Şimdi Ara

Arduino ile Webcam'den veri almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, webcamden gelen veriyi digital pin kullanarak alabilir miyim? (digitalRead())
    Alabilirsem HIGH ve LOW türünden gelen veriyi nasıl bir yol izleyerek pixel pixel görüntü elde ederim?
    HIGH'ı 1 kabul edip LOW'u 0 kabul ederek arka arkaya gelen kaç tane veriyi 1 byte yapmam lazım?
    VGA bir kamera için 640*480=307200 farklı pixel ve her bir pixelin renk kodu için x3 tane byte mı almam lazım birim sürede?
    Benim kafamda şekillenen şey şöyle;
    pixel1x1 = [Red byte][Green byte][Blue byte]
    pixel1x2 = [Red byte][Green byte][Blue byte]
    .
    .
    .
    pixe640x480 = [Red byte][Green byte][Blue byte]
    Yol gösterebilirseniz sevinirim, iyi çalışmalar kolay gelsin.

• Hangi arduino o? Uno, mega ise imkansız. O mcu' ların kapasitesini fazlasıyla aşar bu iş.

Bir de webcam dan görüntüyü nasıl alıyorsun? Kamera hangi protokolü kullanıyor, görüntüyü nasıl bir formda iletiyor? Bunları bilmeden olmaz ki öyle renkleri dümdüz göndereceğini sanmam.
  • Arduinoların herhangi bir modelinde o kadar veri tutup yeterli hızda işleyebileceğin bir donanımın olduğunu sanmıyorum, raspberry pi gibi alternatiflere yönelmenizi tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih513 -- 23 Ekim 2014; 22:51:41 >

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Hangi arduino o? Uno, mega ise imkansız. O mcu' ların kapasitesini fazlasıyla aşar bu iş.

Bir de webcam dan görüntüyü nasıl alıyorsun? Kamera hangi protokolü kullanıyor, görüntüyü nasıl bir formda iletiyor? Bunları bilmeden olmaz ki öyle renkleri dümdüz göndereceğini sanmam.

Hocam bunları nasıl öğrenebileceğimi bilmiyorum, webcamin data sheetinde falan mı yazar bunlar? Marka model yok çünkü webcamde parçaladık sadece devre ve lensi kaldı. Arduino da leonardo.

Orijinalden alıntı: Fatih513

Arduinoların herhangi bir modelinde o kadar veri tutup yeterli hızda işleyebileceğin bir donanımın olduğunu sanmıyorum, raspberry pi gibi alternatiflere yönelmenizi tavsiye ederim

Hobi boyutlu ufak bir proje olduğu için şimdilik arduino kullanıyoruz ileride muhtemelen raspberry kullanıcaz, şimdilik programlaması kolay, bağlantı yapması kolay diye arduino seçtik. Proje quadrotor bu arada webcam de şart değil
    Rpi kullanacağınız zaman yaparsın böyle bir proje.

Orijinalden alıntı: CatchFire

digital pin kullanarak bir webcamden neyi almayı düşünüyorsun ki? dönen değer ya 0 yada 1 olur.
    Analog pinden de 10 bit veri yani 1024 farklı değer alabilirsin bildiğim kadarıyla.
    Zaten arduino uno ile görüntü işlemen imkansız.
    Rpi kullanacağınız zaman yaparsın böyle bir proje.

Hocam "veri" dediğimiz herşey zaten 0 ve 1'den oluşuyor, benim düşünceme göre gerekli aktarım & algılama hızları sağlanırsa webcamden görüntü her mikro çip alabilir, diyorsanız benim arduino yapamaz doğrudur. Ama dijital pinden neden yapamıyayım ki? USB dijital aktarım yapmıyor mu mesela?
    Edit: aktarımda dijital analog demek biraz yanlış oldu sanırım, bilgisayar veya herhangi bir usb okuyucu, dijital sinyal olarak algılamıyor mu onları? Sabit bir voltajın üstünde gelen voltajlar için 1 altı için 0, böyle değil mi olay?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi welrocken -- 24 Ekim 2014; 0:08:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herkes tutturmuş bi raspberry gidiyor, sanki başka alternatif yokmuş gibi.

Ağırlık sorun teşkil etmezse ucuzundan bir android telefon montalayın. Onun kamerası ile görüntü işlersiniz. Çinliler 100 grama 4 çekirdek A9, 2gb ram, en az 5 mpiksel kamera koyup peynir ekmek gibi satıyor. FastCv, opencv, opencl gibi her türlü yazılım desteği de cabası. Birileri de hala 15 sene öncesinin arm11 ini yeni teknoloji diye kakalamaya çalışıyor.

İlla ki board olacaksa Odroid U3 alın. Pi' yi 8 e katlayıp 4 le çarpar.
  • http://learn.linksprite.com/jpeg-camera/tutorial-of-using-linksprite-2mp-uart-jpeg-camera-with-arduino/
    Şöyle bir şey yapmış birisi ama SD'siz bunu yapamayız sanırım 27kb net alan vardı yanlış hatırlamıyorsam kodu atınca en fazla 10KB falan kalıyor

Herkes tutturmuş bi raspberry gidiyor, sanki başka alternatif yokmuş gibi.

Ağırlık sorun teşkil etmezse ucuzundan bir android telefon montalayın. Onun kamerası ile görüntü işlersiniz. Çinliler 100 grama 4 çekirdek A9, 2gb ram, en az 5 mpiksel kamera koyup peynir ekmek gibi satıyor. FastCv, opencv, opencl gibi her türlü yazılım desteği de cabası. Birileri de hala 15 sene öncesinin arm11 ini yeni teknoloji diye kakalamaya çalışıyor.

İlla ki board olacaksa Odroid U3 alın. Pi' yi 8 e katlayıp 4 le çarpar.

Hocam elektronikte epey yeniyim, hoş konularımı kayıt altında tutuyorum zamanı gelince gelip bakarım burdan ama şuanda anlamıyorum dediklerinizi. Bize ileride şunları rahatlıkla kaldırabilecek bir sistem lazım;
    -4 Kamera (3xVGA, 1x2MP)
    -6 Mesafe Sensörü
    -1 Gyro - Accelerometer (IMU)
    -1 XBee
    Gözlemlediğim kadarıyla gyro ve mesafe sensörleri çok ufak işlem sayılarına sahip o yüzden pek zorlamıyor arduino, ESC veya servoda fazla zorlamıyor gibi, ama kamera ve XBee için dedikleriniz arasından en uygununu araştırmaya çalışacağım, yatırımımız yok nakit aldığımız için çok da pahalı birşeyi karşılayamıyoruz. Çok teşekkürler cevabınız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

-4 Kamera (3xVGA, 1x2MP)
    -6 Mesafe Sensörü

Kolay gelsin. Öyle bir sistem bulursan bana da haber ver.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

-4 Kamera (3xVGA, 1x2MP)
    -6 Mesafe Sensörü

Kolay gelsin. Öyle bir sistem bulursan bana da haber ver.

Hadi ya :S 6xMesafeyi kaldırmaz mı en azından?
    i2c nedir bir araştır sen çoklu kamera için işi böyle dev. board ile değil de i3 intel nuc ile çözmeye çalışman daha mantıklı olur, boşa kürek çekersin bu şekilde, yapacağın işin derecesine göre belki celeron da kaldırabilir ama kesin konuşamayız bilmeden

Orijinalden alıntı: Dracos

i2c nedir bir araştır sen çoklu kamera için işi böyle dev. board ile değil de i3 intel nuc ile çözmeye çalışman daha mantıklı olur, boşa kürek çekersin bu şekilde, yapacağın işin derecesine göre belki celeron da kaldırabilir ama kesin konuşamayız bilmeden

Konuyu kökten öğrenmem uzun sürer mi?http://arduino.cc/en/reference/wire şöyle birşey buldum ama, I2C'i öğrenmeden, hazır kullanmak da istemiyorum açıkçası. Neyin ne olduğunu bilmeden hazır kod kullanınca hep bir tıkanma noktası oluyor, elektronik bilgisi olmayınca da yazılacak her kod parçası için öğrenilecek bi ton bilgi geliyor. Teşekkür ederim cevabınız için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.