Şimdi Ara

2000 2500 devir 60 km hızda gidince titreme oluyor yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
14.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    2.0 rxe laguna 1, otomatik vites aracımla 2000 2500 devir 60 80 km hızla giderken direksiyon ve mottorda titreme oluyor. gaza yüklenip devir saatini 3000e çıkartınca ya da gazdan ayağımı kesince titreme geçiyor. Bugun sanayiye gittim rotbalanscı baktı. sağ jant yamuk ve Aks (akis)boşluk var dedi. tekrar ustaya götürdüm usta akslar söktü tornacıya götürdü. tornacı aks millerinde hafif yamukluk var dedi onu düzeltti. aks başlarının içini kaynakla doldurdu jantı düzeltip. ustaya geri yolları. usta aracı toplayıp rotbalanscya gönderdi. rot balans yapıldı araba da titreme devam ediyordu. ustaya geri gittim söktü. tornacıya gidip adama kızdı. adam tekarar uğraştıktan sonra yaptığını söyleyip ustaya yolladı. arabayı usta topladı sürdük titreme devam ediyor. senin şanjman bozuk Şanjmancıya git dedi. Janjmancıya gittim adam arabaya baktı sürdü senin şanjmanda birşey yok akslara baktır dedi. Uzun lafın kısası 250 tl harcadım ama düzelen hiçbirşey yok







  • kimsenin bir fikri yok mu
    gerci olmaması da normal her usta farklı yorum yaptığına vatandaşın bilmemesi gayet normal
  • usta rotbalansçıya, rotbalansçı tornacıya, sonra hepsi tornacıya gibi bi şey olmuş. özetle hiç bi şey anlamadım hocam.
  • SEn birde benim durumumu düşün. 3 ayrı rot balanscıya,iki ayrı şanzımancıya, 5 oto tamircisine gittim. hepsi farklı birşey dedi.
    Kısaca sorunu söyleyeyim
    60 80 km arasında bir hızda. araç sallanıyor 80i geçince kesiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lütfü balpetek -- 2 Kasım 2014; 17:36:43 >
  • kardeşim sadce tekerlek ve direksiyonda olsa diyecemki rot ayarında problem var ama aynı zamanda motorda diyosun rolanti motorunda arıza olabilir araca gaz verdiğinde problem kesiliyor braktıgında başlıyosa yalnız araç viteste değilken yapıyorsa rolanti motoru ama araç viteste kompresördeyken yapıyosa bilemedimki ii bir ustaya götür gerçi şimdi herkes usta olmus elli tane kafadan yüz ses cıkar her ustayada güvenme yapacakları yere bozarlar busefer ama sanki bana rot ayarı ve rolanti gibi geldi :(
  • İlk gittiğim ustanın dediği Şanzımancıya gittim. adamlar şanzımana baktı. senin şanzımanda sorun yok dedi. beraber rot balanscıya gittik adam arabanın sol tarafını kaldırdı ve aracı çalıştırıp vitesteyken gaza bastı sol teker döndü titreme falan olmadı. sağ tarafı kaldırdı aynı işlemi yaptı hafif titreme yine oldu 90 geçince titreme de geçti. bu akis sorunu dedi ustana git sadece sağ akse baksın dedi. motor kulağından da olabilir dedi. tekrar ustaya gittim söktü başka bir aks ciye gönderdi o da baktı akste sorun yok dedi. ustaya gittik toparladı. titreme daha fazla başladı. usta ise senin arabanı yapacak antepte bir müslüman kul yok dedi. sen çok büyütuyorsun böyle bin gitsin. yada arabayı düz vitese çevirelim bin dedi. kaça olur dedim 2000 tlye cevrilir dedi. kesinlikle düşünmüyorum bunu.
    ardından Renoult servisine gitti aks sordum. senin araba firansada üretilmiş elimizde aks yok sadece sağ akis 1650 tl istiyebiliriz dedi.
    sonra bir arkadaşın tavsiyesi sadece arıza tesbiti yapan bir yere gittik sorunu anlatım onlarda baktı. 4.silindir çalışmıyor dedi. ilk üç gözde 90 4. silindir 35 basınç var dedi. motor tamircisine yolladı silindir çalışmıyor eksoz subopu yanmış 1000tl masrafı var dedi.
    HER KES FARKLI BİRŞEY DİYOR ANLAYAN BİR ALLAHIN KULU YOK MU
    1. SORUM
    4.SİLİNDİR ÇALIŞMIYORSA 2000 - 3000 DEVİR ARASINDA TİTREME YAPAR MI. TÜM ARABA SALLANIYOR. GAZI KÖKLEDİĞİMDE DEVİR 3000 ÜSTÜNE ÇIKIYOR TİTREME GEÇİYOR




  • Way bee sasirdim walla.Sen konuuyu sayfanin geneline tasi hocam buraya kimse bakmiyor..otomobil genel bolumune ac kesin bilen cikacaktir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl yapacağım genel bölüme taşımayı yardım edermisim.
    bu arada arabayı teste soktum 4.silindir çalışmıyormuş. sibop yakmış dediler. bujiyi söküp bir aletle basıncını ölçtüler ilk üç silindir 90 çıktı 4.silindir 30 35çıktı.
    bir usta 1000 tlye hallolur dedi başka bir ustaya sordum emin olmak için o usta ise motoru komple elden geçirmemiz gerek 3500 4000 tl tutar dedi @huso0655
  • melüba M kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk mesajini koplayayip otomobil genel bolumunde konuyu yeniden ac ve yasadgn sehri anlat ve ayni sehirde yasayan ve tavsiye edecegi ustasi olan vardir,cok gecmis olsun insallh problrm en uygun sekilde cozulur uzuldum!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • melüba M kullanıcısına yanıt
    Bu arada bi arkadasda 40-50 gibi hizlarda titreme vardi lastikci tekerin bombe yaptigni soyledi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim genel bölüme yazdım.
    Lastikleri en başta kontrol ettirdim
  • BEYLER BİR ARAÇ'TA TİTREME VARSA .?.


    1) motor kulak takoz'undan olabilir..

    2) şanzıman kulak takoz'undan olabilir

    3) akis boşluk'olabilir

    4) egzoz lastiklerinden olabilir.

    5) jant bozuk olabilir..

    6) lastik tel koparmış olabilir..

    7) şayet araç arkadan çekişli ise şaft istavroz'undan olabilir..veya rulman'dan


    sevgiyle kalın..


    efsanemühendis..zkz..
  • Araç 2.0 rte atmosferik basınçlı bir motor değil mi? Piston yatağında oluşan basınç değerlerini yanlış yazma ya da farklı bir şey olmasın? Sonuçta aracınızın sıkıştırma oranı yanlış bilmiyorsam 10\1 ve atmosferik motor. Pistonların çalışmaması onların hareket etmediğini göstermez. Bence aracın benzin enjeksiyon sistemini sökün ve fren balata spreyi ya da benzinle içini dışını komple temizleyin.
    araç motorunuz 2.0 atmosferik motor fabrika çıkışı 138 hp kağıt üstünde 140 hp diye geçer. Ama piston basınçları zamanla sekmanların eskimesi ve basıncı kaçırması sebebiyle bu güç düşer.
    Aracın motor gücünü şöyle bir örnekleme ile açıklarsak daha iyi olur. Mesela arac motoru 140 Hp. yuvarlak hesap 1000 Rpm de motor size 21 Hp güç verecek. Ve motorunuz max. 6500 rpm kadar yükselir. Sonrasında krank devir sensörü bu dönüş hızının yukarısına izin vermez. siz 3000 devirde ortalama 63 hp güç alıyorsunuz. ve hızlanma esnasında ki bu sorunu ben benzin enjeksiyon sisteminden olduğunu tahmin ediyorum; eskilerin tabiriyle çift meme açılır. ve yanma odasına daha fazla yakıt püskürtülerek extra performans sağlanır. Bir piston bu fazla yakıtı alamıyor ve diğerleri alıyorsa pistonların arasında ki basınç farklılığından dolayı motor titreme yapar...

    Size önerim şu şekilde olur:
    1. Basıncı düşük pistonun sekmanı basıncı kaçırıyor olabilir ki bu durumda morot çalışırken yağ cubuğunu çıkarırsanız ordaki delikten dışarı küçük damlalar halinde yağ atacaktır.
    2. Benzin enjeksiyonunda basıncı düşük olan pistonun benzin yolunun tıkanması. Bunun için kendin bile söküp temizleyip yeniden yerine takabilirsin.
    Umarım derdinize derman olur. Çok geçmiş olsun...




  • lütfü balpetek L kullanıcısına yanıt
    Ateşlemeye hiç baktırdınız mı ? Benim aracımda 2000-2500 devirde titrerdi akis boşluk var diyerek anlattınız gibi tornada akis dolduruldu ama tam geçmedi . Özellikle bayır yukarı titremeye devam etti öyle kullandım , birgün arabanın sesi birden değişti ve teklemeye başladı ateşleme bobini buji buji kablosu değişti arabada titreme kayboldu kontrol ettirmenizde fayda olabilir bir sıkıntı varsa oksitlenme yapmıştır belli olur .
  • serdarzirve S kullanıcısına yanıt
    dediginiz gibi yag cubugunu cekince yag damlaları atiyor
    bu arada ust kapagı cikmasıyla degişti usta. daha once kapakcıda taslama yapılmıs. birdaha taslanırsa sık sık hararet yapar dedı.
    kapak degişince titreme %99 yok oldu ama titremenin baasladıgı hız ve devirde motordan garıp bir ses geliyor eskıden o sesten sonra deli gibi titreme baslıyorde simdi titreme baslamiyor garıp ses geliyor 3000 deviri gecince seste geciyor.
    ustkapak degişince yeni bir sıkıntı basladı araba bostayken devir saatı kendi kendine bir yukseliyor bir dusuyor sanki hafif hafif gaz verir gibi
  • zavur Z kullanıcısına yanıt
    hepsıne baktırdım. olmadı duzelmedi bir turlu
  • Hocam bu durumu nasil cozdunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.