Şimdi Ara

LG profesyonellere yönelik 4K monitörünü duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • LG profesyonellere yönelik 4K monitörünü duyurdu





    Piyasada son kullanıcıya yönelik 4K çözünürlükteki monitörlerin sayısı hızla artarken, özellikle içerik üretme işleriyle uğraşan profesyonellere yönelik ürünlerin sayısı azınlıkta kalıyor. LG bu açıdan yeni monitörünün hedef kitlesini buna göre belirlemiş.




    31MU97 adlı 4K monitör Digital Cinema 4K kategorisi altında yerini almış. Standart son kullanıcı monitörlerinin sunduğu 3840x2160 piksel çözünürlük yerine LG gerçek 4K olarak da nitelenen 4096x2160 piksel çözünürlüğü kullanmayı tercih etmiş. 




    17:9 görüntü oranına sahip olan bu çözünürlük videoların ekrana uymak için aşağı ölçeklendirilmesine gerek bırakmıyor ve 4K içerik üretme ile ilgilinene profesyonellere de ideal bir alternatif olarak ortaya çıkıyor.




    31 inçlik IPS bir panele sahip olan 31MU97 modeli Adobe RGB yelpazesinin yüzde 99.5'ini kapsayacak şekilde kalibre edilmiş. Ayrıca LG, monitörünü DCI-P3 renk yelpazesinin yüzde 97'sini kapsayacak şekilde kalibre etmeyi de ihmal etmemiş. 




    LG'nin profesyonel monitör pazarında pazar payını artırmayı hedeflediği yeni monitörü; yükseklik ayarı, eksen ayarı, Mini-DisplayPort, DisplayPort, iki HDMI girişi ile 4 adet USB 3.0 portu bulunan bir hub da sunuyor. Model 1400$ fiyat etiketine sahip. 

     

     



    Kaynak:http://www.tomshardware.com/news/lg-31mu97-ips-4k-monitor,27988.html







  • 1400$ verdikten sonra Dell' in çok daha profesyönel monitörlerinden alırım. Hem daha modüler. Fiyat biraz uçuk olmuş.

  • LG 17:9 u yapmış 18:9 az kalmış.
    16:9 ve 21:9 ekranlar vardı. Benim heralde ikisininin ortası salıyır diy mi ne nedense hep 18:9(2:1)olsa diyordum. Hesaplaması kolay olsun diye heralde standart bir dikdörtgen biri diğerinin 2 katı 720x1440 1080x2160 diye çözünürlükler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elefue -- 2 Kasım 2014; 19:55:09 >
  • 5K iMac varken...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklın yolu bi apple 5k

  • 16:9 formatını kullanmaması kötü olmuş. HD içerikler bu sebeple tam ekran olmayacağı için ciddi bi sıkıntı. Onun yerine 3840*2160 olmalıydı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece bi monitöre 1400$ vermektense arkadaşlarında dediği gibi 5K iMac daha mantıklı,en azından ben alacak olsam iMac alırdım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdilKullanımKotası

    5K iMac varken...

    Apple'ı takdir ediyorum. Bu şirketler 4k monitörlerden uçuk rakamlar kazanacağım derken heveslerini kursaklarında bıraktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzy55ozzy -- 2 Kasım 2014; 22:55:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirHan

    1400$ verdikten sonra Dell' in çok daha profesyönel monitörlerinden alırım. Hem daha modüler. Fiyat biraz uçuk olmuş.

    Burda vermeye calıştığınız ""dell lg den kalitelidir"" mesajı yanlış olup iki markayıda bilmeyen insanları yanıltma gibi sonuçlar doğruracağından yanlış bulduğum ifade etmek istedim..BU TARZ HABERLERE BU ŞEKİLDE YORUM YAPILMASINDAKİ AMAÇ NEDİR ANLAMIYORUM....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    Dell çoğu paneli lg den alıyor zaten.. Kısaca bu neyin kafası demek istiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • amatorlerin yolu 1, apple 5k.

    pro urunden bahsediliyor burda. ortama ev kullanicisinin 2k film izlemek icin aldigi ekrandan bahsetmiyoruz. pro urunden bahsediyorsak cozunurlukden cok daha baska ozellikleri icermesi gerekir. ve emin olun gercek profesyonel kullanimdan bahsediyorsak 1400dolarlik donanim hic bir seydir. yeri geldiginde yuzbinlerce dolarlik cihazlar alinir, kullanilir.

  • Monitör ile iMac'i karşılaştıran arkadaşlara şaşırdım.
    Ben bu monitöre MOBİL EKRAN KARTLI bir PC bağlamam mesela bilmem anlatabildim mi ;)

  • bu monitörün oled i çıktığında, işte o zaman monitör değiştirmenin zamanı gelmiş olacak. tabi fiyat 2000-2500 TL bazında olursa tadından yenmez.

    yine de, bu haliyle bile, televizyona 3000 TL verenler için alınabilir güzel bir monitör bence.

  • 5k imac sadece 4k film izlettirir ama buna bu parayı verip alan adam 2x gtx970 li pc kursa 4k keyfi imac 5k gibi yarım kalmaz ama fiyat gerçektende çok

    SAMSUNG U28D590D 28" 3840x2160 1ms 4K (led panel) 1500 tl
    ASUS 31.5" PQ321QE 4K UHD (igzo panel) 7950 tl

    izgo:ASUS PQ321QE Gerçek 4K UHD monitörde, geleneksel amorf silikon yerine ışık yansımasını önleyen İndiyum Galyum Çinko Oksit (IGZO) panel kullanılmıştır. IGZO panel, amorf silikona kıyasla daha küçük transistörleri destekler, böylece daha küçük pikseller kullanarak daha fazla ayrıntı gösterir. Hem dikey hem de yatay eksende ultra geniş 176 derecelik görüntüleme açısı ile bir araya geldiğinde, neredeyse her açıdan saf bir görüntü elde edersiniz. Dahası, IGZO panel enerji tasarrufunu arttırmak için piksel saydamlığını arttırır ve akım sızıntısını azaltır.

  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    ülkemde bu tarz monitörler ne zaman ucuzluyacak acaba merak ediyorum valla şu fiyatlara bak..
  • alcest kullanıcısına yanıt
    Devre kartınıda LG' den mi alıyormuş acaba? Yahu monitörün farklı versiyonlarını kullanmış olan benim, vıdı vıdı yorum yapan sensin.
  • hAşa öyle bir niyetim yoktu. Yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın. LG' de Dell' de kendilerince iyi markalar. Burada belirtmek istediğim; bu fiyat ve özellikteki monitörün büyük ihtimalle profesyonel bir kullanıcıya hitap ettiğini düşünerek açıkçası bu konuda daha başarılı bulduğum Dell' i almayı yeğlerim demek istemiştim. Yoruma açıktır. Belkide çok daha iyi bir cihazdır. Dediğiniz gibi.
  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    Devre kartını da almasın bir zahmet. Madem çok monitör geçti elinden tecrübelisin o zaman denemediğin bir ürün hakkında "bunun yerine şunu alırım" demezsin. Ok?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • alcest kullanıcısına yanıt
    Derim. Ne diyeceğimi size sormak zorunda değilim. Olayı tartışmaya çevirmeyelim. Laf dalaşına girmek istemiyorum. Dell' in bu konuda daha profesyonel olduğunu düşünüyorum. Bu kesin kannatim şahsen. Bilmem anlatabildim mi?

    Olay sadece panel değil ki. Aynı zamanda onu nasıl kullanacağını belirleyen devre kartında. Bundan bahsetmiştam anlayamamışsın bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 10 Kasım 2014; 0:38:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

    ülkemde bu tarz monitörler ne zaman ucuzluyacak acaba merak ediyorum valla şu fiyatlara bak..

    bende onu diyecektim bu ülke bu vergilerle nereye kadar arkadaş ? öyle farklar var ki avrupayla aramızda artık hani yuh diyoruz ya benim anlamadığım insanlar baştakileri kalkındırmaz baştakiler insanları kalkındırmaya uğraşır. bizim verdiğimiz paralar başkalarının cebine gidiyor arkadaş yazık... birşey alırken bir tane de devlete hediye etmek zorundamıyız biz yahu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.