Şimdi Ara

Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
3.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fazla teknik verilere girmeden Kısa incelemem

    İşlemci ve ekran kartının teknik ve pratikteki testleri fazlaca olduğu için aynı şeyleri tekrar etmek istemedim.

    İlk önce kasadan başlamak istiyorum çünkü en çok kararsızlık yaşadığım konulardan birisiydi.
    Ev içinde taşınabilir amaçlı sistem kurduğum için, kasa ne çok büyük, nede çok küçük olmalıydı. içine harici ekran kartı takılabilmeliydi.
    Araştırmalarım sonucunda eski kasa olmasına rağmen yenilenmiş ön panel usb 3.0 SILVERSTONE Grandia [SST GD05B] almaya karar verdim.
    440 mm (W) (genişlik) x 151 mm (H) (yükseklik) x 325 mm (derinlik) Kuracağım sisteme hem uygun, hemde alabileceğim en küçük kasalardan birisiydi.
    Boş kasa için 270tl vermek düşünüldüğünde çok mantıklı değil ama işimi gören başka alternatif bulamadığım için aldım.
    O paraya değer mi değmez mi kişiye göre değişir.

    Malzeme kalitesi boş haliyle 5kg. yakın ağırlığı var. Baskı uygulandığında yamulacakmış gibi his yaratmıyor. kasa üstüne rahatlıkla monitör koyup kullanabilirsiniz sıkıntı çıkarmaz.
    Power ve reset tuşları etrafında metalik çerçeve, ön ayaklar ve kulaklık mikrofon girişiyle uyum içinde şık görüntü oluşturuyor.
    Göz almayan led konumu biraz içte olduğu için sadece geriden bakıldığında görülebilen mavi power ledi bulunuyor. kasa boyası çizilmeye dayanıklı hafif pütürlü bir boya. ön yüzey fırçalanmış alüminyum dedikleri malzemeden. kasanın her yerine dokunduğunuzda soğuk metali hissediyorsunuz, plastik kaplama kullanılmamış bu açıdan kalite hissi yüksek.
    Kasa fanları yeni tasarım golf topu yüzeyli olsalar da süper sessiz değiller. Son hız açtığınızda max. 1200rpm 20dBA gürültü çıkardığı belirtilmiş, kasa yanında son hızda ortam sessiz ise rahatsız edebilir.
    Zaten fan kontrolcü kullandığım için fanları değişmeye gerek duymadım, orta seviyede ses çıkarmıyor. Masa üzerine serinlemek için takmış olduğum Akasa Apache 120mm Dönüş hızına göre 6.9 ve 16.05 dB(A) fan, kasa içindeki fanların yerine takılabilir (bence gereksiz masraf)
    Kasa içindeki ısıyı dışarı atması için arka kısıma 2 adet XILENCE COO-XPF80.TR 80mm 1800rpm, 21.8cfm, 15db Kırmızı ışıklı fan ekledim ısı konusunda sorun yok. Kasayla ilgili yazmam gereken başka detay yok sanırım.



    Anakart genel görüşlerim böyle bir sistem için tatmin edici seviyede Genişleme Slotları1 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 mode, gray) 3 x PCIe 2.0 x1 sayesinde 1 tane ekran kartı ve wifi alıcı takmak için yeterli, istenirse ses kartı takılabilir yeterli boş alan var.
    4 adet ram slotu olmasına rağmen ben 1 tane KINGSTON HyperX Fury Blue 8GB 1600mhz takmayı tercih ettim. (genelde 4+4 daha çok tercih ediliyor)
    4 Adet sata girişi büyük kasa toplayanlara yetersiz gelebilir ama benim gibi ssd + hdd kullananlara 2 giriş boşta bile kalacaktır, benim işimi fazlasıyla gördü.
    3 adet fan girişi bölgesel, hassas fan kontrol yapmak isteyenler için az sayılabilir, 6lı fan kontrolcü kullanmasaydım fanlar için çoklayıcı kullanacaktım gerek kalmadı.
    anakarta işlemci soğutucusu fanından başka fan takmadım. başkada arkada 4 adet usb 3.0 ve 2 adet usb 2.0 bulunuyor, kasa önündeki 2 adet daha usb 3.0 girişlerini düşününce toplam 8 usb girişi fazlasıyla yeterli. harici ekran kartı kullanmayacaklar için hdmi gibi çıkışları mevcut.


    İşlemci konusunda i7 ile i5 arasında çok gittim geldim, kullanmakta olduğum notebook i7 olduğu için bu sefer i7 4790 karar vermiştim 800tl seviyesine satılıyordu. overclock düşünmediğim için K serisi işlemcilere yönelmedim, zaten anakartı da buna göre seçmiştim.
    Yoğun işler yapmadığım için, hemde masrafı biraz aşağı çekme amaçlı INTEL Core i5-4690 3.50 turbo 3.90 GHz LGA1150 işlemciye karar verdim.
    Bir çok i7 işlemciden daha performanslı olduğunu gördüğüm için ekstra masrafa gerek duymadım.
    Teknik testleri bir çok sitede zaten yapılmış durumda o yüzden burayı test verileriyle doldurmuyorum.

    İçinden çıkan stok fanı kullanmadım, bunun yerine NOCTUA NH-L9i 1150/1155/1156 işlemci soğutucusu kullandım Max. Noise 23,6 dB(A) Min. Noise 14,8 dB(A)
    Oda ısısı 24 derece civarıyken, günlük kullanımda işlemci ısısını 35 derece seviyesinde tutuyor. Oyunlarda en fazla 48 ile 52 arasını gördüm. Son sistem oyunlar için işlemci fazlasıyla yeterli. bir çok oyunda 45 dereceyi geçmiyor. Bu değerler BİOS ayarlarında fan silent (sessiz) modunda ayarlıyken alınmıştır. Gerçekten de çok yakınlaşınca fısıltı gibi hava akımı sesinden başka uğultu gibi sesler çıkarmıyor.



    Oyunlara fazla bağımlılığım olmadığı için gtx750 ti almaya karar vermiştim, bu sistemde çabuk karar verdiğim parçalardan birisi oldu. Aklımda çift fanlı overclock yapılmış referans modeline bağlı kalınmayan kartı alacaktım. Hesapta olmayan bir indirimle referans modeldeki gibi tek fanlı ekstra güç girişi gerektirmeyen Asus GTX750 Ti PH GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartını aldım. Günlük web, office, müzik çoklu işlem kullanımında ekran kartı fanı 1100 rpm civarı hızda çalışıyor 36 derece dolaylarında geziniyor, hiçbir ses sorunu yok.
    Kapsamlı oyunlarda ultra ayarlardayken hafif hava sesi kendini duyurmaya başlıyor, bu esnada 52 55 derece arasında geziniyor. kartın max. gürültü seviyesi zaten 26dBA.
    Kart tam fiyat/performans ürünü özellikle benim gibi 300tl altında bir fiyata aldıysanız. Geleceğe yatırım denebilecek bir kart değil, şimdilik full hd ultra ayarda sıkıntı çıkarmıyor ama 1 2 yıl sonra çıkacak oyunların altından kalkabilir mi bilinmez.



    İşte en çok araştırdığım karar vermekte en zorlandığım parça PSU
    İlk önceliğim sessizlik ve kasa içinde kalabalık yapmaması için tak çıkar kablolu olmasıydı seasonic ile CORSAIR rm sessiz serileri arasında kaldım. seasonic fansız modeli çok dikkatimi çekmişti fakat stoklarda olmadığı için CORSAIR RM650 650W 80+ Gold aldım fan %50 yükten sonra devreye giriyor. kurmuş olduğum sistem %50 yüke hiç sokamadığı için fan devreye henüz girmedi. kasadan gelen tek ses hdd devreye girerken 2 3 saniye disk devreye girme sesi çıkarıyor WD 3,5" 1TB Caviar Green Intellipower Sata 3.0 64MB oldukça sessiz bir disk.
    Sistem Sandisk 128GB ssd bölüme kurulu olduğu için hdd çoğunlukla uyku moduna geçiyor.
    Sandisk 128GB Standart Sata 3.0 SSD (Okuma 475MB / Yazma 375MB) ucuz olduğu için tercih ettim, sistemin seri çalışması için yeterli gördüm performansı tatmin edici.


    Dikkat etmişsinizdir sistemi genel olarak sessizlik üzerine kurdum.
    Bu durumu önemsemezseniz işlemcinin stok fanını kullanarak ve 150 200 liralık psu tercih ederek 500TL civarı genel maliyet aşağı çekilebilir.



    Monitör araştırmam çok sürmedi fazla kullanıcı yorumuna rastlayamadım. Hesaplı fiyat bulunca (360tl) fazla incelemeden Asus VX229H 21,5 inç D-Sub/HDMI Full HD IPS monitör aldım.
    Kutusundan hdmi kablosu çıkmadığı için Newwave Ye-2126 Ultra Slim 1 Mt Hdmı Kablo ile bağlantı sağladım kablo ince ve kaliteli tavsiye ederim.



    Tasarım olarak harici adaptörlü olduğu için ince tasarıma sahip. Çıkıntılı çerçeve olmadığı için çerçevesiz gibi görünüme sahip. ASCR özelliği renk tonlarını çok güzel yapıyor siyah beyaz geçişi daha canlı puslu görüntüyü kaldırıyor.
    Fakat vividpixel özelliğini çok sevmedim köşeleri yumuşatmak yerine pixelleri sayar hale getiriyor, sanırım photoshop gibi program kullananlar için düşünülmüş. yazılarda ve küçük pencere izlenen videolarda keskin kenarlı görüntüler gözüme hoş gelmediği için vividpixel özelliğini kapattım.
    Panelin görüş açısı malum ıps hiçbir sıkıntı yok, ekran yansıma yapmadığı için gündüz kullanımlarda göz yormuyor ayna etkisi oluşturmuyor.
    Oyunlarda ghosting sıkıntısı gözüme takılmadı 5ms tatmin edici tepki süresi var. 1+1 toplam 2 rms ses çıkışına sahip, seste fazla kalite aramayanları tatmin eder, orta seviye notebook hoparlörleri gibi sesi var. Benim kullanmadığım bir özellik.
    Bence 360tl değer bir monitör, şuan çoğu sitede 500tl civarında satılmakta (21.10.2014) 500tl fiyatlara alternatifler çoğalabilir.



    TP-LINK TL-WDN4800 450Mbps PCI-Ex Kablosuz Ağ Adaptörü için söylenecek pek bir şey yok, işte işini yapıyor, 3 antenli çekim gücü sıkıntısız. henüz kopma bağlanmama gibi sorunlar yaşamadım




    Logitech Wireless Keyboard K360 klavye beklediğim gibi çıkmadı, daha doğrusu 10 yıldır notebook kullanan biri olarak tuşlar daha sert ve aralıkları fazla geldi. pil ömrü 3 yıl olduğu yazmakta ne derece doğru bilemiyorum. caps lock ışığı olması hoşuma gitti, çoğu zaman şifre yazarken ikilemde kalmaktan kurtarıyor. Multimedia tuşları kolaylık sağlıyor.
    Elim alışmazsa belki ilerde slim tasarımlı klavye alabilirim.


    Masa konusunda şansım tuttu, yakın dostumun sayesinde mobilyanın aynısından bulup alt tarafa kasa için raf yaptırmamda yardımcı oldu.
    Ana iskelet olarak oldukça sağlam esneme yapmayan bir masa, notebook kullanmak için veya başka amaçlar içinde alınabilir tavsiye ederim.



    Sonuç olarak ev içinde sabit kalmadan sistem kurmak isteyenler için güzel seçenek. istediğin odaya taşı, koltukta önüne çek kullan, film izlerken tv yanına götür, yazın balkonda kullan gerisi kullanım amacınıza kalmış.
    Fazla teknik özelliklere girmeden kendi tecrübelerimi aktarmaya çalıştım sürç-i lisan ettiysek affola










    EVA CONCETTO BİANCA DEKORATİF LAPTOP SEHPASI (raf modifiyeli)
    http://www.mobilyamobilya.com/

    ASUS H97M-E INTEL H97, DDR3, LGA1150, SATA6Gb/s, USB3.0, D-SUB, DVI, HDMI microATX

    INTEL Core i5-4690 3.50 turbo 3.90 GHz LGA1150 işlemci
    NOCTUA NH-L9i 1150/1155/1156 işlemci soğutucu
    Asus GTX750 Ti PH GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

    KINGSTON HyperX Fury Blue (HX316C10F/8) 8GB DDR3-1600MHz Bellek

    Sandisk 128GB Standart Sata 3.0 SSD (Okuma 475MB / Yazma 375MB)

    WD 3,5" 1TB Caviar Green Intellipower Sata 3.0 64MB Cache Sabit Disk
    TP-LINK TL-WDN4800 450Mbps PCI-Ex Kablosuz Ağ Adaptörü
    SILVERSTONE Grandia [SST GD05B]

    (Psu CORSAIR RM650 650W 80+ Gold tak çıkar kablolu)

    Kasa fanına ek 2 adet XILENCE COO-XPF80.TR 80mm 1800rpm, 21.8cfm, 15db Kırmızı ışıklı
    Asus VX229H 21,5 inç D-Sub/HDMI Full HD IPS monitör
    Logitech Wireless Keyboard K360 klavye

    Kasayı benim için toplaya yardımı olan dostumun hediyesi Sunbeam Rheobus-Extreme 5.25" 30W Fan Controller Panel

    Önceden kullandığım parçalar Edifier Aurora MP300 Plus Multimedia Speakers, FiiO E10 USB DAC Headphone Amplifier, serinleme amaçlı masa üzerine akasa apache fan, A4 tech G10 fare

     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 1 Ocak 2015; 0:17:13 >







  • Güzel inceleme, ellerine sağlık. Sessizliği perfotmansın önünde tutan benim gibi garip kişilere rehber olacak nitelikte olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biolog_hakan

    Güzel inceleme, ellerine sağlık. Sessizliği perfotmansın önünde tutan benim gibi garip kişilere rehber olacak nitelikte olmuş

    Teşekkürler dostum sende istediğin gibi sistemini kurarsın inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay bee.. Güzel inceleme olmuş ellerınıze sağlık :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel olmuş tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Call of Duty Advanced Warfare denemelerimde ısı 70 75 derece arası gezindi. kasma, donma, anlık fps düşüşleri olmadan en kötü 45fps seviyesine düşerek oynatabilmekte. çoğunlukla 55 60 fps arasında oynatabilmekte


     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 8 Kasım 2014; 19:21:56 >




  • 2.

     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem




  • SAMET/ kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi tebrik ediyorum helal olsun müthiş olmuş
  • her şey iyide fareyi nereye koyuyorsun
  • Sekai kullanıcısına yanıt
    telefon tutucu sabit değil, dışarı doğru büktüm
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem
  • Yeni eklentiler usb uzatıcı ve varta pil şarj aleti
     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem




  • SAMET/ kullanıcısına yanıt
    Varta pil şarj aletini nereden aldınız ? Piller tam dolduğunda haber veriyor mu bir şekilde? (led ışık vs yöntemiyle) Biten bir pil, kaç saatte doluyor bu cihazla usb'den güç aldığınızda?
  • PVH kullanıcısına yanıt
    http://www.teknosa.com/urunler/130070641/varta-usb-charger-2x2700-mah2x1000-mah-pil


    AA pili 200ma AAA pili 90ma güçle şarj yapıyor. Yani hızlı şarj cihazları gibi. şarj olunca led rengi değişmiyor, ledin tek görevi pilin temas ettiğini gösteriyor

     Ev içinde taşınabilir sistem + incelemem




  • SAMET/ kullanıcısına yanıt
    Ozaman pilin dolup dolmadığını nasıl anlıyoruz? Birde logilink usb uzatma kablosu gibi olan şeyi nereden aldınız ?
  • PVH kullanıcısına yanıt
    Pilin gücüne göre pil 2000mah gücündeyse 10 saat şarjda bırakıyorum.

    uzatma kablosu sıradan kablolar gibi değil kablosu ve girişleri kaliteli. altında güçlü mıknatısı var kasaya veya metale iyi tutunuyor.
    http://www.n11.com/logilink-cu0035-usb30-sarj-ozellikli-docking-uzatma-kablosu-P17820612
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAMET/

    Pilin gücüne göre pil 2000mah gücündeyse 10 saat şarjda bırakıyorum.

    uzatma kablosu sıradan kablolar gibi değil kablosu ve girişleri kaliteli. altında güçlü mıknatısı var kasaya veya metale iyi tutunuyor.
    http://www.n11.com/logilink-cu0035-usb30-sarj-ozellikli-docking-uzatma-kablosu-P17820612

    2.700 mAh pili deı sanırım 12-13 saatte şarj eder.. Uzatma kablosu her yerde tükenmiş gözüküyor, biraz daha araştırıcam.. Aklıma takılan, üstünde 2 giriş gözüküyor, data ve power olarak.. Tam olarak ne işe yarıyorlar?




  • PVH kullanıcısına yanıt
    Şu satıcıda 2 tane gözüküyor. hepsiburada sitesinde de olması lazımhttp://www.n11.com/logilink-cu0035-sarjli-docking-uzatma-kablosu-15m-P26244478
    2700mah 13 saat yeterli gelir. data yazan giriş veri alışverişi yapıyor. power girişi telefon falan bağlarsanız veri alışverişi moduna girmeden sanki adaptörle takmış gibi sadece şarj yapıyor
  • SAMET/ kullanıcısına yanıt
    Yani şarj etmek için, Data girişene değilde power'a takmak zorundayız öylemi?
  • PVH kullanıcısına yanıt
    iki yerden de şarj mümkün (data ve power) ama telefonu bağladığınızda bilgisayarda telefonunuzun dosyaları gözükmesin isterseniz power girişine takarak sadece şarj edebiliyorsunuz.

    Sanırım bu power şu açıdan düşünülmüş usb vantilatör, usb lamba veya başka şeyler takınca donanım sürücüsü bulunamadı tanınamadı gibi uyarılar verebiliyordu. bunun önüne geçmek için alternatif. ben pilleri data girişinden şarj ediyorum sorun yok.

    sonuç olarak data girişi hem enerji hemde veri transferi yapıyor
    power girişi sadece enerji transferi yapıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAMET/

    iki yerden de şarj mümkün (data ve power) ama telefonu bağladığınızda bilgisayarda telefonunuzun dosyaları gözükmesin isterseniz power girişine takarak sadece şarj edebiliyorsunuz.

    Sanırım bu power şu açıdan düşünülmüş usb vantilatör, usb lamba veya başka şeyler takınca donanım sürücüsü bulunamadı tanınamadı gibi uyarılar verebiliyordu. bunun önüne geçmek için alternatif. ben pilleri data girişinden şarj ediyorum sorun yok.

    sonuç olarak data girişi hem enerji hemde veri transferi yapıyor
    power girişi sadece enerji transferi yapıyor

    Çok iyiymiş, bende alıcam :) n11.com'u daha evvel hiç kullanmadım ama..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.