Şimdi Ara

USTALARA MOBİL SİSTEM SORUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ev 150 mt civarı 2 katlı yalıtım yok doğu kuzey çephe çatı arası yok üst katta direk çatı betonu ve kremit var sadece, üst katta sadece bir oda ve banyo var, salon yüksek çatıya kadar. çok değerli fikirlerinizi söylerseniz sevinirim malum havalar çok soğudu bir an önce takılması gerekiyor.Yalıtımı olmayan binamızda merkezi ısınmadan, kombiye geçiş yaptık, tesisat kısmını mobil sistem yapmak istiyorum çünkü pprc ile sıva üstü yaparsam çok fazla dirsek kullanılacak vede mobil sisteme göre az biraz daha fazla tadilat çıkıyor, bir odadanın köşesinden 30cm genişliğinde 5 metre uzunluğunda parke sökmeyi planlıyorum. 3 hat PEX-B geçeçek buradan. kombinin arkasındaki odaya direk duvardan çıkartsam bir 25cm açıkta olmasının bana zararı olurmu, birde 2 banyom var altlı üst lü havlupanlar aynı hatta pprc ile bağlı ana girişine PEX-B ile bağlantı yapsam bir sorun olurmu. 9 hat toplam 8 adet petek kullanmayı planlıyorum 1 hattı havlupanların girişine bağlayacağım.

    Radyatörleri henüz almadım aklımda iki marka var plus olan demirdöküm ve airfell ventilli almayı düşünüyorum. demirdökümün ventilli versiyonu varmıdır, Ankara'da airfell Radyatör nereden temin edebilirim. koridor ve solon havlupanlar hariç danfoss RA 2000 gaz sensörlü termostatik vana takmak istiyorum. Radyatörlerim ventilli olursa Kompakt Radyatör Çekirdeği kullanacağım.

    ikinci alternatifim ise pprc ile dizayn oksi plus ile tesisatı döşemek, bahsettiğim parke sökülmesede, 5-6 mt civarı laminant altından çekilmesi gerekiyor yine hattın ve parke sökmeyi planladığım alanın duvarının içinden geçeçek. Ankara haybeye dirsek kullanmayıp en iyi algoritma ile bu tesisatı çekebilecek, kombi altı s borularına karşı çıkmayacak ve işin tamiratı yapacak, boru çapını ve Radyatörlerin uzunluğu hesabını bilip işkembeden salamıycak, usta diyebileceğimiz fiyat iş vicdanı taşıyan birilerinide tanıyorsanız lütfen numrasını özelden atarsanız çok sevinirim.

    Montajı yeni yapılan Airfell marka yoğuşmalı kombimin özellikleri. gaz hattım ve kullanım sıcak suyum tamam sadece Radyatör ve tesisat eksik, proje hazır :)

    » 29 kW ısıl kapasite
    » Premix (ön karışım) brülör ile tam yanma teknolojisi
    » %108' e kadar yüksek verim (EN 677'e göre)
    » Yıllık yaklaşık % 20 yakıt tasarrufu sağlar
    » Paslanmaz çelik ısı eşanjörü
    » Frekans kontrollü fan sayesinde %15 - %100 kademesiz modülasyon
    » Frekans kontrollü pompa ile çalışabilme
    » EN 13203'e göre *** sıcak su konforu
    » NOx sınıfı 5
    » Baca gazı düşük emisyon değerleri ile çevreci
    » Arıza teşhis ve emniyet sistemleri
    » 10 cihaza kadar kaskad uygulama imkanı ile Türkiye’de ilk
    » Güneş enerjisi ile uyumlu çalışma
    » Boyler ile çalışabilme (opsiyonel)
    » Dış hava sensörü ile entegre çalışabilme (opsiyonel)
    » Oda termostatı ile entegre çalışabilme (opsiyonel)
    » Görme engelli ve yaşlı aile bireylerinin kullanımı için özel tasarlanmış kabartmalı kontrol paneli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckedi -- 22 Ekim 2014; 0:08:50 >







  • pckedi P kullanıcısına yanıt
    merhaba

    teknik açıdan evinize hem mobil sistem hem de pprc kalorifer sistemi de olur,pprc kalorifer sistemi sıva üstü de yapılabilir sıva altından da yapılabilir,mobil sistem yaptıracaksanız pex boruları mutlaka oksijen bariyerli seçin aynısının oksijen bariyersizi var tesisata oksijen sokar
    pprc boruda ise 32mm ve 25mm çap seçtiğiniz taktirde sirkülasyonda sıkıntı yaşamazsınız çünkü üst katta sadece 2odanız var,pprc sistemde mümkün olduğu kadar 20mm pprc kullanılmamalı ayrıca pprc boruda dizayn oksi plus seçilmesi gerekir ama bu borunun montajı için kendi özel aparatları olmalı dizayn özel kaynak paftası ve alın düzeltme aparatı bunlar kullanılınca borunun oksijen bariyer özelliği zedelenmiyor ama sevgili ustalarımız kes/yapıştır şeklinde montaj yapıyor borunun oksijen bariyer özelliği zedeleniyor,pprc de ikinci alternatif deliksiz alüminyum folyolu boru,dd plus'ta ventilli radyatör var




  • ustalar derken, birşeyden haberi olmayıp herşeye gereksiz diyen tek işi yanlış bağlantı ve evin içine eden insanları doğduğuna pişman eden kır dökçü dirsek bağımlısı cahillerden bahsetmiyorum..

    8 petek montajı yapıldı, hattın yarısı zemine gömüldü, hattın ana bölümününe 32 lik boru kullandırana kadar göbeğim çatladı, kombi altı s bakır borularını ve diğer prinç malzemeleri usta dediğim dolandırıcı şahıs, anlaşmamıza rağmen homurdana homurdana taktı. dizayn hi-tech oksi plus boru malzemesi alın düzeltme aparatı olmadan kullanıldı, işçiye göre gereksizdi saçmaydı, kafası hiç çalışmayıp herşeye öyle olmaz abi diyen birisi yaptı montajı 2 gündür çalışma bitmedi, evin içine ettiler kavga ederek projeme biraz uyuldu, üstüne üstelik 1500 tl gibi bir işçil verdim. doğru kişi ile çalışmayacaksanız kendiniz yapın derim tüm tesisat işini ben kendim yapmağım için çok pişmanım, bu adamlardan fazlası ile daha iyi yapacağınızdan eminim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.