Şimdi Ara

Derbi bitti, artık Dortmund maçına konsantre olmalıyız!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 puanlık bir maçtı, 11'e 11 bölümde iyi oynanmayan, hatta kötü bir futbolla neyseki gol yemeden sürdürülen ve sonunda Sneijder'in tek başına aldığı bir maç oldu. Hep birlikte sevindik. Takıma moral oldu. Manevi anlamı büyük olsa da, elimize geçen 3 puandan daha fazla bir şey değil!
    Genlerimizdeki 'önemli maçlardan önce-sonra konsantre olamama' sorununun hortlamasından endişe ediyorum!
    Üstelik şampiyonlar liginde kaderimizi belirleyecek bir maçın arifesindeyiz. Dortmund bu sene iyi başlayamadı. Bu hafta da deplasmanda Köln'e kaybettiler. Öte yandan şampiyonlar liginde daha iyi oynadıkları da gerçek.
    Maçı kazanmak istiyorsak gol atmamız gerekiyor ama Sneijder ya da bir başkası kendi yeteneği ile atarsa atacak! Yan pas, geri pasla gol olmaz! Takımda dikine oynayan sayılı oyuncu varken rakip kaleye gitmekte zorlanırken, hücum varyasyonlarımız yokken (varsa da biz görmedik) nasıl gol atacağımız düşündürüyor.
    Rakip takım kendi yarı sahasında bizi bekliyor. Bizim takım rakip sahada. Herkes sabit, bekliyor. Yanında da en az bir rakip oyuncuyla! Boş koşu yapan yok, defansın arkasına sarkan yok, ver-kaç yapan, depar atan, defansın dengesini bozmayı düşünen de yok! Peki gol nasıl olacak? Bizim gördüklerimizi hoca da görüyordur elbette ama oyun felsefemizde henüz bir değişiklik göremiyoruz. Umarım özgüveni biraz olsun kendine gelen takımımız Çarşamba günü Galatasaray gibi oynar ve tüm rüzgarı arkasına alır! Bu maç çok önemli!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güzel yazı olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğru tespit. herkes galibiyet havasında ama futbol çok kötü. orta sahamız alana hükmedemiyor. herkes topu bekliyor. daha önce de söylemiştim. sneijder kesinlikle sola yakın oynamamalı. hoca nasıl taktik yapıyorsa yapsın. bu adam kaleyi cepheden görecek arkadaş. forvetlere yapacağı servisler de cabası. hoş değerlendirecek forvet nerde ama yinede şino ofansif orta saha yani forvet arkası oynamalı. bir de blokların arasındaki mesefemiz hala çok açık. yani kısaca kötü durumdayız. ikinci yarın birazcık baskıyla rakibi sindirdik ama akıllı taktikle çıktılar maça. 4 5 1 bize karşı oynanacak en güzel taktik. orta sahamızda yeller esiyor çünkü.
  • Dortmund bize 3 tane atar.3-1 biter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Snejderin golleri kötü futbolu unutturdu.Boyle oynarsak dortmunt eksigi de olsa bize acimaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dortmund maçından umudu olan var mi la? . Dortmund ligte kötü olabilir nedeni de sakatliklardi . Reus ve ilkay felan geri döndü. Hiç affetmezler. Defans hattinda ki bireysel hatalardan gol bulabilirsek anca öyle. En zayıf halka defans hatti suan. Bu forvetler ile de o iş yaş. Hele bekler zaten soylenecek laf yok. Reus grobkreutz sagli sollu yardirir. Boşuna umudunuz olmasin bu maçtan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kere şu anki düzeyimiz ile Dortmund maçından en fazla beklentimiz fark yememek olur. Puan almamız tam mucize.
    GS orta sahası savunmada çok yumuşak bir tek Melo sert ama o da çabuk yoruluyor 10km üstüne koşu mesafelerinde çok zor çıkıyor. Selçuk zaten takımı 10 kişi bırakıyor sözde takımın en çok koşanı ama öyle hiçbir iş yapmadan herkes koşar. Hiçbir omuz omuza mücadeleyi kazanamıyor, rakip Selçuk u gördümü en ufak endişe duymuyor. Dzemaili nin futbol bilgisi var ama gerçekten yeteneksiz gibi gözüküyor. Zaten o da sert bir oyuncu değil. Kısaca rakip orta sahamızı elini kolunu sallayarak geçiyor. Peki hücumda bari iyi pas yapabilsek ama o zamanda takımın tamamı durarak oynadığından topsuz hiçbir koşu yapılmadığından hücum da yapamıyoruz. Golü ancak şutla veya duran topla atabiliyoruz.
    Öncelikle Hamit in bu takıma monte edilmesi gerek. Topsuz oyunu en iyi oynayan oyuncumuz o. Ondan sonra Bruma dan faydalanmayı başarmalıyız. Tamam birçok eksiği var ama inanılmaz hızlı bir oyuncu, rakip için her daim tehdit. Son olarak da Burak oynamamlı demek isterdim ama yedeği Umut ondan beter Pandev ise o rolde oynamaz. Burak varken de takımın pas yapması, rakip sahaya yerleşmesi falan çok zor.




  • Formsuz Fenerbahçe bize karşı sahamızda üstün oyun oynadı, bunun sebebi Fenerbahçe'nin daha az sorunlu ve belli alışkanlıkları olan taktiğe sahip olmasıydı.

    Biz ise daha yeni yeni bir taktiğe tutunuyoruz. Fakat oyunumuz aşırı temposuz bu tempoyla en ideali bile oynasak başarılı olmamız çok zor, Sneijder gibi adamların şapkadan tavşan çıkarmasını bekleyerek futbol oynanmaz...

    Burada aklıma gelen ilk şey oyuncular acaba ücretlerini alamıyor mu ? yoksa başımıza gelecek yönetimin belli olmaması takımı etkiliyor mu ?

    Yoksa bir takım bu kadar temposuz ve mücadele etmekten uzak oynaması normal değil...

    Bizim sorunumuz Beşiktaş'ın en büyük silahı olan tempolu coşkulu oyuna sahip olmamamız. Prandelli bu sorunu çözerse bu takım bir üst seviyeye çıkar.

    Ortasaha konusunda bir şey söylemek istiyorum. Oyunun en verimsiz oynandığı bölgemiz ortasaha zaten Burak toplu oyunda yok böyle olunca dirençsiz ve verimsiz oluyoruz. Selçuk Dzemaili aynı anda sahada olmamalı bence ofans ve defans anlamında yeterli katkıyı veremiyorlar...




  • Bu yıl UEFA diyorum ... Kupayı alır bu takım UEFA'da

    CL'de acımıyorlar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dortmundu ezicez merak etmeyin.sneijder kurtardi diyorsunuz.

    Sneijder 10 şut atti kaleye farkindamisiniz.onun topla buluşma noktasi ve zamanlamasi onun unutturulmasi bunlar hep taktiktir. Hic bi gol tesadüf değildir.gizli fw derlerdi eskiden adam os da başlar sonra fw olurdu.

    Selçuk bile taktiği uyguladi biz hep sneijderi düşündük hakemin ayağina çarpan selçuğun ara pasini hatirlayin topu selçuk sneijdera atiyordu. Burak 2. Golde sağa çekti stoperi onunu boşaltti sneijderin.

    Futboldan anlamayanlar 2 golü de bişey yapmadik 2 tane atti adam diyor.fener td ü de dahil.adam bir kez topla buluştud gol olmadiki.

    Taktik deha var burda .

    Biz onceden napiyorduk sneijder fw arkasinda oynuyor rakip ön liberolar surekli basiyor kayboluyordu sneijder.
    Ya geri geliyor yada arkasini.dönemeden kaptiriyordu yada.tekrar.geri oynuyordu.

    Taktik fark ne eskiden ilk sneijderla buluşturmaya çalişiyorduk şimdi topu dolaştiriyoruz en son.sneijdera gidiyor atagida o sonlandiriyor.

    Set oyununu iyi oynamaya basladik.

    Prandelliyi tebrik ediyorum.

    Tabiki sneijderin ustaligina sapka çikartmaliyiz.

    Baskette hep oyun kurucu teke tek kalir ya. Biz şimdi sneijderi oyun kurucu olarak kullanmiyoruz onu skorer fw olarak kullaniyoruz top dolaşiyor en son sneijdera geliyor.oda 3 luğu salliyor.

    Sneijder ilk defa bu kadar doğru oynatiliyor.

    Saygilar prandelli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TheMarjinaLs kullanıcısına yanıt
    Ya yapma hocam nereye kupayı alıyor. Geçen sene Juve bile alamadı. Bir kere takım ciddi anlamda kötü. Türk futbolu tümden çöküş yaşıyor görüyoruz hep beraber. Biz 3. olup UEFA ya kalabilirsek belki 1 veya 2 tur geçeriz ama o kadar, daha fazlası olmaz yani.
  • Unal Aysal bile lig basinda hedef olarak lig sampiyonlugu oldugunu soyledi. Gatta trt 1'e konuk olmustu tum sorulari cevapladi. Bu yil sampiyonlar ligi galatasaray icin bir hayal dedi. Hic bir futbolcudan ya da yoneticiden sampiyonlar ligi veya eufa hakkinda tek kelime bile edilmedi. Biz belki umutluyuz ama futbolcular vr yoneticilerin kafasi bu yil ki 4. sacmaliginda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dortmund çok hızlı coşkulu oynayan bir takım. bu takıma selçuk-veysel gibi leşlerle çıkma intihardır. prandelli pis alışkanlıklarından vazgeçmez selçuk-veysel-burak-pandev dörtlüsüyle çıkarsa takım çok kötü patlar.

    pandev'i de saymamın sebebi hiç oynamaması, yavaş olması. dortmund'a karşı direnmek istiyorsan bu genç hızlı topçularını oynatmaktır. bruma telles gibi.

    Muslera
    Tarık-Ched-Semih-Telles
    Melo
    Hamit-Sneijder
    Olcan-Burak-Bruma

    bu maçın kadrosu budur. selçuk leşi letonya'ya karşı bile artık oynayamıyor ne kadar iğrenç bir futbolcu olduğunu ft bile anladı. artık yapılması gereken şl tecrübesi olan şuana kadar şlde hiç kötü oynamamış hamit'in ilk 11 başlamasıdır. veysel futbolcu bile değil eğer ilk 11 başlarsa maçı izlemem.
  • 'Maçı kazanmak istiyorsak gol atmamız gerekiyor' bu kısımda Ömer Üründül aklıma geldi nedense

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Futbolcular olsun ilk önce
  • yazı güzel de..konsantre ile konsantrasyon arasın da ki farkı da bilmek lazım.
    konsantre karışımlarda söz konusu.sizin anlatmak istediğiniz konsantrasyon....
  • Fark yemeyelim bana yeter. Ha puan alırsak güzel olur ama iyi oynayıp 0-1 kaybedersek mesela üzülmem.
  • Gs Arsenal maçına göre daha iyi oynayacak. Prandelli'ini birdaha 3-5-2 oynatacağını sanmıyorum. Ama bu Dortmund'a yeter mi bilmiyorum.
  • Prandelli biliyorum beni duyuyorsun
    Artık oynat şu Bruma'yı.Oyun zekası az,sürekli oynayarak oyun zekasını geliştirmesi lazım.Fakat son 4 maçta toplam 30 dakika izledik çocuğu.
    Böyle devam edecekse ne beklersin bu çocuktan?
  • Arsenalde bir welbeck hızlıydı içimizden geçti, bunlarda herkes hızlı herkes teknik iki sene önce manu maçında 2 adamdan hiç top alamadık biri welbecti biri kagawa zaten eski takımı hemende uyum sağladı miktaryan aubameyang isminin yazılışı zor olan bebe, üstelik reusta dönüyor sanırım işimiz çok zor tabi futbol bu belli olmaz ama almanlarında şakası olmuyor Allah muhafaza hırssız oyun anlayışımızı sürdürürsek top bizdeyken kimse boşa kaçmazsa hezimete uğrayabiliriz. Öte yandan almanlara şansımız tutuyor, tAkım moralli, kontra atak oynadığımız zaman burakın dolayısıyla takımın başarılı olma ihtimalide artıyor. Yine de kendini bilen bir oyun oynamalıyız telles bruma hamit/tarık olcan kanatlarıyla çıkarsak beklerine basabiliriz ileri o kadar rahat çıkamazlar orta alanda sağ iç veya sol iç olarak emre çolak kullanılabilir hem pas trafiğinde istifade eder tempoyu düşürmekte kullanılırız hemde kontra paslarla takımı hücuma taşıyabilir. 4 5 1 varyasyonuyla çıkarsak şansımızın olabileceğini düşünüyorum şayet kanatsız çıkıp dortmund beklerine oyuna dahil edersek maçın farka gidebileceğini düşünüyorum. Bu maçta tempoyu düşürüp rakibi uyutup kontradan gol aramalıyız bence, tıpkı geçen yılki deplasman juventus maçı gibi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.