Şimdi Ara

Askeri Malzemeler Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Bu konu farklı konular altında yazıldığından konunun dağılmaması açısından burada yer alması gerektiğini düşündüğüm için konuyu tek başlık altında açmak durumunda kaldım.

    Ekleyeceğiniz bilgiler olursa da hepimiz açısından yararlı olur.

    Asker Bilgilendirme Broşürü:www.asal.msb.gov.tr/bilgilendirme_brosuru/Bilgilendirme_Brosuru.pdf

    Konuyla ilgili broşürde belirtilen maddeler:
    d. Kışlaya ayak bastığınız andan itibaren her türlü ihtiyacınız birlik komutanlıkları tarafından karşılanacaktır.
    f. Kayıt- kabul esnasında ( bot, çorap, havlu, terlik, diş macunu, diş fırçası, eldiven, pijama ve eşofman gibi ) istihkaklarınız devlet tarafından karşılanacaktır. Piyasadan satın almayınız.
    g. Günlük gereksinimlerinizi (traş malzemesi, bot boyası, temizlik malzemesi, kalem vb.) kışla kantinlerinden piyasadan daha ucuz fiyata karşılayabilirsiniz.

    Ayrıca giderken askeri malzeme götürmeyi düşünenler için konu burada videolu bir şekilde anlatılmıştır:www.uzmantv.com/konu/askerlik-malzemeleri







  • iç çamaşırı ve yıkama sorun oluyor diyorlar genelde, 5 çift çorap ve boxer alıp giden var.
    Yerine göre değişebilir de bu konuda bilgi verebilecek olan var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    iç çamaşırı ve yıkama sorun oluyor diyorlar genelde, 5 çift çorap ve boxer alıp giden var.
    Yerine göre değişebilir de bu konuda bilgi verebilecek olan var mı ?

    Okuduğum yorumlara göre, acemilikte bazı yerlerde malzemeleri topluyorlarmış yere göre değişiyor galiba bazı kurallar...
  • Siz yinede malzemelerinizi götürün. Birlikten birliğe değişiyor ama gider gitmez malzeme verilmiyor hemen. Bize 10 gün sonra verilmişti. Yıkama konusuna gelince de yıkama acemelikte sorun oluyor. Usta birliğinde yıkatacağınız yer çok.
  • verdikleri şeyler bedeninize göre değil arkadaşlar.ellerine ne geçerlerse vericekler size.bu medium giyiyordur m fanila verelim olayı yok yani..çamaşır yıkama sorunu sıkca karşınıza çıkacağı için bolca çorap ve iç çamaşırı alınız.Muhtemelen askeriyenin verdiği iç çamaşırlar size olmayacak başkasına vereceksiniz.Askeriyeye güvenip hiçbirşey almamazlık yapmayın.Traş seti,bot boyası,diş fırçanız ve macununuz,kol saati(plastik casio iş görür),bolca çorap ve iç çamaşırı yeterli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OkyanusTasarım

    verdikleri şeyler bedeninize göre değil arkadaşlar.ellerine ne geçerlerse vericekler size.bu medium giyiyordur m fanila verelim olayı yok yani..çamaşır yıkama sorunu sıkca karşınıza çıkacağı için bolca çorap ve iç çamaşırı alınız.Muhtemelen askeriyenin verdiği iç çamaşırlar size olmayacak başkasına vereceksiniz.Askeriyeye güvenip hiçbirşey almamazlık yapmayın.Traş seti,bot boyası,diş fırçanız ve macununuz,kol saati(plastik casio iş görür),bolca çorap ve iç çamaşırı yeterli.

    Silikon tabanlık almaya gerek var mı?
  • Hocam peki iç çamaşırı konusunda illa haki renk mi olması gerekiyor yoksa normal boxer giyebiliyor musunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timsah 16 -- 18 Ekim 2014; 14:16:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekadamm

    Silikon tabanlık almaya gerek var mı?

    ben düz tabandım slikon tabanlığın çok faydasını gördüm.verdikleri botu baz aldığınızda ayağınızın rahatlığı için eczane yada medicalcilerde satılanlardan kesinlikle alın. Ben acemiliği ısparta usta birliğini şırnakta yaptım.Fanila kamuflaj altında görünebildiği için haki renk zorunlu ancak boxer da renk serbestti.
  • Acemi birliklerinde çamaşır yıkamak sıkıntı olduğu dan yanınıza enaz 6 şar çift alın. Ustaya gidince rahatlarsınız.yıkama sıkıntısı olmaz . En azından bizim birlikte sıkıntı yoktu. Kurutma makinamız da vardı. Tertemiz oluyordu çamaşırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En elzem ihtiyaçları götürün. Bot alıp gitmeyin tabi yanınıza ama çorap, yüz havlusu, mutlaka bir tıraş takımı, diş macunu ve diş fırçası. Götürmenizde yarar var. Ben acemi birliğinde yapmadım acemiliği, usta birliğinde ilk defa acemi asker ağırlayan bir alayda yaptığım için kantinden ihtiyaç alma konusunda rahattık fakat normal acemi birliklerinde aşırı yığılmalar oluyormuş kantinlerde. Bu yüzden kasımın soğuğunda bir çorap için sıra beklemek yerine yanınıza götürmenizde fayda var en lazımlıları :) Ayrıca bizim birlikte koli koli diş macunu falan gelirdi istikaklarımızı dağıtmazlardı depolarda dururdu. Tıraş kremleriyle koğuş temizliyorduk
  • suan acemı bırlıgım bıtmek uzere 1 haftam kaldı dagıtımlar baslıyor onumuzdekı hafta.
    tras takımı dıs fırcası don atlet corap harıcınde hıc bır sey almayın fazlalık oluyor ustunuzde.
    herseyı verıyorlar zaten esofman takımı vs almayın.

    kılot atlet ve corap 6-7 tane alın kırlendıkce atarsınız zaten ordada verecekler sıkıntınız olmaz.
    carsıya cıkacagınız ıcın mevsımıne gore gıyınıp gıdın kıslanıza carsıda o kıyafetlerı gıyersınız
  • askeriyenin verdiği donu atleti atmayın çöpe yıkayın yıkayın kullanın. Çok kaliteli gerçekten ne koku yapıyor ne de rahatsız ediyor. Sıcakta tutuyor aynı zamanda.
  • Beyler ben bunu aldım boyun cüzdanı diyerek....dün geldi ama pişman oldum çok büyük başka almayı düşünen varsa boyutlarına göre bi kağıt kesip boynundan aşağı tutsun saçma sapan bi karar vermek üzere olduğunun farkına varacaktır. Ben yandım sizler yanmayın boş yere

    http://www.hizlial.com/deuter-security-wallet-ii-boyun-cantasi-siyah/10197995
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.