Şimdi Ara

358. Dönem (Şubat 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (Formlar eklenmiştir!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.759
Cevap
63
Favori
243.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar 358.Dönem konusunu kimse açmamış. Bende bana nasip olsun dedim. Yalnız şu an tablette olduğum için düzenlemelerde biraz sıkıntı olabilir. İlerleyen zamanlarda gerekli düzenlemeleri yapacağım.

    Hadi hayırlı uğurlu olsun.

     358. Dönem (Şubat 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (Formlar eklenmiştir!)


    "358. Dönem (Şubat 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları"

    358. Dönem (Şubat 2015) Tertip Bilgi Kaydı İçin Tıklayınız

    358. Dönem (Şubat 2015) Tertip Bilgi Listesi İçin Tıklayınız


    358. Dönem (Şubat 2015) Tanışma Formu Kaydı İçin Tıklayınız.

    358. Dönem (Şubat 2015) Tanışma Formu Cevapları İçin Tıklayınız.

    358. Dönem (Şubat 2015) Sınıflandırma Kaydı (Yalnızca 1. Grup tarafından doldurulacaktır!) İçin Tıklayınız. (Dikkat! Bu form 23 Ocak Sınıflandırma Sonuçları açıklandıktan sonra doldurulacaktır!)

    358. Dönem (Şubat 2015) 1. Grup Sınıflandırma Kaydı Yanıtları İçin Tıklayınız.

    358. Dönem (Şubat 2015) Sınıflandırma Kaydı (Yalnızca 2. Grup tarafından doldurulacaktır!) İçin Tıklayınız. (Dikkat! Bu form 23 Ocak Sınıflandırma Sonuçları açıklandıktan sonra doldurulacaktır!)

    358. Dönem (Şubat 2015) 2. Grup Sınıflandırma Kaydı Yanıtları İçin Tıklayınız.


    358. Dönem Şubat 2015 Celbi Kısa Dönem - Yedek Subay Aday Adayları Facebook Grubu

    ASAL Bilgilendirme Formu'nu okumak için lütfen tıklayınız.

    Kısa, Uzun Dönem ve Yedek Subay Asker Adayları için Askerlik Başvuru Süreci (Burak Avcı'dan alıntıdır. Sürekli güncellenecektir.)

    MSB ASAL 2015 Şubat Celbi TRT Duyurusunu okumak için tıklayınız.




    Sık Sorulan Sorular:

    1) Son tecil bozdurma tarihi nedir?

    Tecilinizi 30 Kasım'a kadar bozdurabilirsiniz. Bu tarihten sonraki başvurularınız bir sonraki dönem için geçerli olacaktır.

    2) Askerlik yapacağım yerim belli oldu. Peki ne zaman gideceğim?

    358. Dönem Şubat 2015 Celbi Kısa Dönem - Yedek Subay Aday Adayları' ndan,
    1. 2,5 aylık temel eğitime tabi yedek subay adayları 11-13 Şubat 2015,
    2. Kısa Dönem 1. Grup 02-05 Şubat 2015,
    3. Kısa Dönem 2. Grup 18-20 Mart 2015,
    4. 1 Aylık Temel Eğitime Tabi Yedek Subay Adayları 28-30 Ocak 2015 tarihleri arasında birliklerine teslim olacaklar.




    Kısa, Uzun Dönem ve Yedek Subay Asker Adayları için Sevk Hazırlık Formu Hazırlama ve Diğer Bilgiler

    ...

    Sıra geldi sonuçların açıklanmasını beklemeye. Sonuçların ne zaman açıklanacağını size şube söylüyor veya İnternet üzerinden de tarihini öğrenebilirsiniz. 358. Şubat Dönemi 23 Ocak 2015'te açıklanacak. Siz Askerlik Şubesi başvurunuzdan sonra yapacağınız iş en yakın PTT şubesine giderek E-Devlet şifresi almaktır. PTT'den zarf şeklinde E-Devlet şifrenizi aldıktan sonrawww.turkiye.gov.tr adresi üzerinden üyeliğinizi onaylayın. Askerlik sonucunun açıklanacağı süreye kadar bekleyeceksiniz.

     358. Dönem (Şubat 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (Formlar eklenmiştir!)


    Eğer Kısa dönem çıktıysa Eğitim ve Esas birliğiniz yazacaktır. Uzun dönem çıkanların genelde Esas birliği yazmaz gittikten sonra orada dağıtım yapılacaktır. Sonuçların açıklanma sürecine kadar sizinle aynı dönemde gidecek arkadaşlara Donanımhaber Kısa, Uzun ve Yedek Subay Adayları bölümünden ulaşabilirsiniz. Bana Kısa Dönem İzmir çıktı. Celp Dönemi 2 teslim tarihi ise 17-19 Aralık 2014. Şunu bilgi olarak vereyim ben 357. Dönemin hepsini Kasım olarak biliyordum fakat Celp gruplarının tarihleri farklı. Mesela 1. celp 3 Kasım'da teslim olurken yine aynı celp dönemi bazı arkadaşlar 15 Kasım'da teslim oldu. 2. Celp ise Aralık olarak belirlenmişti.

    358. Şubat Dönemi için başvuran arkadaşlar Celp 2 sevk tarihi Mart ayı çıkarsa şaşırmasın 358. Dönem gidecekler Şubat ve Mart ayında dağıtımları yapılıyor çünkü. Gideceğiniz tarihte belli olduğu için sıradaki işleminiz PTT Kartınızı beklemektir. Sevk tarihine 20 gün kala evinize PTT kartınızın gelmesi lazım. Eğer sevk başlangıç yani birliğe katılış tarihinize 10 gün kala halen PTT kartınız gelmediyse 444 1 788 arayarak bilgi alabilirsiniz.

     358. Dönem (Şubat 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (Formlar eklenmiştir!)

    PTT Kartınız geldiyse yine size en yakın PTT şubesine gidip PTT Kartınızı açtırmanız ve şifrenizi almanız lazım. PTT Kart şifresi açtırmak için şubeye gitmeden önce 2 adet kimlik fotokopisi yanınızda bulundurun. Şifrenizi aldıktan sonra PTT ATM cihazından yeni şifrenizi girin ve kartınızı kontrol edin. Bakiye sıfır gözükecektir. Gideceğiniz YOL Parası bu karta yatırılacaktır.

    PTT kartımızı açtırdıktan sonra yapacağımız son işlem Sevk Belgemizi (Sülüs) çıkartmak olacaktır. E-Devlet üzerinden ASAL Sevk Başvuru adresine tıklayıp başvuru işlemine başlayabiliriz. Genelde Başvuru işlemi sevk tarihi başlangıçtan 15 gün önce E-Devlet üzerinde aktif oluyor. E-Devlet üzerinden Sevk Belgesini alamayanlar Başvurduğu Askerlik Şubesinden gidip alabilirler.

     358. Dönem (Şubat 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (Formlar eklenmiştir!)


    E-Devlete giriş yapıpwww.turkiye.gov.tr/msb-asal-sevk-basvurusu adresinden ASAL Sevk başvuru işlemimizi başlatıyoruz. Yönergelere EVET yazarak işlemi tamamlıyoruz. Size PDF olarak SEVK BELGESİ (YÜSEM) dosyasını verecektir. Bunu bilgisayara indirin ve çıktısını alın.

    YÜSEM (Sülüs) belgesinde PTT kartına 3-5 iş günü içinde yatacak yol parası, Gideceğiniz Eğitim birliğiniz, Katılacağınız tarih gibi bilgilerin hepsi yazmaktadır. Bene ilk açıklandığı gibi 17-19 Aralık yazıyor. Birliğe En erken 17 en geç 19 Aralık'ta teslim oluyoruz. Birçok arkadaş soruyor 18 Aralık'ta gitsem bir şey olur mu? Hayır gidebilirsiniz ama askerliğiniz 19 Aralık'tan itibaren başlıyor. Erken gidip işlemlerinizi Eğitim birliğinizde erken halledebilirsiniz.

     358. Dönem (Şubat 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (Formlar eklenmiştir!)


    Eğitim Birliğinize gitmeden önce YÜSEM Belgeniz, Kimliğiniz, Şubede size verilen ilk BELGE, PTT Kartınız ve 200-300 TL Para ile gidiniz. Tabi yanınıza çantanızı da alınız. Çanta ve götürülecekler için ayrı bir konu açarım. Sülüs belgenizi aldıktan 3-5 iş günü sonra PTT'ye gidip PTT kartınız ile size verilecek olan yol parasını alın.

     358. Dönem (Şubat 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (Formlar eklenmiştir!)


    Yine çokça sorulan sorulardan biride Ziraat Kartı. Askerde tüm para işleri için kullanacağınız Ziraat Banka kartı size Eğitim birliğinde verilecektir. Yanınıza aldığınız nakit parayı oradaki Ziraat ATM cihazından karta yatıracaksınız ve birlik içinde kantinden alacaklarınızı kart ile alacaksınız. Yanınızda ve Cüzdanınızda nakit taşımayın. Ayrıca üzerindeki IBAN numarasını ailenize vererek buraya para aylık para yatırılmasını da isteyebilirsiniz.

    Eğitim birliğine(Acemi Birliği) teslim süreci bu kadar. Kısa dönemler acemi birliğini 21 günde yapıyor. 22-42 gün arası değişen sürelerde acemilik eğitimini gördükten sonra Esas Birliğinize yani "Usta Birliği"nize katılacaksınız.

    Kısa Dönem askerlik 6 aydır. Her bir ay için 2 gün izin hakkınız olur. Kısa dönem askerliğiniz eğer hiç izin kullanmazsanız teslim olduğunuz tarihten sonra yaklaşık 5 ay on 17 gün sürer. Yedek Subaylık çıkarsa; 2.5 Aylık Eğitime tabi olacaksınız. Uzun dönem çıkan Yedek Subaylar 12 ay yapar ve maaş alır. Birde meslek çıkarsa maaş daha fazla alırsınız. Tabi Doğu bölgesindeki maaşlar batıya göre fazladır. Ben Kısa dönem için genelde yazdım uzun dönem bilgilerinin detaylarını İnternet üzerinden öğrenebilirsiniz.

    Daha fazla bilgi için ASAL Bilgilendirme formunu okuyabilir veya şubeyi arayarak bilgi alabilirsiniz. Detaylı bilgi ve iletişim için DonanımHaber'deki grupları ve Dönemin Ana konusunu takip etmenizi öneririm.

    358. Dönem Şubat'ta gidecek arkadaşlar ise 358. Dönem Ana Konusu ve Facebook grubunu takip edebilirler. Hayırlı Teskereler Asker Ağa.

    Yazan: Burak AVCI




    Askere Giderken Alınması Gerekenler

    Askere giden herkesin derdidir aslında. “Askere giderken neler götürmeliyim”, “Askere giderken alınması gerekenler nelerdir” şeklinde türlü türlü sorular sorar dururuz. Her kafadan bir ses çıkar, iyice kafanız karışır. Kimisi bir ton malzeme sayar, onu da al bunu da al lazım olur der. Kimisi de hiç bir şey almana gerek yok, sülüsünü alıp teslim olman yeterli der. Tabii ister istemez asker adayının kafası iyice karışır. Bir tanesi her şeyi al derken bir diğeri nasıl hiç bir şey aldırmaz?

    İşte bu yazıda askere gidenlere bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Askere gidenlere neler verilir, askere gidenler neler almalıdır şeklinde soruların cevabını bu yazıda bulabilirsiniz.

    Şunu belirtmeliyim ki katılacağınız birlikte size ihtiyacınız olan malzemelerin bir çoğu verilir. Normal şartlar altında sizin verilen malzemeler dışında ekstradan fazla bir şey almanıza gerek yoktur. İşte bu nedenle gidenler hiç bir şey alma, onca malzemeyi alıp hamallık yapmana gerek yok derler.

    Askerde Neler Veriliyor

    Katılacağınız birlikte işlemlerinizin ardından malzemeleriniz bir çanta içinde teslim edilecektir. Size verilecek malzemelerin listesi birlikten birliğe, mevsimden mevsime farklılık gösterse de aşağıda ki gibidir.

    Parka (1 adet)
    Elbise – Apoletsiz (1 adet)
    Gömlek – Apoletsiz (1 adet)
    Yazlık ve kışlık şapka (1 adet)
    Eşofman Takımı (1 adet)
    Pijama takımı (1 adet)
    Kışlık ya da yazlık bot (1 adet)
    Spor ayakkabısı (1 adet)
    Terlik (1 adet)
    Kışlık ya da yazlık çorap (2 adet)
    Spor çorap (1 adet)
    Don (2 adet)
    Yün içlik (1 adet)
    Fanila (2 adet)
    Atlet (1 adet)
    Eldiven (1 adet)
    Palaska (1 adet)
    Çanta (1 adet)
    Spor şortu (1 adet)
    Banyo şortu (1 adet)
    Banyo havlusu (1 adet)
    Yüz havlusu (1 adet)
    Diş macunu (1 adet)
    Diş fırçası (1 adet)
    Şampuan (Aylık 200 ml.)
    Traş Köpüğü (Aylık bir tüp)
    Permatik (Aylık 4 adet)
    Kulak tıkacı (1 adet)
    Nefte (1 adet)
    Künye levhası (2 adet)
    Künye zinciri (1 adet)

     358. Dönem (Şubat 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (Formlar eklenmiştir!)

    Askere Giderken Neler Almalıyım?

    Peki size gideceğiniz yerde verilen malzemelerin dışında neler almalısınız? Yanınızda neler götürmelisiniz?

    Öncelikle haki renkli bolca iç çamaşırı götürmeniz faydanıza olacaktır. Zira askeriye de size 2 adet verilecek olup 2-3 günde bir bunları yıkamak zorunda kalabilirsiniz. Bundan ötürü çamaşırla uğraşmamak için bolca iç çamaşırı alarak bu dertten kurtulabilirsiniz. Hemen aklınıza şu soru gelebilir. Farklı renkte iç çamaşırı ya da boxer giyebilir miyim? Bu gideceğiniz birliğe ve komutana göre değişebilir. Kimi yerlerde buna karışmazlarken kimi yerlerde zaman zaman kontrolünü yaparlar. Bu tarz iç çamaşırı alsanız dahi beyaz ya da parlak renkli almayın derim.

    Askeriyede size her ay istihkak olarak temizlik malzemesi veriliyor olsa da bu malzemelerin kalitesi bir hayli düşük olduğu için kullanmak istemeyebilirsiniz. Asker kantininde temizlik ürünleri satılıyor fakat çeşit sayısı az olduğu için kullandığınız özel ürünleri bulabilmeniz oldukça güçtür. Bu nedenle kullandığınız temizlik ürünlerini, tıraş malzemelerini dışarıdan getirmenizde fayda vardır.

    Askeriye de koğuşlar genellikle 30-40 kişinin bir arada kalacağı şekilde düzenlenmiştir. Bu durum uyku konusunda size sıkıntılar çıkarabilir. Zira yat saati 9 (kimi yerlerde 10) olsa da koğuşlarda ışıkların kapanması ya da uyumaya elverişli bir ortamın oluşması 11-12’i bulabilmektedir. Eğer gürültüde ya da ışıkta uyuyamıyorsanız bu size ızdırap olacaktır. Bu sorunu bir kulak tıkacı ve bir göz bandı ile çözebilirsiniz. Eczaneden 5-10 kiraya alacağınız ürünler ile askerliğiniz boyunca rahat bir uyku çekebilirsiniz.

    Pudra askeriyede hayat kurtarır. Alacağınız ilaçlı pudra oluşabilecek pişiklere karşı size merhem olacaktır. Ayrıca ilaçlı olmasından ötürü de mantara karşı sizi koruyacaktır. Her banyodan sonra ya da ayaklarınızı yıkadıktan sonra pudralamanızda fayda vardır.

    Giyeceğiniz postallar sert ayakkabılardır. Genelde ilk kez giyenlerin ayaklarını bir hayli hırpalar. Bu nedenle silikon taban ve vatka almalısınız. Silikon taban ile ayağınızın altını, vatka ile de bot vurmasına karşı önlem almış olursunuz.

    Her birlikte olmasa da hırsızlık askeriyede olan bir şey. Bu nedenle askılı cüzdan alarak paranızı ve kartlarınızı boynunuzda taşıyabilirsiniz. Aynı şekilde alacağınız kilitlerle dolabınızı ve botlarınızı kilitleyerek önlem alabilirsiniz. Bununla birlikte ben askerdeyken şu dikkatimi çekmişti. Bizim bölükte hırsızlık olayı çok fazla yoktu fakat şampuan, tıraş köpüğü, parfüm gibi ürünlerin başka dolaplardan alınıp kullanılması çok sık oluyordu. Gördüğüm kadarıyla insanlar dolap kapağını açıp görünürde ki ürünleri alıyorlardı. Dolabı karıştırmaya pek yeltenmiyorlardı. Dolayısıyla bu tarz ürünleri bir çantanın içine koyup dolabın diplerinde saklamanız bir nebze de olsa yararlı olacaktır.

    Askeriyede cep telefonu kullanmanız yasak olacağından ötürü Türk Telekomun kontörlü kartlarından almanız gerekecek. Her ne kadar bu kartları asker kantinlerinde bulabiliyor olsanız da tedbir amaçlı yanınızda götürüyor olmanızda yarar var.

    Askere giderken bir çok forumda ya da blogda tıraş kutusu, temiz ve kirli çamaşır torbası almamı söylemişlerdi. Onların bu tavsiyesine uyarak askere gitmeden önce bir çift almıştım. Doğrusunu söylemek gerekirse hiç bir işime yaramadı. Askerliğimin bittiği gün kullanmadan başkasına verdim. Fakat ben size farklı bir tavsiye de bulunmak istiyorum. Bulunduğunuz ilde Koçtaş var ise orada fermuarlı çamaşır filesi satılıyor. Koçtaş yoksa da yine büyük bir alışveriş merkezinden rahatlıkla bulabileceğinizi düşünüyorum. Fiyatı diğer filelere göre biraz pahalıdır. Yanlış hatırlamıyorsam 10 lira falandı. Fakat içinden bir büyük ve bir küçük boy çamaşır filesi çıkıyor. Neden tavsiye ettiğimi de şöyle açıklayayım. Askeri malzeme satılan yerlerde ki çamaşır fileleri bağcıklı oluyor. Çamaşırlarınızı filenin içine doldurduktan sonra ucunda ki bağcığı sarıp bağlıyorsunuz. Fakat askeriye de çamaşır makineleri yüksek devirli makineler olduğu için yıkama esnasında bu bağcık bir şekilde açılıyor ve çamaşırlarınız başkalarının çamaşırlarıyla karışıyor. Bir kaç defa bu şekilde sorun yaşadıktan sonra gidip size tavsiye ettiğim çamaşır filesini aldım ve bir daha böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ayrıca diğer çamaşır filelerine göre hacmi daha geniş olduğu için tek seferde daha fazla çamaşırı yıkatabiliyorsunuz.

    Askere ilk gittiğimizde banyoya giderken sabundur, duş jelidir, şampuandır hepsini götürürdüm. Fakat gerek ağırlığından gerekse dolapta yer kaplamasından ötürü farklı bir çözüme gitmek zorunda kaldım. 3’ü bir arada şampuanlardan alarak bu soruna kendimce bir çözüm getirdim. Size de tavsiyem ayrı ayrı banyo sabunu, duş jeli ya da şampuan alacağınıza 3’ü bir arada olan hem duş jeli hem şampuan yerine geçen ürünlere yönelmenizdir. Bu şekilde hem saklaması kolay olur hem de taşıması.

    Askeriye de bir başka temizlik sorunu da tuvalet kağıdıdır. Gerek tuvaletlerde gerekse askeri kantinde bulabilmeniz neredeyse imkansız. Fakat selpak kağıt mendillerden bulabilirsiniz. Çarşı izinlerinizde 10’lu paketler halinde kağıt mendil alarak bu soruna çözüm bulabilirsiniz. Hem bu şekilde daha az yer kaplamış olur ve her zaman yanınızda taşıyabilirsiniz.

    Askere ilk teslim olduğunuz da size sıfır nevresimler vermeyecekler. Bir süre daha önce kullanılmış kirli nevresimlerin bulunduğu boş yataklara yatmak zorunda kalacaksınız. Bu nedenle yanınıza yastık kılıfı almanız yararınıza olacaktır. Nevresimler yıkanana kadar bir süre sizi idare edecektir. Hatta nevresimler yıkansa bile o kılıfı kullanabilirsiniz.

    Bir de terlik sorunsalı var. Askeriyenin verdiği terlikler hepsi aynı olduğu için genellikle karışıyor ya da bir başkası tarafından terliğiniz alınıyor. Bu durumu aşmanın en kolay yolu yanınızda farklı desenli bir terlik götürmeniz. Terliğiniz siyah olduğu sürece bir sıkıntı olmayacaktır. Farklı desenli olması terliğinizi tanımanıza vesile olup, kaybolsa ya da çalınsa dahi bulmanızı kolaylaştırır.

    Yine aynı şekilde havluyu da evden götürmeniz de fayda var. Herkesin havlusu aynı olunca karıştırma ihtimali yüksek oluyor. Bu da hijyen konusunda sizi sıkıntıya sokuyor. Yine mavi renkli bir havlu alarak bu durumu aşabilirsiniz.

    Dikkat ederseniz verdiğim tavsiyeler genellikle kişisel temizliğe yönelik. Bunun da sebebi askeriye de sizi en çok zorlayacak olan şeyin hijyen olmasıdır. Gittiğiniz zaman ciddi anlamda alışmakta zorlanacaksınız. Hijyen koşullarının elverişsiz olması, kalabalık koğuşlarda yatıyor olmanız sağlık açısından da sizi zaman zaman sıkıntıya sokacak. Bu nedenle yanınıza boğaz pastili, burun açısı sprey, vitamin, ateş düşürücü ve ağrı kesici götürmenizde fayda olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar bunları yanınızda bulundurmanız yasak olsa da size tavsiyem gizli de olsa yanınızda bulundurun. İnanın bunun çok faydasını göreceksiniz. Çoğu zaman sizi korkutmak adına yanınızda ki ilaçları vermenizi aksi takdirde ceza verileceğini söylerler. Size tavsiyem korkmayın ve ilaçları da vermeyin. Dolabınızın ya da çantanızın bir köşesinde saklayın. İhtiyaç olduğunda çıkarır içersiniz. Ve inanın ihtiyacınız olacak.

    İç Çamaşırı (Haki Renkli)
    Açık Mavi Renkli Yastık Kılıfı
    Siyah Terlik
    Mavi renkli havlu
    Banyo Çantası
    Traş Bıçağı
    Traş Köpüğü
    Traş Kolonyası
    Koltuk altı Jel
    Sıvı Sabun
    Banyo kesesi
    3’ü bir arada Şampuan
    Diş Macunu
    Diş Fırçası
    Kulak Çubuğu
    Kulak Tıkacı
    Göz Bandı
    Tırnak Makası
    Arko Nem Krem
    Pudra – ilaçlı
    Selpak
    Islak Mendil
    Yara Bandı
    Boğaz Pastili
    Burun Açıcı Sprey
    Vitamin
    Ağrı Kesici
    Çamaşır Filesi
    Silikon Taban
    Vatka
    Bot Boyası
    Temizleme Fırçası
    İğne İplik Seti
    Çengelli İğne (10-15 Adet)
    Bot Kilidi
    Dolap Kilidi
    Boyun askılı cüzdan
    Siyah Pilot Kalem ve Not Defteri
    Kontörlü Kart
    Kol Saati

    ALINTIDIR.

    Kaynak: Melih Güney




    Güncelleme 1: KISA DÖNEM FACEBOOK GRUBU AÇILMIŞTIR.

    Güncelleme 2: TRT Duyurusu Açıklandı!

    Güncelleme 3: Askere gidenler için önemli bilgiler eklenmiştir.

    358. Dönem için imzamız:

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/dd/41/74/dd417443226d8c4a4efb3a74cf00d963.png[/image] 
    [size=1][b]"358.Dönem (Şubat 2015) Kısa Dönem - Yedek Subay Adayları"
    [link=https://docs.google.com/forms/d/1rhqracZDubbJs71LdcNTrxgxB4ajDZp4C5v9sURw0x0/viewform]358. Dönem Liste Kayıt[/link] - [link=https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ORZ5tZ_XXJfck0m9G3FOvmhbvn0mDc43MUC-tY3_Yzw/edit#gid=47769184]358. Dönem Liste Görüntüle[/link]
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_98545564/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/4c/01/ba/4c01bae5db8e422610daba1f19a58a31.png[/image][/link][/b][/size][/center]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanki Bana Pele -- 23 Ocak 2015; 11:34:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yarın gidip bozduruyorum tecilimi ve Şubat'ta kesin gitmek için ASAL'a dilekçede göndereceğim. Çünkü kütüğümün bulunduğu şube Mayıs'da alıyor. İnş. Şubat çıkar.

    Erken sevk dilekçesi için son tarih 30 Kasım yazıyor asalın sitesinde.
    Normal olarak tecil bozdurma tarihide 15 Kasım.

    Ben %100 Şubatta gidebilmem için ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağım. Tecilimi bozdurup Şubat ayıonda gitmek istiyorum dedikten sonra, ASAL'a dilekçe göndermek için askerlik durum belgemide isteyeceğim ve postayla ASAL Daire Başkanlığı Ankara'ya göndereceğim. Herkes için hayırlısı olsun, hayırlı teskereler şimdiden..


    Bu arada ben en son 2010 yılında liseden mezun olmuştum ve ilk kez kendim tecile gittiğimde sağlık muayenesi olup şubeye rapor getirmiştim. 1 hafta önce yaptığım tecilde herhangi bi sağlık raporu istenmedi. Önlisans mezunuyum, çıkış belgem ve 2 tane fotokopisi + kimliğim ile tecilimi yaptırdım.

    - Şimdi yarın tecil bozdurmam için hangi belgeler lazım ? Herkes farklı birşey söylüyor. Mesela 357. dönem için birisi "Tecil bozdururken resim gerekli degil. Transkript zorunlu. Bakaya olursunuz sonra." demiş. Ben İstanbul'da ikamet ediyorum bitirdiğim üniversite Ankara'da, zaten mezun olmuşum çıkış belgem var gidip neden transkript alıyorum anlamadım.
    - Aile hekimliğine gidip sağlık raporu falan alacak mıyım ? ya da muayene askerlik şubesinde mi yapılıyor ?

    Edit : Avcılar Şubeyi aradım şimdi diploman yanında olsun dedi. Transkript yani not durum belgesi lazım mı ben Ankara'da okudum onu almam mı lazım dedim yok gerek yok diplomayı al gel dedi kapattı yüzüme :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluxe -- 20 Ekim 2014; 13:40:46 >




  • bluxe kullanıcısına yanıt
    Hocam siz kendi celb dönemini çoktan gecmissiniz. Sanırım 92 dogumlusunuz. Normalde 2012de gitmeniz gerektiği için celb dönemleri sizi baglamiyor bildiğim kadarıyla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bugün tecilimi bozdurdum subatta yolcuyum
  • Ben 90 doğumluyum . Ağustosda önlisansdan mezun oldum. 2 yıl tecil ettirdim 1 hafta önce ama şimdi vazgeçtim askere gideceğim. Yani dediğiniz gibi celp dönemlerim çoktan geçti ve celp dönemleri beni bağlamıyorsa şubatta gidebilirim. Erkenden gidip gelmek istiyorum çünkü geldikten sonra 2016 önlisans kpssye hazırlanıp kendi bölümümden atanmak istiyorum. Tabi kpss kaldırmazlarsa :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluxe -- 20 Ekim 2014; 19:58:39 >
  • Vay be biz (357) gitmeden 358 lerin konusu açıldı :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni de ekleyebilirsiniz eylül ün 8 inde yaptırdımişlemlerimi.
  • Benide oraya yazmanızı rica edicigim. Uzun dönem.
  • Yarın memlekete dönüp bilgisayara geçmiş oluyorum beyler bütün listeleri o zaman oluşturacağım. Hepinize hayırlı olsun :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OOO çömezler de başlamış şafak saymaya, bot bağlamak için
    Hayırlı teskereler şimdiden

    Şafak 180, 357 KD
    sizin şafak 271 galiba
  • Eylul ayinda bende tecilimi bozdurdum. Subatta askeriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de ne zaman bozdursam diyorum acayip üşeniyorum ya
  • Evet tertipler bende 09.09.2014 tarihinde şubeye giderek en son mezun olduğum aöf işletme dipolması ve transkript ile başvurdum, verilen kağıtta 25.01.2015 tarihinde acemilik ve usta birliğim belli olacak( resmi yarın eklerim) 100+ günümüz var belli olmasına ama yinede heyecan var az da olsa sayılı günler cabuk geçer derler bizimkiside o hesap 90 günün sonunda hepimiz zaten ne cabuk geldi diye dalga geçicez:) 357.dönemin konusu acayip hararetli birsey atılıyor ortaya herkez telaşlanma bir heyecan ben bile okurken heyecanlanıyorum o derece :)
    Bu arada kardeşim uzun dönem er olarak şırnak çizre katran karakolunda o doğuda olduğu için bende batıda yapma durmum varmış sanırım bilgisi olan veya başına gelen arkadaşlar bilgi verebilirmi?


    Aöf işletme
    Not ort 3.35
    Kütük Burdur Çavdır
    İkamet Antalya Merkez
    Yedek subay Evet
    Komanda Hayır

    Bakalım sonuç ve durum ne olacak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    OOO çömezler de başlamış şafak saymaya, bot bağlamak için
    Hayırlı teskereler şimdiden

    Şafak 180, 357 KD
    sizin şafak 271 galiba

    Hayırlı teskereler hocam :) Baktım diğer konular 6 7 ay önceden açılmış bizim neyimiz eksik dedim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele


    quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    OOO çömezler de başlamış şafak saymaya, bot bağlamak için
    Hayırlı teskereler şimdiden

    Şafak 180, 357 KD
    sizin şafak 271 galiba

    Hayırlı teskereler hocam :) Baktım diğer konular 6 7 ay önceden açılmış bizim neyimiz eksik dedim

    tabi şimdiden işlemler başladığı için bilgi paylaşımı oluyor. biz hatmettik

    1- uzun dönem isteyenler erken başvuru yapsın, şansı artabilir. bir de dil sınavına girdiyseniz sonucunu istiyorlar uzun dönem için etkisi oluyormuş, diğer ders notlarıyla yani transkript ile birlikte. benden istememişlerdi mesela, sonradan götürdüm uzun dönem istediğim için.
    2- gss sorgusu falan yapın, üni den mezun olunca borçlanma başlıyor sanırım. askerdeki süreyi düşüyorsunuz sonradan da olabilir.
    3- fazla takip etmeyin bu konuyu, durduk yere heyecan/stres yapıyor size verilen kağıtta ne zaman açıklanacağı yazar. edevlet şifreniz yoksa alın ptt den, o gün öğleden sonra edevlete girip yerinizi öğrenirsiniz. sonra da gider teslim olursunuz birliğinize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 22 Ekim 2014; 3:37:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Hocam benim GSS denen saçmalık başlamış onu yapilandiracagiz ama baska neyi kontrol etmek gerekiyor biliyor musunuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklıma gelmedi başka birşey.

    benim kyk borcum duruyordu onu yapılandırdım aftan yararlanıp.
    askerdeyken kyk taksitlerini erteleme imkanı varmış, ama borcunu aksatmadan ödeyenler ya da ödemesi başlamayanlar için. ben yeniden yapılandırma yaptım ama yine şansımı deneyeceğim. tabi askerliğin ne zaman biteceğine dair belge istiyorlar, silüs yani onu alınca dilekçe göndereceğim kyk ya.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam sağolun. Iş güç sahibi olmadan dünya kadar borçla başladık hayata. Allah sonumuzu hayir etsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günaydın arkadaşlar,

    şubeden bana verilen kâğıtlar ektedir. fikir edinmek isteyen bakabilir.

     358. Dönem (Şubat 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (Formlar eklenmiştir!) 358. Dönem (Şubat 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (Formlar eklenmiştir!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur4008 -- 23 Ekim 2014; 1:04:57 >




  • Zykon kullanıcısına yanıt
    Olacağını düşünmüyorum hocam, çünkü benim tecilim en son 2012 yılında önlisans diploması ile yaptırmıştım hale devam etmekteydi tecilim açıktan 4 yıllığa tamalayıp sonra şubeye gittim ve lisans diploması ile tecilimi bozdurup şubata gitmek istediğimi söyledim onun netiçesinde bunu verdiler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.