Şimdi Ara

bu güç kaynağı neden şarj olmuyor ya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • işyerindeki güç kaynağı önceden 10-15 dk idare ederdi ya ben pc den bi ayarını karıştırdım ya da aküsü bitti nasıl olacak şimdi :) hiç idare etmiyor artık birden bire neden böyle olur ya hemen kapanıyor pc. ayarlarda sistem kapandıktan sonra kaynağı kapat vardı onu kaldırdım dı bi ara belki ondandır diyorum kaynağı kapatmayınca pc yemişti kaynağı :) onu eski haline getirdim yine olmadı ya

• içinde 6 wolt iki tane pil vardır büyük bir ihtimalle onlar ölmüştür değiştir problem kalmaz
  • nasıl ya güç kaynağının içinde pil mi var? hem içini ben açamam ki servis dışında açmayın yazıyor :)
  • ulen aç bak ya.. ne olacak..
  • açacak malzeme yok :) açacaktım ama vidalar çok derin ya :)
  • devrimow dediği gibi içindeki akuleri bitmiştir 1 tanesi ya 15 milyon yada 15$ dı değiştirdiğin zaman sorun kalmaz garantisi yoqsa aç bak ama elektronik bilgin yoqsa uğraşma yoqsa bütün bilgisayarı götürürsün ona göre.
  • mutlaka aküsü bitmiştir garantisi varsa bile para alırlar git sen onun içndeki aküyü sök yenin alıp tak basit bir şey yani herkes yapa bilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba arkadaşlar;

Güç kaynağı kullanan bütün kişilere bir öneride bulunmak istiyorum.
    Güç kaynakları bildiğiniz üzere akü ile çalışır ve elektrik kesiminde roleler vasıtası ile devreye girer. Ancak aküde yeteri kadar amper gücü kalmamış ise, ( Zamanla akü bozulur.) malesef PC'ye ihtiyacı olan gücü veremez ve bu durumda mutlaka aküyü değiştirmek gerekir.
    Tavsiyem; Güç kaynaklarınızı haftada bir defa da olsa 5-10 Dk. elektiriğe bağlı olmadan çalıştırmanız. Bu şekilde yaparsanız, akü boşalıp dolacak ve bu durumda akünüzün ömrü uzayacaktır. Diğer bir deyimle; alışveriş veya sirkülasyon durumu zuhur edecektir.
    Örnek vererek konuya daha açıklık getirmek gerekirse:
    Araç akülerini göz önünde bulundurabiliriz. Araçlar günde ortalama olarak 3-5 veya daha fazla çalıştığından, burada motoru çalıştırmak için aküden aldığı elektrik gücünü, her defasında geriye şarz ederek aküyü tekrar doldurmaktadır. Bu nedenle de ömürleri ortalama 4-5 yıl kadar uzamaktadır. Yani bir ATA sözünde geçtiği gibi. "ÇALIŞAN DEMİR PAS TUTMAZ" misali.
    İşte araç akülerindeki durum böyle iken, Güç kaynaklarındaki durum da bundan farksızdır ve sistem olarak da aynı şekilde vazife görmektedir diyebiliriz.

Bu arada sevgili meteceri İzmirde isen, bana gel ve güç kaynağının aküsünü birlikte değiştirelim. İkinci bir defasına nasıl değiştirildiğini öğrenmiş olursun.

Saygılar ve herkese kolay gelsin.

• Sigortası var aynı problemle karşılaştım kutunun içinde yedek sigorta gelmişti bir tane onunla değiştirdim problemim kalmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.