Şimdi Ara

Deneme Sonucum ve Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    YGS LYS de 10k hedefleyen birisiyim. Konu eksiklerim hala mevcut (YGS) .LYS çalışmaya tam başlayamadım. Dün dershanede deneme sınavı olduk. Denemedeki netlerim şu şekilde.

    Türkçe: 25
    Sosyal:21
    Matematik:32
    Fen:28

    TOPLAM:106


    Deneme sınavlarında kendimi tam olarak sınava veremiyorum. Sınavdan sonra analiz yaptığımda tam 14 soruyu dikkatsizlikten yanlış yaptım. (sorular çok basit en fazla 1.5 dk mı alır yapması)

    Mesela Matematikten rakamları farklı yazmış ben hiç dikkate almamışım. Bir başka soruda 5 tane rakam buluyorum gidip 4 ü işaretliyorum. Fizikte tork alırken 2.1 yerine 1.1 yazıyorum. Paragraflarda paragraf üzerinde doğru yorumlarken gidip en saçma cevabı işaretliyorum.

    Neredeyse her sınav oluyor bu dikkatsizlik hataları. Bu sınav tam 14 soru çıktı. Az buz değil 14 soru.

    Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim?
    Diğer sorum ise bir denemede 35 net yaparken diğerinde 25 yapıyorum. (Denemelerin kolaylığı üç aşağı beş yukarı aynı)

    Coğrafya ve Felsefeden çok eksiğim var bunları nasıl hallederim?

    Son olarak 10k hedefime ulaşmak için Ocak ayına kadar kaç nete ulaşmam lazım?
    Şimdiden teşekkkür ederim.







  • up
  • Yapabildiğinin en iyisi henüz yapmadığındır.Onun için kendine net hedefi koyma çıtayı hep üste çıkarmaya bak.Ben de ilk 10k hedefledim ve denemelerde 6-7tane basit islem hatasından yada dikkatsizlikten gidiyo.Ilk denememde de 96 net yapmistim.Son olarakta ocak ayina kadar soylenen neti ulasamassan birakican mi çalismayi.Iyisi mi derslere konsantre ol ve çalış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam haklısın bir yere kadar fakat çalıştığının sonucu almadıktan sonra bana ders çalışma eziyet gibi geliyor. Mesela ramazandan önce 75-85 net yapıyordum. bir ay öncesine kadar 100 nete ulaştım. şimdide 106 net. bu artış beni motive ediyor. Mesela bir sonraki deneme için hedefim min 110 net. Böyle sürekli net yükseltmeye çalışırsam daha çok çalışıyorum.
  • ygs mat ve feni bitirp lyslerine başla lys sıkıntı yaratıyor. ygs için konuyu anla 1-2 test yap geç.sonra deneme.ama lys için bi konudan çok fazla soru çözmen lazım.çünkü çok soru çeşidi var ve ygs deki gibi mantık veya ilkokul matematiğiyle yapamazsın bilgi şart.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 11numara

    ygs mat ve feni bitirp lyslerine başla lys sıkıntı yaratıyor. ygs için konuyu anla 1-2 test yap geç.sonra deneme.ama lys için bi konudan çok fazla soru çözmen lazım.çünkü çok soru çeşidi var ve ygs deki gibi mantık veya ilkokul matematiğiyle yapamazsın bilgi şart.

    teşekkürler

    up başka öneriler
  • Bol deneme çöz hızlanmaya bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bendede var bu sefer daha dikkatli olucam diyorum ama illa her sınavda oluyor o dikkat hatası.Nasıl önüne geçicem bilmiyorum bol deneme çözünce geçer diyorlar ama bu cevap pek tatmin etmiyor beni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.