Şimdi Ara

A101'den Alışveriş yapmak beni rahatsız ediyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
5.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bu yazıyı yazmaktaki amacım firmayı kötülemek değil, insani olarak rahatsızlığımı dile getirmektir.
    A101 marketten hepiniz gibi ben de alışveriş yapıyorum; fakat son zamanlarda edindiğim bazı bilgi ve izlenimler çok ciddi rahatsızlık duymama ve A101'den alışveriş yapmamaya itti beni.
    Biliyorsunuz A101 cemaate yakınlığıyla biliniyor. Dindar bir topluluğa yakınlığıyla bilinen bir ticarethanenin de haliyle ahlaki ve etik değerlere önem vermesi beklenir.
    Gelin görün ki A101 marketleri yasal sınır 45 saat olmasına rağmen çalışanlarını haftalık 70 saat civarı çalıştırıyor. Çoğı personelin 1 gün dahi tam gün izni yok. Bir gün öncesi mağazanın kapanışı sırasında rastgele bir personele yarın izinlisin deniyor;fakat çoğu zaman izinli olduğu gün bile 2-3 saat mesaiye çağrılıyor. Haftalık 45 saati aşan süre için herhangi bir fazla mesai ücreti uygulamadıkları gibi, dini ve milli bayramlarda yapılan çalışmalarda da yasa gereği ödemesi gereken fazla mesai ücretini ödemiyor. Mağaza içinde çalışan personel mağaza temizliği, gelen malın taşınması,istiflenmesi ve reyona dizilmesi, stok girişlerinin ve çıkışlarının yapılması, kasa gibi bir çok işi yaparken, gün sonu kasanın verdiği açık da cebinden çıkıyor. Ayrıca mağazadan çalınan,eksilen, ürün olursa yine maaşlarından kesiliyor; fakan kasa fazla verdiği zaman da bu fazlalık firmanın kasasında kalıyor. Çalışanları üzerinde maddi, manevi ve yönetici baskısı uygulayan firma bir nevi mobbing uygulutor çalışanlarına. Tabi soğal olarak çalışanların büyük çoğunluğu istifa ettikleri için herhangi bir tazminat hakkını almadan işten çıkıyorlar..

    Kısacası, ucuz olduğu için tercih ettiğimiz A101 market, müşterinin kendisine gösterdiği sadakati, onlar çalışanlarına göstermiyor. Bu ne dindarlığa yakışır nede insanlığa. Takdiri sizlere bırakıyorum. Teşekkür ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Turkiyede pek cogunun oldugu gibi sahte musluman ve din tuccarlari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zorla çalıştırmıyorlar
    beğenmeyen çıkar
  • baris195 kullanıcısına yanıt
    Insanlarin ihtiyacli olmasindan faydalaniyorlar iste boyle. Ben de soyle dusundum, o calisanlarin orada calismaktan baska sansi olmayabilir ama benim o marketi tercih etmeme hakkim ve tercih etmeme nedenimi istedigim mecrada dile getirme ozgurlugum var. Belki yaptirim gucu olan kisilerin kulagina gider de sartlari iyilesir o arkadaslarin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer market zincirlerinide araştırdın mı bu yazıyı yazarken ?

    Onlarda kaç saatmiş çalışma süreleri izinleri vs?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A101'in cemaatin olduğunu ilk defa duyuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vonaleee

    Diğer market zincirlerinide araştırdın mı bu yazıyı yazarken ?

    Onlarda kaç saatmiş çalışma süreleri izinleri vs?



    Lise yillarimda ara donemde baska.zincirde calistim oda boyleydi arkadas gaza gelmis
    Yada a101e karsi kini var.bu zincirlerde calismasin arkadaslar o zaman yada sikayet edecekleri bir cok nokta bulunmakta gidip sikayet etsinler bu tarz durumlar isveren ile isci arasindadir.iscide kendini dusunsun gidip sikayette bulunsun hizmet tespit davasi acsin.tuketiciyi bu durum ilgilendirmez tuketici aldigi hizmete bakar.dedigim gibi bende oyle bir yerde calistim cok eskiden isime gelmedi bu tarzlari bende isi biraktim baska ise girdim olay bu kadar basit.
    Bu tarz konulari konusacaksak tum avmlerdeki dukkanlarida isin icine katmak lazim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana dokunmayan yilan bin yasasin mantigiyla yasarsak daha cok is kazasi olur, sigortasiz isci calistirilir. Ben gozlemlerimi ifade ettim, bir firmaya karsi niye kinim olsun ki. Gerci cokomeli 25 kurusa alabiliyoruz ya, banane ordaki calisan hakkini almis almamis.. Allah askina, gozlemlerimden hangisine hayir yanlis yazmissin, bahsettigin firma is kanununa uyuyor diyebiliyor? Sadece "kim iscinin hakkini veriuor ki" demekle kaliyorsunuz. Ben diyorum ki, asgari ucret versin yine, fazlasini vermesin ama haftada 70 saat calistirmasin, calisanin bi hafta tatili olsun. Bu forumdakilerin hepsi patron galiba, bukadar tepki geldigine gore..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz hizmet alıyoruz ya, işçilerin nasıl çalıştığından bize ne?
    Biz hakiki derimizi kürkümüzü alıyoruz ya, hayvanların nasıl katledildiğinden bize ne?
    Biz paramızı verip istediğimizi alıyoruz ya, geliri İsrail'e yok bilmem nereye gidiyormuş bize ne?
    Bizden iyisi yok, aferin bize!
  • Sorun emegin somurulmesi ,muslumanlik veya dinsizlikle alakasi yok.calisan insanin haklarini korumak her insanin gorevi olmali .Tabi insanin diyorum para hirsiyla vasiflarini yitirmis cesitli kisveler altinda yasayan canlilara demiyorum.Sorun hak yemekse o zaman gidin hirsizlarin caldigi mallari alin fark varmi sizce .Saygilarimla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim ordaki a101 kasiyerinin neden bu kadar suratsiz oldugunu simdi anladim.Kadina kolay gelsin dedigimde bi kere tesekkur etmedi bi de aldigim seyleri kafama atar gibi koyuyor demek bundanmis.konu para oldu mi gerisini onemseyen yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hic dikkat ettinizmi a101'lerde ayni personeli 6 aydan fazla goremezsiniz bir subede. Cunku dayanamiyorlar daha fazla o sartlara.. Cok cok ihtiyacli olup canla basla calisani ay ocerisinde 5-6 gun gunluk temsilci olarak yaziyorlar, o gunler 6-7 tl fazla aliyor o calisan. O da 2-3 ayda bir yapiliyor. Izin gununu bir gun once saat 20'de ogreniyosun, haliyle programli hicbir sosyal aktiviten olamiyor. Iyi bari yatarim diyosun, gece telefon geliyor sorumludan, sabah magazayi sen ac 1-2 saat dur benim hastanede vs isim var. Izin gununde bile sabah uykusu alamadiktan sonra o personel ogun yarim calissa nolur tam calissa nolur..
    Not: bu gozlemlerim tamamen a101 marketlerde alisveris sirasinda personellerde kurdugum dostluklar sonucu edindigim bilgilere dayali. Yani o firmada calismisligim, alacaklo oldugum, kinim falan yok. Ama bu insanlik disi calisma sistemini ogrenince cok sogudum o firmadan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cemaat filan falan palavra ,PARA oldumu işin içinde herkes aynı dinden PARA sen nelere kadirsin.İnsan mantık olarak en azından bu insanlardan merhamet bekliyor ama dahada beterler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

    A101'in cemaatin olduğunu ilk defa duyuyorum.

    bankasya krizinden dolayı, cemaat hisselerini sattı.

    http://www.zaman.com.tr/ekonomi_bank-asya-a101deki-hissesini-satti_2213905.html
    http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2014/01/30/a101in-satis-fiyati-kafalari-karistirdi




  • Ben diada da aynı şartlar altında çalışmıştım yani bu sektör böyle büyük carreafur ve migros gibiler hariç.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katiliyorum dostum sana.Sartlar iyilesene kadar keske toplumca birlik olup boykot etsek.

    Ben de alisveris yapmayacagim mecbur kalmadikca.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana niyeyse söylediklerin inandırıcı gelmiyor, hiç hem de. Eğer A-101'de çalışıyorum deseydin bir nebze inandırıcı bulurdum. Cemaatin olabilir, fakat kimse akıl yoksunu değil kim izinsiz bir yerde çalışır ki? Adam beğenmeyen çıkar demiş, eksiler yağmış fakat gerçek böyle. Gerçeği öğrenin derim, eğer gerçek de böyleyse bir şikayete bakar biliyorsunuz hukuki süreçleri.
  • Surfer Rosa kullanıcısına yanıt
    Gerçeğini öğrenmek zor değil, herhani bir a101'de 1 hafta çalışman yeterli. Gerçi her gün yogunluk için aynı şeyleri söylerler sana, bizi bu ay idare et önümüzdeki ay 2 kişi işe başlayacak ozaman çalışma saatlerin düzene girer.. Fakat nedense bu 2 kişi hiç işe başlamaz ve sen işi öğrendikce daha çok sorumluluk yüklerler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süpermarket sektöründeki firmaların çoğu böyledir, olayın cemaatle ya da bir siyasi görüşle alakası yok. Türkiye şartlarında patron tayfasının doyumsuzluğunu ve törpülenemeyen hırsını gösteriyor bu. En büyük perakende firmaları bile kötü şartlar altında eleman çalıştırılmasına göz yumuyor. Misal Migroslarda birçok eleman Migrosun kendi elemanı değildir. Taşeron firmaların elemanlarıdır, misal şarküteri reyonunun elemanları o reyona mal tedarik eden Uzungil firmasının elemanlarıdır, fırındaki eleman Bonelli firmasının elemanıdır, vs vs... Taşeron firma 5 kişinin yapacağı işe 1 kişiyi gönderir, o 1 kişinin sabahtan akşama kadar anası bellenir, 1000 lira maaş verirler eline, baksan haftada 45 saat çalışır ama %150 kapasiteyle çalıştığı için herifin iflahı kesilir. Ama dışardan bakınca, "ooo migrosta çalışıyor, koç'un şirketi, kurumsal firma" deniyor... Küçük ölçekteki yerel firmalarda vaziyet çok daha vahim. Günlük 12-14 saati bulan çalışma süreleri var. Başlarındaki mağaza müdürleri de genelde çekirdekten yetişen, geçen sene reyonda mal dizerken bu sene patronun gözüne girip müdürlüğe terfi ettirilen deneyimli elemanlardan oluşur, herif yıllarca ezildiği için bunun acısını altındaki elemanlardan çıkartır, kasiyerlerle cinsel münasebetleri olan müdürleri de bilirim... Kasiyer için de kısa yoldan terfinin yolu müdürün koynundan geçer bazen...




  • Evimin dibinde olduğu için bazen mecburen ufak tefek ürünler alıyorum ama, kapıdan girip çıkana kadar bol bol küfür ediyorum içimden =)
    Rahatlamış olarak çıkıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.