Şimdi Ara

Kıbrıs'da Üniversite 'Girne Amerikan Üniversitesi Genel Bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen sene dil 1 alanında 380 puan yapmamla, sırf ingilizce öğretmenliği okumak için, Gaü'ye tam bursla (bölüm 1.'si olarak) yerleştim.

    Her neyse, okul genel midir yoksa bu seneye özel miydi bilmiyorum fakat 10 ekim'de başlıyor. 8 9 10 Ekim'de hazırlık sınavları, kayıt yaptırma, kayıt yenileme vs.. gibi işlemler yapılıyor ama o öğrenci işlerindeki sabahın 8'in de başlayıp akşamın 5'ine kadar bitmek bilmeyen kuyrukda beklemek ölüm gibi....

    Kıbrıs insanı dersek genel itibariyle anlayışlılar, fakat öğrenciye para gözüyle bakıldığı da bi gerçek. Kimse bu çocuk öğrenci, azcık anlayışlı olim demez para konusunda. Ama yardım konusunda esirgemezler, yardım ederler.

    Öncelikle yurt konusuna gelirsek, Caretta harici yurda bakmayın bile. Okulun kendi yurdu zenci kaynıyor ve aşırı pisler. (Misafir olarak söz de 3 gün kaldım. Sözde diyorum çünkü sabah 5'de girip 9'da çıkıyodum ) Odalarının önünden geçerken ki o ağır kokunun cidden tanımı yok. Yine sadece pis olsalar iyi, bunların çoğu memleketinde kabile reisinin oğlu falan olduğundan bi havalardalar anlatılmaz, yaşanır. Genelde en az 4 5 kişilik gruplar halinde dolaşıyolar ve hepsi de 'ayı gibi (1.82 boy 75 kilo ve fitnessla uğraşan biri olarak söylüyorum)

    Gaü tam bir para yuvası. Bunu orda okumuş ve 7 sene de mezun olmuş bi arkadaşımdan, gaüde okuyan çoğu kişi doğruladı, kişisel görüşüm değil yani. Kendisi mezun olmuş fakat hala daha diplomasını alamamış birisi. Oryantasyon adı altında ya para verirsin ya da işleri yaparsın yoksa diplomanı alamazsın, gg wp moduna girmiş bi okuldan bahsediyorum şuan

    Kayıt sildirirken bile, yatırdığın parayı geri vermeyiz bak diyerek göz korkutan bi üniversite Allah'tan imza atarken sözleşmeyi okumuştum da, muhasebedekilere sözleşmeyi okuyarak imzaladım diye giriş yapmıştım Benle birlikte bi 20 25 kişi daha kayıt sildirmeye çalışıyordu, hatta 3 kişi aynı uçakla dönmüştük :) Uçakdaki bi arkadaş yatırdığı 15 bini bırakıp, bi sene daha hazırlancam böyle üninin *** diye yol boyunca beynimizin içine etmişti sağolsun.

    Girne'de hayat pahalı mı derseniz değil veya bana pahalı gelmedi bilmiyorum. Tavukla et döner arasında 2 3 lira gibi bi fark var. 6 ve 9 tl idi yanlış hatırlamıyosam. Ama verdiğiniz paranın hakkını veriyor. Yani Türkiye'de yediğiniz dönerle orda yediğiniz döner arasında dağlar kadar fark var. Yaklaşık 2 3 katı diyebilirim. Tavsiye; giderseniz Lavash'ın dürümünü yemeden gelmeyin :)

    Büyük şehirden gitmeyi düşünüyorsanız uzak durun, yapamazsınız. 4 5 gün boyunca gece gündüz gezdim (arabasız sıkıntıdan patlarsınız, araba şart), cidden çok küçük bir yer. Bi gördüğünüzü gün içinde bi 10 kere daha görüyosunuz.

    Clup, casino olarak oldukça gelişmiş bir yer diyebilirim fakat ne kadar clup olsa da küçük bir yer ve insan zamanla sıkılıyor. Zaten her zaman da açık bulamazsınız, sadece çarşamba ve hafta sonları açık olması lazım.

    Başıma gelenlerden bahsedicek olursam, zenya hotelin dolandırmaya çalışmasıyla başlayıp, kalacak yer bulamadım'a kadar anlatabilirim de konu çok uzun olmasın. Özet olarak kaydımı kalacak yer bulamadığımdan ve 4 günde sıkıldığımdan sildirdim. Girne'nin maddi olarak zorlanılcak bi yanı yok ama kalacak yer cidden baya sorun.

    Bu arada ev kiraları baya pahalı. Hatta bayanın da ötesinde. Kiralar sterlin üzerinden olduğundan.. Boş ev bulmak zaten başlı başına bir sorun. Faturalar ise elektrik 100 150 tl civarı gelir genelde, diğerleri çok koymaz sanırım. Ev tutma konusunda birbirini dolandıran çok kişi var. Fatura ödemeyip, kira ödemeyip evden çıkan, arkadaşının parasını çalıp bete yatıran vs.. Ev arkadaşını kendin dost edinerek seçmen lazım, bunun içinde ya 2 3 kişi birlikte kayıt yaptırmanız lazım veya bi sene yurtta kalman lazım. Yurt da dediğim gibi caretta harici çöp.

    Sonuç olarak Kıbrıs'da okuyacaksanız Gaü'den uzak durun derim. Doğu Akdeniz Üniversite'sini tavsiye ederim, Gaü'den yatay geçişle Daü'ye geçiş yapanlara da sorabilirsiniz sebeplerini. Girne, Kıbrıs'ın en güzel yeri olabilir fakat bu küçük olduğunu değiştirmez. Ayrıca Kıbrıs'ın en güzel sahili Magosa'da bunu da belirtim :)

    Sormak istediklerinizi, aklınıza takılanları sorabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inextricable -- 7 Temmuz 2015; 2:32:34 >







  • Daü hakkında bildiginiz bir şey ler varmı , bilgi verebilirmisiniz biraz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Misha Collins kullanıcısına yanıt
    Magosa, Girne'den daha küçük bi yer. Yani orda 1 2 clup varsa Girne'de 5 6 tane vardır. Ama yaşanılmaz yer değildir, arkadaş ortamın olduktan sonra çok rahat yaşanır bence.

    Daü'nün açıkcası en sevdiğim kısmı amerikan futbolu takımının olması ve kampüsü. Okulun kampüsü baya büyük. Baya yanii

    Eğitimi bakımından Kıbrıs'ın en iyi üniversitesi diyebilirim, Gaü ile kıyaslamaya bile gerek yok.

    Gaüden daü'ye yatay geçiş yapan kişilerle konuşursanız daha fazla bilgi alabilirsiniz
  • Yeri ve zamanı gelmişken, uplayalım :)
  • Ben daü'ye psikoloji bölümüne gitmeyi düşünüyorumda tavsiye edermisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KosRanTin K kullanıcısına yanıt
    Kıbrıs yaşantısı zordur, Türkiye ile kıyaslanamayacak seviyede. Eğer gözün bunu kestiriyorsa, yaz gitsin :)
  • Kıbrısta hayat gerçektende zordur özellikle ögrenci olmak dahada zordur son tercihiniz olsun
  • Bende Girne Amerikan Çin Dili ve Edebiyatı öğrencisiyim. Her türlü konuda yardımcı olurum size.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: General Juhziz

    Bende Girne Amerikan Çin Dili ve Edebiyatı öğrencisiyim. Her türlü konuda yardımcı olurum size.

    Girne amerikan'dan memnunmusun?daü psikoloji gelmeme ihtimali var arkasına gaü psikoloji yazıcamda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam burslu pilotaj tutuyor ama ailem hem maddi hem de ortamı için yazmama karşılar acaba pilotluk için değer mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.