Şimdi Ara

Gothic 3 (2006) [ANA KONU] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
421
Cevap
0
Favori
41.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Beyler gorevleri bitirememissiniz madem, bitip bitmedigi hakkinda varsayimlarda bulunup bug vs diyip isin icinden cikmayin lutfen....

bende de o dediginiz gorevlerden vardi, su an %70 oraninda bana guveniyorlar Okara' da 1 ya da 2 tane gorev kaldi yapilmadik. Onlari da yapinca, buyuk ihtimal rebel camp oldugundan %100' e cikmasi cevredeki sehirleri ozgurlestirmeye bakacak....

Oyunun su anki eksiklikleri:

1. Dovus Sistemi' nin duzeltilmesi gerekiyor.... - Benim Lvl 15 iken koskoca Gotha' nin Demon' unu -5000XP- yatiramam gerekli sonucta... Ayni sekilde Lvl 50 iken bir domuzun cok rahat beni yatiramamasi gerektigi gibi-

2. 2 ya da 3 tane skill' de problem var....

3. Cok yuksek performans istiyor....

Bunlarin disindakiler cok onemsiz sorunlar....Ki bildigim kadariyla, gorevlerle alakali sorunlar olarak, adamlarin kimi zaman bazi objelere takilip sizi takip edememesi disinda sadece bir sorun var:

Trelis' ten cole giderken, karsiniza cikan ilk Hashishin sehrindeki adamlardan birini -adini hatirlamiyorum, ancak orda cok adam yok zaten- dovmek disinda bir seceneginiz oldugu halde, doverseniz daha sonra ayni adamla ilgili bir gorevi alamiyorsunuz. Amnesia buyusu vs, kar etmiyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solitude_within -- 13 Kasım 2006; 4:03:24 >

• Way be Guzel Oyun gercekten

Mora-Sul ' da giristeki Kaffu adli adamla ticaret yapmayin.... Adamin parasini azaltirsaniz, size verdigi gorevi tamamlamak icin ona 700 altin vermeye gittiginizde, elindeki para miktarina bagli olarak sizden 700' den cok daha fazla miktarlarda para alabiliyor...

Bu tam olarak bir bug degil, cunku adam zaten "Benden para caldilar, su anda sahip oldugumdan cok daha dusuk miktarda param var, o seviyeye cikmam gerek yeniden..." diyerek parayi veriyor..

Parayi calanlari kolay bulamayabilirsiniz nerede olduklarini belirten ip uclarini iyi degerlendirip adam gibi aramaniz gerekir....

Okara Rep %96 oldu, gorev kalmadi... -Varek' in verdigi Okara' yi yik disinda-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solitude_within -- 13 Kasım 2006; 6:05:46 >

İşte bu çok ilginç ben toplam olarak 6 tane şehir özgürleştirdim ama orclarda tık yok enteresan olan kısım ise
    Rebeller tarafında olduğum halde,Gotha diye bir şehir var Lanetli olan orayı özgürleştirmeme rağmen.Şehre gelen Rebeller beni gördüğü yerde kovalıyor.Hırsız herif diye ama diğer şehirlerde aslan gibiyim...Ne orc ne mercenary nede rebeller bana birşey dediği yok

Demişim

Amma gel gelelim şehrin içersinde kimse birşey demese bile %75 ünü tamamlayıp şehir liderine gittiğiniz an abi direkman dalıyor
    O yüzdendirki Diyelimki sizde benim gibi önünüze geleni kestiniz doğradınız 4/5 şehri liberate ettiniz,Şehirlerdeki bütün Questleri tamamlayın ama liderin huzuruna çıkmayın.yoksa benim gibi üç gün evvelin save dosyasına dönersiniz

Bu arada oyun hakikatten nefis arkadaşlar,Şimdi güneye indim,ulan arkadaş,Ortadoğu kültürü tamamen uygulanmış,şehirler kocaman,yapılar harika,Questler daha bir çetrefilli,Aslan öldürdüm yahu daha ne diyeyim,bildiğiniz aslan

PS:1.08 Patchin azizliğine uğradım save ederken crash yedi oyun,ve save bozuldu.Allahtan 10 dakikada bir farklı yerlere save etmişim,aman diyeyim lütfen sık sık farklı yerlere save edin. 1.09 Patch te bu save problemi çözülmüş amma maalesefki malum dosya yok ortada henüz.

• quote:

Orjinalden alıntı: solitude_within

Beyler gorevleri bitirememissiniz madem, bitip bitmedigi hakkinda varsayimlarda bulunup bug vs diyip isin icinden cikmayin lutfen....

npc öldüğü halde quest iptal olmuyor bu bug değil de ne? oyun bitene kadar quest log'da yazacak o; kimse görev bitiremedim buglı bu demez yani bitmiosa bitmiodur niye heyecanlanon ki sanki kompleks yapacak "üüüü gotik de görevi yapamadım kesin bug", şaka mısın ya

Orjinalden alıntı: Zaint

quote:

Beyler gorevleri bitirememissiniz madem, bitip bitmedigi hakkinda varsayimlarda bulunup bug vs diyip isin icinden cikmayin lutfen....

npc öldüğü halde quest iptal olmuyor bu bug değil de ne? oyun bitene kadar quest log'da yazacak o; kimse görev bitiremedim buglı bu demez yani bitmiosa bitmiodur niye heyecanlanon ki sanki kompleks yapacak "üüüü gotik de görevi yapamadım kesin bug", şaka mısın ya

Bozuk bir oyun için birbirimizi kırmayalım arkadaşlar, ben halen yüklemedim oyunu, 2.0 yamasını ve gerekli ilacının çıkmasını bekliyorum
    Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
    KONFÜÇYÜS

• quote:

Orjinalden alıntı: Zaint

quote:

Arkadaşlar hangi questte sorun yaşadığımızı veya alıpta yapamadıklarımızı/kalan görevleri buraya madde madde yazarsak belki çözüm yollarıda bulunabilir. Hiç yoktan karşılaştırma yapabiliriz

Mesala benim şuan aklımda olupta sorun çıkartan ve herhanngi bir sebepten tamamlanamayan görevlerim. (Eve gidince hepsini eklerim)

- Ardea civarındaki Hunter'in verdiği Shy Deer'li olan questim halen duruyor. 4 tane Shy Deer öldürdüm, sanırım 5 tane öldürmek gerekiyor. Çünkü 5 tane shy deer vardı hatırladığım kadarıyla. 5.sine bir ok attım ölmedi, hayvan Vengard tarafına doğru orcların olduğu yere kaçtı. O zamanlarda level düşük olduğundan bulaşmadım kaldı öylece

- Montera civarındaki mağarada bilmem ne(hatırlayamadım adını) wolflarını öldür olan quest. Ben monteraya giderken görevi almadan onları öldürmüştüm, hatta gittiğimde wolflar bir bandite saldırmıştı. Bandit kurtlardan birinimi öldürdü de benim öldürdüğüm wolf sayısı eksik mi kaldı ondan böyle oluyor, noldu bilmiyorum ama bu questte böylece kala kaldı listemde. Başka bir mağara daha varsa orasını bilemiyorum.

- Yine montera'nın ordaki buğday tarlalı olan çiftlik karşısındaki rebelden aldığımız quest. Stockyard'daki sığırları öldür diyor, hepsini öldürdüm. Teki yine kaçtı, hemde ne kaçış. Birdaha kendisinden haber alamadım Load yaparım diye üstüne düşmediim, ancak maelsef o şekilde oyunu savelemişim. Questte kala kaldı.

Anlıyacağınız hayvanlarla başım dertte Şuan hatırladıklarım sadece bu kadar.. Sizde eklerseniz gerçekten o questte belli başlı genel bir bugmı var nedir ne değildir karşılaştırarak açığa çıkartabiliriz, yardımcı oluruz birbirimize..

--

Şehirlerde evlerdeki masa üstünde duran belli başlı objeler (teleport stone, bundle of weaponlar) ve gerekli objeler hariç hiçbir objeye dokunmuyorum. Enson level 25 civarıyımdım baya şehir gezdim, oyunu oynayan birçok kişinin dediği şekilde hırsızlıktan dolayı başım derde girmiş değil

• quote:

Arkadaşlar hangi questte sorun yaşadığımızı veya alıpta yapamadıklarımızı/kalan görevleri buraya madde madde yazarsak belki çözüm yollarıda bulunabilir. Hiç yoktan karşılaştırma yapabiliriz

İyi fikir
    Bir tanede benden;

Faring şehrindeyim avcılardan birinden görev alıyorum;

Avcı-Abicim yukarıdaki Guard orclardan birine şu deriyi götür sat,Gönlünü alırsın herifin
    Ben-Taam abi.

Gidiyorum ork abiye..

Ben-Selamun Aleyküm abi, sen deriden meriden çok hoşlanan bir bünyeymişin,elimde iyisinden Shadowbeast derüsü var.
    Orc-Ne diorsun sen,ver bakalım bi.
    Ben-Hah Al abi.
    Orc-Hmm,Ulen siz benimi yiyosunuz o deri falanca avcının kolpa derisi,mal bende kalacak,Para marada yok sana siea....
    Ben-Beki abi...

Gidiyorum gerisin geriye bizim avcıya...

Ben-Abi senin deri varya,Ork abi onu aldı abi..
    Avcı-Ohhh şaane,Paramı alayım canım...
    Ben-Valla abi Kitapsız deriyide aldı,Parayıda vermedi.
    Avcı-Siea allah seni kahretmesin yok sana Rep,Exp.hişbişi yürrüü.

Quest Failed.........

• quote:

bende de o dediginiz gorevlerden vardi, su an %70 oraninda bana guveniyorlar Okara' da 1 ya da 2 tane gorev kaldi yapilmadik. Onlari da yapinca, buyuk ihtimal rebel camp oldugundan %100' e cikmasi cevredeki sehirleri ozgurlestirmeye bakacak....

Oyunun su anki eksiklikleri:

1. Dovus Sistemi' nin duzeltilmesi gerekiyor.... - Benim Lvl 15 iken koskoca Gotha' nin Demon' unu -5000XP- yatiramam gerekli sonucta... Ayni sekilde Lvl 50 iken bir domuzun cok rahat beni yatiramamasi gerektigi gibi-

2. 2 ya da 3 tane skill' de problem var....

3. Cok yuksek performans istiyor....

Bunlarin disindakiler cok onemsiz sorunlar....Ki bildigim kadariyla, gorevlerle alakali sorunlar olarak, adamlarin kimi zaman bazi objelere takilip sizi takip edememesi disinda sadece bir sorun var:

Trelis' ten cole giderken, karsiniza cikan ilk Hashishin sehrindeki adamlardan birini -adini hatirlamiyorum, ancak orda cok adam yok zaten- dovmek disinda bir seceneginiz oldugu halde, doverseniz daha sonra ayni adamla ilgili bir gorevi alamiyorsunuz. Amnesia buyusu vs, kar etmiyor....

Seni severim yazılarından sulitude ama şu atıp tutan kelimesini çok gereksiz kullanmışsın!!!!

Bayıldığım oyuna zevkten Shit atıcak değilim heralde!!!!
    Bir sürü bug war ki sölüyorum.Biraz sonra ss te koyucam görün bitmemiş questleri...Okara questleri buglu demedim oyun çapğında biiiiirsürü buglu quest var dedim...

Sana denk gelmemiş olabilir.Ama emin ol new game yapıp bi hunter munter takılırsan % 20 buglu quest görürsün....
    Asıl sen bilmeden bizim buglu questler çok fazla dememize gereksiz bi açıklama yapmışsın...Buglu questler hakkında açıklama yapıcam...

Ayrıca buglu quest derken bunların arasında Failed olmassına rağmen yani adam ölmesine rağmen quest logda current questler kısmında kalan questler falan da içinde...Bunları dikkate al ve insanların da eklediği birsürü buglu questi oku...

Bakalım gerçektende birsürüüüüü buglu quest varmı oyunda...

Ayrıca belirttiğin 3 sorun gerçekten oyunun ana sorunları...Hikayedeki ilerleyişimi engelleyen bi buglu quest görmedim çünkü Asıl ana questi çok kere betatesterlar'a denettirip ondaki olası bug yollarını ortadan kaldırmışlardır.Sadece yaptığım / yapamadığım halde bitmeyen questler , ödül vermeyenler vs çok fazla...

Iyi forumlar...
    Cpu: Intel Core2Duo E6300 1.86 Ghz 1066 Mhz Fsb 2MB L2 Cache // Mainboard: Asus P5W DH Deluxe Wifi // Graphics: 256 Mb x1800Gto Sapphire 2xDvi Out // Ram: 1024 Kingston DDR2 667 // HDD: 2xSeagate 250 Giga 7200.10 RPM 16mb RAID // Monitor: Çift Monitör = 19'' Samsung 960BF 4ms LCD+17'' Samsung 793DF CRT // Logitech 5+1 // Ceramic White PSP 2.80 2 Giga mmc

• quote:

Orjinalden alıntı: Neutral

- Montera civarındaki mağarada bilmem ne(hatırlayamadım adını) wolflarını öldür olan quest. Ben monteraya giderken görevi almadan onları öldürmüştüm, hatta gittiğimde wolflar bir bandite saldırmıştı. Bandit kurtlardan birinimi öldürdü de benim öldürdüğüm wolf sayısı eksik mi kaldı ondan böyle oluyor, noldu bilmiyorum ama bu questte böylece kala kaldı listemde. Başka bir mağara daha varsa orasını bilemiyorum.

monteradaki görev tamamdır. Az önce teleport oldum şehre baktım tam karşımda sığır yatmış uyuyor. Dedim ana! bunlar ölü değilmiydi? Baktım ooo hepsi yaşıyor. Çektim kılıcı, çatıt kütür patır Sığırları kesip, tekini kaçtığında oyunu savelediğimi sanıyordum, meğersem yüklememişim demek ki.. kurtulduk bu görevdende

HeinzBrausewetter, hikaye süpermiş Kendin felan para teklif edemiyor musun peki? Tek şeçenek şansın mı var, hani adam para vermedi ama ben veriyim gibisinden bi seçenek yokmu?..
    Faring sıradaki şehir henüz gitmiş değilim, bakalım bizde ne aksilik çıkacak

• Arkadaş Dota 'ya çağırınca yalan oldu gothic 3 ss'i yarın da vizem var artık yarın akşam koyarım ssi...
    Cpu: Intel Core2Duo E6300 1.86 Ghz 1066 Mhz Fsb 2MB L2 Cache // Mainboard: Asus P5W DH Deluxe Wifi // Graphics: 256 Mb x1800Gto Sapphire 2xDvi Out // Ram: 1024 Kingston DDR2 667 // HDD: 2xSeagate 250 Giga 7200.10 RPM 16mb RAID // Monitor: Çift Monitör = 19'' Samsung 960BF 4ms LCD+17'' Samsung 793DF CRT // Logitech 5+1 // Ceramic White PSP 2.80 2 Giga mmc
  • quote:

HeinzBrausewetter, hikaye süpermiş Kendin felan para teklif edemiyor musun peki? Tek şeçenek şansın mı var, hani adam para vermedi ama ben veriyim gibisinden bi seçenek yokmu?..

Maalesef abisi herhangi bir seçenek yok, malum bizim adamda Cevval adam,Sinire kesiyo kendini.ortam geriliyor gereksiz yere

Orjinalden alıntı: HeinzBrausewetter

quote:

Maalesef abisi herhangi bir seçenek yok, malum bizim adamda Cevval adam,Sinire kesiyo kendini.ortam geriliyor gereksiz yere

yanılıyorsun ama. bendede aynı sorun oldu tekrar yükledim save dosyasını farklı konuşunca görev kabul oldu.

• quote:

yanılıyorsun ama. bendede aynı sorun oldu tekrar yükledim save dosyasını farklı konuşunca görev kabul oldu.

Ha farklı bir seçenek dahamı çıkıyor yani? Saveyi tekar yükleyince?

Orjinalden alıntı: HeinzBrausewetter

quote:

Ha farklı bir seçenek dahamı çıkıyor yani? Saveyi tekar yükleyince?

alem adamsın yawww. konuşma seçeneklerine iyi bakıyomusun? görev kabul olmayınca tekrar yüklediğimde yanlış şekilde konuştuğumu farkettim. npc ile doğru şekilde konuşmayınca öle bir iki görev daha var kabul edilmeyen.

• Bug konusunda oyuna fazla yükleniyorsunuz. Gothic serisi başından beri oyuncuya inanılmaz özgürlük sağlayan bir oyun. Oyundaki her adama verdiğiniz tepkiler, şeçtiğiniz cevaplar oyun genelinde birçok ama birçok şeyi değiştiriyor, birçok olayı şekillendiriyor.

Ben kafamı karıştıran şeçeneklerde konuşma yapmadan oyunu yüklerim, Seçeneği şeçip gidiaşata bakıyorum. Eğer terslik varsa şeçeneği eliyorum. Loadlayıp diğerine yöneliyorum. Misal dün gece. Gothayı kurtarmşım, şehir tekrar yapılanmış rebeller gelmiş. Ulan benim kurtardığım şehre, benim sayemde gelen elin rebeli beni durduruyor ve bana hırsız muamelesi yapıyor. 3 şeçenek çıkıyor.

- birincisi parayı al unut gitsin
    - ikincisi neden bahsediyorsun?
    - Sert çıkmak...

Ben ilk sefer, şehri kurtarmışız zombilerden şunlardan bunlardan takdir göreceğime böyle birşeyle karşılaşmanın verdği affalamayla tabi, haliyle noluyor ya şeklinde olan 2. şeçeneği şeçtim. Dedim neden bahsediyorsun birader sen? Senmisin diyen. Tuttu saldırdı, yığdım bunu yere. Üzerindekileri aldım. Aşağı inip yukarı geri geldim kalkmış bu yerden. Beni gördü thief! diye bağırıp saldırmaya başladı, thief diyince tüm şehirde bana. Dedimki haa bu şeçenek yaş.. Loadladım, birinci şeçeneği şeçtim dedim buna bualmıyım 2 adım ileri adım attım bu sefer başka bi rebel durdurdu. Aynı şeyler gene. Altın verelimde kapasın çenesini defolup gitsin dedim bu kez. İstemedi altını, No! dedi gene daldı bana

Enson dedim ki bu böyle olmıcak senin çarkına tükürürüm be adam, belmasını nesin diyerekten 3.şeçeneği şeçtim artislik yapmasın. Gene kılıç kalkan daldık birbirmize tabi. Sonra birdaha çıtını çıkaramadı, şimdi dikilip duruyor şehrin girişinde

Sonuçta oyunda şeçenek sayınız çok fazla. Mesala yine bir Gothayı temizledikten sonra hemen ilk olarak altaki orc liderinede gidebilirsiniz yada tutup görevi veren Roland'ada. Orca gittiğimde öyle birşeçenek çıktı ama ben şehri temizlediğimi söylememiştim. Sonuçta rebel, paladin tarafını şeçmişim ben kafamda, söylerim bu sefer tutar şehre bunlar yerleşir birde uğraş dur sonra. Direk Rolanda söyledim. Biraz diyip baya bir genel düşünmek gerekiyor Gothicde. Düşündükçede oyun çok daha zevkli bir hal alıyor. Gerçek yaşamdaki gibi bunu yapsam nası olur, şunu şeçsem nası olur gibi tereddüte düşmek oyuna güzellik katıyor

Bug diye bahsedilenlerin çoğu oyuncu kaynaklı çıkmaya devam ediyor tek tük görevlerde mutlaka bug olacaktır, oldukça geniş bir dünyası var oyunun. Ama oyunun şuan için tek sorunu optimizasyon. 2'dede öyleydi 3'de böyle. Rami sömürüyor

• Al işte....

Aga buna bug diyosan ne diyim yani...Benim bug dediğim sonu olmayan questler.Üstteki yazılarımı okuyupta cevap yazsaydın keşke...

Fazla yüklendiğimiz falan da yok...Bi oyun incelemelerini oku bakalım dünya bu oyuna ne diyor...Sen beğeniyorsun anladık...

Şunu anlaki bende bu oyuna bayılıyorum.Ama neden bi RPG Klasiği olmasın yıllarca oynanmasın?Bu kadar güzel grafik , sistem vs, yi ne mahvediyor?

Programlama açıkları , buglar ve oyunun obliviondan geri kalmaması için bitmeden piyasaya sürülmüş olması...

Oyun süper bana sorarsan.Neden? Çünkü ben bir rpg hastasıyım.

Burdaki sorun neden herkesin oynadığı bi Klasik olmasın???
  • son bulduğum bir bug:
    kralın odasının solunda vermonddu galiba bi adamdan aldığımız eşya toplama görevi var. 20 pickaxe, 5saw, 10 hammer görevi. 20 pickaxe ı götürdüm sağol dedi paramı verdi ama quest hala tamamlanmamış gözüküyor.

pickaxe fln kolay bulunyor da hammer ile saw bulmak işkence. daha elimde ikisinden de birer tane var. yalnız hammer smith's hammer değil düz hammer... nerelerde bulabilirim bilen var mı npcler satmıyor bunları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaint -- 14 Kasım 2006; 19:36:05 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.