Şimdi Ara

(ÖNEMLİ)Steam'in Oyun Fiyatlarını Düşürmesi için İmza Kampanyası Başlatıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Change.org'da Steam adına açılan imza kampanyasında, 21 Ekim'den itibaren Türk Lirasına geçen Steam'in, sadece Ubisoft'un bazı oyunları 180 TL gibi fiyattaydı ve ülkenin geneline, maaş durumuna ve ekonomik düzeyine göre aşırı fazlaydı. Diğer tüm oyunlar ise fazlasıyla makul bir fiyattaydı.

    Steam'in TL döneminde özellikle doların 1.5 TL'den fiyatlandırılması Türk oyuncularını büyük bir sevince boğmuştu. Maalesef bu sevinç kısa sürdü. Çünkü 2K da fiyatlandırmada Ubisoft'u örnek aldı ve fiyatları yükseltti. Bu durum karşısında diğer firmaların da oyun fiyatlarının artacağına dair şüpheler oluşunca, Türk oyuncuları fiyat konusunda tedirginleşmeye başladı ve bunun üzerine Change.org'da imza kampanyası başlatıldı.

    Bu imza kampanyasında tüm detaylar uzun bir yazı ile anlatılmış durumda. İmza kampanyası ile ilgili detaylara buradan ulaşabilir, sizde destek olabilirsiniz. Lütfen Türk oyun piyasası için sizlerde elinizden geleni yapın.

    Ayrıca Steam'de bu tarz bir başlık var. Lütfen oraya da destek olalım. İlgili sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

    GÜNCELLEME


    2K GAMES'e bu konuyla ilgili mesaj gönderildi ve bize gelen cevap.İngilizce bilmeyenler için özetlersek.Ne 2k Games nede Ubisoft yada Capcom'un fiyatlandırmayla hiçbir alakası yok.Tüm güç steamde ve fiyatlandırmayıda onlar belirliyor.Ayriyetten 2k Games çalışanları diyorki bu sorunu çözmek için Steam Support ile görüşün.

    Thank you for contacting 2K Support.

    Unfortunately I am not able to help you with this issue. Once the game is given to Steam, we have no control over the price.
    I made a little research and I see that prices of other games were also increased.
    If you would like to know the reason behind the price increase in your country, please contact Steam support.

    Best regards,

    Galina S.
    2K Support



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SenJi -- 25 Ekim 2014; 10:56:08 >







  • İlk yüksek fiyatlandırmayı ubisoft yaptı ne oluyor derken 2K de girdi işin içine eğer tepkimizi göstermezsek bu liste büyümeye devam eder. En azından 1 dakikamızı ayırarak imza atmalıyız.
  • diyoruz da sesimizi duyuramıyoruz ki. ancak bu absürt fiyatlar devam ettiği sürece satış yapılmadığı zaman fark edip müdahale edeceklerdir sadece. zaten TL ye geçiş nedir dolar kalsaydı keşke 7 dolarım vardı tl ye geçiş yapılmadan korkumdan 6.5 dolarlık oyun çektim paramın değeri kalmıcağını biliyorum çünkü.iyiki de çekmişim şu an aynı oyunun fiyatı 40 tl

    Aldığım Oyun: Chivalry: Medieval warfare. ben oyunu 6.5 dolara çekerken biraz da indirimdeydi ancak 4 gün önce 6.5 dolara aldığım oyunun bugün 40 tl olması nedir? saçmalık.
  • Arkadaşlar eğer sesimizi çıkarmayıp beklersek asla istediğimizi vermezler.Siz sanıyormusunuz adamların biz susunca fiyatları indreceğini,yada satış olmadı diye azaltacağını?Bir laf vardır ağlmayan bebeğe emzik verilmez diye.İşte bu laf hayatın heryerinde olduğu gibi burdada geçerli.Sesimizi duyurmalıyız.Steam linkinide verdim.Steamin forumuna açılan linkten yorumlarla destek olabilirsiniz.
  • Aral'ın pisliği yeniden Türk oyuncularına kazık atmak için ter döküyor... Nefret ediyorum şu bakkal misali inisiyatifsiz,leş kargası misali şirketten...

    Bol bol kulaklarını çınlatıyorum zaten. Dolar 1.5 üzerinden hesaplanıcak denildi şimdi ise euro'dan pahalıya satılıyor. Boykotun allahını yapar zaten Türk oyuncusu böyle bir konuda zaten almıyordu alacak varsa hiç almaz. Göstere göstere korsanı bile destekler adamlar
  • Slp kullanıcısına yanıt
    Oyunun normal fiyatı 25$ aslinda ucuz olmuş oluyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamunda, kickass ve piratebay gibi cennetler varken bu Steam için beş kuruş bir şey harcamam. Kullancıyı bu tarz şeye bağımlı ediyorlar resmen, oyun alacaksam kutulu alırım parası neyse verip. Maalesef istediğiniz kadar imza toplayın bu durum daha beter hale gelecek
  • Şuan sadece 2K ve Ubisoft sıkıntılı Borderlands ve 2k15leri oynamayin bisey olmaz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de Steam zaten doları 2.2 lira yerine 1.5 liradan alarak düşük fiyat konusunda elinden geleni yaptı. Fiyatı arttıran oyun firmalarıydı bence Steam'e imza toplamanın bir faydası olmayacaktır çünkü bu noktadan sonrası Steam'in elinde olan bir şey değil. Şu an ipler o bir kaç oyun firmalasının elinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 24 Ekim 2014; 23:25:44 >
  • bir bakayım dedim gözüme 170 TL ' lik bir şey çarptı elim ayağım titredi oyunun adına bile bakmadım kapattım steamı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    İyi de Steam zaten doları 2.2 lira yerine 1.5 liradan alarak düşük fiyat konusunda elinden geleni yaptı. Fiyatı arttıran oyun firmalarıydı bence Steam'e imza toplamanın bir faydası olmayacaktır çünkü bu noktadan sonrası Steam'in elinde olan bir şey değil. Şu an ipler o bir kaç oyun firmalasının elinde.

    Katılıyorum Burak arkadaşıma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slp

    diyoruz da sesimizi duyuramıyoruz ki. ancak bu absürt fiyatlar devam ettiği sürece satış yapılmadığı zaman fark edip müdahale edeceklerdir sadece. zaten TL ye geçiş nedir dolar kalsaydı keşke 7 dolarım vardı tl ye geçiş yapılmadan korkumdan 6.5 dolarlık oyun çektim paramın değeri kalmıcağını biliyorum çünkü.iyiki de çekmişim şu an aynı oyunun fiyatı 40 tl

    Aldığım Oyun: Chivalry: Medieval warfare. ben oyunu 6.5 dolara çekerken biraz da indirimdeydi ancak 4 gün önce 6.5 dolara aldığım oyunun bugün 40 tl olması nedir? saçmalık.

    kafan güzelmiş kardeş
  • bu steamin değil dağıtımcıların suçu. mesela cs:go'ya bakın valve oyunu ve 15$ iken 24 TL'ye satılıyor şimdi. ancak civ: beyond earth bakıyoruz 170 TL. valve fiyat için tavsiye verir firmalara ancak son söz firmalarındır, valve'ın değil.
  • Arkadaşlar anlamıyorum sizi.Yok neymiş Steame mesaj atmayın ayıncı şirkete atın felan.Kolaysasiz yapın.Adamlar bu faiş fiyatlara tepki göstermek için onca işe kalkışsın sırf bizler için ve sizin tek yapıtğınız eleştirmek.Ulan zaten adamlar açıklamış.Steame başvurmaımızın sebebi steamin aracılık edip bu konu hakkında çalışma yürütmesi.Steamden başka kimse çözemez.

    Ayriyetten herşeyi geçtim alt üstü bir kampanya ve bu ülkemizin yarına olan birşey.Neden sürekli eleştirip,şikayet edip laf atıcağınıza gidip küçük bir destekte bulunmuyorsunuz?Altı üstü mail adresinizi yapıp imza atıyorum diceksiniz.Steam hesabınız varsada forumdan mesaj atın.Çok mu zor bir dakikanızı ayırıp nadirende olsa iyi bir işe katkıkada bulunmak?
  • İmzamı attım, neredeyse 10 arkadaşıma da attırdım. Gabe Newell haberdar olur da bu firmalarla birlikte bu sorunu halleder umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ubisoft 2k euro kuru üzerinden işlem yapıyormuş o yüzden. steam le alakası yok.
  • Hadi diyelim fiyatlari indirdiler yine alan olmadi o zaman ne olacak acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ubisoft oyunlarını £ üzerinden değerlendiriyor diye biliyorum fiyat farkı buradan kaynaklanıyor, geri kalan oyunların fiyatları bence gayet güzel yeni sayılabilecek çoğu oyun 75 tl
  • En azından Valve'ın oyunlarının oyun içi item fiyatları düşer belki bir case key alıyosun goda 5,5 tl.
  • İndirimden indirime oyun alan biri olaraktan fiyatlar beni pek ilgilendirmiyor fakat yinede imza mi attim zaten cogu oyunu ya %75 indirimdeyken yada forumdan aldim cok ucuza geldi oyunlari ciktigi gibi alan arkadaslar icin uzucu bir durum istedikleri fiyatlandirmaya en kisa zamanda ulasirlar insallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.