Şimdi Ara

Android işletim sisteminin geliştiricisi Andy Rubin Google'dan ayrıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Android işletim sisteminin geliştiricisi Andy Rubin Google'dan ayrıldı





    Mobil cihaz pazarında büyük bir hakimiyete sahip olan ve akıllı telefon kavramının her seviyede tüketicilere ulaşmasında büyük rol oynayan Android işletim sisteminin mimarı Andy Rubin Google'dan ayrıldı.




    2003 yılında Palo Alto'da Android Inc. adlı şirketi kuran Andy Rubin ilk başta dijital fotoğraf makineleri için bir işletim sistemi geliştirmeyi planlamıştı. Ancak pazarın yeteri kadar büyük olmadığını göründe Symbian ve Windows Mobile platformlarının karşısına rakip olarak çıkacak bir sisteme yöneldi. 




    2005 yılına kadar detayları açıklanmayan ve sadece mobil cihaz odaklı bir işletim sistemi geliştirdiği bilinen Android Inc., sahip olduğu potansiyel Google tarafından farkedilince aynı yıl firma tarafından satın alınmıştı. 




    2013 yılına kadar Andy Rubin ve ekibi Android işletim sistemini şimdiki haline getirmek için gayret sarfetti. Ancak geçen sene ani bir kararla Rubin, Android bölümünden ayrılarak Google'ın robotik projelerinin başına geçtiğini duyurmuştu. Şimdi ise Google ile bütün bağlarını kopardı. 




    Andy Rubin'in tam olarak hangi sebeplerle Google'dan ayrıldığı bilinmiyor ancak ekibinin yapılanması ile ilgili bazı problemler yaşadığı iddia ediliyor. Google CEO'su Larry Page, Rubin'e ekosisteme katkıları için teşekkür ederken bundan sonra robotik projelerin başında araştırma uzmanı James Kuffner bulunacak. Rubin ise bundan sonra girişimlerin donanım geliştirebilmesi için bir iş geliştirme merkezi kurmayı planlıyor.  

     

     



    Kaynak:http://online.wsj.com/articles/former-android-leader-andy-rubin-leaving-google-1414713040







  • girişimcilik tamam ama bir süre sonra diktatörlüğe dönüşüyor. Ellerinde çok büyük paralar var şu bir kaç tane adamın. Herşey istedikleri gibi gidiyor. Bu işle uğraşan herkes tam kapasite bu işe katkı sağlayamıyor. Şirket politikaları içinde eriyip yok olmuş ne kadar insan ve fikir-proje var anlatmakla bitmez.

    İnsan çok hırslı ve zayıf bir varlık. Kendi tutkuları için kitleleri köleleştirmekten hiç kaçınmamıştır. Şimdi şu adamın sahip olduğu para ve imkan dünyada bir kaç kişide vardır veya yoktur. Serbest piyasa bu olamaz çünkü kimse serbest değil. Takıntılı insanların peşinden giden insan serbetttir denemez.

    Yani demek istediğim android güzel hoş ama bir süre sonra tekelleşiyor. Belki androidi daha iyileştirecek fikirler bu rekabette mağlup olup yok oluyor. Diğer bütün şirketlerde de aynı şey var.

  • sailfish os ve geliştirici ekibi olaya biraz daha sanatsal yönden baktıkları için olayın başında farklılık yaratabilirler gibi geliyor bana. Fakat ekosistemleri geliştikçe ve büyük paralar kazanmaya başladıkça başa gelen karar mekanizmaları tekdüze ve kar amaçlı gelişimi iteklemeye çalışacaklar. Aslında kapitalist sistem kendini tekrar ediyor. Sonunda hep bi çöküş sonra yeniden doğuş yeni atılımlarla gelişim ve en sonunda kendini tekrar etmenin sebebi ve sonucu olan çöküş. Şu an farkettim en inorganik aykırı olan sistem bile doğaya karşı gelemiyor :d

  • sailfish os ve jolla

  • Eğer bir ekosistemin kendine has mağazası varsa o gerçek ekosistemdir. Kimse WPye bile anca geliştirirken kimse Tizen'e falan geliştirmez. Bunlar da mecbur apk kullanacaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "2013 yılına kadar Andy Rubin ve ekibi Android işletim sistemini şimdiki haline getirmek için gayret sarfetti" Baktı gelişmiyor işi bıraktı. :)

  • Lollipop koyunca ismini bardagi tasiran son damla oldu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay Açık.Mert.Korkusuz :)

  • Olayda Steve jobs havası var kendi kurduğu android inc'ten kovulmuş gibi olmuş.

  • Artık android 5 ile farkli sisteme geçiliyor. Yenillenme iyidir

  • Geliştiricisinden öte kurucusu daha doğru. Zira Android ilk çıktığından buyana doğru dürüst gelişmedi bu adam görevden uzaklaştırılıncaya kadar...

  • Elsa kullanıcısına yanıt
    En önemli nokta neden platformlar arası geçişlilik yok. Rekabet bütün platformları yok edip resmen tekelleşmeye götürüyor. Sonra da her platformda neden ekosistem eksikliği var diyoruz. Her platformda güzel bir şeyler var ama hiçbiri tek başına mükemmel değil. Neden Android ve ios karışımı bir cihaz sahibi olamıyorum. Çünkü rekabet var ve bu rekabet gelişimi sağlıyor diyorlar. Bu tartışılır. Zaten bunları tartışmayı bıraktığımız için işin içinden çıkılamıyor. Aslında mükemmel bir dünya beklemiyorum. Hiç de umrumda değil. Ama doğrusu ne diye sorarlarsa düşündüğüm birkaç şeyi yukarıya yazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthkn -- 2 Kasım 2014; 15:10:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akgozoktay A kullanıcısına yanıt
    Sana göre gelişmiş olması için ne olması gerekiyor Android'te? Söyle de kurtar Android dünyasını bu çileden. Çünkü bana göre yeterince gelişmiş bir sistem. Tabi belki senin beklentilerin çok farklı olabilir. Anlat anlayalım seni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakarsın yeni bi işletim sistemi geliştirir android'i tahtından eder :)

  • fthkn F kullanıcısına yanıt
    Makarasina söylemiştim ben. Bu soruna lollipop yüklü amiral gemi modeli bir telefon kullandıktan sonra cevap verebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben yeni ioceanx8 mini pro aldım ama bi türlü ımel atıramadım yardımcı olursanız sevinirim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    bakarsın yeni bi işletim sistemi geliştirir android'i tahtından eder :)

    zor gibi
  • N0YAN kullanıcısına yanıt
    Onu hangi ruh haliyle yazdım bilmiyorum. Bence de çok çok zor :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.