Şimdi Ara

sizce eve bu aletleri alsam nasıl olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar. salona her ay para vermekten bıktım valla. her ay 60 lira yılda 720 lira para yapıyor az değil yani. ben evde yapsam nasıl olur diye düşündüm ? zbar, uzun bar, dambıl set(40 - 45 kg) kapı barfiksi bi de bench sehpası alsam yani 600 lira bi bütçe ayırsam aletlere nasıl olur ? sizin fikirleriniz nelerdir ?



  • Yaşça küçük değilsen 600-700 liraya gerekli ağırlıkları zor alıyorsun yalnız.
  • daha mı fazla bütçe lazım ?
  • ne bileyim yani ayda 60 lirayı beslenmeme ayırsam daha iyi bence.
  • Evet.
    Düz bar = 100 tl
    90 kg ağırlık(1 yıl falan idare eder sonra eklemek lazım bide) = 400 tl
    Z bar = 80 tl
    Sağlam bir bench = 400 tl
    Ayarlanabilir dumbbell = 40 tl
    Squat rack(demirciye falan yaptırdın diyelim, en iyi ihtimalle) = 400 tl

    1400 lira civarı sadece en temel ihtiyaçların. Fiyat olarak decathlonu baz aldım.
  • Bench sehpasını marangozda yaptır bence. Ben de puf kullanıyordum bir gün pullover yaparken yerde buldum kendimi, bir süre kitaplar üstünde bench yaptım kendime, şimdi plastik tabure üstünde yapıyorum.
  • Düz bar 70 z bar 30 iki adet ayarlanabilir dambl barı 25 e alabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bar fiyatları uçmuş desenize...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben o işe girdim odamda 100 kg ya yakın plaklar koşu bandı barfiks ayarlanabilir bench 3 çift dumbell çubuğu yay bükülebilir sopa yerden destekli kum torbası her şey mevcut ama evde motive olman çok zor ben ki hayatımı 4 yıldır body buildinge adamış biri olarak söylüyorum gereksiz bişey yapmışım evde 2 senedir malzemeler mevcut 10 kere anca idman yapmışımdır. hiç boşa para verme eğer etrafında gitmekten zevk aldığın bir salon yoksa o zaman düşünebilirsin mahallende samimi arkadaşlarınla gittiğin spor salonunun tadını hiçbir şey vermez.
  • Eve resmen kucuk bir spor salonu kurmama ragmen duzenli spor yapan ben, evde duzenli yapamiyorum hic bulasma salona git, istanbulda oturuyorsan eger aletlerde yardimci olabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında aylık olarak fazla para değil spor salonunda aldığın verimi evde alamıyorsun arada sırada dondurunca evde yapıyorum gerekli motivasyon evde zor odan büyük olacak aynalar müzik falan daha iyi olur setler arası zor tavsiye etmiyorum
  • bende bu ay eve 1000 TL civarında spor malzemesi aldım.burada salon fiyatları 100 den başlıyor.o yüzden ev iyi.Ayrıca evde motive olamama gibi bişey yok bende.Bu biraz yapısal bişey motive olan her yerde olur bence.
  • Evde kendi spor salonunu kuran çok fazla kişi tanıdım ancak hiçbiri (normalde düzenli spor yapmalarına rağmen) hedeflerine ulaşamadı. Gerçekten evde motive olmak çok zor. Spor salonuna devam etmek bence daha akıllıca.

    Ayrıca olaya sadece spor yapmak olarak bakmayalım. Sosyalleşmek, farklı çalışma şekillerini görmek, hocalarla ve diğer sporcularla bilgi alışverişinde bulunmak da gelişimi olumlu etkiler.
  • Ki bunu evine spor odası kuran biri diyorsa.

    Şunu söylemem gerek herkes 2 dumbell 1 bar 4-5 ağırlık plakasıyla olacak sanıyorlar bu işleri ama olmuyor eğer paranız ve yeriniz(35-75m2) varsa kurabilir ancak o şekilde hedefinize ulaşabilirsin saydıklarımda olursa küçük bir spor salonu olur tabi içini donatmak maliyettir tabi uzun yıllar spor salonlarına çok yüksek paralar bağlayan kişiler bu tarz bir şeye soyunabilir bunu yapacak imkanınız varsa yapın ama 5-10 m2 bi yere yapmayı düşünüyorsanız vazgeçin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 12 Kasım 2014; 21:24:34 >
  • o fiyata düzeneği kurarsın.çünkü verilen para az değil.hepsiburada dan bak.orada inanılmaz indirimler oluyor.30 tl ye zbar sattılar.yine o fiyat aralığında düz bar satıldı.250 tl ye iş görür sehpalar satılıyor.plakalarda ara ara çok iyi indirimler oluyor.ben ağırlıklarımı oradan aldım.cidden uygundu.

    spor salonuna gidenlere bir şey demiyorum ama bana uymuyor.temizlik bence çok önemli,adamlar salonu hiç temizlemiyor.havalandırma sıfıra yakın millet terliyor ekşi ekşi kokuyor.terli terli aletler elleniyor falan.umuma açık yerlerde en azından akşamları o aletler dezenfekte edilmeli.boks salonu gibi biryer değil burası.adamın terli sırtı ile yattığı sehpaya sen de yatıyorsun.

    yapamazsın edemezsin vay ben 1000 tl lik eşya aldım yapamadım falan diye insanların iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.büyük ihtimalle ya salonları vardır yada salonda çalışıyorlardır.akılları sıra işlerini korumaya çalışıyorlar ama.istanbul için ortalama 80-100tl isteniyor bu fahiş bir fiyat.salonda da sen çalışıyorsun ev de de sen.kimse senin yerine çalışmıyor.salonda da para veriyorsun alet alırken de kimse senin yerine hesabı ödemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x571 -- 15 Kasım 2014; 0:21:46 >




  • Bence deli gibi zengin olsan ve bodruma son sistem salon yaptırsan bile en adi salondaki gelişmeyi yakalayamazsın. (Öğretmenim. Salonum yok).
  • bende senin ayırdığın parayla hatta biraz daha fazla fiyata sistem kurmuştum düz baz z bar bench sehpası kısa barlar filan her şeyi almıştım 9 ay çalıştım. sonra bu sene üniversiteye geldim Rize ye burada salona yazıldım 1 ay 1 haftadayım ve gelişim süper evde yaptığında hep bişeyler eksik kalıyor salonda bir ciddiyet oluyor ben salona yazılmanı tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.