Şimdi Ara

Tablette android sürümü sorunu ve video ses problemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler. Yeni android tablet aldığım için android işletim sisteminin eşsiz zenginliklerini de yavaş yavaş keşfetmeye başlıyordum ki bir an hızımı alamadan elimde ki tablete, android 4.4.3 kitkat yada şu aralar yeni yayınlanan 4.4.4 sürümünü kurmayı düşündüm lakin bu sürümler öyle her tablete, telefona kurulamıyor, sadece cihaza özel çıkıyor sanırım doğru mudur?

    Aldığım tablet PolyPad Space 10.1 3G 16GB model. Ve bu tabletin üreticisinin, bu model için sitesinde yayınladığı android sürümünü indirip dosyayı hafıza kartına atarak kurdum. Sonuç olarak 4.0.4 sürümünü görünce eski bir sürüm olduğunu düşündüm çünkü şu anda 4.4.4 mevcut;

     Tablette android sürümü sorunu ve video ses problemi?

     Tablette android sürümü sorunu ve video ses problemi?

    Tabletin teknik özellikleri de bu şekilde;

     Tablette android sürümü sorunu ve video ses problemi?

    Sorum başlıktan da anlaşılacağı üzere; ben bu tablete öyle kafama esen her istediğim android sürümünü kuramaz mıyım? Misal bu android 4.4.3 kitkat sürümünü google'ın bu tablete özel çıkartacak hali yok. Bu yüzden bu 4.4.3 sürümünü tabletime kurmam için, Polypad firmasının 4.4.3 sürümünü alıp kendi PolyPad Space 10.1 3G model tabletine uyarladıktan sonra resmi sitesinde bu tablet sahiplerine sunması mı gerekiyor?

    Not: Polypad müşteri hizmetlerini arayıp teknik birimden bu konu hakkında kaba taslak bir bilgi aldım. Cihazın Çin'deki üreticisi bu cihaz için hangi android sürümünü uyarlar ise polypad'de resmi sitesinde o sürümü yayınlıyormuş zira şu anda 4.0.4'ü uyarlamışlar ama bu çok eski geldi bana. Teknik arkadaş ayrıca PolyPad Space 10.1 3G 16GB tabletin, android 4.4.3 yada 4.4.4 sürümlerini donanım uyuşmazlığından dolayı desteklemeye bileceğini, desteklese bile zorlanabileceğini belirtti. Ancak bu durumu çözmem için ufak bir öneride de bulundu; istediğim android sürümünü indirip, şu an kullandığım 4.0.4 sürümünde ki rom, işlemci vs gibi donanım bileşenlerinin yazılımlarını, o yeni sürüme port edebilirsem ancak öyle kurabileceğimi ama gene de sağlıklı olup olmayacağından emin olmadığını söyledi. Bunu gerçekten misal android 4.4.4 sürümünde tabletim için başarabilir miyim yoksa boş bir umut mu?

    Bundan sonrasını bilen arkadaşlar devralır ve beni bu konuda bilgilendirirlerse minnettar kalırım.

    Konu ile ilgili yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Hayırlı günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 15 Ekim 2014; 13:07:52 >







  • Gerçekten konu hakkında bilgisi olan kimse yok mu?
  • Öyle her yazılımı kuramazsın ki bu yazılımlara biz rom diyoruz.Normal olarak tabletten veya tablet üreticisinin sitesinden en fazla hangi android sürümünü verdiyse onu kullanabilirsin.Yada forumlardan senin tabletin için port edilmiş (Ki her port edilen veya yapılan stabil çalışmıyor) romları kurabilirsin.Senin şu an elindeki tablet için 4.4.2 veya 4.4.4 kurabileceğini pek sanmıyorum.Umarım anlatabilmişimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirme için teşekkürler dostum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 15 Ekim 2014; 13:19:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.