Şimdi Ara

FM 2015 BEŞİKTAŞ KARİYERİ - BETA-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
17.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Football Manager 2015 oyunun beta aşamasında yapmış olduğum kariyer bilgilerini ve fikirlerimi sizinle paylaşmak istedim. Umarım bir faydası olur.

    Beşiktaş taraftarı olduğum için kariyere Beşiktaşı yöneterek başladım. Bu hafta içi boyunca bir, bir kaç saat oynadığım oyunu biraz önce kapattım ve çok iyi oyuncu olmamama rağmen bir kaç başlık altında değerlendirme ve paylaşımda bulunmak istedim.

    KADRO :

     FM 2015 BEŞİKTAŞ KARİYERİ - BETA-


    Kadro görüntüde ki güncel haliyle yer alıyor. sadece Sosa kiralık olarak görünüyor. Takım güç olarak kötü ancak top kapma olarak çok iyi durumda, savunma olarak yine ligin ortalama takımlarından olsada ortasaha olarak gerçekten ligin tozunu attıracak kaliteye sahip özellikle yaş ortalamasının düşük olması gerektiğinde yüksek enerjiyle tempo yapmamızı sağlayabiliyor. Futbolcular geç yoruluyor ancak beta aşamasında kronik kısa/ orta süreli sakatlık hatası gibi birşey var hemen hemen üç dört sakattan aşağı gitmiyor.


    Kadro derinliği


     FM 2015 BEŞİKTAŞ KARİYERİ - BETA-


    Takımın defans yönünden zayıf olduğu kadro derinliği ekranından daha net anlaşılıyor. Oyunda beşiktaşın oyuncularını gerçek hayattaki zorluklarıyla ve farklarıyla yansıtan bir kaç futbolcu beliriyor.
    Serdar Kurtuluş'un defans zaafları,
    Olcay Şahan'ın çok iyi fırsatçı kanat oyuncusu olması, gibi..
    Takım hücum olarak gerçekten kanat organizasyonlarından özellikle çok iyi ve etkili şu anda takımımın en fazla gol vs. istatistik yapan oyuncularıda zaten kanat oyuncularıdır.

    ANTREMAN

    Antremana ilişkin resim yüklemedim. Geçen seneki sürümde yer alan sistem aynı şekilde devam ediyor. bir değişiklik göremedim. Sanırım takıma etkisi yönünde bazı değişkilikler olmuştur. Sezon başı antremanını ilk ay üçe ayırdım Taktik, Kondisyon ve Takım Uyumu- Top Kontrol birlikte olmak üzere şeklinde kendimce bir stateji belirleyip hızlı bir şekilde oyun planını oturtmaya çalıştım daha sonra dengeli bir dağılım yakalayarak milli maç aralarında da kısa kısa yine kondisyon yüklemeleri yaptım. Maç öncesi hazırlıklarını maksimumda tuttum. özellikel savunma yerleşimi ve savunma duran toplarına yoğunlaştım.
    Bireysel antremanlarda asistan desteği alıp özellikle bence yaptığı yanlış tercihleri düzeltmekle yetindim ve bu durumu antreman rapor sonuçlarına kadar devam ettirdim. Örneğin Asistanınız güç özelliği 9 olan bir oyuncuya liderlik özelliği 14 olmasına rağmen hala liderlik özelliği katmaya bu özelliğini yükseltmeye çalışıyor. Bu tarz antreman belirlemelerini düzelttim. Sezon öncesinde de bireysel antremanları biraz daha güce dayalı ve hafif şekilde yürüttüm sezon içinde bireysel antremanlara daha fazla önem verdim.
    ayrıca kaliteli personel kaliteli antreman demektir. Çok daha kısa süreli gelişim gösterebilir rakip takım ve futbolcu analizlerinizi daha iyi yapabilirsiniz.

    TAKTİK

     FM 2015 BEŞİKTAŞ KARİYERİ - BETA-


    Takıma sezon başında hücum ve kontra olmak üzere iki taktik tanımladım daha sonra dengeli olacak şekilde bir taktik daha ekledim. Resimde görüldüğü üzere kasım ayı itibariyle takım taktiğe hemen hemen uyum sağlamış vaziyette, Oyunda maç kazanımı yönünden can alıcı iki nokta Taktik ve Antreman bu ikisi sportif başarının kaynağını oluşturuyor. Zaten sonuç ekranındanda görmüş olursunuz. Taktik ekranı çok interaktif ve kullanışlı tasarlanmış ayrıca önceki serilere oranla çok daha başarılı tercihlerde ve talimatlarda bulunmanızda yardımcı oluyor. Oyuncularınıza daha uygun seçenekleri hemen fark edebiliyorsunuz. Oyunda fark ettiğim kadarı ile maç içi taktik değişikliği çok olumlu etki sağlamıyor. Ayrıca salt savunma yaparak maçı kitlemek mümkün olmuyor. sizi hücuma kaldıracak veya gol bulmanızı sağlayacak organizasyonları üretmeniz ve planlamanız gerekiyor. Atak futbol ile bir çok takımı deplasmanda bile yenmeniz mümkün oluyor. bu yönden pek begenmedim. Örnek Fikstür sonuçları ekranındaki Leverkusen, CSKA Moskova, Napoli maçları atak futbol oynatarak başarılı olduğum maçlardır. Genel olarak atak futbol taktiğini kullanıyorum.


    TRANSFER, GÖZLEMLEME-SCOUT SİSTEMİ


     FM 2015 BEŞİKTAŞ KARİYERİ - BETA-


    Oyunun enfazla gelişim gösteren yanı Gözlemcilik sistemidir. Çünkü yepyeni bir ekran ve mantık getirilmiş, gözlemcileriniz ne kadar etkin ve başarılı ise Gözlemleme ağınızda okadar geniş ve bilgi seviyenizde yüksek, başarılı ve etkin oluyor. Geri bildirimi doğru ve hızlı oluyor. Bir futbolcunun gerçek potansiyelini gözlem raporu ile değil tabiri caizse uzun süreli araştırma raporu ile öğrenmiş oluyorsunuz. Ben gözlemleme yönteminde öncelikle 2 haftalık bir süreyle görevlendirme yapıyorum. Derinlemesine araştırmaya gerek görürsemde 2 aylık süreyle gözlemlemeye devam ediyorum. gözlemleme süresine göre örneğin 2 haftalık gözlemlemede 4,5 yıldız potansiyel verilen futbolcu 2 aylık gözlemlemede 3-3,5 yıldıza düşebiliyor. Ayrıca transfer edebileceğiniz futbolcular listesinde gözlemcilerinizin size hazırladığı futbolculardan oluşuyor. bu nedenle tek ekrandan tüm futbolcuları görme imkanınızda ortadan kalkmış oluyor. ister istemez gözlemcilere yatırım yapmak durumunda kalıyorsunuz.

     FM 2015 BEŞİKTAŞ KARİYERİ - BETA-


    Yukarıdaki resimde örnek bir gözlemci raporu yer alıyor futbolcunun tespit edilen olumlu olumsuz özellikelerini size çok iyi bildiriyor hatta ne kadar araştırdığını bilgi oranı şeklinde ve kaç bilinmeyen araştırma gerektiren özelliği kaldığını vs. belirtiyor buna göre araştırma sürenizi yeniden gözden geçirmenizi sağlıyor. Kadro ve futbolcu kıyaslaması da yapabiliyorsunuz.

    Transfere ilişkin iki önerim olacak özellikle beşiktaşı alacak arkadaşların Sezon başında Lucas adlı sağ beki almaya çalışmalarını tavsiye ediyorum.
    Süper ligde eskişehirde İbrahim Sissoko adında ki futbolcuyu ve Anderletch deki Alper Ademoglü adlı futbolcuyu yakından takip etmelerini tavsiye ediyorum.

    Ben transferde sadece Liverpooldan Suso adlı genç yeteneği kiraladım ve sezon sonu muhtemelen tekrar kiralayamayacağım kadar iyi gelişim göstermiş olacak çok faydalı bir kiralık transfer oldu. Onun dışında antrenör ve gözlemci anlaşmaları yaptım. Takımımın asistan menajeri sorumluluk ayarları nedeniyle birde genç yetenek ile sözleşme yapmamızı sağladı. Tabi bu yetkiyi hemen aldım elinden.

    LİG - ŞAMPİYONLAR LİGİ VE SONUÇLAR..

     FM 2015 BEŞİKTAŞ KARİYERİ - BETA-
     FM 2015 BEŞİKTAŞ KARİYERİ - BETA-
     FM 2015 BEŞİKTAŞ KARİYERİ - BETA-
     FM 2015 BEŞİKTAŞ KARİYERİ - BETA-


    Takım uyumunuz iyi ise ve kadro derinliğiniz mevcutsa geniş rotasyonla bile başarıyı yakalamanız mümkün oluyor.

    FUTBOLCU PROFİLLERİ,

    Steam hesabımda yer alan ekran görüntüleri kısmından görülebilir..

    http://steamcommunity.com/profiles/76561198160733087/screenshots/?appid=295270

    Futbolcular gerçek özellik ve karakterlerine çok benzer yapılmış bir kaç tanesinden örnek vermek istiyorum.

     FM 2015 BEŞİKTAŞ KARİYERİ - BETA-


    Mesela Olcay Şahan

    Çalışkanlık 15, Kararlılık 16, Önsezi 16, Takım Oyunu 15 ve en belirgin özelliği Topsuz Alan 18 gibi özelliklerle sürekli top diğer kanatta yada oyun kurucudayken beki desteğe geldiğinde ikinci forvet pozisyonuna geçiyor. Gerçek yaşamdaki en belirgin özellikelrini oyundada yansıtıyor.

     FM 2015 BEŞİKTAŞ KARİYERİ - BETA-


    Oğuzhan Özyakup

    Her ne kadar, Pas, Teknik, Özel Yetenek gibi mevkiisi için olmazsa olmaz özellikleri çok yüksek olsada ne yazıkki güç, liderlik, cesaret, agresiflik, vücut zindeligi gibi özellikleri yüksek olmadığından maça ağırlığını yansıtamadığını oyunda bile çok rahatlıkla fark edebiliyorsunuz, ancak J.Sosa ise tam aksine oyuna sürekli hükmeder şekilde oynuyor. Bir çok futbolcu oyuna çok iyi adapte edilmiş olduğu kanaatindeyim.

    OYUN HATALARI VE BİR KISIM YENİLİKLERİ,

    -Kaleciler için özel 3d modellemesi vs. yaptıklarını videolarında ballandıra ballandıra anlatıyorlardı ancak elle kontrol, ilk kontrol gibi özellikleri düşük olan kaleciler sürekli sağdan soldan yapılan orta ve şutları kaleye çelip gol olmasına neden oluyorlar. ayrıca havadan gelen şuta vs. ayak uzattıkları da oluyor saçma sapan bir fizik kazanmış kaleciler umarım düzeltilir.
    -Defans oyuncuları haddinden fazla ağır kalabiliyor hatta topa yetişememek için nasılbir yazılımsa koşarmış gibi yapıp durdukları bile oluyor. Bu hatayı görünce insan CM serisini özlediğini hatırlıyor.
    -Forvetler ayrı bir facia altı pasta topa vuramıyorlar. onlarda ne hikmetse donup kaleci veya defans bekledikleri oluyor. Cenk' in cizgide topa baktığı bile olmuştur.

    - Maç motoru vs. çok kalitesiz yine geçen seneki gibi bazı kronik sıkıntılar var. on pozisyona girip bir tane atıyorsun rakip seksende ilk bulduğu pozisyonda affetmiyor sonra yine yapımcı ekibe saygı sevgi sözleri dökülüyor insanın ağzından,
    - Oyunda futbolcuların td.nin sözlerine reaksiyonları geliştirilmiş ancak yine yetersiz ve az diyalog var. Bazen futbolcular çok kurnaz cevaplar verip sizi ters köşeye yatırabiliyor en önemlisi de siz bir futbolcuya cephe aldığınızda takımda gruplaşmalar oluyor. bu çok iyi bir özellik Gökhan efendiyi üç maç kestik diye kazan kaldırmışlığı vardır. Ancak eski oyunda 4. kaleci bile beni niye oynatmıyorsun diye zırlarken burada genç futbolcular hemen forma peşine düşmüyor. Kerimin, atıncın vs. hiç daha patron bizide oynat dediği olmadı.
    - Genç futbolcu transferi yine zor ve pahalı ancak alternatifini geliştirmişler sanırım kiralama sistemi daha kolay ve ucuz oluyor. Ayrıca kiralama yaparken iyi ilişkiler kurup aynı takımdan bir kaç oyuncu daha kiralama imkanı sağlanıyor sanırım.
    -Regen takip olayında futbolcuyu bulmaktan çok futbolcuları kendinizin tek tek incelemesi ve araştırması zorlaşmış ekrana gir çok çok sıkıntı oluyor. Ayrıca çoğu futbolcuda hiç bir özellik açık olmadığından bu işi de gözlemcilerle yapmanız gerekecek sanırım. -
    -Oyun yine fikrimce taktik ve takım uyumu üzerine kurulu yani bu oyunu yüzeysel oynayanlar yine bu sene bir türlü maç kazanamıyorum beşinci haftada kovuluyorum gibisinden konular açmak zorunda kalacaklar.
    -Oyunun menü tasarımları ve kullanılabilirliği deneyimlerime göre harika olmuş az menü çok işlev görüyor. Ayrıca mesaj kutunuz daha faydalı bilgilerle doluyor. yapmak istediklerinize daha çabuk ulaşıyorsunuz unuttuklarınızı hatırlamanız kolaylaşıyor.
    -Basın size bol bol soru soruyor. Buda yine profilinizdeki bazı özellikleri etkiliyor. Profil özelliklerinizde ince elenmiş sık dokunmuş gibi üzerinde durulmuş ve çok iyi olmuş
    kısacası bu sene oyun tüm hatalarına rağmen yine başında vakit geçirilebilecek kadar iyi en azından bir maçta sekiz direk, üç kendi kalesine gol görmüyor insan hakkımızda hayırlısı diyor iyi geceler diliyorum.







  • Güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık.
  • Eline sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.