Şimdi Ara

DriveClub Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Playstation 4'ün çıkış oyunlarından ve ilk Exc yarış oyunu olan DriveClub için ufak bir inceleme yazısı yazmaya karar verdim ve sizlerle paylaşıyorum bakalım benim gibi yarış oyunu hastası birinin beklentilerini karşılamış mı DriveClub. :)

Yeni bir Oyun..

DriveClub, Playstation için yeni bir Exc oyunu olma özelliği taşıyor ve Playstation 4'ün çıkış oyunları arasında olmasına rağmen oyunun yapımı tamamlanamadığı için yaklaşık bir yıl gecikmeli olarak piyasaya çıkmış ve biz yarış severlerin beğenisine sunulmuştur. Bakalım yeni oyun biz yarış severlerin beklentisini karşılıyor mu bunu kendi kişisel incelememle elimden geldiğince sizlere anlatmaya çalışıcam :)

Oynanış

DriveClub oynanış olarak tam bir Arcade arkadaşlar daha önceleri forumda konuşulduğu gibi simulasyon/arcade yapıda bir oyun değil bu türe en çok Forza Horizon 2'de yaklaşılmış ki onunda arcade özelliği daha ön planda. Yalnız oyunun sürüş dinamikleri oyuna çok fazla eğlence kattığını söyleyebilirim virajları yanlayarak almak gerçekten zevkli birde buna lastik sesi eklendiğinde gerçekten keyif alıyorsunuz kokpit kamerasından oynamak çok daha zevkli olmuş bu oyunda. Kokpit kamerasında oynarken direksiyon açısının gerçek otomobillerin direksiyonu kadar dönen yapısı nedeniyle insana ayrı bir keyif verdiğini söyleyebilirim bu özelliği bazı simulasyon oyunlardan görmüştük arcade bir oyunda böyle bir özelliği ilk defa DriveClub'da görüyoruz ve çok beğendiğimi söyleyebilirim özellikle Drift yaparken kokpit kamerasında olmak fena gaza getiriyor insanı :) Oyunun en kötü özelliği görünmez duvarların olması bu nesilde böyle birşeyin olması şaşırtıcı açıkçası keşke görünmez duvarlar yerine bariyer yapılsaymış çok daha iyi olurmuş. Benim en çok sinir olduğum özelliği kesinlikle yapay zeka virajlarda arkadan gelip vurmaları oyun zevkinizi zedeliyor ve insanı sinir küpüne çeviriyor bunun haricinde yapay zekanın gaza gelme konusuda var gaza geldiklerinde sizi geçiyorlar ama çok saçma hareketler yapıp sizide yoldan çıkartabiliyorlar yapar zeka gerçekten sorunlu umarım en kısa sürede bu sorunda güncelleme ile çözülür bunların haricinde oynanış genel olarak çok zevkli.

Yapay Zeka'ya örnek.

Bir Yapay Zeka Örneği Daha..

Sesler

Sesler konusunda fazla söylenecek birşey yok arkadaşlar olması gerektiği gibi yapılmış sesler araç motor seslerinden lastik seslerine kadar herşey başarılı müziklerde onlar kadar iyi. Zaten oyun çıkmadan önce sesler konusunda çok detaylı birşekilde çalışıldığını yapımcılar açıklamıştı profesyonel olarak tüm araçların sesleri kayıt altına alınıp oyuna aktarılmış buda bize gerçekçi ses efektleri olarak gelmiş çokda iyi olmuş umarım Kazu'da yeni Gran Turismo'da kafasının dikine gitmeyip bunu yapmasını bekliyoruz. :)

Grafikler

Oyunun duyurulmasından beri en iddalı olduğu bölüm olan grafikler bizleri şaşırtacak derecede etkilemedi açıkçası bunun en büyük nedeni oyun çıkmadan paylaşılan görüntülerden kaynaklanıyor ve bu nedenle biz oyuncuların beklentileride bu yönde yükseldi. Bölümler arasında da kalite farkı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim bazı bölümlerde PS4 kullanmadığınızı düşünebilirsiniz ama bazı yerlerde de sizi şaşırtan grafikler görüyorsunuz keşke bölümler arası farkı bu kadar açmasalardı diyorum tabi bu bir yarış oyununda çokda sorun olmuyor çünkü siz yarışırken çevreye bir FPS oyunu kadar dikkat edemiyorsunuz. Oyunun yapımcısı Evolution Stüdios oyun geliştirilme sürecinde 1080p 60Fps çalışması için uğraştıklarını söylemişlerdi ama maalesef bu değer yakalanamamış DriveClub 1080p 30Fps olarak çalışıyor arcade bir oyunda da sorun edecek birşey olmadığınıda rahatlıkla söyleyebilirim. DriveClub grafiksel olarak bir devrim değil ama piyasanın en iyi çevre grafiklerine sahip yarış oyunu olduğunu söyleyebilirim oyunun AA eksikliğide gözden kaçmıyor ama yarış oyunlarında genel olarak bu göze fazla batmıyor araç modellemeleri olarakta iyi ama benzer grafik sunan oyun gördüğümüz için en iyisi diyemiyorum ama genel olarak grafik konusunda yarış oyunları arasında en iyilerden biridir DriveClub.

Sonuç

DriveClub ilk duyurulduğunda çok fazla beklenti yaratmasada zamanla yapımcı bu beklentileri yükseltmesi sonucu bazı hayal kırıklıkları yarattığını söyleyebilirim oyunun PS4 çıkış oyunu olmasına rağmen yaklaşık olarak bir yıl gecikmeli olarak piyasaya çıkması zaten birçok oyuncuda çıkmadan kafalarında soru işaretleri oluşturmuştur. Bu oyununun maalesef belirli bir plan içersinde geliştirildiğini düşünmüyorum sadece Playstation 4 konsolunun yarış oyunu eksikliği giderilmesi için piyasaya sürülmüş bir oyunmuş hissi veriyor insana bu oyunun zevksiz olduğu anlamında anlaşılmasın oyun kesinlikle zevkli ve yarış sevenlerin kesinlikle oynaması gereken bir oyun olduğunu düşünüyorum ama bu haliyle bir PS4 Exc. oyununa yakışmayan eksiklikler barındırıyor DriveClub bunlardan en göze batan özelliği ise oyunda sadece 50 aracın olması söylenebilir. Dinamik hava koşullarınında sonradan gelmesi bile oyunun birçok özelliğinin sonradan plansız olarak oyuna eklendiğini bizlere gösteriyor. Bir diğer sorun ise oyun piyasaya çıkmasına rağmen en iddalı olduğu özelliği olan online yapısı halen daha kullanılamıyor buda oyunun nasıl bir ciddiyetle geliştirldiğinin bir kanıtı ama herşeye rağmen yarış oyunlarını seviyorsanız bu oyunu mutlaka oynamalısınız en azından server sorunu çözüldüğünde ücretsiz versiyonu kesinlikle denemelisiniz herkese iyi oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 15 Ekim 2014; 10:27:32 >

• O değil, o kadar severek oynadığı FH2 hakkında tek bir olumsuz şey söylememiştir bu arkadaş. FH2'de birbirini tekrar eden, aynı event'i on defa farklı araçla oynatan sıkıcı event sistemini nedense hiç biri gündeme getirmiyor. En fanatik yarış seven XBox'çılar bile single player event'i yarım bıraktı...
  • guzel inceleme olmus hocam bir sorum var. Surekli reklamini yaptiklari karli ve yagmurlu havaya denk geldiniz mi hic yoksa guncelleme ile mi koyucaklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloo. -- 13 Ekim 2014; 14:03:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloo.

guzel inceleme olmus hocam bir sorum var. Surekli reklamini yaptiklari karli ve yagmurlu havaya denk geldiniz mi hic mi yoksa guncelleme ile mi koyucaklar

Hocam daha cikmadi maalesef dlc ile eklenecek oyuna

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Source kullanıcısına yanıt
    eline saglik hocam

bende henuz oynayamadim ama denemek icin sabirsizlaniyorum

oyun dunyasinda artik puanlarin ne kadar bos oldugunu bilsemde keske iklim eklentisiyle birlikte cikip hakettigi puanlari alip hakettigi ilgiyi gorseydi diye icimden geciyor

herseye ragmen yaris oyunu sever ps4 sahiplerinin bu oyunun kiymetini bilecegine inaniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkermurat -- 13 Ekim 2014; 12:00:46 >
  • Hocam inceleme için teşekkürler, yalnız bu oyun tam olarak arcade ise nfs oyunları hangi türe giriyor, oynanış olarak bence tam bir arcade havası yok, sonuçta virajlara gaz kesmeden girmek pek de mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

guzel inceleme olmus hocam bir sorum var. Surekli reklamini yaptiklari karli ve yagmurlu havaya denk geldiniz mi hic mi yoksa guncelleme ile mi koyucaklar

DLC ile değil güncelleme ile gelecek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

quote:

DLC dedik diye ucretli olarak anlasilmasin :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Guzel bir inceleme olmuş..

• quote:

Oynanış

DriveClub oynanış olarak tam bir Arcade arkadaşlar daha önceleri forumda konuşulduğu gibi sim. arcade yapıda bir oyun hiç değil bu türe en çok Forza Horizon 2'de yaklaşılmış ki onunda arcade özelliği daha ön planda

Ben hiçbir arcade yarış oyununda, arkadan itişli super sport araçlarda, virajlarda bu kadar zorlandığımı bilmem.O yüzden bu tespit kesinlikle ama kesinlikle yanlış.Her aracın kendine özgü karakterist sürüş özelliği var.Sim oyunlardaki en büyük özelliktir.Misal venom gt ile öyle her virajı tam gaz basıp gidemiyorsun.Gaza az dokunman gerekiyor, bazı virajlarda.Yoksa araba aynı sim oyunlardaki gibi spin atıyor.Hangi full arcade oyunda görülmüş böyle bir şey.Frenleme mesafesi de sim gibi, hemen anında durmuyor araç nfs oyunları gibi.Frene fazla asılırsan aracın çeşitine bağlı olarak da spin atabiliyor.Bu da sim özelliktir.Araçlar yoldaki, tümseklerden etkilenip, kontrolden çıkabiliyor, aynı şekilde ani ters virajlarda kontrolden çıkabiliyor.Ayrıca, aracımız bayırdan yukarı çıktığında tepe noktasına geldiği zaman, yerçekiminden kurtulup, tekerler boşa dönmeye başlıyor.İşte bu %100 sim fiziğidir.Dediğim gibi ben hiçbir arcade oyunda aracın kıçını toplamak için bu kadar cebelleşmemiştim.Tabi arcade yönleri de var.O yüzden tam bir sim oyun diyemiyoruz.Kısacası bu şekilde olan oyunlara simcade deniliyor.Bu oyuna %100 arcade diyen biri,kusura bakmasın ama simulasyon nedir, bilmiyordur demektir.

• İnceleme için teşekkürler. Elinize sağlık. Bayram öncesi sipariş vermiştim. Araya bayram girdi seyran girdi bir türlü oyuna kavuşmak nasip olmadı. Halen oyunu satın almış değilim. Yarın sipariş vereceğim kısmetse. incelemede dikkatimi çeken bölümler arası fark. Çok mu belli ve neden bu farklar var. Bu oyunu zaten beğenmeyip en baştan yapacağız diyerek ertelediler üstelik plus ile bedava oynayacaksınız diye doğmamış çocuğa don biçtiler. Ne plusta görebildik ne de tam olarak adam akıllı olabildi. Yani yağmur kar bile dlc ile gelecekmiş. Dilerim yağmuru çamuru bile dlc adı altında para ile satmaya kalkmazlar. Yinede alıp oynayıp sıkılınca satacağım.

• Bastan asagi hatali tespitlerle dolu bir inceleme olmus. Merak ettim kac saat oynadiniz, hangi level e kadar geldiniz de bu kadar kesin yargida bulunuyorsunuz? Bir ekran goruntusu veya psn id alalim merak ettim simdi bak...

• quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Bu oyuna %100 arcade diyen biri,kusura bakmasın ama simulasyon nedir, bilmiyordur demektir.

Bilmediğini daha yeni mi öğreniyorsun sen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 13 Ekim 2014; 14:52:27 >
  • Bu oyun oynanış olarak tam bir arcade ise, NFS, Burnout, Midnight Clup ne o zaman. Abartmışsın. Diğerini yücelteyim derken bunu itin bi tarafına sokmaya çalışman manasız olmuş.
  • C-TRanger kullanıcısına yanıt
    oyun olmamis iste yarim yamalak oyun sunuyorlar olmamis otur sifir

• O değil, o kadar severek oynadığı FH2 hakkında tek bir olumsuz şey söylememiştir bu arkadaş. FH2'de birbirini tekrar eden, aynı event'i on defa farklı araçla oynatan sıkıcı event sistemini nedense hiç biri gündeme getirmiyor. En fanatik yarış seven XBox'çılar bile single player event'i yarım bıraktı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dennis Jr

oyun olmamis iste yarim yamalak oyun sunuyorlar olmamis otur sifir

diego dur allahını seversen zaten ortalık karışık.
  • Yayinlanan videolar ile ayni aslinda oyunun grafikleri.

Yagmurlu hava cok iddialiydi oda gelecek zaten.
    Mesut Cevigin beklentileri azdi ama videosunu izledigimde oyunu baya beğenmişti özellik grafiklere hasta olmustu.

• quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator

O değil, o kadar severek oynadığı FH2 hakkında tek bir olumsuz şey söylememiştir bu arkadaş. FH2'de birbirini tekrar eden, aynı event'i on defa farklı araçla oynatan sıkıcı event sistemini nedense hiç biri gündeme getirmiyor. En fanatik yarış seven XBox'çılar bile single player event'i yarım bıraktı...

O zaman inceleme taraflı bir inceleme olmuş.Objektif değil yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

Yayinlanan videolar ile ayni aslinda oyunun grafikleri.

Yagmurlu hava cok iddialiydi oda gelecek zaten.
    Mesut Cevigin beklentileri azdi ama videosunu izledigimde oyunu baya beğenmişti özellik grafiklere hasta olmustu.

evet dun bende tekrarını ızledım DC yayınının.oyunu begenmıs arada ps yı actıgımda bakıyorum oynuyor DC.oynarken FH2 ıyı guzelde dıyo sıkıyor bı yerden sonra dedı.grafıklerde dc nın onde oldugunuda soyledı.bu kadar DC olumlu yaklascagını dusunmuyordum ama baya hosuna gıtmıs gıbı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

quote:

DLC dedik diye ucretli olarak anlasilmasin :)

DLC ile güncelleme arasındaki farkı bilmiyor musun yoksa

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.