Şimdi Ara

TDA7294 SORUNU-ÇÖZÜLDÜ AMFİ ÇATIR ÇATIR ÇALIIYO...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
24.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar amfiyi kurdum simetrik beslemeyi sağladım (2x37volt) ama ne ettiysem amfi çalışmadı Devrede 6 tane şase ucu var bunları trafonun şasesine bağladım bağlantılar doğru bundan eminim

entegre ısınmıyor sadece çıkışa hoparlörün1. ayağından sonra 2. ayağı da bağlayınca bi anlık çıt diye ses geliyor sonra tık yok

acaba sorun ne olabilir

(devreyi kontrol ediyorum herhangi bir sorun yok görünürde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mizra -- 23 Ekim 2006; 9:34:24 >

• tda7294 kolay gibi göründü acaba direk delikli pertinaks üzerina yapan varmı baskı devre yapmadan da toplayan varmı bu devreyi??
  • http://www.sesfrekans.sistemleri.com/
    Burada var ama baskı devre.
    Ama delikli pertinaksa da yapılamaz diye birşey yok.
  • hocam ben 5cmx5cm delikli plakete yaptım süper oldu valla elimde eski p4 metal soğutucusu vardı onuda bağladım 2x32 voltla besliyorum son seste dahi ısınma sıfır valla bu işlemci soğutucuları çok işe yarıyor bir tane daha yapıp yanına bağlamayı düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

hocam ben 5cmx5cm delikli plakete yaptım süper oldu valla elimde eski p4 metal soğutucusu vardı onuda bağladım 2x32 voltla besliyorum son seste dahi ısınma sıfır valla bu işlemci soğutucuları çok işe yarıyor bir tane daha yapıp yanına bağlamayı düşünüyorum

sezer hocam resim alabilirmiyiz bakalım iyice aklıma yattı bu devre
    birde tam olarak malzeme listesi nedir hepsini yazabilecek biri var mı??
    hayırlı kandiller...
  • hocam valla resim yok daha fotoğraf makinası alamadık

benim yaptığım devre bunu aynısı

• quote:

hocam valla resim yok daha fotoğraf makinası alamadık

benim yaptığım devre bunu aynısı

/>

sezer hocam sağolasın bu şema daha kolaymış diğer bulduklarıma göre
    datasheet mesela dedim bu ne birde siz 5x5 pertinaksa yaptım deyince birden neyse şimdi soru kalmadı aklımda herkese hayırlı geceler...
    not: devre tam görünmüyor, resme sağ tıklayıp farklı kaydet diyerek bilgisayarınıza kaydedip bakın bende başta yine bi şaşırmıştım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet son bir soru daha şimdi bu şemadaki mute ve standby da anahtar var gibi görünüyor
    eğer mute anahtarı açılısa amfi susar ve ben bu özelliği kullanmıyacağım
    standby ucu da tam olarak ne işe yarıyor anlayamadım eğer bunlar işime yaramayacaksa bunları ve önündeki dirençleri iptal edip devreyi kursam bir sorun çıkar mı

saygılar...
  • sorular bitmek bilmiyor kafama takılan ne varsa sordum valla şimdi de şemada işaretlediğim yerlerle ilgili birkaç sorum olacak:

bu kırmızı yuvarlak içine aldığım kısımları napacaz
    mesela out kısmına tek kutup geliyor entegreden diğer uç boşta acaba bunlara - mi bağlayacaz

birde entegrede mute-gnd ucu ile stndby köprülenmiş vaziyette bunların da ucu boşta
    forumda bazen çalışmayan amfilerle ilgili konu açıldığında soruluyor gelen cevaplarda ise mute ucuna da elektrik verin deniyor acaba bu muhterem uc o uçmudur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mizra -- 20 Ekim 2006; 8:54:12 >

• hocam stand by ve mute uçkarını + ya verirsen amfi çalışır. gelelim kırmızı daire içine aldıklarına onların hepsi şasedir hocam hepsini birbirine bağlayıp şaseye bağlayacaksın. yanlız bu amfi simetrik besleme ile çalışıyor bu konuda bilginiz yoksa önce bir araştırın
  • quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus

evet son bir soru daha şimdi bu şemadaki mute ve standby da anahtar var gibi görünüyor
    eğer mute anahtarı açılısa amfi susar ve ben bu özelliği kullanmıyacağım
    standby ucu da tam olarak ne işe yarıyor anlayamadım eğer bunlar işime yaramayacaksa bunları ve önündeki dirençleri iptal edip devreyi kursam bir sorun çıkar mı

saygılar...

hocam sakın dirençleri iptal etme eğer kullanmayacaksan direk + ya bağla ben mesela öyle yaptım
  • hocam son soru daha bu devrede pot göremedim ben napacaz onu??
  • pot mu hocam potu nerede kullanacaksın istediğin şey ton kontrol mü yoksa sadece ses ayarı için mi
  • quote:

pot mu hocam potu nerede kullanacaksın istediğin şey ton kontrol mü yoksa sadece ses ayarı için mi

sadece ses ayarı ya göremedim devrede yok anlaşılan ama kolay bişi galiba (bilmeyince böle)

bu arada iyi sallandık arkadaşlar cümleimze geçmiş olsun

• tamam sezer hocam çok sağol
  • kardeş bana inanmıyacaksın ama ben tda 7294 100 watt anfiyi delikli delikli plakete yaptım. ve sıra denemeye geldi küçük bi soğtucu bağlamıştım.elektriği verdim.hiç ses çıkmadı sonra girişi bir dokunayım dedim.ALLAH anfi resmen canavardı dev 20 cm subwooferdan öle bi dınnn sesi çıktıki ben bir anda korktum subwooferın göbeği yerinden çıkıcakmış gibi oynuyodu manyak bişeydi ama 25-30 sn sonra entegre fırın gibi olmuştu nedeni ise benim artı eksi hattını ince kablolarla götürmem ve soğtucuyu küçük bağlamamdı.devre öle 5 ay kadar durdu sonra söktüm devre boyutları ise 7,5 cm 7,5 cm yani küçücüktü.şu an baskı devreyle olanını yaptım nedense delikli pertinakstaki gibi yüksek ses çıkarmadı.hiç distors,yon yok anlayamazsın çalışıp çalışmadığını ama baskı devreleside süper söliyim...
  • arkadşalr bunu baskı devreye aktarabilecek arkadaşımız var mı?

ben akaracagım ama okuldan fırsat olmuyor ? yaparsanız sevinirim . teşekkürler
  • http://www.elektroda.net/audio/tda7294/index.html
    Şimdilik bunu bulabildim, bu da köprü devre.. Düzünü araştırıyorum bulunca vereceğim
  • Buldum, buyurun.

• 2 kere oldu ama şemayı da vereyim.

http://www.elektroda.net/audio/index2.html adresinde de "bir sürü" devre bulabileceğiniz gibi DJVU adında özel bir eklentiyle açılabilen bir şema var, 200. sırada. O eklentiyi indirip sayfayı IE'de tekrar açarsanız 1, 2, 3 ve 4'e tıklayarak görebilirsiniz. Orada da PCB var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 21 Ekim 2006; 20:38:02 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.