Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Hp - Compaq

visceroid -> Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (15 Ekim 2006; 21:42:49)

Ne Zamandır denemek için kendimde cesaret arıyordum kısmet bugüneymiş....

Evet Arkadaşlar az önce aşağıda yazanların hepsini denedim ve HDD'dem SATA oldu tekrar :)

Şimdi olayı baştan alalım . Sorunumuz neydi? Sistemdeki HDD'miz SATA olduğu için XP HOME kurulu geldiğinde XP PRO kurmak veya partitionlarımızı istediğimiz gibi bölebilmek için SATA seçeneğini disable etmek dışında başka alternatifimimizin olmamasıydı. PEki geri dönerek HDD'yi tekrar SATA yapacaktık. Tek yol tabiki HP sitesinden SATA Controller Driver'i ile mümkündü. Fakat bunun için bize yani notebook kullanıcılarına USB Floppy gerekliydi. Çoğumuzda bu olmadığı için sistemimizi PATA olarak kullanmak zorunda kalıyorduk. Taki bir kaç dakika önceye kadar :)

Şimdi arkadaşlar Recovery Partitionu olan HP kullanıcıları için yapılması gerekenler neler?

1- Öncelikle Partitionlarınızı istediğiniz gibi kullanmak ve XP PRO kurmak istiyorsanız öncelikle yapmanız gereken ilk şey Recovery Partitiondaki bölümü DVD'lere çekerek Recovery Disk oluşturmak.İsterseniz yapmaya da bilirsiniz size kalmış bir şey çünkü HP sitesinden tüm driverları indireceğiz nasıl olsa...
2- Notebook açılırken Setup'a girip HDD'nin SATA özelliğini disable edin...
3- SP2'li XP PRO CD'si yardımıyla sisteminizi formatlayın. Bu sırada FDisk menüsü karşınıza geleceği için istediğiniz gibi HDD'nize partitionlar oluşturun..
4- Temiz bir şekilde XP PRO sisteminize kurun...
5- Daha sonra HP marka Notebook'unuzun modeli ne ise onun tüm driverlerini INGILIZCE SITESINDEN indirip kurun. Benim gibi Pavilion DV 5280 Kullanıcıları için bu link ;

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=en&cc=us&lang=en&dlc=en&product=3216200

6- Modelinize göre driver sayfanızı HP inglizce sitesinden açtığınızda INTEL SATA AHCI CONTROLLER DRIVER dosyasını kullanarak sistemimizi tekrar SATA haline getireceğiz. Bunun için şunları yapmamız gerekiyor;

a- INTEL SATA AHCI CONTROLLER DRIVER dosyasını indirdiğimizde sistemimize kurmak için diskete ihtiyacımız olacak. Onun için şöyle yapacağız. Dosyayı indirdikten sonra bir diskete ya da flashdiske atın. Bir masaüstü bilgisayar bulun. Dosyayı çalıştırın kurulum sırasında sizden disket isteyecektir. Temiz bir disketi takın ve ilerleyin. Gerekli dosyaları diskete kopyalacaktır sistem. Daha sonra disketin içindeki tüm dosyaları flashdiske atın.
b- Şimdi flashdiskinizde gerekli driverlar mevcut. Aygıt yöneticisi açın.
c- IDE ATA/ATAPI denetleyicileri seçin. Birincil IDE kanalına sağ tıklayın ve sürücüleri güncelleştiri seçin.
d- Wiindows Update sitesine bağlanmayın yani Hayır Bu kez değil seçeneğini işaretleyin.
e- Listeden ya da belirtilen konumdan yükle'yi seçin.
f- Arama.Yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim'i tıklayın.
g- Disketi var seçeneğini seçin ve flashdiskinizdeki driver yüklü olan klasorü gösterin. İlerleyin. Sisteminize gerekli olan inf dosyasını otomatik olarak seçecektir ilerleyin.
h- Karşınıza bir kaç seçenek çıkacak. Sistemize uygun olan SATA AHCI Controlleri seçmeniz gerek. Bunu öğrenmek için İngilizce siteden INTEL SATA AHCI CONTROLLER DRIVER indirdiğiniz sayfadaki bilgileri okumanız yeterli olacaktır. Benim gibi DV 5280 kullanıcıları 82801 GBM'yi seçmelidirler. Daha sonra ilerlediğinizde size bir uyarı verecektir. Devam edin...
i- Gerekli driverleri sistemizine yükleyecek ve Restart etmenizi isteyecektir.

Tüm bunları doğru bir şekilde yaptığınızda sistem yeniden başlarken hata vermeye başlayacak ve sürekli yeniden başlatacaktır kendisini. Neden? Çünkü setup'dan SATA'yı Disable etmiştik. Şimdi sistemimiz SATA olduğu için hata veriyor. Sistem açılırken Setup'a girip SATA özelliğini tekrar ENABLE etmemiz gerekmektedir. Böylelikle artık HDD'miz tekrar SATA olmaktadır...

Bu işlemleri gerçekleştirdim ve HDD artık istediğim gibi Partitionlu, XP PRO kurulu ve en önemlisi SATA...

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sistemizinde herhangi bir sorun olmaması için adımları dikkatli takip edin. Özellikle uygun SATA AHCI Controlleri seçmeye dikkat edin. Neticede bu ciddi bir işlem ve sistemde ciddi hatalara yol açabilir. Dolayısıyla sonra senin yüzünden oldu gibi sorunlarla karşı karşıya kalmayalım. Sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım...

Edit: Yazım hatası...

csnet -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (5 Kasım 2006; 2:20:30)

Süper anlatmışsın sağol kardeş.
Benim kafama takılan ciddi hasar derken donanımsal bi problem mi? Yani çözülemeyecek bişey mi?
Servisle uğraşmayayım bide

madmec -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (5 Kasım 2006; 16:02:00)

usta dediklerini aynen yaptım bir problem yok su anda.
ama kafama takılan bir soru var
şu anda bilgisayar recovery ile kurulduğundaki performansına sahip mi.
ben sata yı"disable yaparak kurdum xp proyu ama performansı çok düştü.
acaba şu anda eski performansı ile mi çalışıyor???

bide bu ses tuşlarnın yanındaki tuşların eskisi gibi quick play le entegresi mümkün mü?

yardımların için çok teşekkür ederim...

visceroid -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (6 Kasım 2006; 1:59:54)

@ Csnet...Sorun yazılımsal da donanımsal da olabilir....

@ madmec bence performans olarak çok iyi durumda şu an , quick play olayını halletmek için 250 mb büyüklüğünde extra bir partitiona ihtiyaç var onun için hiç uğraşmadım walla...

kirchoff -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (6 Kasım 2006; 14:32:26)

Abi Allah razı olsun. Ben de Cumadan beri uğraşıyorum. Şu anda bende de sata native disable. Çünkü diğer şekilde resetleyip duruyor. Sanırım konuşulan diğer konu da quickplay idi. Onun da driver ı HP sitesinde var. Onu kurunca kısayol tuşları çalışıyor. Zaten kurulu değilse aygıt yöneticisinde bilinmeyet aygıt diye birşey bekliyor orda.

csnet -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (6 Kasım 2006; 20:06:26)

Sağol ben de sorunu hallettim kardeş, bi sorun olmadı çok şükür ama doğru driver inf'sini yüklemek lazım yapacak arkadaşlar dikkat etsinler

visceroid -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (6 Kasım 2006; 22:26:21)

@ Evet Csnet haklısın...

@ Kirchoff quick play'ı tıklayınca media player açılıyor sadece çalışmaktan kastın bu mu ? Yoksa Quick Play arayüzü gelmiyor Driverları kursan bile 250 mb'lik gizli partition olmadığı sürece...

gilbert -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (6 Kasım 2006; 23:05:59)

driverleri oluşturduğumuz 2 dvd tutan recovery cd lerden yapıyoruz değil mi

visceroid -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (6 Kasım 2006; 23:43:17)

Hayır HP'nin internet sitesinden yapıyorsun...

DVD'lerde sadece sistemi tamamen kurmak için kullanılan özel bir arayüzden çalışıyor ve XP home ile kuruluyor . Recovery DVD'si kullanıp sistemi kurmak istersen notebook ilk sana geldiği şekle geri döner...

Dediğim gibi tüm driverları HP'nin İngilizce sitesinden indirmen gerekiyor...

madmec -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (17 Kasım 2006; 14:00:55)

arkadaşlar ben bu yöntemi kullanarak kurulumu yaptım bi problem yoktu.
benim bilgisayar dv5280.
bilgisayarıma sağ tıklayınca bilgisayar özelliklerinde il başta 1.83 ghz 1.83 ghz görünürken şu anda 1.83 ghz 987 mhz görünüyor.
ayrıca bilgisayar da biraz yavaşladı gibi.
sorun ne olabilir acaba...
sata yı yüklerken ayrıca bende 2 tane .inf dosyası çıktı hangisini seçecem: iaahci ve iastor.
tekrar herkese çok teşekkürler...

gilbert -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (24 Aralık 2006; 13:01:05)

peki format ve partitionlama esnasında ürünle gelen d(recovery) kısmını ne yapıyoruz.onu da formatliim mi (cdsini oluşturmuştum)

visceroid -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (24 Aralık 2006; 14:48:04)

Formatla tabi ya da sana kalmış neticede cd olarak yedeğini almışsın zaten [:'(]

gilbert -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (2 Ocak 2007; 16:35:22)

Dostum çok saol girişmeye korkuyodum ama her aşamasını çok net anlatmışsın hiç sorun çıkmadı.son olarak her formatta bu sata özelliği disable enable olarak değiştirecez ve aynı işlemleri yine yapacaz de mi

visceroid -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (2 Ocak 2007; 20:23:56)

quote:

Orjinalden alıntı: gilbert

Dostum çok saol girişmeye korkuyodum ama her aşamasını çok net anlatmışsın hiç sorun çıkmadı.son olarak her formatta bu sata özelliği disable enable olarak değiştirecez ve aynı işlemleri yine yapacaz de mi

Evet
[&:]

Hector_GS -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (3 Ocak 2007; 14:10:52)

Arkadaşlar pata olunca ne oluyor?Birisi anlatabilirmi?

geralgin -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (10 Ocak 2007; 11:30:41)

ya hocam ben dediğinizi yaptım oldu ancak wirelssi kartı driverini yükleyemedim..
DV5287ea Hp Pavilion..

schumacher__ -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (10 Ocak 2007; 12:08:12)

pata demek paralel-ata anlamına geliyor ki bu yolla sata(seri-ata) disklerden çok daha yavaş bir dosya aktarım hızı elde ediliyor

quote:

Orjinalden alıntı: Hector_GS

Arkadaşlar pata olunca ne oluyor?Birisi anlatabilirmi?

visceroid -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (10 Ocak 2007; 18:00:54)

quote:

Orjinalden alıntı: geralgin

ya hocam ben dediğinizi yaptım oldu ancak wirelssi kartı driverini yükleyemedim..
DV5287ea Hp Pavilion..

Hocam wireless ile ilgili bi kaç driver var ve bunların birer sıralaması var ona göre kurmanız gerekiyor...

josephiron -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (12 Ocak 2007; 1:08:37)

Hocam valla saolasın çok makbule geçti...

endless1907 -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (10 Mart 2007; 17:05:49)

arkaşaım ben bu sata disable yaptım ama sımdı kurdum herseyı ve enable acınca mavi bi ekran cıkıoyor hata verıyor ve kapanıyor.. açılmıyor:( disable olucna acılıyor ama .. napmam lazım? lutfen yardım edın..

endless1907 -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (10 Mart 2007; 17:10:57)

dv6173 unku nedır acaba? bunu nerden bulabılırım.. sımdı ııce yazdıını okudum ve yapıcam ısalla :(

endless1907 -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (10 Mart 2007; 18:56:59)

ACİL YARDIM... dv6173ea ıcın harddıskı sata ya donusturmem ıcın gereklı setup dosyası tam calısarak kımde var? ınt.den cekıyorum fakat dısket surucusune yazdırdıım zaman hata verıyor ve bulmuyor.. bu arada format attım fakar bu dokunmatık ekranlar calısmıo ne yapmalıım ?

memedim27 -> Cevap: SATA DISK - XP PRO SORUNU HALLEDILDI ( HP PAVILION ) (15 Mart 2007; 22:44:39)

Benim Bilgisayarımın modeli HP Pavilion dv6143eu Notebook PC yani AMD li olan bir ürün.
Harddiskin özellikleri SATA ama aşşağıdaki sitede benim Bilgisayarın SATA sürücüsü yok. Acaba anakartla alakalı bir durummu Sata Sürücüsüne gerek duymuyormu

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=en&cc=us&dlc=en&product=3357836&lang=en

seco054 -> ALLAH RAZI OLSUN.. (14 Nisan 2007; 16:00:26)

KARDEŞ ALLAH RAZI OLSUN....

SENDENNN RAZI KARDEŞİMM..YOKSA BU İŞ ÇOK UZAYACAKTI.

SAĞOL.SAĞOL.

ÇOK SAĞOL.[:)]

visceroid -> Cevap: ALLAH RAZI OLSUN.. (14 Mayıs 2007; 17:39:16)

Son zamanlarda artan sorulardan dolayı başlığı üst konu yaptım arkadaşlar..

EnigM@ -> Cevap: ALLAH RAZI OLSUN.. (17 Mayıs 2007; 22:58:38)

bu faydalı bilgi için sağol kuzenim yeni PAVILION DV6385EU AMDTURION TL-60 X2 2.0GHZ-1024MB-160GB-256MB-15.4'' aldı vista premium kurulu ve hdd ayrılmamış durumda.İşallah verdiğin biligileri kullnarak en kısa zamanda xp-pro ya geçmek istyor recovery kaybetmeden[:'(]

ww.com.tr -> Cevap: ALLAH RAZI OLSUN.. (18 Mayıs 2007; 17:22:14)

harıkasın ben 3 ay öncekı hpme usb flopy bulmustum arktan bu yontemde güzelmiş ama sattım hpyı ihtiyacı olanlara cok yardımcı olacaktır.

AMAZOM -> Cevap: ALLAH RAZI OLSUN.. (20 Mayıs 2007; 20:22:14)

Arkadaşlar ben sadece dv2172ea olan bilgisayarımın bios ayarlarından sata olan kısmı disable ettim ve istediği işletim sistemini kurdum ve sonra yeniden disable ettiğim kısmı enable yapıp hiç bir sorun olmadan şu an vista ve xp profesionel işletim sisteminin her ikisinide kullanabiliyorum..

venomvenom -> Cevap: ALLAH RAZI OLSUN.. (21 Mayıs 2007; 12:54:59)

ben de dv2172 formatladim ama sanki sitede olmayan driverlar var aygit yoneticisinde hala
yuklenmemis seyler var.
bir de acildiktan sonra 1 dk kilitliyor bilgisayari network simgeleri cikana kadar.
biri yardim ederse sevinirim.

simdiden tesekkurler.

visceroid -> Cevap: ALLAH RAZI OLSUN.. (21 Mayıs 2007; 14:55:08)

Bir kere driverlar için kesinlikle tr siteyi değil ingilizce hp siteyi kullanın. Tam driverler tr sitede yok. Açılışta kilitlenmeye gelince büyük ihtimal açılışta çalışan bir program var ve o sorun çıkarıyor. Driverları tamamladıktan sonra görev yöneticisini kontrol et gereksiz çalışanlar varsa kaldır...

venomvenom -> Cevap: ALLAH RAZI OLSUN.. (21 Mayıs 2007; 15:08:43)

driverlari ing siteden indirdim.calisan programlari aciyor.mesela msconfig de olanlari.ama yerel ag simgesi ile wireless simgesi
gelene kadar hic bir sey yapmiyor.

saygilar...

venomvenom -> Cevap: ALLAH RAZI OLSUN.. (21 Mayıs 2007; 15:10:58)

bu arada msconfig de gereksiz program yok.onu soylemeyi unuttum

Sk8ter_Boi -> Cevap: ALLAH RAZI OLSUN.. (24 Mayıs 2007; 1:30:29)

iyi çalışma olmuş kutlarım[:'(]

visceroid -> Cevap: ALLAH RAZI OLSUN.. (24 Mayıs 2007; 1:56:49)

quote:

Orjinalden alıntı: Sk8ter_Boi

iyi çalışma olmuş kutlarım[:'(]

Saol ;)

@ Venom, ramleri değiştirme ve öyle deneme şansın var mı ?

veneficia -> Cevap: ALLAH RAZI OLSUN.. (25 Mayıs 2007; 16:03:25)

bilgisayarima format attim ve xp professional yukledim,ses ekran karti wireless lan gibi driverlari hp'nin internet sitesinden bulup indirdim basariyla da yukledim fakat bilgisyarimi sag tiklayip ozellikler sonra da donanim sekmesi ve aygit yoneticisine girdigimde hala 4 tane aygit(suruculeri) yuklenmemis olarak gozukuyo;3 tanesi "temel sistem aygiti" 1 tanesi de SM Bus denetleyicisi" bunlar acaba bilgisayarin hangi parcasi icin geciyo nasil ogrenebilirim ya da anlayan birileri varsa yardimci olursa cok sevinirim tesekkurler... bir de bluetooth driverini yukleyemedim "no bluetooth device found" hatasi veriyor nasil yukleyebilirim ben bu bluetooth u?"

veneficia -> Cevap: ALLAH RAZI OLSUN.. (25 Mayıs 2007; 16:21:44)

bluetooth u yuklemeyi basardim yuklemeden once wireless assistant tan bluetooth u acmamisim :) ondanmis

Blackblue -> Cevap: ALLAH RAZI OLSUN.. (3 Haziran 2007; 11:23:02)

Süper anlatmışsın teşekkürler[:'(]

AMAZOM -> Cevap: ALLAH RAZI OLSUN.. (3 Haziran 2007; 12:21:19)

arkadaşlar recovery dvd sinden orijinal xp media center'i kursam tekrar hdd.sata oluyormu..?

visceroid -> Cevap: ALLAH RAZI OLSUN.. (3 Haziran 2007; 13:11:07)

quote:

Orjinalden alıntı: AMAZOM

arkadaşlar recovery dvd sinden orijinal xp media center'i kursam tekrar hdd.sata oluyormu..?

Sata olur HDD fakat partitionlar ilk günkü gibi olur. Mesela ben de büyük bir C ve recovery için ayrılmış 5-6 gb'lik bir D vardı sadece. Bu arada Recovery ile sistemi kuracaksan dosyalarını yedeklemeyi unutma zira makine ilk günkü halini alacak :)

AMAZOM -> Cevap: ALLAH RAZI OLSUN.. (3 Haziran 2007; 18:43:46)

quote:

Orjinalden alıntı: visceroid

quote:

Sata olur HDD fakat partitionlar ilk günkü gibi olur. Mesela ben de büyük bir C ve recovery için ayrılmış 5-6 gb'lik bir D vardı sadece. Bu arada Recovery ile sistemi kuracaksan dosyalarını yedeklemeyi unutma zira makine ilk günkü halini alacak :)

eyvallah üstad ilgin için..[:'(]

visceroid -> Cevap: ALLAH RAZI OLSUN.. (3 Haziran 2007; 18:49:16)

quote:

quote:

quote:

eyvallah üstad ilgin için..[:'(]

Est.

[&:][&:]

fullapss -> Cevap: ALLAH RAZI OLSUN.. (6 Haziran 2007; 13:04:35)

Visceroid, verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Sayende dv6172ea bilgisayarımda hdd bölümlendirmeyi yaparak xp pro'yu sorunsuz olarak kurdum. Ancak, 1028 mb lik bir bölümü biçimlendirmeden quickplay için bıraktım ve kurmaya çalıştım. Kuruldu gibi gözüktü ama yeniden başatma isteğinden sonra bir daha hdd ye giremedim ve yeniden hdd yi biçimlendirmek zorunda kaldım. Buradaki sorun ne olabilir acaba? Benim için çok önemli değil quickplayı kullanmak ama neden olmasın mantığı ile hareket ettiğim için ve en azından bu konuda bilgi sahibi olmak istediğim için kurulumu öğrenmek istiyorum. Bu konuda da yardımcı olursan sevinirim.
Sürücülerin kurulumu ile ilgili ek bir bilgi vermek isterim. Hp'nin sitesinden sürücüleri indirmemiz gerektiğini söylemişsin. Aslında gerek yok. Bilgisayarımız orjinal halinde iken C dizininde bir SWsetup dizini var. Burda tüm sürücüler mevcut ben bunu yedeklediğim için xp pro'yu kurarken buradan yararlandım. Sadece webcam için hp nin sitesinden daha önce indirdiğim sürücüyü kullandım.
Quickplay ile ilgili bir çözüm üretilirse haberdar olmak isterim. İlgin için tekrar teşekkür ederim.

ksiyasal -> Cevap: Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (14 Haziran 2007; 14:10:57)

Allah razı olsun. Ne tırmalamışım yaa.. [:'(][:'(]

Pasha-TR -> Cevap: Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (16 Haziran 2007; 4:22:45)

bendede vista kurulu bugun aldik daha : )

160 gb sata diyor,bunda bişey değiştirmem gerekiyormu,yani o sata - pata anlaminda?? c: 155 gb
d: 5-6 gb ..neden d :5-6 gb ki anlamadim..bide aldiğim yerde kutudan recovery dvd si cikmadi , saat de 21 gibiydi,evde yaparsiniz dedi satiş elemani,başlat /ordan recovery gibi bişi anlatti ordan dvd koycakmişim ve ok dicekmişim recovery dvd oluşturcakmişim..anlamdm o bölümü zaten :)

hardisiki bölmek icin recovery mi alayim ilk?off cahil kaldık vallaa.. birde quickplay nedir?

son olarakda,vista ile kurulmuş olan hp deki bazi programalr vs ,bunlarin arasinda bana lazim olmayanlari silebilriimiyiz veya hangileri aslında hic de gerek olmayan programalr veya uygulamar??

visceroid -> Cevap: Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (17 Haziran 2007; 14:13:29)

quote:

Orjinalden alıntı: Pasha-TR

bendede vista kurulu bugun aldik daha : )

160 gb sata diyor,bunda bişey değiştirmem gerekiyormu,yani o sata - pata anlaminda?? c: 155 gb
d: 5-6 gb ..neden d :5-6 gb ki anlamadim..bide aldiğim yerde kutudan recovery dvd si cikmadi , saat de 21 gibiydi,evde yaparsiniz dedi satiş elemani,başlat /ordan recovery gibi bişi anlatti ordan dvd koycakmişim ve ok dicekmişim recovery dvd oluşturcakmişim..anlamdm o bölümü zaten :)

hardisiki bölmek icin recovery mi alayim ilk?off cahil kaldık vallaa.. birde quickplay nedir?

son olarakda,vista ile kurulmuş olan hp deki bazi programalr vs ,bunlarin arasinda bana lazim olmayanlari silebilriimiyiz veya hangileri aslında hic de gerek olmayan programalr veya uygulamar??

1. Yukarıdaki işlemleri yapacaksan evet gerekiyor..
2. Recovery dvd'si çıkmayacak çunku o 5-6 GB olan yer ozel recovery partition'u zaten...
3. Programların içinde recovery dvdsi oluşturmak için özel bir bölüm var ordan dvd ye kayıt yapabilirsin o bölümü...
4. Recovery al tabi hdd'yi bölmek için ilerde lazım olablir...
5. Quickplay özel bir yazılım. Uzaktan kumanda ile entegre çalışıyor. Multimedia ile ilgili...
6. Gerekli olmayanları silebilirsin ama bunlar hangileri kişilere göre değişir. Sen belirleyeceksin...

Pasha-TR -> Cevap: Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (18 Haziran 2007; 13:56:08)

hmmm,saol üstad..
Recovery dvd'sini aldim.. kaldirdik hemen bir kutuya ilerde lazim olursa diye.. şimdi 2 soru sorcam visceroid [:)]

1. O d: 'deki 5-6 gb alani silsem olurmu şimdi?? recovery mi aldim zaten !

2.hdd leri nasil bölebilirim format atmadan olurmu ? kisaca nasil bölerim ben c: okadar büyük olmasini istemiyorum d: nın daha büyü bir hdd di olmasini istyorum.. şuan c: 155 gb , diğeride d: 5 gb ... c: bide 129 gb da neden anlamadim bi vista kurulu , daha adam akkılı bişiler kurmadim abi..

besiktasivas -> Cevap: Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (4 Temmuz 2007; 16:41:01)

kardeş çok saol bende nasıl yapacam diye düşünüyodum çok makbul oldu eyvallah.. [:'(]

besiktasivas -> Cevap: Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (7 Temmuz 2007; 22:01:02)

kardeş dediklerini yapım oldu ama ben geri vista ya dönmek istiyorum. recovery dvd de var dvd ile nasıl geri recovery yapabilirim bide recovery olursa partition lar da geri birleşiyomuu...

veygun -> Cevap: Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (9 Temmuz 2007; 23:17:02)

Teşekkürler deneyelim bakalım.

dearly -> Cevap: Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (10 Temmuz 2007; 10:45:27)

visceroid, bu güzel deneyimini paylaştığın için minnettarım sana,
ben de şu floppy olayını aradan tamamen çıkarmak için WinImage adlı programı buldum ve sizlerle paylaşmak istedim...
driver dosyalarını elde etmek için:
1-WinImage 'ı bilgisayarımıza kuruyoruz.
2-Floppy'e kaydeden exe'yi (bendeki F6flpy32.exe) winRar ile Extract ediyoruz.
3-temp.IMA adlı bir dosya çıkıyor içinden, bu dosyaya çift tıkladığımızda WinImage Açılıyor ve imaj içindeki dosyaları gösteriyor,
4-Hepsini seçip istediğimiz bir klasöre sürüklüyoruz,
artık driver'ımızı rahatlıkla güncelleyebiliriz...

umarım yardımcı olmuşumdur...

veygun -> Cevap: Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (10 Temmuz 2007; 18:17:37)

quote:

Ne Zamandır denemek için kendimde cesaret arıyordum kısmet bugüneymiş....

Evet Arkadaşlar az önce aşağıda yazanların hepsini denedim ve HDD'dem SATA oldu tekrar :)

Şimdi olayı baştan alalım . Sorunumuz neydi? Sistemdeki HDD'miz SATA olduğu için XP HOME kurulu geldiğinde XP PRO kurmak veya partitionlarımızı istediğimiz gibi bölebilmek için SATA seçeneğini disable etmek dışında başka alternatifimimizin olmamasıydı. PEki geri dönerek HDD'yi tekrar SATA yapacaktık. Tek yol tabiki HP sitesinden SATA Controller Driver'i ile mümkündü. Fakat bunun için bize yani notebook kullanıcılarına USB Floppy gerekliydi. Çoğumuzda bu olmadığı için sistemimizi PATA olarak kullanmak zorunda kalıyorduk. Taki bir kaç dakika önceye kadar :)

Şimdi arkadaşlar Recovery Partitionu olan HP kullanıcıları için yapılması gerekenler neler?

1- Öncelikle Partitionlarınızı istediğiniz gibi kullanmak ve XP PRO kurmak istiyorsanız öncelikle yapmanız gereken ilk şey Recovery Partitiondaki bölümü DVD'lere çekerek Recovery Disk oluşturmak.İsterseniz yapmaya da bilirsiniz size kalmış bir şey çünkü HP sitesinden tüm driverları indireceğiz nasıl olsa...
2- Notebook açılırken Setup'a girip HDD'nin SATA özelliğini disable edin...
3- SP2'li XP PRO CD'si yardımıyla sisteminizi formatlayın. Bu sırada FDisk menüsü karşınıza geleceği için istediğiniz gibi HDD'nize partitionlar oluşturun..
4- Temiz bir şekilde XP PRO sisteminize kurun...
5- Daha sonra HP marka Notebook'unuzun modeli ne ise onun tüm driverlerini INGILIZCE SITESINDEN indirip kurun. Benim gibi Pavilion DV 5280 Kullanıcıları için bu link ;

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=en&cc=us&lang=en&dlc=en&product=3216200

6- Modelinize göre driver sayfanızı HP inglizce sitesinden açtığınızda INTEL SATA AHCI CONTROLLER DRIVER dosyasını kullanarak sistemimizi tekrar SATA haline getireceğiz. Bunun için şunları yapmamız gerekiyor;

a- INTEL SATA AHCI CONTROLLER DRIVER dosyasını indirdiğimizde sistemimize kurmak için diskete ihtiyacımız olacak. Onun için şöyle yapacağız. Dosyayı indirdikten sonra bir diskete ya da flashdiske atın. Bir masaüstü bilgisayar bulun. Dosyayı çalıştırın kurulum sırasında sizden disket isteyecektir. Temiz bir disketi takın ve ilerleyin. Gerekli dosyaları diskete kopyalacaktır sistem. Daha sonra disketin içindeki tüm dosyaları flashdiske atın.
b- Şimdi flashdiskinizde gerekli driverlar mevcut. Aygıt yöneticisi açın.
c- IDE ATA/ATAPI denetleyicileri seçin. Birincil IDE kanalına sağ tıklayın ve sürücüleri güncelleştiri seçin.
d- Wiindows Update sitesine bağlanmayın yani Hayır Bu kez değil seçeneğini işaretleyin.
e- Listeden ya da belirtilen konumdan yükle'yi seçin.
f- Arama.Yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim'i tıklayın.
g- Disketi var seçeneğini seçin ve flashdiskinizdeki driver yüklü olan klasorü gösterin. İlerleyin. Sisteminize gerekli olan inf dosyasını otomatik olarak seçecektir ilerleyin.
h- Karşınıza bir kaç seçenek çıkacak. Sistemize uygun olan SATA AHCI Controlleri seçmeniz gerek. Bunu öğrenmek için İngilizce siteden INTEL SATA AHCI CONTROLLER DRIVER indirdiğiniz sayfadaki bilgileri okumanız yeterli olacaktır. Benim gibi DV 5280 kullanıcıları 82801 GBM'yi seçmelidirler. Daha sonra ilerlediğinizde size bir uyarı verecektir. Devam edin...
i- Gerekli driverleri sistemizine yükleyecek ve Restart etmenizi isteyecektir.

Tüm bunları doğru bir şekilde yaptığınızda sistem yeniden başlarken hata vermeye başlayacak ve sürekli yeniden başlatacaktır kendisini. Neden? Çünkü setup'dan SATA'yı Disable etmiştik. Şimdi sistemimiz SATA olduğu için hata veriyor. Sistem açılırken Setup'a girip SATA özelliğini tekrar ENABLE etmemiz gerekmektedir. Böylelikle artık HDD'miz tekrar SATA olmaktadır...

Bu işlemleri gerçekleştirdim ve HDD artık istediğim gibi Partitionlu, XP PRO kurulu ve en önemlisi SATA...

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sistemizinde herhangi bir sorun olmaması için adımları dikkatli takip edin. Özellikle uygun SATA AHCI Controlleri seçmeye dikkat edin. Neticede bu ciddi bir işlem ve sistemde ciddi hatalara yol açabilir. Dolayısıyla sonra senin yüzünden oldu gibi sorunlarla karşı karşıya kalmayalım. Sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım...

Edit: Yazım hatası...

HP dv6390 için kendi sitesinde intel sata ahci controller driver diye sürücüsünü bulamadım. Bulunsaydı belki yukarıda anlattığınız olabilirdi.
İşletim sistemi= XP ve Vista....Bios F16

Kolay gelsin ve başarılar

LordxCAn -> Cevap: Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (21 Temmuz 2007; 13:40:43)

eyw kardesim bizi büyük bir uğraştan kurtardın allah razı olsun ty

trooper84 -> Cevap: Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (26 Temmuz 2007; 13:58:32)

Gerçekten işe yarıyor!! Oysa kime sorduysam bi kere sata olmadan kurulan bir sistemin bir daha sataya döndürülemeyeceğini söylemişlerdi!! HP Amerika ile online chat kayıtlarım dahi duruyor. Denerken korktum sistem çöker diye ama dünden beri hiçbişey yok.. Çok saol...

D -> Cevap: Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (26 Temmuz 2007; 22:42:40)

ya arkadaşlar benimde bi problemim var DV6390ea geldi bugun ama Operational System Not Found diyo açılırken yanında bi cd fln da vermediler ne yapmalıyım ? Vista kurulu olarak mı gelmesi gerekliydi?

morocco -> Cevap: Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (2 Ağustos 2007; 0:46:29)

sevgili arkadaslarım bnde ynen vista dan vp ye gecmek ıstedıgım için sata yı dısable ettım ve ayrıca mac os x kurdugum ıcın
gereklıydı
pekı bn bu yukarda anllattıklarınızı yaparsam ayrı partition a kurdugum MAC OS X e bişey olurmu?

furiousant -> Cevap: Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (6 Ağustos 2007; 17:08:19)

arkadaslar ben sata disable edip xp pro kurdum fakat F6flpy32.exe dosyasını bulamıyorum.sata yı enable edebilmek için arkadasın dediğini de arastırdım fakatt sitede F6flpy64.exe diye bi dosya buldum ve bu dosyayala denilenleri yapınca olmadı. F6flpy32.exe dosyasını bulabileceğim bir yer varmı veya bi arkadasın bunu bana gönderebilme olasılığı varmı ilgilenirseniz cok sevinirim..

moonlord -> Cevap: Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (19 Ağustos 2007; 12:47:28)

arkadaslar bende xp kurmak istiyorum ancak benim setup da hiçbirseyi değiştiremiyorm

usa dan aldım laptopu dv6565us modeli.. bir el atın yaw.. setupa girdiğimde sadece özellikleri görebiliyoruma ncak değişiklik yapamıyorum

gazsobasi -> Cevap: Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (26 Ağustos 2007; 12:24:01)

quote:

dostum şirkette bu kısmı yapabilmek için masaütü bi bilgisayarda bunu denedim.
dosyaları diskete atmayı tamamlamadan bilgisayar kilitlendi ve artık açılmıyor..
açılışta windows yazısı çıkıyor mouse görünüyor sonra masaüstünü göremiyorum siyah bi ekran kalıyor..
bunu düzeltmenin herhangi bir yolu warmıdır..
umarım vardır çünkü kurtarılması gereken bir çok veri war..
Lütfen yardım edin

@---B-L-U-K---@ -> Cevap: Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (26 Ağustos 2007; 18:37:33)

bilgilerinden dolayı tşk ederiz

arifnihat -> Cevap: Hp Pavilion Serisi İçin Sata Disk Sorunu & Xp Pro Kurulumu (9 Eylül 2007; 23:29:54)

ama arkadaslar dv6500 un setupında sata yı kapatma secenegı yok ve hpnin sitesinde dv6500e ait sata driver de yok biz ne yapabiliriz sizce???

Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.265625