Şimdi Ara

Wordpress ile Web Sitesi Tasarlamanın Avantaj ve Faydaları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Wordpress ile Web Sitesi Tasarlamanın Avantaj ve Faydaları


    İnterneti son dönemde hızlı bir şekilde yükselmesi ile beraber milyonlarca insan bilgisayar ya da diğer iletişim araçları ile beraber bu sonu olmayan dünyayı her gün ziyaret etmektedir. İnternet, kolay kullanımı ve milyonlarca insana ulaşması gibi özellikleri ile son dönemde oldukça sık bir şekilde tercih edilmektedir. İnternet üzerinden milyonlarca web sitesi faaliyet göstermekte ve içerikleri ile internet kullanıcılarının ilgisini çekmeye çalışmaktadır. Web siteleri, içerisinde bulunan bilgiler ve içerikler sebebi ile ziyaret edilmektedir. Ancak bir internet kullanıcısının sadece içeriğe bakması gibi bir durum söz konusu değildir. Web sitesinin tasarımı, kullanımı ve kolaylığı da internet kullanıcılarının göz önünde bulundurduğu kriterlerdir. Son dönemde Wordpress adı verilen ücretsiz bir yazılım sayesinde, artık bir web sitesine sahip olmak son derece kolay bir hale gelmiştir. Bedava olması ile dikkat çeken wordpress uygulaması, aynı zamanda web sitesi tasarlama konusunda da son dönemde çok sık bir şekilde tercih edilmektedir.


    Bedava bir hizmet olan wordpress sayesinde herhangi bir program diline gerek duymadan, bir web sitesi çok rahat ve kolay bir şekilde tasarlanabilmektedir. Bu yazılım sayesinde web sitesinin tasarımını çok rahat bir şekilde yapmak mümkündür. Mesela site üzerinde kullanılacak olan temayı bu wordpress uygulaması sayesinde seçme işlemi gerçekleştirilebilir. Herhangi bir kod girmeden ve programlamaya ihtiyaç duymadan, sadece menü başlığı altındaki bölümden çok uygun bir tema seçmek mümkündür. Burada yer alan farklı temalar, her zevke uygun bir şekilde düzenlenmiştir. Wordpress üzerinden indirilen bu temalar ücretsizdir. Daha etkileyici bazı temalar ise ücretli bir şekilde edinilebilmektedir. Bunun yanı sıra web sitesine dair tarih, saat ve sayaç gibi uygulamalar da wordpress sayesinde çok kolay bir şekilde halledilebilmektedir. Wordpress sayesinde tasarım işlemi gerçekleştirildikten sonda diğer bölümler üzerinde ayarlamalar yapılabilmektedir.

     Wordpress ile Web Sitesi Tasarlamanın Avantaj ve Faydaları


    Kategori başlığı adı altında oluşturulacak menüler ile web sitesi daha kullanışlı bir hale getirilmektedir. Bunun yanı sıra resim ekleme bölümü de kullanılarak, web sitesi içerisine wordpress sayesinde resim eklemek de mümkündür. Yeni yazı ekle adındaki bir sayfa üzerinden bir yazı içerisine resim eklenilebilmektedir. Tüm bunlara ek olarak site içerisine video koymak da wordpress sayesinde çok kolay bir işlemdir. Bu işlem için gene ana menü altındaki alt başlıklar kullanılmaktadır. Tartışma adı verilen bölümde ise web sitenize ya da blog sayfanıza yönelik yorumlar yayınlanmaktadır. Herhangi bir şekilde yorum görmek istemeyen site sahipleri, bu özelliği kapatabilme imkanına sahiptir.


    Wordpress bu özellikleri sayesinde artık web sitesi tasarlama işlemini çok uzun ve yorucu bir iş olmaktan çıkarmıştır. Hazır şablonlar üzerinden, herhangi bir şekilde kod kullanmadan yapılabilen bu tasarım sayesinde, program dili bilmeye ya da yazılım anlamında tecrübe sahibi olmaya kesinlikle gerek kalmamıştır. Profesyonel bir iş olarak görülen web tasarim, wordpress servisinin sunduğu hizmet çerçevesinde, her yaştan internet kullanıcısının da çok basit bir şekilde web sitesi ya da blog tasarlamasının önünü açmıştır. Zaman olarak da kullanıcılarına büyük avantajlar sağlayan wordpress uygulaması, ücretsiz olması sebebi ile milyonlarca insan tarafından tercih edilmektedir.


    Wordpress ile web sitesi tasarlamak sadece birkaç saat sürmektedir. İstenilen zevke göre gerçekleştirilen bu tasarlama işlemi, kolay ve kafa karıştırmayacak bir şekilde yapılmaktadır. Bu işlem çerçevesinde sadece wordpress sitesine girip kayıt olmak yeterlidir. Bu kayıt işleminden sonra istenilen zevke uygun olarak web sitesi tasarımı wordpress sayesinde yapılabilmektedir.

    Bu makale www.webtasarimrenkleri.com adresinden alınmıştır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acarnet1 -- 19 Ekim 2014; 0:15:04 >







  • Bedava bir hizmet olan wordpress sayesinde herhangi bir program diline gerek duymadan, bir web sitesi çok rahat ve kolay bir şekilde tasarlanabilmektedir.

    Bence bu dediginiz yalnış php bilgisi olmayan birinin yapabilecegini sanmiyorum kolay bir sekilde bolumu yalnış
    Bu arada ellerinize sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yanlış değil. Her hangi bir kodlama diline vakıf olmanıza gerek yok. Wordpress +4.0 sürümündeyiz artık. Pek çok işlemi kolaylıkla sürükle bırak yaparak hazır eklenti ve temalarla premium işler başarabilirsiniz. Yeterki harekete geçin. Uzun soluklu bir wordpress anlatımıhttp://www.seocaddesi.com/adim-adim-bir-blog-nasil-acilir/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir1551

    Bence yanlış değil. Her hangi bir kodlama diline vakıf olmanıza gerek yok. Wordpress +4.0 sürümündeyiz artık. Pek çok işlemi kolaylıkla sürükle bırak yaparak hazır eklenti ve temalarla premium işler başarabilirsiniz. Yeterki harekete geçin. Uzun soluklu bir wordpress anlatımıhttp://www.seocaddesi.com/adim-adim-bir-blog-nasil-acilir/

    Hocam sen benim dediğiimi anlamamışssın ben tema yapımından bahsediyorum
  • Tasarlamaktan söz ediyorsun bu konuda haklısın hocam. Sonuçta tasarım konusu yaratıcılık ve özgünlük çerçevesinde yapılmaktadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir1551

    Tasarlamaktan söz ediyorsun bu konuda haklısın hocam. Sonuçta tasarım konusu yaratıcılık ve özgünlük çerçevesinde yapılmaktadır.

    hem tasarlama hem kodlama sonuçta tek wordpress kısmı yok psd to css jquery gibi birçok şey
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.