Şimdi Ara

İNANILMAZ DERİN BASS ELDE EDİN (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
4
Favori
72.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence yapılan ayarlamalara bağlı ben şu an çok güzel ses alıyorum sitemimden tabi kulak zevkleri farklı olabilir o da ayrı ama benim dikkatimi en çok bass haricinde diğer sesleri de oldukça düzeltmesi çekti.
    not:ses kartım creative audigy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 29 Temmuz 2007; 15:49:19 >
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3
  • acaba bu REALTEK ALC889A 7+1 (gigabyte P35C- DS3R )onboard ses kartı + creative sbs 580 5+1 de nasıl olur işe yarar mı?

daha almadım ama fazla para yok sbs 580 alacağım sanırım 50 - 60 $ arası daha iyi tavsiyeniz var mı?

tibiyede teşekkür edecez ama uzaklaştırılmış neden acaba?
  • arkadaşlar size birşey diyeyim mi lütfen yanlış anlamayın İNANILMAZ DERİN BASS almak istiyorsanız bence tek çare dijital bağlantıya geçmek ;şu an dijital çıkıştan aldığım temiz bass sesi'ni hiç bir analog bağlantılı hoperlörde duymadım.bağlantı analog ise ne yaparsanız yapın sub olması gerektiği gibi bass vurmuyor sadece biraz iyileştirmek mümkün ama bu seferde doğallığı gidiyor sesin ses'le oynadıkça orjinalinden uzaklaşıyor sesin... akon'un ı wanna f**k you şarkısını dijital bağlantıdan dinleyip o bass'ın derinliğini duysanız kesinlikle bana hak verirsiniz uğuldama değil saf bass sesi geliyor sub'dan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 3 Ağustos 2007; 5:19:14 >
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3
  • süper emeğe saygı

Orjinalden alıntı: cobi

arkadaşlar size birşey diyeyim mi lütfen yanlış anlamayın İNANILMAZ DERİN BASS almak istiyorsanız bence tek çare dijital bağlantıya geçmek ;şu an dijital çıkıştan aldığım temiz bass sesi'ni hiç bir analog bağlantılı hoperlörde duymadım.bağlantı analog ise ne yaparsanız yapın sub olması gerektiği gibi bass vurmuyor sadece biraz iyileştirmek mümkün ama bu seferde doğallığı gidiyor sesin ses'le oynadıkça orjinalinden uzaklaşıyor sesin... akon'un ı wanna f**k you şarkısını dijital bağlantıdan dinleyip o bass'ın derinliğini duysanız kesinlikle bana hak verirsiniz uğuldama değil saf bass sesi geliyor sub'dan...

dostum dijital bağlantıyı nasıl yaptın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 4 Ağustos 2007; 0:08:26 >
  • quote:

arkadaşlar size birşey diyeyim mi lütfen yanlış anlamayın İNANILMAZ DERİN BASS almak istiyorsanız bence tek çare dijital bağlantıya geçmek ;şu an dijital çıkıştan aldığım temiz bass sesi'ni hiç bir analog bağlantılı hoperlörde duymadım.bağlantı analog ise ne yaparsanız yapın sub olması gerektiği gibi bass vurmuyor sadece biraz iyileştirmek mümkün ama bu seferde doğallığı gidiyor sesin ses'le oynadıkça orjinalinden uzaklaşıyor sesin... akon'un ı wanna f**k you şarkısını dijital bağlantıdan dinleyip o bass'ın derinliğini duysanız kesinlikle bana hak verirsiniz uğuldama değil saf bass sesi geliyor sub'dan...

Yarın gidip kablo almayı düşünüyorum.
    Logitech Z5500 üm için dijital kablo mu yoksa optik mi?

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Yarın gidip kablo almayı düşünüyorum.
    Logitech Z5500 üm için dijital kablo mu yoksa optik mi?

ses kartın nedir ? eğer creative ise ı/o modülü yoksa yada direkt digital,optic çıkışı yoksa yoksa mecbur benim gibi yapıp bi mono dönüştürücü alacaksın (bi ucu mono yani tek çizgili arkada tarafıda coax kablonun gireceği şekilde olandan) ama ses kartında bu dediğim çıkışlar mevcutsa optic çıkış tercih et bence optik yoksa dijitalde olabilir (coax veya spdif) aralarında fark varmı denersen teknik olarak optic bağlantının biraz daha iyi olduğu söylensede aradaki fakı insanın anlamasının çok zor olduğu belirtiliyor.
    Birde sanırım ümraniye'de sin mono dönüştürücü için yazıcıoğlunu'na bakabilirsin ama oraya gidip bulamayanlarda olmuş,eğer karaköy'e gidersen orada selanik pasajı var kapıdan girinci tam karşındaki dükkan'da var .benim yazdığım gibi tarif edersen birde şekli az çok kafanda canlandırabilirsen oradaki aparatlar içinden bulabilirsin zira mono dönüştürücü diyince pek bilmiyorlar ben iki ytl'ye almıştım ucuz bişi yani eve gelince katından digital output only'i seçersin takarsın aparatı kartına arkasına da coax kablosunu takıp decodere verdinmi diğer tarafı olay bitmiş olur.birde mecidiyeköy teknosa'da onun altın kaplama olanını görmüştüm 10-15 ytl'ye
    tabi dediğim gibi coax(digital) veya optik çıkış varsa ses kartında öncelikli olarak optic çıkışı tercih etmek daha mantıklı olacaktır.

• cobi hocam
    x530 da digital giriş var mı ki?
    sen digital çıkışı jazz dekoderine bağlayarak sadece sesin rengini değiştirmiş olabilir misin? çünkü hoparlörlerin yine analog olarak alacak sesi...

1.creative speaker settings'de digital output only seçili eğer dijital ses almıyor olsaydım oraya kabloyu takınca bu kadar net ses doğru bir şekilde ses gelmemesi gerekirdi.

2. dvd takıp power dvd (spdif out seçili iken) play dediğimde dediğimde dekoderde dolby dijital veya dts ışığının yanıp sesi harika bir şekilde 5.1 olarak vermesi ki ses kartından tek kablo decoder'e gidiyor; eğer bağlantı dijital olmasaydı tek kablo üstünden 5.1 olarak ve oldukça kaliteli bir şekilde dvd sesini almak imkansız olurdu.analog veya dijital dediğimiz kavram sadece ses kartının sesi işleme durumunu gösterir. dijital dekoderin görevi ise bu kayıpsız işleyerek hoperlörün anlayabileceği sinyallere çevirmesidir ek olarak çok kanallı dijital bir ses ise gelen bunu çözmesi,ayırmasıdır.yani neticede analog sistemde'de dijital sistemde de hoperlörlere aynı tarz sinyaller gönderilir ama dijitalde ses kayıpsız olarak geldiği ve dekoder tarafından ayrıldığı için ses güzelleşir.son olarak eğer hoperlörler sesi doğru olarak veremiyor olsaydı dvd'de tek kablo ile 5.1 sesi alamama gibi bir durum olması gerekirdi.

işte bu bahsettiğim sebeplerden dolayı kesin olarak aldığım ses'in dijital olduğunu söyleyebilirim.

x-530 analog'dur meselesine gelirsek de tüm hoperlörler zaten standart olarak aynı şekildedir hoperlörün analog'u dijitali diye birşey yoktur hoperlörü dijital yapan üzerindeki dijital dekoder'dir işte bu yüzden dijital hoperlör sistemi denilir bunlara örn :logitech z5500 dijital dekoder'e sahiptir zaten o yüzden dijital bir settir bendeki dijital dekoder'in de yaptığı işlem aynıdır yani tek kablo üstünden ses kartının verdiği dijital sinyalleri alıp bunları çözmek ve hoperlör sistemine iletmektir. neticede dijital olan her sette bir decoder mutlaka vardır. ki zaten dijital dekoder'lerin kullanılma amacı da analog set'i dijital set'e çevirmektir.
    Herkese saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 4 Ağustos 2007; 7:05:04 >

• Benim ses kartı yok. GIGABYTE P35-DQ6' nın onboard ses çözümünü kullanıyorum.
    Ses kalitesini hissedersin derseniz tavsiye edebileceğiniz ses kartını alabilirim.

Bu arada müzikten ziyade oyun için kullanıyorum.

tamam anladım cobi sağol

bendede creative extigy var baya karizmatik bir alet direk kendisi ses kartı zaten ve pc ye usb den bağlı ve DOLBY digital decoder özelliği mevcut DTS yok sadece
    ve ben DVD veya 5.1 ac3 lü bir divx seyrederken DOLBY ışığı yanıyor ve ses inanılmaz mükemmel gerçekten fakat sadece filmlerde böyle
    hoparlörler altac lansing..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recepky -- 4 Ağustos 2007; 11:49:47 >

Orjinalden alıntı: recepky

1.creative speaker settings'de digital output only seçili eğer dijital ses almıyor olsaydım oraya kabloyu takınca bu kadar net ses doğru bir şekilde ses gelmemesi gerekirdi.

tamam anladım cobi sağol

bendede creative extigy var baya karizmatik bir alet direk kendisi ses kartı zaten ve pc ye usb den bağlı ve DOLBY digital decoder özelliği mevcut DTS yok sadece
    ve ben DVD veya 5.1 ac3 lü bir divx seyrederken DOLBY ışığı yanıyor ve ses inanılmaz mükemmel gerçekten fakat sadece filmlerde böyle
    hoparlörler altac lansing..

doğrudur bende de zaten sadece dvd de dts veya ddigital ışıkları yanıyor. mp3 ve benzeri dosyalarda dekoderdeki theather efektini kullanıyorum.ama tüm seslerde bende bayağı düzelme oldu.
    bu arada altec lansing'çok iyi kolonlardır güle güle kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 4 Ağustos 2007; 18:54:41 >

• quote:

Benim ses kartı yok. GIGABYTE P35-DQ6' nın onboard ses çözümünü kullanıyorum.
    Ses kalitesini hissedersin derseniz tavsiye edebileceğiniz ses kartını alabilirim.

bu likteki anakartmı sizinki ?
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-p35t-dq6.html

eğer buysa yazıdğına göre optik ve dijital çıkış var arka panelinde ancak oyun için kullnıcam diyorsanız iş biraz değişiyor oyun alanında creative eax desteği sayesinde diğerlerinden daha ilerde audigy serileri eax 4 xi-fi serileri eax 5 destekliyor eğer oyun önemliyse en iyi seçim xi-fi serisi yada pahalı geliyorsa audigy2 zs 'dir. ve eax'ı doğru alabilmek için analog bağlantı daha uygundur.ama bu ses kartlarından birini alıp z-5500 'e hem analog hem dijital bağlayarak oyunlarda analogdan eax'ı duyabilir filmlerde ve müziklerde dijital'in keyfine varabilirsiniz.yanlız analog çıkış dijital çıkışla aynı jackı değişmeli kullanıyorsa tak çıkar yapmanız gerekebilir ama benim karttaki gibi normalde kullanmadığınız jackta ise dijital decoder'den kaynak seçimi yaparak (vede creative yazılımından only digitalin tıkını kaldırıp) kolaylıkla iki mod arasına geçebilirsiniz.
    işin içine oyun girmeseydi bu kart size yeter derdim.

• quote:

quote:

Benim ses kartı yok. GIGABYTE P35-DQ6' nın onboard ses çözümünü kullanıyorum.

bu likteki anakartmı sizinki ?
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-p35t-dq6.html

eğer buysa yazıdğına göre optik ve dijital çıkış var arka panelinde ancak oyun için kullnıcam diyorsanız iş biraz değişiyor oyun alanında creative eax desteği sayesinde diğerlerinden daha ilerde audigy serileri eax 4 xi-fi serileri eax 5 destekliyor eğer oyun önemliyse en iyi seçim xi-fi serisi yada pahalı geliyorsa audigy2 zs 'dir. ve eax'ı doğru alabilmek için analog bağlantı daha uygundur.ama bu ses kartlarından birini alıp z-5500 'e hem analog hem dijital bağlayarak oyunlarda analogdan eax'ı duyabilir filmlerde ve müziklerde dijital'in keyfine varabilirsiniz.yanlız analog çıkış dijital çıkışla aynı jackı değişmeli kullanıyorsa tak çıkar yapmanız gerekebilir ama benim karttaki gibi normalde kullanmadığınız jackta ise dijital decoder'den kaynak seçimi yaparak (vede creative yazılımından only digitalin tıkını kaldırıp) kolaylıkla iki mod arasına geçebilirsiniz.
    işin içine oyun girmeseydi bu kart size yeter derdim.

Hayır bu:
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-p35-dq6.html

Ama ses donanımı aynı.
    Ama ben de Xi-Fi antipatisi var. Çünkü Vista sürücü desteği vermiyor.

• hehe bende de creative antipasi var çünkü yaptığı işi ya kötü yapıyor yada iyi birşey yaparsa çok pahalıya satıyor.
    ama dediğim gibi konu oyun olunca ses konusunda rakipsizler ne yazıkki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 4 Ağustos 2007; 23:29:08 >
  • Creative Zen Micro MP3 player ımın Vista driverı bile yok.
    Sitesinde de yok internette de yok.

Öyle bir MP3 yapmışlar ki PC çıkarılabilir disk olarak görmüyor bile.

5GB olmasına rağmen Bimeks in neden hediye verdiğini anlıyorum.
    tabi sizinki gibi hediye olursa creative bile kullanırım ayrı konu ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 5 Ağustos 2007; 2:12:00 >
  • arakkadaşlar ya bende jammix programı var ama bass ı açıyorum ama ses gidiyo bana bi yardım edinnnnnnnnnnnnn pilisssssss

# Mechanical Engineering #
  • Gecenin üç buçuğunda denemek nasip oldu bana, birazdan polis gelir kapıya...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.