustos 2008; 22:56:02
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: chieftr Herkese merhaba arkadaşlar.. 1 hafta önce aldım telefonumu.Bi kaç tane sorunum var inşallah çözebiliriz. 1 - ) Telefonu ilk aldığımda wifi olan bir cafede veya başka bir yerde wifiyi açınca ekrana bağlanabilecğim ağlar geliyordu vebende şifresizlere giriyordum.Ama artık olan yerlerde bağlantı ekranı gelmiyor.Bende ayarlara girip bağlantıyı görüyorum bağlan diyorum ama yine bağlanmıyor.Sayfa açmaya çalışıyorum girmiyor.Yapmam gereken bir ayar var mı ? 2 - ) Telefonun bluetooth özelliğini halen kulanabilmiş değilim.Karşıdaki telofonla biribirmizi buluyoruz ama hiç bir şey gönderemiyorum.Bunun içinde ne yapmam lazım. Yardımcı olursunuz inşallah.. Slm, sağ alt köşedeki Blutooth yöneticisini açarsan orda dosya transferi var. ona tıkladığında dosya gönderme seçenekleri çıkacak. Ben tek tek gönderebiliyorum dosyaları. Tabii cihazların eşleşmiş olması gerekebilir. (hani arattırıp bulduktan sonra karşıdaki cihazı, bir şifre yazıyorsun diğer cihaz da aynı şifreyi giriyor ya o) wireless ı bilmiyorum aynı yerlerde girememe sorunu olması garip. kolay gelsin.
|
|
|
19 Ağustos 2008; 23:00:23
|
|
|
arkadaşlar benim core player la ilgili çok korkunç bir sorunum var. Sadece yüksek çözünürlüklü divx leri falan değil basit 500kbps lik 640*480 lik filmleri bile nerdeyse hiç oynatmıyor!!!!! Film 1 saniye falan oynayıp duruyor. 5-10 saniye bekleyip 1 saniye daha oynuyor o derece kötü. Ama 320*240 lık mp4 ü çok rahat oynatıyor hiç kasmadan. Dahası bu dediğim filmleri (wmv) de core player daki "benchmark" a girdiğimde çok güzel oynatıyor hatta %200 hızda oynatıyor görünüyor. Bir kaç faklı core player sürümü denedim olmadı. Uzman görüşüne ihtiyacım var, ya da bir fikri olan herkese. çok moralim bozuldu ben p535 i film yavaşlamaz diye almıştım...
|
|
|
20 Ağustos 2008; 14:12:52
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: onurkillinc arkadaşlar benim core player la ilgili çok korkunç bir sorunum var. Sadece yüksek çözünürlüklü divx leri falan değil basit 500kbps lik 640*480 lik filmleri bile nerdeyse hiç oynatmıyor!!!!! Film 1 saniye falan oynayıp duruyor. 5-10 saniye bekleyip 1 saniye daha oynuyor o derece kötü. Ama 320*240 lık mp4 ü çok rahat oynatıyor hiç kasmadan. Dahası bu dediğim filmleri (wmv) de core player daki "benchmark" a girdiğimde çok güzel oynatıyor hatta %200 hızda oynatıyor görünüyor. Bir kaç faklı core player sürümü denedim olmadı. Uzman görüşüne ihtiyacım var, ya da bir fikri olan herkese. çok moralim bozuldu ben p535 i film yavaşlamaz diye almıştım... Cihazın çalışma modunu; film oynatacağın zaman bir de "Turbo Mod" a alıp dene. Büyük ihtimalle problemsiz oynatacaktır. Kolay Gelsin.