Şimdi Ara

Apple Retina 5K iMac video ön inceleme: 5K ekran çözünürlüğü ile fark yaratıyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
3
Favori
7.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Canka1

    quote:

    Orijinalden alıntı: HeroCypheR

    quote:

    Orijinalden alıntı: WarriorAngel

    Gelecek yorumlardaki tartışmalara şimdiden kendi yorumumu katmak isterim;

    Yazılım ile uğraşanlar, oyun sevdalıları için PC,
    Görsel dizayn ile uğraşanlar için ise Mac tercih edilmeli.

    Genel kullanıcılar için ise ikisi de tercih edilebilir.

    Bir ara gerçekten şu furya vardı ancak bence birazda gösteriştir artık iMac . Çünkü sağlam prof bir ekran kartı ve çekirdek sayısı yüksek bir işlemci ile bence 3dmax'tan daha çok verim alınır.(tasarımcıdan ziyade yazılımcı sayılırım ancak yapı firmasında çalışırken 3dmax kullanan arkadaşlarım vardı.) Çünkü bildiğim kadarıyla 3dmax mesela çekirdek başına işlem yapıyor..

    Ayrıca 5k retine yüksek çözünürlüğü nerede kullanacaksın allasen tasarım yaparken şuan o da var. Video Prodüksiyon yapsan 1080p bile boyut olarak fazla geliyor.

    Bilmiyorum belki adam akıllı kullanma fırsatım olmadığı için önyargım var ancak yukardaki arkadaşın dediği gibi 10bin TL'ye bunu her alanda tokatlayacak bir pc toplanabilir bence.

    Sizin gibi bende bir yazılımcıyım. İşim gereği sabahtan akşama kadar, yeri geliyor sabahlara kadar 10-18 saat bilgisayar başında kod yazıyorum. İş yerinde şirketin verdiği hp elitebook üst seviye notebook kullanıyorum, 14" ve full hd çözünürşüğe sahip. Ancak o bilgisayarın ekranına 2-3 saat baktıktan sonra gözlerim kan çanağına dönüyor, gözümü kapattığımda acıyı hissedebiliyorum. Ancak şahsi bilgisayarım olan retina macbook pro'da 10-12 saat başında kaldığımda gözlerimde ne ağrı ne sızı ne de kanlanma oluyor. Retina imac de masaüstü bilgisayar kullananlara bu olanağı sağlıyor. Maclere sadece işlemci-ekran kartı-fiyat yönünden bakmak çok da doğru değil. Fiyatına gelirsek, bence de çok uçuk rakam ancak 5k monitörlerle kıyasladığınızda sadece monitör fiyatına geldiği ortada.

    Doğrudur hocam o açıdan birşey diyemem. Ama sana bir program önerebilirim bu konuda bknz : f.lux belki yaardımı olur gözleriniz için




  • quote:

    Orijinalden alıntı: exotic.


    quote:

    Orijinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

    Apple hep teknolojide ilkleri başarıyor helal olsun adamlara. Android sahibi kekolar damlar yavaş yavaş, bakalım nasıl trolleyecekler...

    Kavga cikarmaya gerek yok
    İnsanlar android kullaniyor diye de hakarete gerek yok

    Android kullanıcısı Değilim ama kullananlarda kekolar diye hakaret etmem. Edenleride hiç sevmem daha doğrusu kimse kimseye hakaret edemez hakkı yok, kendini Android kullananların yerine koy ve bu sözün sana söylendiğini düşün o zaman anlarsın ne demek istediğimi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • küfür edene de ,çocuk diyene de 4 gün ceza verilirse olacağı budur

    küfrün cezası 4 gün olur mu ,siz yöneticiler teknolojiden önce bu küfür sorununa bir çözüm bulun ,milletin haysiyeti bu kadar ucuz mu ?
  • kemal1414 kullanıcısına yanıt
    kavgadan beslediler son gunlerde salak sacma haberleri paylastilar. yok ipad 2 bukuluyomus yok apple store da terbiyesizlik olmus.
    o zaman yayinlama incelemeyi eksik kalsin ya da yayinda tavrini koy ordaki yoneticelere-calisanlara sonra gelip burda apple store da hakiszlik size de yapildi diyosun. yaptirtma o zaman temsil ettigin insanlarin hakkini ya da burda kimseyi editorsun diye zan aldinda birakma. sonra boyle android den hissesi olanlarla apple yonetimde soz sahibi olanlari butun gun farkli yerlerde kapistirir durursun. boyle gelen gelirden hayir gelmez dh.
    anasayfa haberlerini hic ettiniz.
    suraya bakin hocam kufurler havada ucusuyor. birinin esi dostu girse gorse anasayfa haberi teknoloji bakicam diye rezillige bak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kule_genclik -- 26 Ekim 2014; 17:39:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam soyle soyliyim herhangi bir isletim sistemi olsun farketmez bu onlarin ve bizlerin tercihi keko demek hic hos degil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • buda bükülmesinde...
  • erdi'yi yakapaça dışarı atmadıkları kalmış.

    amerika'nın genius ları,
    türkiye'nin deyius ları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kule_genclik

    kavgadan beslediler son gunlerde salak sacma haberleri paylastilar. yok ipad 2 bukuluyomus yok apple store da terbiyesizlik olmus.
    o zaman yayinlama incelemeyi eksik kalsin ya da yayinda tavrini koy ordaki yoneticelere-calisanlara sonra gelip burda apple store da hakiszlik size de yapildi diyosun. yaptirtma o zaman temsil ettigin insanlarin hakkini ya da burda kimseyi editorsun diye zan aldinda birakma. sonra boyle android den hissesi olanlarla apple yonetimde soz sahibi olanlari butun gun farkli yerlerde kapistirir durursun. boyle gelen gelirden hayir gelmez dh.
    anasayfa haberlerini hic ettiniz.
    suraya bakin hocam kufurler havada ucusuyor. birinin esi dostu girse gorse anasayfa haberi teknoloji bakicam diye rezillige bak?

    aynen katılıyorum


    artık teknoloji değil, gelir ön plana çıkartıldığı için insanlıkta yok oluyor

    sadece bu sayfada ad block 15 tane reklam engellemiş ,tamam reklam gelirleriyle ayakta duruyorlar ama el insaf yani ,reklamlar arası yorum olunca işin ciddiyeti de kalmıyor

    tabi birde son zamanlarda liseli ergenlere verdikleri taviz ile forum çekilmez bir hal alıyor

    önceden şikayet ettiğimiz an hemen ilgilenilir ve gerekli uyarı/ceza verilirdi ,şimdi bırakın cezayı yöneticilerle boğuşuyoruz ,onlara ceza vermedikleri gibi biraz daha üstelesek bize ceza verecekler

    ne kadar reyting o kadar para durumları olunca edepli ,bilgili insanlar hakarete uğruyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kotukoylu

    Benim anlamadığım DH kavga ile mi besleniyor?Çakal dedi Mal Dedi Köpek dedi.Hala bir yaptırım yok.Eğer burada ahlaksızlık pirim yapıyorsa biz yanlış gelmişiz?

    yer doğru ama yönetimde davranış değişikliği olduğu belli oluyor

    ceza alsalar ne olacak ,en fazla 4 gün uzaklaştırma veriliyor ve sonrasında adam gelip aynı hakaretleri yapmaya devam ediyor

    gerçi süresiz uzaklaştırılma bile faydalı olmuyor ,çünkü çoğu üyenin birden fazla üyeliği var ,hatta yöneticilerin hepsinin fake üyelikleri var ,belki de karşımızdaki bir yönetici ve bize rahatça hakaret ediyor ???

    yani iş iyice çığırından çıkmış vaziyette ve bundan sadece bazı üyeler şikayetçi ,özellikle yönetimden bir şikayet duymuyoruz




  • Ben olsam bir daha apple ürünlerinin tanıtımına ambargo koyarım nasıl olsa üründe yollamıyorlar. Hem reklamlarını yapacaksın hem de böyle işbilmezlerle uğraşacaksın rezil olduğunla da kalacaksın. Apple türkiye olarak tüm çalışanları ve yöneticilerine PR dersi vermesi gerekiyor. Böyle büyük bir firmaya yakışmayan olaylar bunlar.

  • Bir Apple rezaleti daha... 6 ve 6 Plus'taki tasarımsal ve yazılımsal hatalar sonucu yapılan geri dönüşler sinirlerini oldukça yıpratmış olacak ki artık en ufak bir eleştiriye bile tahammül gösteremeyip bir habercinin yayınını son derece iğrenç ve insan haklarına aykırı bir şekilde sabote ediyorlar.

    Apple, karizmasını dünya çapında son dönemde tanıttığı akıllı telefon ürünleriyle zaten çizdirmişti, ülkemizde de kurumsal düzeyde ne kadar kaliteli bir marka(!) olduklarını göstermiş oldular.
  • erdinin siniri son 3 saniyede yüzünden okunuyor
  • Yapılan saygısızlık evet fakat bir olay yüzünden bütün firmayı çöpe atmış forumdakiler. Yazık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılan bir saygısızlık bütün firmaya yansıtılmalı mı ? bence yansıtılmalı, bu saygısızlığı yaparak ürünlerinin kaliteli olmadığını göstermişler.
    Neden yansıtılmalı bu firma lüks firma değil mi ? elemanlarının her davranışı bu firmayı olumsuz etkilemez mi ? Çalışanlarını eğitemiyor yada milleti hor görün böylece kaliteniz artsın lüks firma bu anlama mı geliyor ? Eyer büyük bir firmaysa hatasını anlar ve özür diler ve elemanlarına kurallar koyup bunu uymasına mecbur eder ki böyle terbiyesizliği yapan elemanları işten atması daha mantıklı tabi tepeden bu şekilde davranın iletilmediyse.

  • Apple işte, logosunda olduğu gibi bir ısırık alıp kaçacaksın yoksa şimarıyorlar hemen Erdi hocaya ve DH camiasına yapılan haksızlığı kınıyorum.

  • erdi abi cash seni çıkışta bekliyormuş kendine dikkat et

  • quote:

    Orijinalden alıntı: soneday

    Tasarımcıyım ve Mac kadar saçma birşey görmedim. Özellikle 5k ekran güzel bir yenilik olabilir ama şu devre göre fazla.
    Windows 7, Full HD ekran ile yapamadğım şey yok, Mac'ı denediğimde yapmaya çalştığım çoğu şey skntı çıkarttı, özellikle kısıtlı yazılm desteği.

    Kimse övmesin şu mac'ı, öyle donanıma 10bin küsür para verecek saf arıyorlar, ben 10bine o donanımı 2ye,3 e katlarım, tasarımcının ihtiyacı olan, render ve build sorunlarınıda 2, 3 kat hızlandırırm, apple kesinlikle bu konuda iyi değil, iphonesi olan alası geliyor.
    Daha dün iç mimarlk ofisine gittim bi bayanın iphonesi var, 2 gün öncede mac almş kullanamıyor, 7000e almş pc kasıyor. Vay arkadaş dedimya, bide hava atıyor.

    Mac kasiyormus :)) yav he he

    Zaten 5k cozunurluk senin gibi kullanicilar icin yapilmiyor. Calisma alani nedeniyle 5k gibi yuksek cozunurluklere ihtiyac duyanlar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkuba -- 27 Ekim 2014; 9:32:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Terbiyesiz herifler. Gazetecinin haber alma hakkını gasp edemezsiniz. Bu insanların fikirlerine,düşüncelerine yorumlarına değer veren birisi olarak Apple store çalışanları ve mantaliteyi esefle kınıyorum.

  • Bu yapılan düpedüz ahlaksızlık. Orada saygısızlığa maruz kalan Erdi Bey, bizim için orada bizlere bir şeyler ulaştırmak için orada. Dolaylı olarak okuyuculara yapılan bir hakaret bu.

    Apple'ın bu konuda bir özür dilemesi gerek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

    Yalanın danıskası . Apple magazasına git , Yoga yap , gitar çal , çıplak git ... Kimse neden yapiyorsun demez

    Burada DonanimHaber fanlari baslamis yine .
    Goz gore gore yalan , hala kin kusuyorlar


    Hocam siz ciddi misiniz ya? Adam niye durduğu yerde böyle bir komplo teorisi yapsın? Komik.

    Genel olarak demek istediğim bir şey var. Niye Apple kullanıcıları her Android kullanıcılarını ezen mesajlar atıyorlar? Onlara laf eden olmamış, dokunan olmamış. Bu kadar mı kompleksli bu arkadaşlar? Memnunsanız yapmayın böyle şeyler. Vallahi nerelere geldik?




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.