Şimdi Ara

Sanayi Tupu ile Kombi Kullanimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
34.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merahaba Arkadaslar

    Kis yaklasiyor hatta bir cok bolgemize geldi bile. Ben Sanliurfadaki evimi (yaklasik 200m2) isitmak istiyorum. Bulundugumuz semtte ne yol, ne telefon ne de dogalgaz var :)
    Bu bolge diger bolgelere nazaran kisi daha kisa yasada, kis soguklarinin hatri sayilir. Hele birde kucuk cocuklar olunca isinma ciddi bir ihtiyac.

    Sadede geleyim;
    Ev dogal gazla isinabilecek kombili sisteme gore insa edilmis. Merkezi sistem mumkun degil (veya cok masrafli).

    Dogalgaz olmadigi icin Gunes enerjisi (bildigimiz eski sistem damda panel su isitmali) dusundum fakat usta, gunesli kis gunlerinde sadece gunes oldugu surece isinabilecegimi ve cok randiman alamayacagimi soyledi. Hakli da buldum kendisini. G. Enrjisinde kazan dahi olsa heralde aksam 1 tur su devirdaiminden sonra buz gibi olacaktir.

    ikinci ve sizlere danismak istedigim yontem ise Kombiyi buyuk sanayi tupuyle kullanmak. Bunu icin sormak istedigim;
    - Hangi Kombiyi tavsiye edersiniz? (200m2 ve mantolama var). Ayni kombiyi once tuplu, dogal geldiginde normal sistem uzerinde kullanabilirmiyim?
    - Buyuk tup ile kullanimda randiman alabilir miyim?
    - Sarfiyati nasil hesaplaya bilirim?
    - Kombinin balkonda (acikta) olmasiyla evin icinde olmasinin bir farki var mi? Isi kaybi acisindan soruyorum.

    Simdiden tesekkurler.







  • sanayi tüpü ile çalışan kombi kullanan var mı? 45 kg sanayi tüpü yaklaşık 300 tl. bu bir daireyi ne kadar süre ısıtıyor
  • ECA Confeo Premix maksimum yükte 1 saate 1,78kg LPG tüketiyor aynı anda 2 tane tüp bağlanıyor. 2 tüpte 90kg LPG olduğuna göre ve kombi günlük ortalama 0,30 kg harcadığını düşünürsek 90/0,30= 300 saat (yaklaşık 12-13 gün) ısıtır teorik olarak.

     Sanayi Tupu ile Kombi Kullanimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 24 Ekim 2014; 20:42:35 >
  • Bizde demirdöküm hk 623 hermetik kombi var. Bu kombi sanayi tüpü ile yani tüp gaz ile çalışıyormuş sanırım. Ama biz hiç kullanmadık.
    Evdeki tesisat şu şekilde metal borular ve panel radyatörler var. Kombi mutfakta ve kombiye bağlı hortumlar var hani tüp gazlar için.
    Doğal gaz işiyle uğraşanlar sanayi tüpü ile çalışan kombiden anlar mı kime baktıralım?

    Dediğim gibi biz kombiyi hiç kullanmadık, Hali hazırda kömür sobası ile ısınıyoruz. Kombi mutfakta, mutfağa sığacağını bilsem 300 tl verip sanayi tüpü ile şu kombiyi bir deneyeyim diyorum ya da normal 12 kg lık tüp gaz ile olur mu öyleyse normal bir tüp takıp deneyelim.
  • mecnoon M kullanıcısına yanıt
    Normal 12kg tüp ta olur bildiğim kadar ile 2 tane aynı anda bağlamak kaydı ile. En sağlıklı bilgiyi servisten alabilirsiniz.
  • demirdöküm hk 623 hermetik kombi çok eski internetten baktım pek bilgi bulamadım. Nasıl çalıştırılıyor onu da bilmiyoruz. Bununla hangi servis ilgilenir.
    Doğal gaz işi yapanlar tüp gaz ile çalşan kombiler ile ilgilenir mi?
  • mecnoon M kullanıcısına yanıt
    Demirdöküm servisi veya sağlam özel servis ilgilenir, kombinin doğalgazlı veya tüplü olması önemli değil.
  • Zebza hocam teşekkür ederim biraz fazla soru sordum. Bunda doğal gazda olduğu gibi onay gerekiyor mu Tüp gazı kombiye bağlayıp direkt kullanabilir miyiz?
    Kalorifer tesisatı yıllardır kullanılmamış bunun neyini kontrol ettirmemiz gerekir
  • mecnoon M kullanıcısına yanıt
    Onay gerekiyor mu açıkçası bende bilmiyorum,. Mantıken onay gerekmez sonuçta tüple çalışıyorsunuz yine de emniyet önlemlerinizi almanız gerekiyor. Üstteki mesajımda dediğim gibi gerekli bilgileri servisten alabilirsiniz. LPG kullanan yok denecek kadar az olduğundan bizde bu konularda acemi kalıyoruz maalesef.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.