Şimdi Ara

MSİ-G41M-P33 Combo için ram tavsiyesi[Bilgilendirme Konusu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
3.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun zamandır bu anakart modeli için uygun bir ram arıyordum uzun uğraşlar ve uzun araştırmalar sonucu şans eseri vatanpc'nin sitesinde ki bir yorumdan gördüm ve bugün satın aldığım rami taktım ve çalıştı.

Ramin kodu: F3-10600CL9S-4GBNT

Gskill 1333mhz Ddr3 cl9 ram

Bunun yanında çalışan birde

KHX1333C7AD3/2G ve KHX1333C7AD3/4G kodlu Kingston 1333mhz cl7 ramlerde kesinlikle çalışmaktadır bu anakartta.

Msi g41m-p33 comboda deneyerek öğrendiğim ve kesinlikle çalışmayan ramler

F3-1333C9S-4GNS Gskill 1333mhz Ddr3 cl9

KVR13N9S8/4G Kingston 1333mhz ddr3 cl9

Bu ramler kesinlikle çalışmamaktadır rami taktığınızda 3 adet bip sesi veriyor.

Ramlerin çalışmamasının sebebi yeni üretilen ramler 8 çipli olarak üretiliyor ramin üstünde siyah kareler çip.Onlardan çalışması için hem önde hem arkada toplamda 16 tane olması lazım 8 çipli ramleri çalıştırmıyor bu anakart.

• quote:

Orijinalden alıntı: SLowDeaD

Yukarı. Bu anakartı kullanan arkadaşlar görsün de yanlış bellek almasınlar. Bilgilendirme için teşekkürler.

Rica ederim hocam bu anakart ile birlikte gigabyte ga-g41m-combo anakartındada aynı durum söz konusu
    Birde 8 chipli modelleri desteklemiyor demek biraz yanlış.G41'den~P45'e kadar olan son nesil lga775 chipsetleri max. 256mb chiplerden oluşan bellekleri destekliyor.Bu da en fazla 16 chipli , 4gb bellekleri desteklediği anlamına geliyor.Yazdığın çalışmayan bellekler 512mb x 8 chipten oluşan 4gblık modüller.

Orijinalden alıntı: Executor Arhêntir

Önceki konunda söylediğim gibi 16 chipli(x256mb) bir model olan 12800cl9s-4gbrl modelini alsaydın keşke.Çok daha iki özelliklere sahip ve 4gbnt ile aralarında sadece 10tl fark var.
    Birde 8 chipli modelleri desteklemiyor demek biraz yanlış.G41'den~P45'e kadar olan son nesil lga775 chipsetleri max. 256mb chiplerden oluşan bellekleri destekliyor.Bu da en fazla 16 chipli , 4gb bellekleri desteklediği anlamına geliyor.Yazdığın çalışmayan bellekler 512mb x 8 chipten oluşan 4gblık modüller.

Önce ki konuda ki yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocam bu rami şans eseri olarak bulmamın sebebi sizin yardımlarınız sayesinde oldu ben ümidi kesmiştim almıyacaktım vatanpc kuponu vardı elimde 128 tl değerinde arkadaşa 100tlden vericektim biraz daha araştırıyımda boşu boşuna zarara girmiyeyim dedim

12800cl9s-4gbrl almamın sebebi 1600lük rami 1066'da kullanıcaktım benim için ileriyi yatırım olucaktı ve bu yatırım en az bi 5 yıllık olucağını çok iyi biliyorum bu süre içinde anakartım bozulsa bile mecbur lga775 alıcam önün için fazladan 10 tl vermek istemedim üniversite bitince yeni sistem toplamayı düşünüyorum nasip olursa o zamana kadarda daha çok var bu idare ediyor şimdilik

• Önemli değil dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknzzz -- 26 Kasım 2014; 17:59:03 >

Orijinalden alıntı: bnym97

Arkadaşlar uzun zamandır bu anakart modeli için uygun bir ram arıyordum uzun uğraşlar ve uzun araştırmalar sonucu şans eseri vatanpc'nin sitesinde ki bir yorumdan gördüm ve bugün satın aldığım rami taktım ve çalıştı.

Ramin kodu: F3-10600CL9S-4GBNT

Gskill 1333mhz Ddr3 cl9 ram

Bunun yanında çalışan birde

KHX1333C7AD3/2G ve KHX1333C7AD3/4G kodlu Kingston 1333mhz cl7 ramlerde kesinlikle çalışmaktadır bu anakartta.

Msi g41m-p33 comboda deneyerek öğrendiğim ve kesinlikle çalışmayan ramler

F3-1333C9S-4GNS Gskill 1333mhz Ddr3 cl9

KVR13N9S8/4G Kingston 1333mhz ddr3 cl9

Bu ramler kesinlikle çalışmamaktadır rami taktığınızda 3 adet bip sesi veriyor.

Ramlerin çalışmamasının sebebi yeni üretilen ramler 8 çipli olarak üretiliyor ramin üstünde siyah kareler çip.Onlardan çalışması için hem önde hem arkada toplamda 16 tane olması lazım 8 çipli ramleri çalıştırmıyor bu anakart.

bu arada biosunuz güncel midir? ram uyumluluğu için pekçok bios güncellemesi çıkarmışlar o yüzden soruyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    overclock için anakart tavsiyesi
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakartı aldığım firmadan sordum. Hi-level 1333 MHz ramler 4+4 şeklinde 8 GB'a kadar sorunsuz çalışıyormuş.

EDİT: Arkadaşlar Hi-Level ram'i alıp taktım ancak kart malesef tanımadı belleği. 90 lirayı çöpe atmış olduk.
    Kart RAM açısından çok sorunlu. Bu anakarttan uzak durmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Nautilus- -- 28 Kasım 2014; 21:51:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bugün satıcnın kullanıyoruz diye önerdiği Hi-Level RAM'lerden aldım. Son BIOS'u yüklememe rağmen belleği tanımadı ve üç uzun bip verdi.
    Eğer G.SKILL RAM kesin olarak çalışıyorsa yarın RAM'i aldığım yere gidip değiştirmeyi deneyeceğim. Tabi kabul ederse.

@Executor Arhêntir, Sizin önerdiğiniz RAM 1600 MHz görünüyor. Bu kartta çalıştırabildiniz mi siz bu RAM'i? (Birine güvenip aldığım RAM elimde kaldığı için ısrarla soruyorum kusura bakmayın.)

Orijinalden alıntı: Alexander Romanov

@bnym97, F3-10600CL9S-4GBNT RAM'i tek olarak mı denediniz yoksa 2X4 olarak da çalışıyor mu?

Bugün satıcnın kullanıyoruz diye önerdiği Hi-Level RAM'lerden aldım. Son BIOS'u yüklememe rağmen belleği tanımadı ve üç uzun bip verdi.
    Eğer G.SKILL RAM kesin olarak çalışıyorsa yarın RAM'i aldığım yere gidip değiştirmeyi deneyeceğim. Tabi kabul ederse.

@Executor Arhêntir, Sizin önerdiğiniz RAM 1600 MHz görünüyor. Bu kartta çalıştırabildiniz mi siz bu RAM'i? (Birine güvenip aldığım RAM elimde kaldığı için ısrarla soruyorum kusura bakmayın.)

F3-10600CL9S-4GBNT

Bu kodlu ramden 1 adet takılı anakart üzerinde diğer slottada KHX1333C7AD3/4G bu kodlu ram takılı fakat F3-10600CL9S-4GBNT kodlu ram 2x4gb olarakta çalışıcaktır anakartta sorun olmaz.

• Yüksek hızlı ramler düşük hızlarda çalışabilir sorun olmaz.
    G41 anakartlar için konuşıursak, İşlemcinin fsb'si diyelim 333 mhz ise 1333,266 ise 1066mhz kadar ram hızını biostan ayarlayabilirisn.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alexander Romanov

Teşekkür ederim arkadaşlar. Yarın bilgisayarcıyla bir kapışalım bakalım. İnşallah değiştirmekte sorun çıkarmaz.
    Değiştirebilirsem sonucu buradan yazarım artık.

f312800cl9s-4gbrl modelini aldın mı?

Edit: F3-10600CL9S-4GBNT modelini aldım. Çalışıyor. Bilgi için teşekkürler @bnym97.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Nautilus- -- 23 Aralık 2014; 0:30:44 >

*corsair vengeance cmz8gx3m2a1600c9b (2* 4gb dual kit)
    *kingston kvr13n9s8/4

Ham, pişkin, olgun kişinin hâlini hiç mi, hiç anlayamaz; Öyleyse sözü kısa kesmek gerek vesselâm.
    -Mevlana
  • bende G41M-P33 COMBO aldım.http://www.hilevel.com....7&page_num_1_1=1&back=1
    bu ramı aldım ama bi türlü çalıştıramadım.. 16 cipli anlamadım neden çalışmıyor bu anakarta bu ram

ram için attığım linkle ilgili düzeltme, ürün doğru ürün fakat resimde 8gb yazıyo, doğru olan 4gb ddr3 1333 256x8 dir ve 16 çipli

Hi-Level 4GB 1333MHz DDR3 Soğutuculu Ram (HLV-PC10600D3/4G

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beytu28 -- 14 Nisan 2015; 22:47:21 >
    Bu kartta bence bir sıkıntı var.Üründen ürüne değişen.Ben High Level 1333 4gb soğutuculu ram taktım dual 8gb sorunsuz çalıştı.Şu an anakart ve ramler arkadaşta ve halen kendi pcsinde sorunsuz çalışmaktadır.
    İşlemci: AMD Ryzen7 5700X / Anakart: ASUS TUF B450 PLUS GAMING / Bellek: GSKILL 32GB (2x16GB) RipjawsV DDR4 3600MHz CL18 / Soğutucu: COOLER MASTER MASTERLIQUID ML240L V2 RGB / Ekran Kartı: MSI GEFORCE RTX 3060 Ti GAMING X TRIO 8GB 8GD6X 256Bit / SSD: XIOXIA 1TB Exceria G2 / Sabit Disk: Seagate 3.5" 1TB Barracuda / Güç Kaynağı: THERMALTAKE TOUGHPOWER GF 750W 80PLUS GOLD FULL MODÜLER / DVD Yazıcı: SAMSUNG SH-224DB/RSBS 24X ± DOUBLE LAYER / Kasa: EVEREST RAMPAGE STORM W5 Monitör: ASUS 27" VG279QL1A 1Ms 165Hz DP HDMI FullHD FreeSync/G-Sync IPS Klavye: Logitech G710 Mouse: A4 Tech Bloody V7MA Kulaklık: RAZER BLACKSHARK V2+USB SOUND CARD
  • Doğrudur hocam. Hi-Level'ın bir de Samsung çipli olanı var. Muhtemelen sizdeki Samsung çipli ve sorun çıkmıyor.

Orijinalden alıntı: -Nautilus-

Simdi çıktım bilgisayarcıdan maalesef gskill yokmuş elinde. rami iade ettim. Arayışlarım sürüyor.

Edit: F3-10600CL9S-4GBNT modelini aldım. Çalışıyor. Bilgi için teşekkürler @bnym97.

4x2 yapsam bu ram'i çalışır mı ? Siz öyle mi kullanıyorsunuz ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.