Şimdi Ara

Mobilite: Apple'ın yeni mağazasında başımıza gelenler ve dahası... (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
20
Favori
15.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zaten sevmezdim iyice gıcık oldum. Isırılmış elma

  • Erdi reyiz e yapilan bu hareketi kınıyoruz.yaşasın Halkçı android



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIMERIDER -- 28 Ekim 2014; 9:17:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir apple'cı olarak erdi abiye yapılan terbiyesizliğin kabul edilebilir bir tarafı yok. Eğer gereken özür dilenmesse bi eylem düzenleyelim arkadaşlar :)

    Vurda vuralım ölde ölelim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi larenuf -- 28 Ekim 2014; 9:41:03 >
  • Sohbetinden montajına kadar, donanımhaber'i çok sevdiğimi anımsatan, büyük keyif alarak izlediğim çok başarılı bir program olmuş. Tebrik ve teşekkür ediyorum. Apple'ın yaptığı terbiyesizliği daha önce Mesut Çevik'in yarattığı durumun doğal bir sonucu olduğuna bağlamış, kabağın da Erdi Özuağ'a patladığını söylemiştim. Görüşüm değişmedi ancak bu kirli savaşta Apple'ın göstermiş olduğu terbiyesizliği aklamıyor. Erdi Özuağ "telefon dağıttıklarını bilmiyordum" dedikten sonra gözü daldı, geçmişe gitti, dertlendi ama ben tebessüm ettim, empati kurdum sonrasında aynı acıyı çektim :)

    "avrora", eski Nokia telefonlar, internetin lux olduğu zamanlar vs... Hepsi ayrı tat verdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdi bey, çekiminiz yarıda kesilince toparlanıp terkettim orayı dediniz.. Size o süreyi tanıyan adamla neden konuşmadınız ve sitem etmediniz? Ben olsam, size kameranın arkasından bitir işareti yaptıkları sıra, bana 7 dakika süre vermiştiniz henüz bitmedi derdim ve o bölümü de montajlamadan yayınlardım sunumda..
  • GEL ABİ BEN ŞANLIURFA MEDİAMARKTA ÇALIŞIYORUM BİR TANE GETİRELİM İSTEDİĞİN GİBİ TEST ET SORUN YOK AÇALIM İÇİNE BAKALIM NE VAR İÇİNDE (ANAKART OLARAK)

  • Bu firma ister Apple olsun isterse de diğer onlarca dev firmadan birisi olsun. O firmaların müşterisi benim(tüketici), satıcısı da onlar(üretici/bayii). DonanımHaber ise benim için 8-9 yıldır birçok konuda bilgi alabildiğim ve paylaşabildiğim bir platformdur. Apple(Bu olaydan sorumlu kişiler) çok büyük terbiyesizlik yapmış, editöre değil BANA. Benim o mağazaya gitme şansım yok, burada ne güzel Türkiye'de Türkçe incelemesini/eleştirisini dinleme şansım oluyor ama sen bunu yarıda kesiyorsun. Peki, ben nasıl seçeceğim istediğim ürünü? Ya da almayalım birader senin bunu yarıda kesmen demek, ben o mağazada ürünü incelerken bana fiziksel olarak engel olmanla aynı şey, şimdi sen satmaya mı çalışıyorsun yoksa amacın mı başka diye sorarlar adama. Erdi'nin yerine kendimi koyuyorum da bunlara rağmen yine iyi niyetli olduğunu düşünüyorum ve samimiyetine inanıyorum.
  • +1

  • Erdi bey,

    Öncelikle Apple yetkililerini bu terbiyesiz tutumlarından dolayı kınıyorum ve tüm bu aşağılamaya rağmen soğukkanlı tutumunuzu bozmadığınız için sizi tebrik ediyorum ancak naçizane bir eleştirim olacak.

    Cihaz başında bu kadar detaylı bir performans analizi yapacağınıza, cihazı ana hatları ile tanıtıp detaylı yorumunuzu mobilite programına saklamanız daha doğru olabilirdi sanki.
  • Donanım Haber ve ekibi başladıkları ilk günden beri takip ettiğim, güvendiğim bir site.
    Bence ülkemizdeki teknoloji konusundaki en objektif grup. Apple'yi bu tavırlarından dolayı gerçekten kınıyorum. Bir Apple kullanıcısı olarak iphone 6'yı da gördükten sonra gerçekten bu adamlar bizi ne zannediyor düşüncesi aldı beni. ve yıllardan beri hep kafamı karıştıran sorudur " Niye Uzakdoğu firmaları lansmanlarında tüm dünyadan gazeteciler çağırırken Apple sadece kendi editörlerini çağırıyor?" Şu bir gerçek ne kadar müşteri odaklı şirketiz deyip de daha sağlam ve daha uzun bir şarj aleti bile yapmayan ayrıca ukalıkta bir numara firma oldukça çok kan kaybedecekler. Cebimdeki telefondan bile rahatsız olmaya başladım son dönemlerde... Hayırlısı!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: scot


    quote:

    Orijinalden alıntı: Batu

    Sevgili Erdi,

    Aklinca Apple gibi bir firmaya ahlak dersi vermeye calistigin su videoya cevap nitelidiginde paragraflar yazmak gercekten cok basit nitekim sozlerin ancak egitim seviyesi dusuk standart DH okuyucu profilini ikna edecek seviyeyi gecememis. Ancak bu cevabimi okuma ihtimalinin dusuk oldugunun farkinda olarak kendimi fazla yormayacagim, tek bir konuya deginmek istiyorum; dedin ki "bari ozur olarak urunu test icin ofise yollayin dedim ama onuda yapmadilar". Aklima bu forum uzerinden olumlu yonde tanitip reklamini yapmak icin buyuk firmalardan aldiginiz paralar ve test icin aldiginiz urunlerin yarisindan cogunu firmalara geri gondermemeniz geldi. Belki apple'in sana test urunu yollamama sebebi "olumlu tanitim" icin para istemis olma ihtimalin(iz) veya test urununun ustune yatma ihtimalin(iz) olabilir. Aklinda bulunsun.

    Sevgili Erdi diye giriş yapıp sevgili dediğin insana yabut çevresine iftirada bulunman çok garip..

    Ben olsam öyle yapardım. mı demek istemiş arkadaş..? Biraz ağır bir eleştiri olmuş...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • erdi abi ne dese haklıdır apple zaten hiç sevmedigim bir firma bundan sonrada mümkününce çevremdekilerin apple alınmamasını saglicam kendim hiçbir zaman hiçbir apple ürünü almamışımdır şimdiye kadar.
  • Yapılan şeyin açıkça terbiyesizlik olduğu ortada ama buna rağmen babasının kredi kartlarına dayanarak iPhone alan veletler, gelmişler Erdi Bey'e laf atmaya çalışıyorlar. Firmanın yaptığı terbiyesizliğin konu olan markasının Apple olması da bunu güçlendiriyor elbette. Bunun dışında General Mobile da böyle bir tutum gösterseydi, Apple'dan sonra ikinci dalga bu marka üzerinden giderdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rambo_FT


    quote:

    Orijinalden alıntı: Zombitch

    quote:

    Orijinalden alıntı: PCNerd

    Merhaba Erdi Bey. Yaşadığınız olay gerçekten üzücü, kesinlikle kabul edilebilir değil. Bazı konularda da fazla duygusal yaklaştığınızı düşünüyorum. Mesela oraya kadar geldik, bazıları karşıdan geldi bir şey ikram edilmedi dediniz. Yani tabi bir şeyler ikram edilse güzel olurdu ama ikram etme zorunlulukları yok. Yani karşıdan bile gelinse Marmaray sistemi ile sadece 7 dakikada kıta değiştirilebiliyor. Video konusu tam bir skandal bence, sizi oraya davet ettilerse bu konuda her türlü kolaylığı sağlamak zaten Apple'ın işine gelir. Sanmıyorum ki başka ülkelerde de durum böyle olsun. Türkiye'deki personel ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu olay dışında açıkçası her ürüne objektif yaklaştığınızı düşünmüyorum. Galaxy S5 için dizi halinde inceleme yayınladınız ama iPhone 5S incelenmedi bile. "Apple Samimiyetsiz" diye haber başlığı girildi Mesut Bey tarafından. Samsung Apple'ın Parmak izi okuyucusunu ve çift led flaşını 6 ay aradan sonra taklit etti fakat Samsung aleyhine bu kadar sert haberler yapmadınız. Sizin Samsung'a Mesut Beyin ise HTC'ye sempati duyduğunuzu siteyi takip eden herkes anlayabilir. Bunu kesinlikle eleştirmiyorum, her ne kadar editör de olsanız elbet seveceğiniz markalar olur. Fakat maalesef incelemelerinizde ve haberlerinizde objektif davranamıyorsunuz.

    +1

    -1

    Apple'ın avukatı olmayı bırakıp biraz objektif yaklaşsanız?

    Siz niye bu kadar Apple'a öfkelisiniz? Yazdığım yazının hangi yerinde Apple avukatlığı yaptım söylermisiniz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: infom@n

    Ne alaka?

    Farkı nedir diye sordum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fx57

    quote:

    Orijinalden alıntı: emryrgc


    quote:

    Orijinalden alıntı: fx57

    quote:

    Orijinalden alıntı: emryrgc

    Apple'in haber sitesine veya gazeteciye ihtiyaci var mi ki? İster umursar ister umursamaz apple. Diger firmalar gibi gelip aman urunumuzu inceleyin kaygisi yok adamlarin.

    Merhaba,

    İhtiyacı var mı yok mu kısmının takdirini sizlere bırakıyorum. Eğer olmadığını düşünüyorsa gazetecileri davet etmesin hiç bir etkinliğine. Ama mağaza önündeki kuyruğun videosunu çekmek, röportajını yapması için bile gazetecilere davet yollanıyorsa, bu dediğiniz hava kalan bir argüman oluyor.

    Teşekkürler.

    Merhabalar,

    Tamamen haklilar demiyorum lakin kimse mekaninda yogurdum eksi dedirtmez. Denilmesi halinde boyle tatsiz durumlarin yasanmasi normal. Ayrica Apple dunya geneli olarak biliyoruz ki urunlerini sert elestiren haber kaynaklarina olumsuz gozle bakiyor. Donanimhaber'de incelemeleri pek takip etmiyorum ama yorumlardan anladigim kadariyla sert elestiriler mevcut. Olabilecek durumlar bunlar. Her firmaya tavirlariniz uyacak diye birsey yok.

    Calismalarinizda basarilar dilerim.

    Merhaba,

    Yani diyorsunuz ki, "Apple bu eleştriye hiç tahammülü yok."

    Kusura bakmayın ama ben bizzat yönetici röportajlarında Nokia'ya fiyatlarınız yüksek, Sony'de Xperia Z2 4K video çekiminde ısınıp kendisini kapatıyordu diyebilen bir insanım. Hiç firma için küser, kızar ya da ilişkisini keser misyonu ile aklımdaki soru ve düşünceleri gizleyerek iş yapmam, yapmamalıyım da zaten.

    Hoş, eleştri dediğimiz şey de; "En yüksek donanımlı Retina 5K iMac'in, giriş seviyesi Mac Pro ile kıyaslandığıda daha güncel mimarili ve daha yüksek frekanslı işlemcisi sayesinde tek çekirdek performansında uygulama senaryosuna göre daha yüksek performans verebilmesini" dile getirmem. Aslına bakılırsa burada Apple'a bir övgü söz konusu, incecik ve ultra yüksek çözünürlüklü bir cihaz ile yer yer iş istasyonu seviyesinde de performans verebiliyor.

    Teşekkürler.

    Nokia'ya veya Sony'ye eleştiri de bulunabilirsiniz, firma yetkileri de bu duruma demek ki açık. Lakin her birey gibi her firma da aynı değildir. Örnek veriyorum x kişisine hakaret edersin bir şey demez, y kişisine ters bakarsın olay olur. Bunu demek istiyorum. Sony ve Nokia'ya ben böle dedim Apple'a da söylerim gibi bir tutum olmaz aranızın iyi olmasını istiyorsanız. Ben çizgimden ödün vermem diyorsanız oda sizin kararınız. Apple ürünleri incelemezsiniz. Burada Apple'ın kaybı olmaz Donanımhaber'in olur. Apple kitlesi sitenizden inceleme izlememiş olur.




  • ya amma ağlamış arkadaş tamam anladık terbiyesizlik etmişler haklısın da video'nun yarısını neden bununla doldurdun anlamadık
  • Birisi lütfen açıklar mı gazeteciler bu kadar ayrıcalığı hak ediyor mu

    Gazeteciler bu işten para kazanıyorlar değil mi evet
    Hepimiz para kazanırken ne zor şartlarda çalışabiliyoruz. Örneğin adam maç yorumlayıp para kazanıyor, maç yorumlama başına 20 bin lira filan alıyor ve stada
    bedava girmek istiyor, -yav alıver bir maç bileti nedir- arkada çayı kahvesi sandviçi en iyi yerden seyrediyor paşam beleşe. Yav bizim iş hayatında kemiksiz dediğimiz hikaye.
    Hangimize bu kadar kemiksiz ki ben anlamıyorum.

    Burada da çay kahve laflarını fazlasıyla gereksiz ve uzamış buldum. 7 dakika denmişken 7 dakika müsaade edilmemesi çok yanlış olmuş, iş hayatındaki kötü sürprizlerden
    biri diyelim. Fason imalatçı abi bir haftada bitiririm der artık iki haftaya duacı olabilirsiniz, olur yani hayatta.

    Ama tekrar söylüyorum karşınıza çıkan zorluklar büyük resimde o kadar da büyütülecek şeyler değil gibi geldi. Örneğin Şanlıurfa Mediamarkttan biri gel abi hemen
    sunalım demiş. Erdi bey hemen atlayıp o yolu tepip gidip inceledi mi çok merak ediyorum.

    Yani 7 yerine 4 dakikada kilitlendi konu. E dakikalarca da saydırıp intikam da aldı. Anafikir, Apple Erdi beyi (bence yanlış olmakla beraber)pek de önemsemedi diyebiliriz.
    Çok güçlü bir isme zannetmem ki yapsınlar böyle bir şeyi.

    Genel toplamda ise hata doğal olarak 7 dakikaya onay veren kişide.




  • Üzüldüm başınıza gelen olaya. Dünya devi ve bir dönem akıllı telefon pazarında tekel olmuş bir şirket kültürü bundan daha iyi olmalı. Ancak bunun temelinde de gene Aplle şirketinin kendini beğenmiş tavrının yattığını düşünüyorum.

    Birde bir konuda ufak bir eleştri getirmek istiyorum. Ben 10 senedir telekom sektöründe çalışan bir GSM mühendisiyim, o nedenle GSM ve WCDM networkun de ki end-to-end sistemler ve bu sistemlerin vendorlugunu yapan firmaların cogu ile çalışma fırsatım oldu ve bunları yakından tanıyorum. Hatta şu anda bile o şirketlerden birinde iş hayatım devam ediyor. Eleştri getirmek istediğim husus ise nokia, motorola, ericsson hatta huawei gibi şirketler sadece ama sadece cep telefonu şirketleri değiller. Mesela bu videonuzda konu aldığınız Nokia daha düne kadar dünyanın en büyük şebeke sağlayacı şirketlerinden biri idi, gerçi şimdi Siemens ile birleştiler ve NSN (Nokia Siemens Network) adını aldılar. Mesela Sony ile cep telefonu ortaklığını bitiren Ericsson için bugun herkes battığını düşünür. Oysaki şu anda Turkiye pazarı içinde özellikle de Turkcell, Superonline ve TurkTelekom için hala en büyük sistem, çözüm ve şebeke sağlayacı firma konumunu korumaktadır. Huawei ise tam bir çinli canavar. Özellikle RAN (Radia Access Network) yani halk dili ile baz istasyonları tarafında elleri gerçekten de çok kuvvetli.

    Tabi anlıyorum, neticede temel kitleniz cep telefonu ve diğer mobil cihazları kullanan son kullanıcılardan oluşuyor. Ancak bu şirketler için inanın bu cep telefonları yada diğer mobil cihazlar pastanın üzerinde ki kiraz tanes sadece diğer ürün gamlarına baktığınızda. Ancak bunlar tamamen mesleki konular oldugu için halk içinde cok fazla bılınmemesı normal. Ancak ben DonanımHaber sitesinin takipçilerinin büyük çoğunluğunun meslek sahibi olma arefesinde ki genç insanlar oldugunu ve sizin de ana uzmanlık alanınızın teknoloji olduğunu düşünürsek, benim naçizane düşüncem Wireless ve Wireline tarafında ki özellikle Carrier group şirketlerin hakkında daha fazla bilgiker verebilirsiniz belki. Yani Nokia gibi şirketleri sadece cep telefonu üreticisi olarak değilde belki diğer teknolojik atılımlarını da zaman zaman değerlendirebilirsiniz.

    uzun yazdım kusura bakmayın, ancak sektor içinde olduğumdam ve yakınen tanıdığım firmaların sadece çok ufak kısımları zikredildiğinde bir iki kelan etmem gerekiyormuş gibi hissediyordum kendimi :)

    teşekkürler ve başarılar..





  • Bu forumun editörleri yıllardır inceleme çekiyor , yetkililerle röportaj yapıyor.Hiçbirisinde böyle bir sorun yaşanmamıştır herhalde.

    http://www.donanimhaber.com/mac_imac_macbook_mac-mini/haberleri/Apple-Retina-5K-iMac-video-on-inceleme-5K-ekran-cozunurlugu-ile-fark-yaratiyor.htm

    Videonun son saniyelerine bakın 3:30'dan sonra müziği son ses açıyorlar.Bu terbiyesizliktir.

    Bazı fanboylar her zamanki gibi gereksiz yorumlar yapmışlar.
    Erdi gidiyor ürünü bizlere tanıtmak için video çekmek istiyor.Erdi sonuçta bu sitenin bir editörü Apple , Donanımhaber'e ambargo koysa ne olur Erdi bu işten etkilenmez etkilenen bizler oluruz.Bu videoda da etkilenen bizler olduk ama hala bazıları gitmeseydiniz iskendermi vereceklerdi hatta bazıları salakça falan demiş.

    Bu fanboylar gerçek hayatta başarılı olamayan insanlardır.Fanlığını yaptığı markanın elde ettiği başarılarla sanki kendi başarılarıymış gibi övünürler.Böylelerini kaideye almamak gerek.

    Önceki incelemelerde gördük gerek Mesut gerek Erdi olsun röportajda her markayı eleştirebiliyor.Eleştirmedende olmaz zaten bu işin doğasında var.

    Fanlığı bir kenara bırakın daha kullanmadığı telefonu savunanlar var bilmem kaç milyar değeri olan Apple milyonları cebe indiriyor siz hala fanlık yapıyorsunuz.




  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.