Şimdi Ara

Twitch.tv yayın sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Turkcell Superonline Fiber internet kullanıyorum ama twitch.tv 'de yayın yapamıyorum.
    Çünkü reklamlarda ışık hızında diye sattıkları internetin hızı üç beş saniyede bir sıfır mbit'e düştüğü için upload yapamıyorum. Yurtdışında yayın yapanlar full hd yayın yaparken benden daha az ücret öderken ben Turkcell Superonline'e ayda 120 lira ödememe rağmen maalesef Turkcell Superonline'ın upload hızı kısıtlaması nedeniyle yayın yapamıyorum.
    Reklamlarla kandırılıyoruz ve ülkedeki bu işle sorumlu devlet kurumları da buna izin veriyor.

    Telefonla kaç kere konuştum ama maksimum upload hız dedikleri 2,5 mb hıza erişmek bile imkansız. Ki sağlıklı bir yayın yapabilmek için minimum 4 mb internet hızı gerekiyor. Turkcell Superonline fiber internet ile maksimum 1 mb hızı görebiliyorsunuz.



  • Acaba 120TL ödeyerek hangi tarifeden alıyorsunuz? 50mbit fiber kullanıcısıyım 5mbit upload var ve 69TL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50/5 mbit tarifesindeyim 690kb/s upload yapabiliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'den yayın yapmak imkansız. Adamlar interneti sadece mail ve sosyal hesaba bakabilmeye yeticek seviyeye düşürdü. Zaten kotada olduğu için hem verilen hızı kullanamıyorsun hemde üzerine bant aralıklarını kısıtlama aynı ip'yi kullandırma vs... gibi bir sürü şerefsizlik yapıyorlar. Bunlara ne söylesek azdır her türlü küfür ve belayı hak ediyorlar hergün lanet ediyorum. Bayram haftasında biliyorsunuz hızları 100 mbit'e çıkarıp 1 hafta test yapmışlardı o sıra upload 5 mbit oldu hemen yayın denemiştim ama verdikleri hızlar sabit olmadığından dolayı 5 mbit upload bile yetmedi yayın için devamlı donuyor kbps değeri düşüp yükseldiğinden dolayı yayın pixelleşiyor ve bi bok anlaşılmıyor üzerine birde lag geliyor. Geçenlerde bir kaç yayında adamlara hızlarını sormuştum 100 mbit download 100 mbit upload demişlerdi adamlarda tabi kota ve kısıtlama gibi şerefsizlikler dolandırıcı zihniyetli pazarlama anlayışı yok. Avrupanın en az gelişmiş ülkelerinde bile standart minimum 50 mbit upload olmuş ve fiyatlar 20-40 euro'larda. Bi kere daha lanet olsun
  • Ben yaklaşık bir yıldır yayın yapıyorum twitch'den
    Uydunet 50mb sınırsız tarife kullanıyorum 4mb de upload hızına sahibim.

    2100br hızında akıcı 60fps 720p yayın yapıyorum ama kafasına estiği zamanlarda framedrop oluyor, kaliteyi düşürsem de hız 3.5 civarı çıksa da engel olamıyorum.. Türkiye'de bir upload sıkıntısı var yani..

    ama tamamen gününe bağlı, çoğu zaman 720p kalitesinde mükemmel kalitede yayın yapabiliyorum..
  • 5 mb upload hızım var speedtesttende öyle çıkıyor ama twitchde 360p yayın anca yapıyorum superonline da twitch ile alakalı bi sıkıntı var bence
  • Hort. 5 mbit upload ile Youtube kanalıma gayet "hızlı" bir şekilde yükleme yapabiliyorum ama Twitch te en fazla 1 mbit hıza ulaşabiliyorum üstüne çıkarsam videoda kare atlma oluyor. Bu sorunu yaşayan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AgentAlaikit

    Hort. 5 mbit upload ile Youtube kanalıma gayet "hızlı" bir şekilde yükleme yapabiliyorum ama Twitch te en fazla 1 mbit hıza ulaşabiliyorum üstüne çıkarsam videoda kare atlma oluyor. Bu sorunu yaşayan var mı?

    Superonline CDN'leri yurtdışı bağlantılarda çok sıkıntılı, ben şuanda 360p yayın bile izleyemiyorum fakat düzgün olduğu zamanlarda 2500bitrate ile 1080p stream yapabiliyorum.
  • CDN nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu bir ay önce hortlatılmış, pek uzun süre geçmediği için yazmakta bir sakınca görmüyorum.Gaziantep'te Superonline fiber internetin ilk abonelerinden biriydim.20mbit D/5mbit U paketi zaten tanıtıma geldikleri zamanlarda standart paket gibi birşeydi.En çok muzdarip olduğum konu latency olmuştur;fakat senelerce TTNet adsl kullanan biri olarak zaten bunun önüne o zaman da geçememiştim, ki fiziksel olarak bu konunun üstesinden gelmek bayağı zor.Bunların haricinde gerek dosya transferlerinde, gerek youtube a içerik yükleme konusunda 5mbit konusunda problem yaşamamıştım.Hatta VPS ile Ftp üzerinden dosya gönder/al işlemleri de buna dahil ki o da Fransa lokasyonlu idi.5Mbit in altına düştüğünü gördüğüm anlar zaten AKN limitine ulaştığım anlardı onun haricinde hiç sıkıntı yaşamadım, daha sonrasında 50mbit pakete geçtim onda da sıkıntı yaşamadım, gerek download gerekse upload hızları konusunda şikayetçi değilim;ancak şunu belirtmekte fayda var, her ilde hangi ISP olursa olsun, farklılıklar gösterebiliyor.Şu an Almanya'da yaşıyorum ve burada bile (ki burada fiber bağlantı bulmanız zordur biraz) adsl ve vdsl seçenekleri ile her yerde aynı performansı maalesef elde edemiyorsunuz, hele ki küçük şehirlerde durumlar biraz daha vahim;ancak en düşük 16mbit bağlantıyı standart hala getirdiler diyebilirim.

    Şimdi bazı noktaları aydınlatmakta fayda var, senelerdir Türkiye'de upload sıkıntısından ötürü şikayetçiyiz, kimileri gelir Güney Kore'de hızlar şu bizde hızlar böyle kimileri gelir Japonya'da 1Gbit bağlantı şu kadar dolar, kandırılıyoruz der.Olay şu ki kıyaslanan ülkelerin hepsi yatırımlarını iletişim üzerine zaten çok önceden yapmış ülkeler ve şu an o yatırımların meyvelerini alıyorlar.Çok uzak değildir Türkiye'de de upload hızları öyle ya da böyle yükselecek, hep böyle aynı seviyelerde kalmayacak;fakat bunun bir bedeli olacak, o bedel emin olun sadece paraya değil çeşitli kurallara dayalı biçimde olacak.Türkiye'de P2P için kısıtlama yok, istediğin kadar indir/gönder kimse sana karışmıyor;fakat dünya genelinde torrent paylaşımına karşı pek gözükmese de karşı önlemler alınıyor.Bunların ilkleri seedboxlar ile başladı, seedboxlar'ın zaten satılış amacı sizin belirli trackerlara veya işte bir siteye seeding yapmanızdır, yüksek up ve down hızlarına sahiptir, bandwith limitleri de keza TB cinsinden ölçülür;ancak son zamanlarda seedboxların bile throttling kurbanı olduklarının haberini alıyoruz, şu an her seedbox satan yer yapıyor diyemeyiz;ancak çoğunda zaman içerisinde hızlara müdahale edilip 100mbit upload hızını 10mbite çektiklerine dair şikayetler artıyor.Bunu seedboxları sizlere satanlar da istemiyor teknik olarak;fakat onlar da altyapılarını daha büyük firmalara borçlu oldukları için, onların politikalarına tamam demekten başka şansları kalmıyor.Şu an bizde 10mbit upload hızı verseler, birçok kişi seeding kasmaya çalışacak, bu da bir süre sonra etkisini gösterecek ve nihayetinde up ve down hızlarında dalgalanmalar olacak.O nedenle p2p konusundaki paylaşımlara uygun yasalar veya kısıtlamalar gelmeden ne AKN kalkar ne de upload hızları artar, çünkü interneti kullanan sayısı gün ve gün artıyor, şu an Avrupa'da ki birçok ülkeye göre çok daha yaygın internet ağına sahip Türkiye.Gidip Fransa'ya bakın, hala VDSL ile size santrale yakın mesafede şunu veririz muhabbeti var, zaten Paris hariç diğer şehirlerinde aynı İngiltere'de olduğu gibi altyapı çok eski, bazısı ikinci dünya savaşından kalma telefon hatlarını kullanıyor.Arada istisna ülkeler var;fakat onlarda da size gelip te hayrına yüksek internet bağlantısı vermiyorlar.Finlandiya, İsveç, Estonya vs. gibi ülkelerde sıkıntı yok, 100mbit bağlantı bile makul fiyatlarda çünkü nüfuslar bayağı düşük;fakat nüfusu yoğun olan ülkeler de bir şekilde ya throttling devreye giriyor ya da çok yüksek hızları ucuza satmıyorlar.A.B.D de eyaletler arasında çok çok fark var, hani madem kıyaslama yapıyoruz, bazı eyaletler yerlerde sürünürken bazılarında 100/100 bağlantı bulabiliyorsunuz;fakat P2P işine bulaşırsanız, ilk başta uyarı daha sonrasında ise yasal işlem uygulanabiliyor.

    "Avrupanın en az gelişmiş ülkelerinde bile standart minimum 50 mbit upload olmuş ve fiyatlar 20-40 euro'larda. Bi kere daha lanet olsun" Hangi Avrupa'nın en az gelişmiş ülkelerinde bu mevcut ? Bulgaristan mı ? Çek Cumhuriyeti mi ? Romanya mı ? Danimarka veya İsveç'te 50/50 veya 75/75 hızlar alabiliyorsunuz;fakat onlara da az gelişmiş ülke demek için bin şahit lazım.Başka ülkelerin kurlarını hafife alıp sayılar küçükmüş demeyin, 40 Euro kimsenin kolay kolay internete para verebileceği bir miktar değil, yani biz de ki 40 lira ile örtüşmüyor.Şu an 100/40 bağlantı kullanıyorum, 39.95 gibi bir miktar ödüyorum, aylık 1800-2000 Euro para kazanan bir kişiyi ele alalım mesela, bunun içine evinin kirası, yiyecek içecek vs ihtiyaçlarını eklersek geriye parasından birşey kalmıyor, kaldı ki ben bu miktardan daha fazlasını kazandığım halde bile 40-50 Euro yu bizim ülkedeki düğünlerde dolar veya euro saçan tipler gibi etrafa saçamıyorum.Avrupa'nın her yanında fiber yoktur, Avrupa'da bulunan her ülkede 50mbit upload yoktur, bazılarında 10mbit bile yok. Down hızları ülkeden ülkeye değişir ve ödenen para miktarı da o ülkenin ekonomisine bağlıdır.İtalya'nın dış çevresinde 4mbit interneti bile bulursanız öpüp başınıza koyun, herkes sonuçta büyük şehirlerde yaşamıyor.

    Sözün özüne gelirsek, internet bağlantımızı başka ülkelere göre kıyaslayacaksak, Türkiye'den çok daha kötü durumda olan ülkeler mevcut, ben burada hiçbir ISP yi savunma amacıyla yazmıyorum bunları, ben de her halükarda müşteriyim.Mesela throttling meselesini bu forumda ele alan oldu mu olmadımı onu da bilmiyorum, belirli saat aralıklarında hangi ISP olursa olsun yoğunluğu dengelemek için throttling e başvurabiliyor, o da sonuç olarak AKCROSSHAIR'in dediği gibi 360p de bile bazen yayın izlenemez hale gelebiliyor, bu kısım tamamiyle başka bir konu.Çünkü bunu hiçbir yazılı anlaşma vs ile kimseye söylemezler.Twitch ile canlı yayın işine girecekseniz throttling olayını aşmanız gerekir, sizin upload hızınız o anda 5mbit gönderebilecekken bile 2 ile gönderiyorsa şu site üzerinden upload testi yapın:http://testmy.net/ 6mb lik upload testini seçin, sonuç ortalama değer değil gerçek değer olarak çıkacaktır.VPN ler üzerinden twitch yayını yapıp throttling meselesini aştığını iddia edenler var;fakat henüz ben öyle birşey denemedim.Son olarak para birimlerini kıyaslarken, o ülkelerde bir şekilde günlük hayata dair harcamaları vs hesaplamadan veya nüfus yoğunluğunu eklemeden fiyat değerlendirmesi yapmayın, ben de aynı şekilde yapardım;fakat görüp yaşadıktan sonra aslında ne kadar farklı olduğunu gördüm.AKN veya upload hızları konusunda şu an Uydunet ile SoL Türkiye' de en yüksek hızları veriyor bildiğim kadarıyla, TTNET fiber ise 2mbit upload hızı sunuyor, açıkçası 120Tl verip verim alamadığınızı düşünüyorsanız yaşadığınız şehirlerde simetrik bağlantı satan firmalar varsa onlarla görüşmeyi deneyin, fiyatlar hızlara göre değişebilir, normal internet fiyatlarına göre yüksektirler, kotaları yoktur ve muhtemelen throttling uygulanmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.