Şimdi Ara

YENİ BİR DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son günlerde sahibinden ve benzeri sitelerde araç bakarken rastladığım yüksek modelli arabaları düşük fiyat göstererek dolandırıclık yapıldığına kanaat getirdiğim ilanlar oldu. Bu kanaatim şöyle oldu bu ilanlardan birine bende inandım şahıs 2011 dizel polo modelini 20.000 lira fiyatına koymuş altınada aynen şöyle yazmış '' Araba gorunus olarak super hic kazasi yok ve hic ariza yapmadi simdiye kadar turkiyeye kayitlidir ben suanda ulkede degilim ve telefonu kullanamiyorum ama eger arabayla ilgileniyorsaniz siz bana bir email adresi birakirsaniz ben sizle kontak kurarim iyi gunler '' Daha sonra bu yazının olduğu 3 4 tane daha ilan gördüm hepsi de yüksek modelli arabaları kazasız hasarsız diyerek çok düşük fiyatlara satıldığı iddaa edilen ilanlardı . Belki açılmış olabilir ama böyle bir durum var bu ilanlara mail atıp geri dönüş olan var mı ??

Az önce gene böyle bir ilana denk geldim

• selam.
    bu yöntemle yeni karşılaşmışsınız.
    daha önce forumda konusu vardı.
    muhtemelen ilanı veren kişi, size ingiltere ye taşındığını.
    aracı orda kullanamadığını, belirlenen tarihte oraya aracı size gemi yoluyla gönderebileceğini, bunun içinde aracın yüzde 30 kadarını paypall (sanırım) dan yollamanız gerektiğini söyleyecektir.

şeytana pabucunu ters giydirir bu herifler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnesAteş

Arkadaşlar son günlerde sahibinden ve benzeri sitelerde araç bakarken rastladığım yüksek modelli arabaları düşük fiyat göstererek dolandırıclık yapıldığına kanaat getirdiğim ilanlar oldu. Bu kanaatim şöyle oldu bu ilanlardan birine bende inandım şahıs 2011 dizel polo modelini 20.000 lira fiyatına koymuş altınada aynen şöyle yazmış '' Araba gorunus olarak super hic kazasi yok ve hic ariza yapmadi simdiye kadar turkiyeye kayitlidir ben suanda ulkede degilim ve telefonu kullanamiyorum ama eger arabayla ilgileniyorsaniz siz bana bir email adresi birakirsaniz ben sizle kontak kurarim iyi gunler '' Daha sonra bu yazının olduğu 3 4 tane daha ilan gördüm hepsi de yüksek modelli arabaları kazasız hasarsız diyerek çok düşük fiyatlara satıldığı iddaa edilen ilanlardı . Belki açılmış olabilir ama böyle bir durum var bu ilanlara mail atıp geri dönüş olan var mı ??

Az önce gene böyle bir ilana denk geldim

böyle bir ekonomide, 1 yıl önce 15 olupta 1 yıl sonra 25 e fiyatlar çıktıkça, bu dolandırıcılarda, fakir fukarayı keklemeye çalışıyorlar =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsmailKansas -- 16 Ekim 2014; 6:36:51 >

• Bende şöyle bir durumla karşılaştım arkadaşlar;

Bir tane palio gördüm. Sahibini aradım bayandı. Arabamı sattım ama kızkardeşimde bir araba daha var dedi aynısı palio ama onda klima yok dedi. O ne kadar dedim. 12.000 dedi resimleri telefondan eşime göndermiş. Resimlerin üzerinden aracın öncamına yansıyan çok zor anlayabildiğim bir otomotiv tamircinin önünde çekilmiş fotoları. o otomotivi araştırdım. facebookta pert kaza kaydı olmayan hurda araç grubundan hurdaları alıp yapıp satıyor. sonra baktım bu satan bayanda oraya mesaj atmış. bu araçların 5664 te kaza kaydı görünmüyor.

Ayrıca o bayan bu yıl içinde şubat ve nisanda 2 araç daha satmış aynı isimle. Kadının konuşması"yan yatma çamura batma" "muayyer pdye bilmem ne böyle galerici ağızları" sözde ev alıcaktı.

Kısacası bir otomotiv tamircisi pert arabaları alıyor. yapıyor ve birkaç bayan üzerinden internette satıyor. pert kayıtları ve kaza kayıtlarıda yok. sanırım tutanak tutulmadığı için görünmüyor.

Dolandırıcılık sayılırmı bilemem ama çok büyük kazalı arabayı kazasız diye satıyorlar sanırım.

• 2. el araç almak zor iş bizim memlekette.
  • Vatandaşın biri çok dertli ilanı okurken güldürdü Allah razı olsun ne diyelim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-degisenleri-olan-mazda-familia-183222815/detay
  • Belki bilen vardir;
    bazilari da sifir arabaya 1 yilda 40-50 bin km biniyor. Bu sirada gerekli bakimlari sanayi de yaptiriyor.

Sonra 1.yil garantiden yapilacak vakim zamani geldiginde km yi geri saydirip mesela 10-12bin km ye indirip sonra servise sokup bakim yaptiriyorlar.
    Al sana servis bakimli 10-12binde 1 yasında araba.ama aslinda 40-50bin binilmiş çogu parcasi sanayiden degişmiş..miş muş...
    al sana kazık....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2011 yılında sıfırı 78 bin lira olan aracımı 25 binde satmak icin ilana koymustum. İlanda 65 bin yazmıştım. Adamlar ilanımı kopyalayip 40bin tl ye yeni bir ilan açmıslar ve 2-3 kişiyi dolandırığ 400-500 tl civarinda kapora almışlar. Bir gün telefonum çaldi başkomser bole bole bir olay var haberiniz varmi dedi. Durumu anlattim sonrasını bilmiyorum :D
  • Yurt dışı olayını bide western unionla yapıyorlar.dikkat edilmeli.buradan parayi kendi adına yatırım diyor.oradan bakkal dan bile çekiyorlar. Dikkat edilmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drazy kullanıcısına yanıt
    helallı var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sezer1578 kullanıcısına yanıt
    hakikaten nedir bu olayın astı astarı ya ilan verilen site niye önlem almaz ki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.