Şimdi Ara

2. El Otomobil Satış Süreci Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, herkese iyi pazarlar;

    5 yıl önce satın aldığım ilk göz ağrımı tamamiyle duygusal sebeplerden dolayı satmak istemiyordum. Fakat babamda ve bende şirket aracı olması ve arabanın garajda öylece yatıyor olması hem araca yazıktı hem de bize gereksiz masraftı. Arabayı son 1 ayda sadece 175 kilometre kullanmışım. Yıllık vergisi, bakımları, sigortası, muayenesi, lastikleri 2015'te bana yaklaşık 2500 TL fatura çıkaracaktı. Dün akşam arabanın fotoğraflarını çekip malum siteye koydum ve yarım saat içinde daha konusunu açmadan arabayı Ankara'dan bir beyefendiye sattım. Kendisi yarın Istanbul'a gelip aracı satın alacak.

    Sizlere sormak istediğim yarınki süreç nasıl olmalı? Noter satışından başka bir işlemimiz var mı? Trafik sigortasını ve ruhsatı hemen kendi üzerine almalı mı?

    Ek olarak; araç 2004 model Ford Fiesta 1 parça değişenli 4 parça boyalı 131.000 km de 19.000 olarak listeledim, 18.000 TL ye anlaştık.

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
    Hazar







  • Selamlar.

    Satın alan kişi ekspertiz için arabayı gösterebilir. O zaman ona biraz zaman ayırırsınız. Noterde zaten sizin ruhsat iptal olur. Ona yeni ruhsat emniyetten hazırlanır. Siz trafik sigortasını yaptırdığınız şirketten kalan günlerin parasını alarak iptal edersiniz.

    Ruhsatı kendi üstüne almadığı sürece o kişi zaten o aracın sahibi sayılmaycağından riske girmiş olur diye düşünüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin kesin parayı almadan imzayı atmayın. Gerekirse para notere teslim edilir, siz imzayı atarsınız, noterden parayı teslim alırsınız ama kesinlikle para olmadan satışı vermeyin.
  • Araç bedelini elden almayın, mümkünse birlikte bankaya gidip hesabınıza yatırın. Böylelikle sahte para dolandırıcılığını elemiş olursunuz. Ardından da satışı yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.