Şimdi Ara

Nokia Lumia 735 ve Lumia 830 özel röportaj (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
2.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Erdi Bey VESTEL VENUS telefonları ne zaman inceleyeceksiniz. merakla beklemedeyiz

  • Fiyatlandırma politikası bence pazar payının artmasında engel değil. Türkiye'de pazarlama konusunda inanılmaz eksikleri var Nokia'nın. Doğru düzgün reklam yok, gsm operatörleriyle ortak yapılmış bir hamle yok, Windows Phone işletim sisteminin daha fazla tanınmasına ve benimsenmesine yönelik bir kampanya yok. Böyle bir bilinmeyen WP ekosisteminde Lumia telefonların tercih edilmesi zor oluyor tabi. Yoksa bana kalırsa L830 için 1300 lira pahalı değil, çünkü ben Lumia bir telefon deneyimlemiş bir insanım, lg g2den falan çok daha iyi telefon. Kaldı ki pahalı diyelim bu telefona, Lumia 925 gibi üst segmenti zorlayan bir telefon 900 liradan satılırken kapış kapış gitmesi gerekirdi ama maalesef yetersiz pr yüzünden böyle bir durum yok.

    Kısacası nokia acilen reklam, pazarlama, pr işlerine yüklenmeli. Fiyatlandırma sonraki konu. L930, L830 gibi tasarım harikası telefonlar iyi pazarlarsın her türlü satar.




  • Lumia 830 çok büyük yav ben o kadar büyük telefon kullanamıyorum fakat 735 modeli, şuan ki kullandığım 720 modeli gibi tam benlik.

    Lumia gerçekten de diğer markalara nazaran turkiyeye aksesuar konusunda daha çok yatırım yapıyor. Kablosuz şarjları gerçekten öneririm.

    2-3 ay önce etrafımda lumia kullanan pek görmesem de, artık metroda metrobuste çok rastlıyorum, insanlar merak ediyor Lumia deneyimini bir tatmak istiyorlar.

    Artık merak uyandırıyorsun lumia ve Windows. Böyle devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whatsyourflava

    Fiyatlandırma politikası bence pazar payının artmasında engel değil. Türkiye'de pazarlama konusunda inanılmaz eksikleri var Nokia'nın. Doğru düzgün reklam yok, gsm operatörleriyle ortak yapılmış bir hamle yok, Windows Phone işletim sisteminin daha fazla tanınmasına ve benimsenmesine yönelik bir kampanya yok. Böyle bir bilinmeyen WP ekosisteminde Lumia telefonların tercih edilmesi zor oluyor tabi. Yoksa bana kalırsa L830 için 1300 lira pahalı değil, çünkü ben Lumia bir telefon deneyimlemiş bir insanım, lg g2den falan çok daha iyi telefon. Kaldı ki pahalı diyelim bu telefona, Lumia 925 gibi üst segmenti zorlayan bir telefon 900 liradan satılırken kapış kapış gitmesi gerekirdi ama maalesef yetersiz pr yüzünden böyle bir durum yok.

    Kısacası nokia acilen reklam, pazarlama, pr işlerine yüklenmeli. Fiyatlandırma sonraki konu. L930, L830 gibi tasarım harikası telefonlar iyi pazarlarsın her türlü satar.

    Keşke yazdıklarınız gerçekten de umut verici olsaydı ama değil..

    öncelikle, burası Türkiye. bunu hatırlayalım, zira ülkemizdeki gelir/maaş durumu, hayat şartları belli iken bu rakamları yerinde bulmak -yanlış anlamayın ama- pek de doğru değil ?

    Pazarlama sektöründe saha satışında bulunduysanız, bir ürünün satışındaki en büyük etkenin reklam olmadığını anlardınız.. kaldı ki bilgi çağında yaşıyoruz ve insanlar "reklamda gördükleri" ilgilerini çeken ürünleri "internet yoluyla arayıp kullanıcı deneyimlerini, şikayetlerini inceleyerek ya da yakınlarına, deneyimli kişilere sorup araştırarak" almaktalar.. yani insan her gördüğü reklamın,tanıtımın, kampanyanın peşinde koşup da, önüne gelen telefonu alıvermiyor, değil mi ? eski Türkiye'de yaşamıyoruz.. ve evet; bu fiyatlarla pazar payını arttıramazsınız..

    forumda gezindiğinizde, -aynı gün içerisinde- yeni telefon almak için tavsiye isteyen bir çok farklı kullanıcıyla karşılaşırsınız. Siz bu fiyatlarla bu kullanıcılara Lumia 735 veya Lumia 830 tavsiye edersiniz ancak pek çok arkadaş daha ucuz, benzer veya daha yüksek özellikleri olan sayıca daha fazla android önerisi yapacaktır... ve pek çoğu da yabana atılmayacak ciddi rakiplerdir.. bana inanmazsanız deneyin, bakın ne kadar çok ve daha ucuz, güçlü android rakipler varmış ?

    açıkça belirtmek gerekirse, bu forumda WP kullanıcıları olarak fikirlerimizi, bilgi ve deneyimlerimizi paylaşırken bile "..Lumia çöp.. WP pişmanlıktır.. Market kötü.." ve benzeri bir çok (saldırı demeyelim; düşünce, ifade özgürlüğünden yanayım ama ortam ahengine çok müdahale var..) yorumla karşılaşıyoruz ve ne kadar WP kolaylığını, akıcılığını ve stabilitesini anlatsak da çabalarımız çoğu zaman boşa gidiyor.. kaldı ki, çoğumuz eski ve deneyimli android kullanıcısıyız ama WP-Lumia-Nokia misyoneri de değiliz sadece deneyimlerimizi paylaşıyoruz.

    İşin özü; tamamına yakını IPhone kullanıcı olan bir ortamda Lumia 735 ve 830'un fiyatının gayet makul olduğu söylenebilir. Bununla birlikte, S4, S5, G2, G3, One, Z1, Z2, Note 2 vb. kullanıcılara bu fiyatla Lumia 830 satamazsınız.. model yazmaya gerek görmüyorum, benzer şekilde, bir alt segment için de bu fiyatla Lumia 735 tavsiye etmek pek de mantıklı gelmiyor bana ?

    kusura bakmayın, öylesiniz demiyorum kesinlikle, sizi tenzih ederim ama; ancak bir Nokia/Microsoft çalışanı bu satış fiyatlarının ülkemiz pazarında gayet uygun olduğunu -inanmayarak da olsa- söyleyebilir..

    Zira WP kalitesini ve üstünlüklerini bilen biz WP kullanıcılarına bile bu fiyatlar yüksek geliyorsa, Lumia ile tanışmamış bir kitleye ve kemikleşmiş bir yapıda olan adroid camiasına bu şekilde, bu rakamlarla -cihazlar tasarım harikası olsa dahi- nasıl pazarlama yapabilirsiniz ?

    bir hatam varsa, kırıcı olduysam özür dilerim ama, ben mi yanlış düşünüyorum, yoksa arkadaşlar benimle aynı fikirde mi ?

    saygılar,




  • Yok canım estağfurullah, kırılmaca falan olmaz, görüşlerimizi paylaşıyoruz burda. Baştan şunu da söyliyeyim gelirsizliğe rağmen o rakamlara telefon alınması bence de doğru değil, tabiki de haklısın, orası bambaşka uzun bir konu.

    Evet doğrudur, forumda çoğunluk fiyat yüksek demekte. Benim satılabilir fiyat olduğunu destekleyen temel düşüncem Tr'de üst segment telefonların pazarda ciddi bir paya sahip olması. Yani insanlar bu paraları verebiliyor (olmasa da veriyor), bu yüzden burda kritik nokta elinizdeki ürünü güzelce pazarlamanız. Tamam kabul ediyorum, internet çağında herşey elimizin altında, istediğin ürünün istediğin özelliğine, yorumlarına bakabilirsin ama bu şekilde telefon alanlar Tr'de düşük bir yüzdeye tekabül eder. Asıl hedef nokta; bir teknoloji mağazası ya da gsm bayisine giren bir insanı windows phone reyonuna çekebilmek adına reklam, pr yapabilmek yani marka bilinirliğini artırabilmektir. Bütün bunlara karşı çıkarak, daha önce de bahsettiğim gibi fiyat öncelikte olsaydı L925 modelinin çok satması gerekirdi. Bu forumda herkes biliyor ki 900 liraya piyasada bundan iyisi yok ama bundan kimin haberi var ? Senin benim, forumdakilerin, sözlüktekilerin falan. O yüzden pazarlama ilk sorun WP ve Nokia tarafında. Umarım düzeltirler bu durumu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whatsyourflava -- 18 Ekim 2014; 14:23:04 >




  • fiyatlar gerçekten biraz fazla gibi hiç kullanmadım lumıa windows işletim sistemli telefon denemek isterim aslında ama fiyatlar maalesef buna izin vermiyor...

  • fiyatlar çok uçuk güya 735 800 lira 830 da 1000 liradan gelir denildi güya hesaplı olcaktı

  • lumia 830 u bekliyordum ama artık vazgeçtim diyebilirim 1299 tl çok fazla :(

  • 1020 lumiaların efsanesidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia kafaya koymuş samsung altında ezilmeyi, bu fiyatlara gider samsung, htc alırım daha iyi, yapanlar kendileri kullansın lumialarını 830 1299tl mış, güya uygun fiyat peah peah !!

  • çok iyi kapak yapıon da karşısı anlamıyor ki, fiyatları o kadar normal olsaydı top5te yer alırdı
  • Lumia 735 aldım. Tabiki operatörden. İlk izlenim nokia e71 den sonra biraz zorlanacam gibi idi. Ancak tek elle kontrol edilmesi hoş. Araç kullanırken çok önemli çünkü. Uzun araştırmalar sonucu aldım. Şarzının iyi olması çok önemli.
    Birde kapak değişimi var.. Her gün aynı yemeği yemek istemiyorum. Bu çok önemli mi? Elbette değil.
    Herkese telefonlarıyla iyi haberler diliyorum.

  • çok fazla fiyatlar artık şu 1000 tlyi amiral gemisi yapıp yani 830 1000 tl olmalı ne olursa olsun 735 te 700 tl fazla verilmez yapabiliyosanız bu fiyatlar a yapın

  • snapdragon 810 işlemcili cihaz ile çıkarılsa Windows phone market diğer platformlarda bulunan uygulama ve oyunlar yok.İlk başta market yapın zaten cihazlar o zaman alınır

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.