Giriş | |
|
|
|
26 Temmuz 2007; 14:11:14
|
|
|
denedim ama pek iç açıcı gelmedi....Yinede eline sağlık...
|
|
26 Temmuz 2007; 18:32:55
|
|
|
sen tam olarak yapamamışsındır...herkez memnun bu olaydan ...sadece o kırmızı kolonlu programı indir...yükle sonra süper ig bass var onu seç....
|
|
29 Temmuz 2007; 12:49:08
|
|
|
Arkadaşlar dfx'i ,jammix'i de denedim ama size önerim gerçekten büyük bir firma olan srs(media playerdaki srs wow bölümünü yapan) firmasının SRS AUDİO SOUNDBOX eklentisini kullanmanız kesinlikle diğerleri ile kıyaslanamaz bile ben deneyin derim.Zaten sisteme kurulunca sanal ses kartı olarak kendini kullanıyor ve sadece bass değil tüm seslerde kaliteyi oldukça düzeltiyor.
E-2160@3.00 ghz (stok fan) Abit Fatal1ty FP-IN9 SLI-2*1 gb ddr2 twinmos ram-zotac 9800 gt amp -550 w glacialpower - Aopen kasa logitech x-530 sorunsuz alışverişlerim : basetribalist001 ,SayGili ,teeKin ,lcevik ,manakan ,lilsam ,scarab ,dest,sonersec,Serdarkekik,servettt,VISION
|
|
|
¥
Uzaklaştırılmış ¥ gün kaldı.
|
 |
|
29 Temmuz 2007; 15:33:00
|
|
|
|
ben srs de denedim ama beklediğim performansı alamadım jammix daha iyi geldi
|
|
|
|
|
29 Temmuz 2007; 15:48:12
|
|
|
bence yapılan ayarlamalara bağlı ben şu an çok güzel ses alıyorum sitemimden tabi kulak zevkleri farklı olabilir o da ayrı ama benim dikkatimi en çok bass haricinde diğer sesleri de oldukça düzeltmesi çekti. not:ses kartım creative audigy
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 29 Temmuz 2007; 15:49:19 >
E-2160@3.00 ghz (stok fan) Abit Fatal1ty FP-IN9 SLI-2*1 gb ddr2 twinmos ram-zotac 9800 gt amp -550 w glacialpower - Aopen kasa logitech x-530 sorunsuz alışverişlerim : basetribalist001 ,SayGili ,teeKin ,lcevik ,manakan ,lilsam ,scarab ,dest,sonersec,Serdarkekik,servettt,VISION
|
|
|
|
|
30 Temmuz 2007; 5:27:18
|
|
|
acaba bu REALTEK ALC889A 7+1 (gigabyte P35C- DS3R )onboard ses kartı + creative sbs 580 5+1 de nasıl olur işe yarar mı? daha almadım ama fazla para yok sbs 580 alacağım sanırım 50 - 60 $ arası daha iyi tavsiyeniz var mı? tibiyede teşekkür edecez ama uzaklaştırılmış neden acaba?
|
|
|
3 Ağustos 2007; 5:11:22
|
|
|
arkadaşlar size birşey diyeyim mi lütfen yanlış anlamayın İNANILMAZ DERİN BASS almak istiyorsanız bence tek çare dijital bağlantıya geçmek ;şu an dijital çıkıştan aldığım temiz bass sesi'ni hiç bir analog bağlantılı hoperlörde duymadım.bağlantı analog ise ne yaparsanız yapın sub olması gerektiği gibi bass vurmuyor sadece biraz iyileştirmek mümkün ama bu seferde doğallığı gidiyor sesin ses'le oynadıkça orjinalinden uzaklaşıyor sesin... akon'un ı wanna f**k you şarkısını dijital bağlantıdan dinleyip o bass'ın derinliğini duysanız kesinlikle bana hak verirsiniz uğuldama değil saf bass sesi geliyor sub'dan...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 3 Ağustos 2007; 5:19:14 >
|
|
|
|
|
3 Ağustos 2007; 6:50:36
|
|
|
süper emeğe saygı
|
|
3 Ağustos 2007; 19:27:55
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: cobi arkadaşlar size birşey diyeyim mi lütfen yanlış anlamayın İNANILMAZ DERİN BASS almak istiyorsanız bence tek çare dijital bağlantıya geçmek ;şu an dijital çıkıştan aldığım temiz bass sesi'ni hiç bir analog bağlantılı hoperlörde duymadım.bağlantı analog ise ne yaparsanız yapın sub olması gerektiği gibi bass vurmuyor sadece biraz iyileştirmek mümkün ama bu seferde doğallığı gidiyor sesin ses'le oynadıkça orjinalinden uzaklaşıyor sesin... akon'un ı wanna f**k you şarkısını dijital bağlantıdan dinleyip o bass'ın derinliğini duysanız kesinlikle bana hak verirsiniz uğuldama değil saf bass sesi geliyor sub'dan... dostum dijital bağlantıyı nasıl yaptın?
|
|
4 Ağustos 2007; 0:05:57
|
|
|
elimde jazz'ın eski de-006 modeli dijital decoderi var ses kartından mono dönüştürücü aparat ile dijital çıkış aldım coax kablo ile de decodere bağladım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 4 Ağustos 2007; 0:08:26 >
|
|
|
|
|
4 Ağustos 2007; 1:52:28
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: cobi arkadaşlar size birşey diyeyim mi lütfen yanlış anlamayın İNANILMAZ DERİN BASS almak istiyorsanız bence tek çare dijital bağlantıya geçmek ;şu an dijital çıkıştan aldığım temiz bass sesi'ni hiç bir analog bağlantılı hoperlörde duymadım.bağlantı analog ise ne yaparsanız yapın sub olması gerektiği gibi bass vurmuyor sadece biraz iyileştirmek mümkün ama bu seferde doğallığı gidiyor sesin ses'le oynadıkça orjinalinden uzaklaşıyor sesin... akon'un ı wanna f**k you şarkısını dijital bağlantıdan dinleyip o bass'ın derinliğini duysanız kesinlikle bana hak verirsiniz uğuldama değil saf bass sesi geliyor sub'dan... Yarın gidip kablo almayı düşünüyorum. Logitech Z5500 üm için dijital kablo mu yoksa optik mi?
|
|
|
4 Ağustos 2007; 2:45:21
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa quote:
Orjinalden alıntı: cobi arkadaşlar size birşey diyeyim mi lütfen yanlış anlamayın İNANILMAZ DERİN BASS almak istiyorsanız bence tek çare dijital bağlantıya geçmek ;şu an dijital çıkıştan aldığım temiz bass sesi'ni hiç bir analog bağlantılı hoperlörde duymadım.bağlantı analog ise ne yaparsanız yapın sub olması gerektiği gibi bass vurmuyor sadece biraz iyileştirmek mümkün ama bu seferde doğallığı gidiyor sesin ses'le oynadıkça orjinalinden uzaklaşıyor sesin... akon'un ı wanna f**k you şarkısını dijital bağlantıdan dinleyip o bass'ın derinliğini duysanız kesinlikle bana hak verirsiniz uğuldama değil saf bass sesi geliyor sub'dan... Yarın gidip kablo almayı düşünüyorum. Logitech Z5500 üm için dijital kablo mu yoksa optik mi? ses kartın nedir ? eğer creative ise ı/o modülü yoksa yada direkt digital,optic çıkışı yoksa yoksa mecbur benim gibi yapıp bi mono dönüştürücü alacaksın (bi ucu mono yani tek çizgili arkada tarafıda coax kablonun gireceği şekilde olandan) ama ses kartında bu dediğim çıkışlar mevcutsa optic çıkış tercih et bence optik yoksa dijitalde olabilir (coax veya spdif) aralarında fark varmı denersen teknik olarak optic bağlantının biraz daha iyi olduğu söylensede aradaki fakı insanın anlamasının çok zor olduğu belirtiliyor. Birde sanırım ümraniye'de sin mono dönüştürücü için yazıcıoğlunu'na bakabilirsin ama oraya gidip bulamayanlarda olmuş,eğer karaköy'e gidersen orada selanik pasajı var kapıdan girinci tam karşındaki dükkan'da var .benim yazdığım gibi tarif edersen birde şekli az çok kafanda canlandırabilirsen oradaki aparatlar içinden bulabilirsin zira mono dönüştürücü diyince pek bilmiyorlar ben iki ytl'ye almıştım ucuz bişi yani eve gelince katından digital output only'i seçersin takarsın aparatı kartına arkasına da coax kablosunu takıp decodere verdinmi diğer tarafı olay bitmiş olur.birde mecidiyeköy teknosa'da onun altın kaplama olanını görmüştüm 10-15 ytl'ye tabi dediğim gibi coax(digital) veya optik çıkış varsa ses kartında öncelikli olarak optic çıkışı tercih etmek daha mantıklı olacaktır.
|
|
|
|
|
4 Ağustos 2007; 3:05:59
|
|
|
cobi hocam x530 da digital giriş var mı ki? sen digital çıkışı jazz dekoderine bağlayarak sadece sesin rengini değiştirmiş olabilir misin? çünkü hoparlörlerin yine analog olarak alacak sesi...
|
|
4 Ağustos 2007; 6:26:32
|
|
|
şöyle söyliyeyim bunun megaworks'u dijital decoder ile bağlamaktan hiç bir farkı yok nerden dijital olduğuna emin olabiliyorsun dersen onu'da söyliyeyim eğer televizyon vb kaynak girişini kullansaydım dekodere zaten analog sinyaller gittiği için çıkan sese dijital diyemezdik tabiki; ama durum farklı 1.creative speaker settings'de digital output only seçili eğer dijital ses almıyor olsaydım oraya kabloyu takınca bu kadar net ses doğru bir şekilde ses gelmemesi gerekirdi. 2. dvd takıp power dvd (spdif out seçili iken) play dediğimde dediğimde dekoderde dolby dijital veya dts ışığının yanıp sesi harika bir şekilde 5.1 olarak vermesi ki ses kartından tek kablo decoder'e gidiyor; eğer bağlantı dijital olmasaydı tek kablo üstünden 5.1 olarak ve oldukça kaliteli bir şekilde dvd sesini almak imkansız olurdu.analog veya dijital dediğimiz kavram sadece ses kartının sesi işleme durumunu gösterir. dijital dekoderin görevi ise bu kayıpsız işleyerek hoperlörün anlayabileceği sinyallere çevirmesidir ek olarak çok kanallı dijital bir ses ise gelen bunu çözmesi,ayırmasıdır.yani neticede analog sistemde'de dijital sistemde de hoperlörlere aynı tarz sinyaller gönderilir ama dijitalde ses kayıpsız olarak geldiği ve dekoder tarafından ayrıldığı için ses güzelleşir.son olarak eğer hoperlörler sesi doğru olarak veremiyor olsaydı dvd'de tek kablo ile 5.1 sesi alamama gibi bir durum olması gerekirdi. işte bu bahsettiğim sebeplerden dolayı kesin olarak aldığım ses'in dijital olduğunu söyleyebilirim. x-530 analog'dur meselesine gelirsek de tüm hoperlörler zaten standart olarak aynı şekildedir hoperlörün analog'u dijitali diye birşey yoktur hoperlörü dijital yapan üzerindeki dijital dekoder'dir işte bu yüzden dijital hoperlör sistemi denilir bunlara örn :logitech z5500 dijital dekoder'e sahiptir zaten o yüzden dijital bir settir bendeki dijital dekoder'in de yaptığı işlem aynıdır yani tek kablo üstünden ses kartının verdiği dijital sinyalleri alıp bunları çözmek ve hoperlör sistemine iletmektir. neticede dijital olan her sette bir decoder mutlaka vardır. ki zaten dijital dekoder'lerin kullanılma amacı da analog set'i dijital set'e çevirmektir. Herkese saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 4 Ağustos 2007; 7:05:04 >
|
|
|
|
|
4 Ağustos 2007; 11:13:25
|
|
|
Benim ses kartı yok. GIGABYTE P35-DQ6' nın onboard ses çözümünü kullanıyorum. Ses kalitesini hissedersin derseniz tavsiye edebileceğiniz ses kartını alabilirim. Bu arada müzikten ziyade oyun için kullanıyorum.
|
|