Şimdi Ara

Civilization Oyunlarında Gandi'nin Pislik Yapması Oyun Kodlarından Kaynaklanıyormuş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

•     Normalde barışçıl yapısıyla bilinen Hindistan'ın lideri Mohandas Gandi, Civilization oyunlarında gerçek hayatın tam aksine saldırgan tavırlarıyla biliniyor. Peki bu durum neden kaynaklanıyor? Civilization hayranlarının merak ettiği bu soru en nihayetinde yanıt buldu. 

Aslında Civilization oyunlarının kodlarında, her liderin bir agresiflik puanı bulunuyor. İlk Civilization oyununda da Gandi, gerçeğe uygun olarak en düşük puan olan 1'le, barışçıl bir lider olması için kodlanmış. Ama Gandi'nin nükleer bombalarla şehirlerimizin belası olmasına neden olan şey de tam bu noktada ortaya çıkmış.

İlk Civilization oyununda yapay zekanın agresifliği, liderler birbirlerine götürdükleri tekliflerde anlaşamazlarsa toplam oranı -2 düşecek şekilde tasarlanmış. Zaten agresiflik oranı 1 olan Gandi'nin oranından -2 azaltılınca kodlamaların doğasında olan bir dikkatsizlik sonucunda yapay zekanın agresiflik oranı 255'e kadar fırlamış.

Her ne kadar bu sorun sadece ilk oyun için bir hata olarak geçerli olsa da, serinin devam oyunlarında da ilk Civilization'ı anmak için bilerek böyle bir noktaya yer verilmiş. Evet, Gandi'nin Civilization oyunlarında böyle şeyler yapması oyunun doğasından kaynaklanıyormuş.

• terminatör. benrobot tarzı filmler de yapay zekanın insanlığı ele geçirmesini saçmalık olarak görüyordum ama daha oyundaki bir karakteri bile kontrol edemiyorlar.

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
    | SAMSUNG 32&amp;amp;quot; LS32BG850NPXUF 1Ms (GTG) 240Hz 4K CURVED MONITOR | | GamePower Saber RGB Mekanik Klavye | | Razer Basilisk V3 Pro RGB Kablosuz Mouse |

| PC | | PLAYSTATION 5 | | NINTENDO SWITCH |
    | STEAM ID : ybilgili19|| PSN ID : ybilgili19 || NINTENDO FC : SW-5113-6672-0918 |
  • Oyundaki en kadim dostum Aramız çok iyi. Eksilere ineceğini hiç sanmıyorum. Demek ki nükleer yememek için iyi geçinmek gerekiyor

Kural Disi Konu Destroyer
    I am not a robot. That wasn't flesh maybe. It's 3:36

• quote:

Orijinalden alıntı: 19yusuf05

terminatör. benrobot tarzı filmler de yapay zekanın insanlığı ele geçirmesini saçmalık olarak görüyordum ama daha oyundaki bir karakteri bile kontrol edemiyorlar.

Neden sacmalik olarak görüyorsun. Bence olacak sey tamda bu.
    Yapay zeka ileride o kadar akilli olacak ki kendi kendine ögrenmeye baslayacak ve insanligin aslinda bir tehtid oldugunun kanatine varacak. Dünyaya ne kadar zarar verdigimiz hali hazir ortada. Yakinda EX Machina diye bir film geliyor yapay zeka ile ilgili onun fragmanina bir göz at.

Steam | Uplay | Origin | Battle.Net
    Kullanıcı adı: alike03
    Assassin's Creed | Overwatch | Destiny 2
    Rick and Morty | Game of Thrones | South Park | Silicon Valley | Sherlock
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19yusuf05

terminatör. benrobot tarzı filmler de yapay zekanın insanlığı ele geçirmesini saçmalık olarak görüyordum ama daha oyundaki bir karakteri bile kontrol edemiyorlar.

Bu iyidi hocam :D

kullanıcılar için sistem tarafından kullanılan bir robottur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben bastim dev olum robotundan 5 tane daldim bide nukleer caktim beynine 5 turnde temizledim gandiyi.cillivization da en iyi dost yok edilmis dosttur benim icin :)

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.