Şimdi Ara

Cree daha parlak ve daha az enerji tüketen ucuz LED ampül geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj






  • Cree daha parlak ve daha az enerji tüketen ucuz LED ampül geliştirdi





    Kompakt floresan lambalar yanında aydınlatma sistemleri için daha fazla tercih edilmeye başlanan LED lambalar bununla birlikte biraz daha fazla maliyetli oluyor. Ancak Cree hem daha parlak hem de maliyeti düşük LED lambalar geliştirmeyi başardı. 




    Cree maliyet konusunda kompakt floresan lambalardan bile daha düşük seviyelere inebilmiş ve bunu da LED lambalardaki ısı azaltımı teknolojisi ve tasarım değişikliği ile başarmış. 




    Normalde LED ampüllerde ısıyı dağıtmak ve LED birimlerini bir arada tutmak için halkalar kullanılıyor. Cree ise diyotlardaki ısı arttıkça bunu dışarıdaki havayı içeri alarak düşüren bir sistem geliştirmiş. Böylece artan ısı uç kısma doğru yöneliyor ve sonra da dışarı çıkıyor. 




    Cree ayrıca ampüldeki LED sayısını da 10'dan 8'e düşürmüş. Ancak diyotlar yüksek güç harcayarak daha fazla ışık ürettiği için parlaklık konusunda herhangi bir düşüş de yaşanmıyor. 40-watt eşdeğerindeki ampül 460 lümen, 60 watt eşdeğerindeki ampül ise 815 lümen parlaklık değerine ulaşabiliyor. Ancak enerji tüketimi yüzde 85 oranına kadar düşürülmüş. Ampülün kullanım ömrü 25 000 saat civarında. 




    4Flow Filament tasarımı sayesinde sıcak ve çok yönlü ışıklar dağıtabilen LED ampüller kırılmalara karşı dayanıklı bir muhafaza içerisinde tutuluyor. Cree'nin 40 ve 60 watt eşdeğerindeki LED ampülleri yaklaşık 8$ fiyat etiketi ile satılıyor. Yapılan geliştirmeler neticesinde LED ampül şekil olarak daha çok standart sarı ışıklı ampüllere benziyor. Firma bu sayede tüketicilerin yeni LED ampüllerini daha kısa sürede benimseyeceğini düşünüyor. 

     

     



    Kaynak:http://www.cree.com/News-and-Events/Cree-News/Press-Releases/2014/October/New-Cree-LED-Bulb







  • trye geldimi bilen varmi

  • bu havalandirma izgarali ampul herhangi yerde yok,satilmiyorda.
    benzerleri var ama bu yok.

  • 40 watt 460 lümen ve 60 watt 815 lümen değildir. 4 ve 6 altıdır 40 watt ve 60 watt olamaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: quartx

    40 watt 460 lümen ve 60 watt 815 lümen değildir. 4 ve 6 altıdır 40 watt ve 60 watt olamaz.

    Kaynakta da haberdeki gibi yazıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lumen degerlerini yazmislar ama kac w oldugunu goremedim. Bu arada kucuk bir not, eski tip enkandesan ampullerle kiyasliyorlar ki yanlis bir karsilastirma..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quartx

    40 watt 460 lümen ve 60 watt 815 lümen değildir. 4 ve 6 altıdır 40 watt ve 60 watt olamaz.

    40 ve 60 watt eşdeğerinde yazıyor haberde.Yani akkor ampül eşdeğerleri 40 ve 60 watt.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberde yazan değerler klasik ampül eşdeğerleri. Ben odamda 12w led ampul kullanıyorum 100w eşdeğeri, gerçekten de memnunum akkor ampullere göre bayağı aydınlık. 1000-1150 lumen olması lazım bendeki model.
  • Haberi yapilan urunun soz konusu fiyati da bir dunya led ampul mevvut zaten..yazi da 2 3 dolarlik fiyat gorecegimi sandim..led ampullerde kesunlikle markasiz urunu evinize sikmayin...ve alabiliyorken ucuzuna kacmayin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    Haberde yazan değerler klasik ampül eşdeğerleri. Ben odamda 12w led ampul kullanıyorum 100w eşdeğeri, gerçekten de memnunum akkor ampullere göre bayağı aydınlık. 1000-1150 lumen olması lazım bendeki model.

    12 wattlik lep ampulun 100 watt lik isik vermesi soz konusu degil zira ab led ampullerde 1600 lumen icin 100 watt degeri vermektedir..be yazikki tuketicumizin onune 800 900 lumenlik dar acili urunler konulup helese marka ise en iyisi denilip musteri yaglanmakta ve sonrasinda ise tuketicu gelip bir taraf aydinlik ama diger taraf karanlik diye akglanmakta...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lazeran

    trye geldimi bilen varmi

    cree' nin iş ortağı vestel sitesinden bakabilirsiniz aynı değeri veren ledler varmı diye

    http://www.vestel.com.tr/led-lamba
  • 40-60 watt değerinde ışk verebilen led için 8 dolar fazla olmuş 2 çiftli 5 mt şerit led var o fiyata

  • Cree markasını Karaköy'deki odalıkçı tüccarların getirdiği markalarla karıştırmayın, açın okuyun, Wiki'ye bakın mesela bu adamlar kimler diye.

    Lümen/Watt verim (efficacy) olarak bu markaya burun kıvırmak biraz sorunlu bir yaklaşım. Cahillik veya saptırma olarak algılanabilir sektörün içinden olanlar veya konuyla ilgilenenler açısından.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MedalOfMode


    quote:

    Orijinalden alıntı: quartx

    40 watt 460 lümen ve 60 watt 815 lümen değildir. 4 ve 6 altıdır 40 watt ve 60 watt olamaz.

    Kaynakta da haberdeki gibi yazıyor.


    Haber kaynağında şöyle bir not var:

    ".. Based on Cree LED Bulb 40-watt replacements at 6-watt, $0.11 per kilowatt-hour, 25,000-hour lifetime and average usage of 3 hours per day."

    yanlış anlamadıysam bunun anlamı 40watt'lık klasik akkor ampulun sahip olduğu lümen değerini 6watt güç harcayarak veriyor.
  • marketde daha geçen gördüm 4w harcayıp 40w felan bişi veriyodu değer olarak şu yeni philips çıkartığı ampülerden ama maşşalah evlere şenlik fiyatı 26TL anlamıyorumki led daha ucuz bişi değilmi niye daha pahalı olsunki? 8$ da türkiye kdv öteve cart curt aynı para zaten teknoloji bi dönem git gide geliştikçe ucuzluyodu artık tersine döndü yerinde sayıyo ve lüks haline geliyo..

  • hizlial dan 15 tl ye toshiba 8.4 wattlık tan altı tane aldım bu tip led lambaları açılı 2 li 3 lü avizelerle odaları çok iyi aydınlatıyorlar TASARRUF ampüllerine görede çok daha sağlamlar ve çokda ısınmıyorlar.

  • LED gibi ürünlerde toplam sahip olma maliyeti önemlidir, satın alma maiyeti değil:

    Bir flamanlı klasik ampul 1TL altında fiyata bulunabilir ama enerji ve ışık verimi düşüktür (10-15 lm/W), ömrü kısadır (1000 saat), renk kalitesi sadece sarı ışık istenen yerlerde yüksektir.

    CF Compact fluoresan tasarruflu ampuller yaklaşık 8 kat daha uzun ömürlüdür (8000), verimi yüksektir (~40), renk seçenekleri vardır, ışık ayarı çoğunlukla yapılamaz.

    LED'ler daha yukarıdadır. Düşük voltajla çalışırlar. Ömrü 25.000 saat, verimi 60 civarıdır. Renk seçenekleri fazladır.

    Teorik değerlerin çoğunlukla tutmadığını biliriz. Buna rağmen LED lambalar, eğer elektroniklerinde sorun yoksa takılır ve unutulur.

  • Cree almakdansa Philips Toshiba tercih etmelisiniz.

  • cree dünyanın en büyük led üreticisi cree yapmışsa iyidir.

  • Güzel ve Etkileyici

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.