Şimdi Ara

Nokia, amiral gemi seviyesinde bir Android akıllı telefon ile yeniden piyasaya dönebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Nokia, amiral gemi seviyesinde bir Android akıllı telefon ile yeniden piyasaya dönebilir





    Mobil cihaz bölümünü Microsoft'a sattıktan sonra akıllı telefon pazarına yeniden girme fırsatları arayan ve bu niyetini duyurmaktan da çekinmeyen Nokia, farklı planlar üzerine yoğunlaşmış durumda. 




    Firmanın Microsoft'a devrettiği Nokia isim hakkının kullanım süresinin dolmasını bekleyeceğine dair ilk açıklamaların ardından bu kez bazı kaynaklar isim konusunda değişiklik yapılabileceğini iddia ediyor. 




    İddialara göre Nokia, amiral gemi seviyesinde bir Android akıllı telefon hazırlığında ve bu iş için N9 modelini geliştiren ekibi görevlendirdi. Bilindiği gibi MeeGo işletim sistemi üzerinde çalışan Nokia N9 oldukça olumlu yorumlar almış ve ilgi görmüştü.




    Nokia'nın marka devri nedeniyle Android akıllı telefonunda Here isimlendirmesine yer verebileceği konuşuluyor. Ekibin karakteristiği gereği ortaya çıkacak akıllı telefonun N9 tasarımından izler taşıyacağı da ifade ediliyor. Nokia X serisi ile aslında firma Android cephesine göz kırpmış ancak tam satış dönemine denk geldiği için proje rafa kaldırılmıştı. Nokia'nın en azından bir Lumia cihazını Android işletim sistemi ile piyasaya sürmek istediği sık sık dile getirilmekteydi.




    Nokia'nın yeni akıllı telefonunu ne zaman piyasaya süreceğine dair bir bilgi yok. Ancak eskisi gibi yaygın bir dağıtım ağının aksine sınırlı bölgede satış yapmak zorunda kalabileceği belirtiliyor. 

     

     

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Nokia-rumored-to-be-planning-a-return-with-a-flagship-Android-device_id62399







  • Geçti Borun pazarı, sür eşeği Niğdeye.

  • İsim kullanım hakkı süresi ne kadar ki?
  • Nokia X projesi rafa mı kaldırıldı? Telefon çıktı, satılıyor, hatta anneme aldım.

  • Neden olmasın demek isterdim . Ama Nokia nın satışından sonra artık Nokia bitti dönüşü çok zor olur . Çinliler de işi büyütmeye başladı artık onlar söz sahibi olacak gibi .

  • Yokluğu hissedilmiyor işi bitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi acımamızımı bekliyorlar yıllarca 2-5mb hafızalı
    telleri kaça sattılar hatırlıyorum.
    symbian telleri hariç iyi iteliyorlardı.

  • Meego maemo isimli bir projelerinin sonraki vesiyonuydu o zamanlar n900 diye bir telefon almıştım içerisinde linux tabanlı maemo5 işletim sistemi vardı.Cihazda tek cekirdek 1ghz işlemci ve 256 mb ram vardı ve inanın günümüzün çöp androidinden şu an bile daha hızlı nokia symbian saçmalığını bırakıp açık kaynağa yönelmeliydi daha milletin android telefonu hiç bir uyugulamayı adam akıllı açamazken ben bu cihazla wireless şifresi kırıyordum psx emulatorü çalıştırıyordum altyazı destekli hd dizi izliyordum flac muzik dinliyor flash desteği ile internet kullanıyordum. Multitask ile 45 uygulamayı aynı anda çalışırıyordu bu cihaz . Gerçekten optimal bir işletim sistemiydi mobil sektör için maemo5 ne var ki nokia bunu sadece hobi yapar gibi 3-5 adama emanet etti ve mecburmuş gibi symbiandaki inadını sürdürdü sonuç, microsoft tarafından yutuldu bir yerde hak etti bir yerde yazık oldu. Araştırmanızı tavsiye ederim bu cihazlar hiç türkiyeye gelmedi bile özel ilgi alanım oldugu için araştırıpp bulmuştum n900 ,n8xx serisi cihazları.





  • Lens, batarya, sağlamlik..
    Nokia donerse ses getirebilir. Mesela Lg çok mu goz onundeydi g2'den once?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android ile döneceğine MeeGo ile dönsün. O arayüze sahip bir işletim daha hâlâ yok. Gerçi onu geliştiren ekip Nokia'da değil, dolayısıyla da MeeGo olma ihtimali ortadan kalkıyor. Ama yine de WPlu Nokia'dan iyidir. Bakarsın belki S60 arayüzünü Android'de görürüz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black98

    Meego maemo isimli bir projelerinin sonraki vesiyonuydu o zamanlar n900 diye bir telefon almıştım içerisinde linux tabanlı maemo5 işletim sistemi vardı.Cihazda tek cekirdek 1ghz işlemci ve 256 mb ram vardı ve inanın günümüzün çöp androidinden şu an bile daha hızlı nokia symbian saçmalığını bırakıp açık kaynağa yönelmeliydi daha milletin android telefonu hiç bir uyugulamayı adam akıllı açamazken ben bu cihazla wireless şifresi kırıyordum psx emulatorü çalıştırıyordum altyazı destekli hd dizi izliyordum flac muzik dinliyor flash desteği ile internet kullanıyordum. Multitask ile 45 uygulamayı aynı anda çalışırıyordu bu cihaz . Gerçekten optimal bir işletim sistemiydi mobil sektör için maemo5 ne var ki nokia bunu sadece hobi yapar gibi 3-5 adama emanet etti ve mecburmuş gibi symbiandaki inadını sürdürdü sonuç, microsoft tarafından yutuldu bir yerde hak etti bir yerde yazık oldu. Araştırmanızı tavsiye ederim bu cihazlar hiç türkiyeye gelmedi bile özel ilgi alanım oldugu için araştırıpp bulmuştum n900 ,n8xx serisi cihazları.

    resistive ekranlı takoz alet




  • Yapılan anlaşma gereği Nokia üst seviye bir telefon çıkaramayacak diye biliyorduk ama Nokia çamura yatıyor galiba ya da pişman oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bkaakco

    İsim kullanım hakkı süresi ne kadar ki?

    10 yıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir hulle olaylari donuyor ama dur bakalim

  • Nokia bitti Blackberry bitsin htc diyenler sevinenlere soruyorum ne geçti elinize ? iPhone ları Samsung ları daha ucuza mı alacaksınız? Bedava mı dağıtacaklar o zaman?

  • NOKLA

  • viper17 kullanıcısına yanıt
    Tepsi gibi 5.5 inçlik olmasındansa takoz olması iyidir. Bu kadar boş bir yorum görmedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adamlar piyasaya ayak uyduramadı.
    Ar-ge yi yurutemediler. Neyse, wp telefonlardan iyi olur umarım android telefonları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NOKAI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia batsın.
    Blackberry batsın.
    HTC batsın.
    Sony batsın.
    General Mobile batsın.

    bunları diyen adam beyinsizdir bence. Rekabet ortamı ve çok firma yapısı fiyatları indirir, ar-geyi arttırır. Salak mısınız da piyasanın 1-2 firmaya kalmasını istiyorsunuz a cahiller?

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.