Şimdi Ara

Telefon alacaklarin dikkatine !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar telefon alacaklar lütfen bu yazıyı okusun. Ben telefon alirken bir hata yaptim ve sizlerinde bu hatayi yapmamasi icin bu yaziyi yaziyorum. Artik forumlar telefon tavsiyeleriyle doldu taşti. Ancak telefon alirken dikkat edilmesi gerekenlerin neler oldugunu pek fazla bilen yok.Bu yaziyi örnekler üzerinden yazicam.

    Dikkat edilmesi gereken;
    1- Arkadaslar gunumuzde durmadan telefon cikiyor. Ve kiyasiya bir rekabet icindeler. A firmasi telefon cikariyor ardindan B firmasi daha iyi donanima sahip bir telefon cikariyor. Bu nokta bizim tepkimiz; "aaaa baksana b firmasi super telefon cikarmis hemen alayim" diyerek sazan gibi atlamak oluyor. Burda anlatmak istedigim B firmasi ne kadar iyi telefon cikarirsa cikarsin A firmasi yazilim destegini daha iyi verdigi surece B firmasi 5 para etmez durumdadir. Mesela iki kisi dusunun. Bu iki kisi sucuda calisiyor. B kisisi cok kuvvetli(donanim) birisi, A kisisi ise bu isi uzun suredir yapan ve isin teknigini kapan(yazilim destegi) birisidir. Eee haliyle isi daha iyi yapan kisi A kisisi olur. Cunku isin teknigini kapmis tecrubeli kisidir.Ondan sonra bnm telefonumun donanimi daha iyi bu telefondan niye daha yavas calisiyor demeyin.Telefon alirken lutfen bu noktayi atlamayin.

    2- Telefon almadan once kesinlikle acele etmeyin ve soz konusu firmayi ve tecrubelerini bu pazarda ne kadar zamandir yer aldigini arastirin.

    3- Gunumuzde insanlarin dikkat etmedikleri bi noktada gidip ihtiyaclarina gore telefon almak yerine rastgele bi telefon almak oluyor. Bu noktada hem para kaybi hemde firmaya karsi memnuniyetsizlik soz konusu oluyor.

    4-Bu maddede anlatacaklarim benimde basima gelen bi olay arkadaslar. Bnm arkadasimda A marka telefon var ve kamerasi 12 mp bndede B marka bir telefon var ve kamerasi 16 mp. İkimizde ayni yerin fotografini cektik ancak arkadasimin telefonunda daha iyi bir resim cikti. Eger olurda sizinde boyle birsey basiniza gelirse sakin uzulmeyin. Bunun sebebi sizin telefonunuzun daha kotu cekmesi degildir, telefonunuzun firmasinin kullandigi renk paletidir. Aradaki fark ayni monitorde iki resime bakinca ortaya cikacak. Ayrica daha yuksek mp sahip tel. daha iyi foto cekecek diye bir sey yok. Birazda cozunurluk ve kameranin lensi onemlidir. Mp kare basina dusen pikselin sayisini belirtir o kadar.

    Evet arkadaslar elimden geldigince bilgilerimi paylastim. Yanlis bilgi verdiysem affola. Bunlar bnm icin cok onemli maddeler ve lutfen telefon almadan once arastirmalar yapin. Ornek verecek olursam ben bugun telefon alsam ne marka alirim ? ; Nexus alirim. Neden ?; Çünku arkasinda Google gibi bir firma var. Bu yazilim destegi kesinlikle gelir demektir. Ayni zamanda donanimida iyi oldugundan yazilim destegiyle birlikte oldukca stabil calisir. Oyun oynayan dizi izleyen biri oldugumdan buyuk ekran olmasi oldukca avantajli. Telefon hakkinda herhangi bir kotu yorumda gormedim. Gordugunuz gibi butun maddeleri goz onune alarak telefon sectim. Bu yazdiklarim kiminize sacma gelebilir ancak bazi arkadaslara yardimci olabilir diye dusunuyorum. :)

    Not:Alıntı değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • ok
  • oyun oynayan dızı ızleyen bır kullanıcı ıcın nexuslar bataryadan dolayı uygun olmazlar.
  • stevejones kullanıcısına yanıt
    Nexus dan kastim nexus 6 idi. 3220mAh batarya yeterince iyidir diye dusunuyorum. Ayrica nexus 5 i kastediyor olsaydimda durum pek degismezdi. Suanda 2550mAh tel. kullaniyorum ve beni oldukca iyi idare ediyor. Nexus 5 te ise 2300 mAh batarya var. Eger yazimi dikkatli okusaydin Nexus un arkasinda Google gibi bi firmanin oldugunu bilir yazilim destegiyle birlikte bnm 2550mAh lik telefonumdan daha uzin sure calisacagini anlardin ;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HainKostok157 kullanıcısına yanıt
    nexus 6 da daha ıyı olabılır onda haklısın gorucez gerce gelınce,dıger yandan ıkı arkadasına nexus5 aldrımıs bırı olarak hala goruyorum bataryadan magdur olduklarını.
  • ibret alınıyoo rr ..... alındı
  • stevejones kullanıcısına yanıt
    Yine yazimda bahsettigim bi konu firmanin bu pazarda ne kadar suredir yer aldigi ve tecrubesi. Ayrica arkadasinin kullandigi telefon rahat 1 gun cikarmasi lazim. Eğer cikarmiyorsa muhakkak telefonda sorun vardir. Zaten yakinda Lollipop guncellemesi alacak bi marka Nexus 5. Eğer arastirdiysan Android5 ile pil iyilestirmesi geliyor. Arkadaslarina guncellemedende bahset lütfen :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HainKostok157 -- 25 Ekim 2014; 19:31:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HainKostok157 kullanıcısına yanıt
    O kadar profesyonek degil arkadaslarim ben l ile bataryanin daha iyi olaxagini biliyorum misal sd kartsiz cihalarda l ile dahili hafizalarfaki veri büyümesi sorunuda yasayacaklar sende bunu bir gozat arastir entresan.cunku bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stevejones kullanıcısına yanıt
    Son yazdıklarından sonra yazdıgım yazıyı okumadıgından yada okuyup da anlayamadıgından emin oldum. Eğer 3 maddeyi okursan ve anlamaya çalışırsan ihtiyaçlara göre telefon alınması gerektiğinden bahsettim. Eğer güncel bir insan telefon alıyorsa birçok program ve oyunla ilgilenip güncellemeleri takip ediyorsa zaten yüksek bellekli telefon alır. Örn. ben bu saydıklarımı yaptıgımdan dolayı telefonumuz 32GB'lık versiyonunu aldım. Keşke sende arkadaşlarına telefonu tavsiye etmeden önce ihtiyaçlarının neler oldugunu sorup ona göre telefon tavsiye etseymişsin.
  • Güzel yazı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.