Şimdi Ara

F/P Oyuncu Mouse İncelemesi Everest DLM-355

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bir kaç gün önce Vatan'dan aldığım bu mouse hakkında fikir sahibi olmak isteyen insanlar için kendi görüşlerimi yazmak istedim. Vatan'da bir çok mouse'u denedikten sonra ucuz mouse'lar içinde elime en iyi oturanın DLM-355 olduğunu düşündüm. Almışken kaliteli, güvenilir marka olsun diyerek Logitech G300'ü de düşündüm ama ergonomisini pek beğenmedim. Bunun bi üst modeli olan Everest D-500'ün de dizaynı hoş değildi ve garip bi şekilde malzeme kalitesi D-355'ten daha kötü gibi duruyodu. D-355'te yumuşak mat plastik kullanmışlar ama 500'deki parlak ve baya ucuz görünümlü bi plastik. Fiyatının sadece 40 tl olması sonucu bi şans vereyim n'olcak, en fazla 40 tl girer diye düşünerek aldım.

    3 gündür kullanıyorum ve çok memnunum. Dizaynı ve malzeme kalitesi çok güzel. Dandik çin markası izlenimi vermiyor. Fazla bilgili olmayan insanı 300 tllik mouse aldım diye kandırmak bile mümkün. Bi tek DPI değiştirme tuşu biraz dandik gözüküyor. Sol kısmında, baş parmağınızı koyduğunuz kısım lastik gibi yumuşak ve hissiyatı baya güzel.


    Kablosu plastik değil, örme ip şeklinde. Uzunluğu yeterli ve kullanırken oraya buraya sürtünmüyor.

    Driver CD'si koymuşlar, internette de bulunur herhalde ama ben CD'den yükledim. Yüklenince karşınıza basit bi ayar menüsü çıkıyor, macro tuşlarını istediğiniz gibi ayarlayabiliyosunuz. İsterseniz DPI tuşlarını başka amaçla kullanabiliyosunuz. 2 solda 2 de dpi tuşu, yani toplamda 4 ayarlanabilir tuş var. Şu ana kadar standart sol ve sağ klik dışında tuşu olan mouse kullanmadığım için 4 tuş benim için gayet yeterli ama çok macro isteyen MMO oyuncuları tatmin olmayabilir.

    Fotolar:https://www.dropbox.com/sh/li1k2gbf0jmunhy/AADB7G_IhTn2sWNadG5Qp_9Za?dl=0

    800, 1600 ve 2400 olmak üzere 3 tane DPI modu var, bu rakamları değiştiremiyosunuz. Mouse'un arka kısmındaki ışık 800'de yeşil, 1600'de kırmızı, 2400'de mavi yanıyor. Tekerleğin ışığı ise daima kırmızı yanıyor. Fotolarda ışık pembe gibi çıkmış, gerçekte tam kırmızı, hiç pembelik yok.

    Mouse'u mousepad, ahşap, kağıt ve beyaz yatak yüzeylerinde denedim, hepsinde çok iyi çalışıyor. İşleyişi mükemmel diyebiliriz.

    Yani anlayacağınız; baya memnunum. Harika bi f/p ürünü gibi gözüküyor. Almışken en iyisini alayım diyorsanız ona da yanlış demem. O gün baktığım mouse'lar içerisinde açık ara en ergonomiği G700s idi ve tabiki DLM-355'ten katbekat daha iyi bir ürün ama fiyatı da 300 tl. Alıcaksanız ya öyle süpersonik bi şey alın ya da D-355 alın. Gidip de G300'e 90 tl vermeyin bence.

    Tek dezavantajı Everest gibi güvenilmeyen markadan çıkıyor olması. Şu ana kadar bundan çok daha ucuz olduğu halde senelerce sorunsuz çalışan mouse'larım da oldu, bunda neden sorun çıksın ki gibi bi mantıkla giderek bu ürünü aldım. İlerde sorun çıkacak mı bilemeyiz, ama açıkçası Logitech de şu ana kadar bana az sorun yaşattı diyemem. Eğer bir sorunla karşılaşırsam bu başlık altında paylaşacağım.


     F/P Oyuncu Mouse İncelemesi Everest DLM-355

    EDIT: Fotoğraf linkleri silinmiş kusura bakmayın. Zaten ürün fotosunda gözükenin aynısı, çok da anlamı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigBadVooDoo -- 29 Ocak 2015; 21:13:41 >







  • Faydali yorumlar olmuş gamepadle oyun oynadıgımdan mouse a cok onem vermiyorum ama mouse bozuldu bakarken konuna deng geldim.Deneyeceğim bu mouse da..50 tl den fazla vermek mantıklı gelmiyor şahsım adına..Tabi işin fanatiklerine lafım yok.Nasıl hala kullanıyo musunuz sıkıntı çıkardı mı?
  • fotoğraflar kurbağa olmuş kanka
  • ben de bi ara bu mouse ve gigabyte m8000 arasında kalmıştım..gigabyte aldım..hem 4000 dpi,hem lazeri , ergonomisi , dizaynı daha iyi..ayrıca 50 tl..eğer bulabiliyorsanız gigabyte alın..bulamazsanız g300 veya a4 tech f5 fln alın..bu ikisinide bulamazsanız ki rahat bulursunuz o zaman bu everest mouse tercih edilebilir..g300'e gelirsek dpi ve lazer teknolojisi olarak fena değil ama şu gigabyte kadar etmez teknolojik olaraktan..bu arada fanboy muamelesi görmek istemiyorum..sadece deneyimlerimi söylüyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Loner -- 17 Ocak 2015; 14:03:03 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boras06

    Faydali yorumlar olmuş gamepadle oyun oynadıgımdan mouse a cok onem vermiyorum ama mouse bozuldu bakarken konuna deng geldim.Deneyeceğim bu mouse da..50 tl den fazla vermek mantıklı gelmiyor şahsım adına..Tabi işin fanatiklerine lafım yok.Nasıl hala kullanıyo musunuz sıkıntı çıkardı mı?


    Cevap vermek için biraz geç kaldım kusura bakmayın.

    Evet mouse'u hala kullanmaktayım. Şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım, gayet memnunum diyebiliriz.

    Bir ara hafif gıcırtı gibi bir ses geliyodu. Ama hep değil ara ara. Kaynağını tam anlayamadım. Böyle aynı anda hem tekerleği çevirip hem de bi mouse'u hızlıca oynattığımda geliyo gibi bir şeydi. Sonra sorun kendi kendine düzeldi. Mühim bir şey değil anlayacağınız.

    Kesinlikle öneririm her türlü alınır bence. FPS oyunlarda DPI tuşu çok işime yarıyor.

    Elbette Logitech, Razer gibi markaların üst kademe mouselarının yanından bile geçemez ama ergonomisi güzel. İncelemede yazdığım gibi, malzeme kalitesi de iyi bence. Bence Logitech'in en ucuz oyuncu mouse'larından daha iyi. Vatan mağazasında deneyerek aldım zaten. Hatta o anda oyuncu mouse'u almak gibi bir fikrim de yoktu aslında. Fiyatı ergonomisi hoşuma gidince, "N'olacak, bi şans vereyim" dedim, şu ana kadar da hayal kırıklığı yaşamadım. Eyyorlamam bu kadar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Loner

    ben de bi ara bu mouse ve gigabyte m8000 arasında kalmıştım..gigabyte aldım..hem 4000 dpi,hem lazeri , ergonomisi , dizaynı daha iyi..ayrıca 50 tl..eğer bulabiliyorsanız gigabyte alın..bulamazsanız g300 veya a4 tech f5 fln alın..bu ikisinide bulamazsanız ki rahat bulursunuz o zaman bu everest mouse tercih edilebilir..g300'e gelirsek dpi ve lazer teknolojisi olarak fena değil ama şu gigabyte kadar etmez teknolojik olaraktan..bu arada fanboy muamelesi görmek istemiyorum..sadece deneyimlerimi söylüyorum..

    Gigabyte M8000 de güzel gözüküyor. Gigabyte, Everest ile kıyaslandığında elbette daha güvenilir bir markadır ama Logitech'in yanına yaklaşamaz diye düşünüyorum.

    A4 Tech F5 konusuna katılmıyorum, A4 Tech firma olarak Everest ile aynı sınıfta sayılır. F5'i orda gördüm, M-355 daha iyiydi bence ergonomi ve malzeme olarak ama kişiye göre değişir tabi.

    G300'ün ergonomisi de bana güzel gelmemişti. Bence Logitech alınacaksa bir adım öteye gidip G500s ya da G700 gibi daha üst kademe mouse'ların alınması daha mantıklı.

    Yükselteceksem G502 alırım, şu an en iyi F/P mouselardan birisi.




  • Farenin ağırlığı nasıl everestin sgm-x7sini aldım fare çok ağır iki saat dota2 oynadıktan sonra kolum yoruldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaXRaP

    Farenin ağırlığı nasıl everestin sgm-x7sini aldım fare çok ağır iki saat dota2 oynadıktan sonra kolum yoruldu

    Ağırlığı açıkçası çok dikkat ettiğim bi kriter değildi. Bu mouse şu ana kadar sahip olduklarıma göre daha ağır ama rahatsız etmiyor (bundan öncekilerin hiçbiri oyuncu mouse değildi). Yani zaten hiç zeminden kaldırmadığım için herhangi bir yorgunluk olmuyor. Ama sen mouse'u sık sık zeminden kaldıran biriysen heralde yorar, nasıl cevap versem pek bilemedim yani :D Oyuncu mouse'u dediğin ağır olur çünkü.
  • iyi akşamlar
    bana kalırsa hepsini bırak yakın zamanda çıkan r serilerine bak yine everestin malzeme bakımındanda gayet iyi ergonomide tabiki ben şimdi smx-r1 aldım extra driver a bile gerek duymuyor daha basit :D
    bide buna bakın bence beğenrsiniz.
  • 2.5 senedir kullanıyorum gayet iyi mouse tavsiye ederim
  • Everest iyidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.