Şimdi Ara

EA, Battlefield 4'ü iOS üzerinde çalıştırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • EA, Battlefield 4'ü iOS üzerinde çalıştırdı


     

    Frostbite'ı mobil platformlara taşıma konusunda çeşitli çalışmalar yürüten EA, bir kez daha motorun masaüstü platformlar ve konsollarla sınırlı kalmayacağının işaretlerini verdi.




    EA, söz konusu çalışmalar kapsamında Frostbite ile geliştirilen Battlefield 4'ü iOS üzerinde çalıştırmayı başardı. Battlefield 4'ün iOS sürümüne ait birkaç görsel de yayımlayan EA, bu motorun doğru kullanıldığında, mobil cihazlarda nasıl bir performans sergileyeceğini de ortaya koymuş oldu. 




    EA'nın bu başarısının ardındaki en önemli unsur ise, iOS cephesindeki Metal API'leri olarak karşımıza çıkıyor. Hatırlayacağınız üzere WWDC 2014'te iOS 8'le birlikte lanse edilen Metal, donanımın daha verimli kullanılmasını sağlayan bir alt yapı vaat ediyordu.




    iOS üzerinde çalışan bir demoya sahip olan Battlefield 4'ün tam anlamıyla mobil cihazlarda boy gösterip göstermeyeceğini düşünmek için şu an biraz erken. Ancak, ilerleyen dönemlerde gücünü Frostbite'dan alarak, üst düzey bir görsellik sunan mobil oyunlarla karşılaşmamız oldukça muhtemel. 

     


     EA, Battlefield 4'ü iOS üzerinde çalıştırdı









  • Güzel haber, mobil oyunculuk son zamanlarda en hızlı gelişen alan.
    Çoğu firma güzel potansiyele sahip olduğu için mobile kayıyor.

  • A8İn gücünü anlayamayanlara güzel örnek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haberi paylaşmak için girmiştim.Benden önce davranmışsınız:)

    Şu ana kadar işler gayet yolunda gitmiş,port eden dice yetkilisine göre.Gorseller gerçekten muazzam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet donanıma laf atmaya devam etsin. İş yazılımda bitiyor. En hızlı işlemcili diye satılan androidler bir süre sonra kasılmaya donmaya başladıktan sonra ne anladık ondan?

  • NE DİYOSUNNN???
  • konsollar bile çok zorlanıyor enterasan.

  • Harita sanki oyun low'da çalışırken dürbünle uzaklara baktığımız zamanki gibi gözüküyor detaysız AA'sız ve düşük poligonlu. Açıkçası etkilenmedim. Frostbite motorunun güçlü ama zor programlanan bir motor olduğu biliniyor. Bu daha çok bir pazarlama denemesi gibi geldi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Melikşah

    Millet donanıma laf atmaya devam etsin. İş yazılımda bitiyor. En hızlı işlemcili diye satılan androidler bir süre sonra kasılmaya donmaya başladıktan sonra ne anladık ondan?

    Bu habere bile android vs ios havasını verdiniz ya helal olsun. Nedense androidçilerde böyle bir şey yok, hep ios çiler yapıyor, çekilemeyen bir şeyler var sanırım...
    Not: her iki platformuda kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun diyorum.. eğer mobil bu hızla giderse artık pc oyunlarını mobilde oynuyabiliriz.. bence çok güzel olur.. Hatta buna ek olarak klavye mouse takılsa tadından yenmez.. :) ufak bir pc gibi kullan ^^ ilerleyen zamanlarda çok daha iyi şeyler göreceğiz.. şu apple'ın en sevdiğim tarafı yazılım kanadı.. gerçekten çok başarılı.. Aynısını google'dende bekliyorum neler olacağını ilerleyen zamanalarda göreceğiz :)

  • A8 hakikaten çok verimli bir işlemci bu bir gerçek. Fakat bu demonun nasıl çalıştığına dair hiç bir fikrimiz yok. Hangi ayarlar yapıldı hangi optimizasyonlar yapıldı bilemiyoruz. Yinede teknolojinin geldiği nokta için büyük bir iş başarılmış. PC'lerimizde bize kök söktüren, harici kartlarımızla bile bizi aşırı zorlayan Frostbite, çift çekirdekli A8 karşısında boyun eğmiş. Acaba gün gelirde 4 çekirdekli A11 A12 gibi işlemciler gelirse ne olacak hayal edemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 7 Kasım 2014; 1:01:56 >
  • Yok artık battlefield 4 çalıştırıldıysa mobil platformlar yeni bir çağa girmiş ve artık oyun konusunda pclere,konsollara ihtiyacımız kalmadı demektir.Ama ne olursa olsun konsolların tadını vereceğini zannetmiyorum.

  • KEsilmeden tam sürüm şekilde oynatabilecekse elimizdeki pc leri atalım . Alalım A8 tabanlı bir cihaz işimiz görüslün ama mause olmadığı için Pc tadını almayız gibi gözüküyor .

  • Yalnız burada payenin çoğunu A8X veya A8 chipi değil Metal Api'si hak ediyor. Haberden anladığım kadarı ile eğer Metal olmasaydı değil A8, A8x bile bu oyunu çalıştıramayacaktı.

  • Sağlam kapak oldu iphone 6 tanıtılırken masaüstü oyunları seviyesinde olacak bu olacak su olacak dendi EA iPhone 6 çok güçlü falan dedi alın şimdi herifler bf4 ü oynattı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyunu verimli olarak ipad air 2 ve iphone 6 calistirir androide gelirse tegra k1 ile exynos 5433 lu cihazlar yoksa zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BraveHeart- -- 7 Kasım 2014; 7:48:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç bir şey masa başında ekran karşısında sanki tank pilotu gibi oyun oynamanın tadını veremez ! ?
    örneğin 32" nere 3,5" nere arada 10 kat değil 1000 kat oyun heyecanı farkı var :)
    ama ufak şeylerle mutlu olurum diyenlerdenseniz o ayrı bir mesele :D

  • Bu olaylar mobilin gücünü göstermekten ziyade konsolların (pc değil konsol) ne kadar güçsüz, zayıf olduğunu gösteriyor.

    Ayrıca 20 gb oyunu mobilde zor oynarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mouse ve klavye olmadan oynamak zevksiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • önce pc'de adam gibi çalıştırmayı başarsınlarda. iki gün önce aldım oyunu, oyuna girdikten üç saniye sonra donup masa üstüne atıyordu. oyun kurulumda otomatik olarak custom ayarları seçmişti. bende ayarları custom'dan high'a aldım ve düzeldi. custom ayarda çalışamıyor. böyle bir saçmalıkta ilk kez gördüm.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.