Şimdi Ara

Japon Kyocera, 3 farklı şekle girebilen akıllı telefon konseptini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Japon Kyocera, 3 farklı şekle girebilen akıllı telefon konseptini tanıttı





    Son dönemde kavisli akıllı telefon tasarımları üzerine pek çok firma önemli çalışmalar yapıyor ve pazarda yeni bir alan başlatmanın mücadelesi veriliyor. Şu an için mevcut teknolojiler sabit kavisli akıllı telefonlara imkan tanıyor. Ancak üreticilerin Ar-Ge çalışmaları hız kesmiyor. 




    Safir ekranlı ilk akıllı telefonu piyasaya sürerek dikkatleri üzerine çeken Japon elektronik üreticisi Kyocera, Proteus adında tamamen bükülebilen yapıdaki bir akıllı telefon konsepti üzerinde çalışıyor. 




    Geçtiğimiz günlerde CEATEC 2014 fuarıdna sergilenen konsept standart bir akıllı telefon yapısında iken bükülerek bileğinizi sarabiliyor veya rulo haline gelerek bir boru veya çubuk üzerine sarılabiliyor. 




    Proteus akıllı telefon olarak geleneksel modellerden farklı değil. Ancak ekran çerçevesi neredeyse yok gibi. Büküldüğü zaman ise bir akıllı bileklik olabiliyor. Arka kısımdaki sensörler kullanıcının bileğine dokunuyor ve buradan farklı yaşam aktiviteleri ölçülebiliyor. Veya bir bisiklet gidonuna sarılarak mini bir bilgi merkezi halinde kullanılabiliyor. 




    Ancak bu tarz konseptlerin önündeki temel engeller halen aşılabilmiş değil. İşlemci, RAM veya anakart gibi bileşenler halen esnek bir yapıda değil. Bununla birlikte Kyocera, AMOLED ekran kullanarak en azından panel kısmında bir çözüme ulaşmış. Firma batarya konusunda da çalışmalar yapıyor. Proteus henüz gerçekleşmeye yakın bir proje değil.  

     

     



    Kaynak:http://www.display-central.com/subscription-news/editorial-categories/mobile/kyocera-proteus-wearable-collapsible-smartphone/







  • a

  • 5 yıl sonra Görüşürüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonu Nokia'nın bükülebilen telefon prototipi gibi olmasın da.

  • yazıcı markası değilmi bu ya telefon çıkarmış ne alaka:)

  • CoreXXX kullanıcısına yanıt
    Japon şirketleri genelde bir çok alanda boy gösterir. Kyocera markasının kesici takımları bile var.
  • akıllı telefonun geleceği bu olabilir işte. akıllı saat + telefon ikilisi yerine tek cihaz.

  • @hollowman_ sana katılıyorum. Akıllı saat fikrine ve işlevine hiç ısınamamıştım ama bir cep telefonunu cebimde taşımaktansa saat gibi koluma takıp taşımak daha güzel olur. Aynı zamanda saat işlevinide yerine getirir istediğinde kolundan çıkar normal telefon olarak kullan. Akıllı telefon ve cihazlara fazla ilgi duymasamda bu proje ve project ara beni gerçekten heyecanlandırıyor

  • Ara projesi bu alandaki tercih edilebilirliği de geriletir, üreticiler ara konseptine geçtiğinde şimdiki gibi gömülü sistemler daha az tercih edilecek o zaman bu tür icatların pazar endişesi olacaktır ama ara projesi ertelenir ve bu tür gelişlmeler yaygınlaşırsa üreticilerin wifi ram gibi farklı bileşenleri monte edilebilir ve esnek üretme olasılıkları düşük ve masraflı görüleceğinden ara projeside başlamadan rafa kaldırılabilir ki muhtemmelen rafa kalkması günümüzdeki üreticilerinde isteyeceği birşey olur.

  • adamlar şimdiden üretmiş, 5 yıl sonra herkeste buna benzer bir cihaz olur. bundan 5 yıl önce de bazı şeylere oha diyorduk şuan herkese sıradan geliyor, yani prototipi olduysa gerisi mühim değil.

  • yeni cikan akilli telefonlari azicik yukseltiyolar al sana yeni telefon oluyor bunlari ne zaman gorcez acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 'e girmeden yarim yamalak bi seyler sunacaklar......

  • Ne oldu arkadaşlar yaa samsunga plastik diye demediginiz kalmadı iphone bukuluyor diye demediginiz kalmadı şimdi aldığınız cihaz ecic bucuc olsun diye heyecanlaniyorsunuz anlamadım gitti vallaha nasıl bi olay bu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: QapriCe

    Ne oldu arkadaşlar yaa samsunga plastik diye demediginiz kalmadı iphone bukuluyor diye demediginiz kalmadı şimdi aldığınız cihaz ecic bucuc olsun diye heyecanlaniyorsunuz anlamadım gitti vallaha nasıl bi olay bu.

    Ne alaka salata iphone bukuluyor oyle kaliyor bukulsun diemi yapilmis tasarimla hicbir alakasi olmayan bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonu cebine koymayı sevmeyenler için mükemmel
  • kırılmalara son gıbı :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.