Şimdi Ara

Hangisi daha iyidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
2
Favori
2.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhabalar...

    AVR olarak ilk deneyimim olacak ve tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Giriş seviyesi olarak düşündüğüm iki cihaz var hangisi daha iyidir ve artıları eksileri nelerdir. Yardımlarınızı bekliyorum...

    Kullanım amacı ağırlık DTS - LPCM - DTS HD Master Audio - ve nadirende olsa TrueHD üzerine olacak bunun üzerinden değerlendirelim.

    1. Cihaz > SONY STR DH520

    2.Cihaz > SONY STR-DA2400ES



  • İkisi de üretimden kalkmış model.
    http://www.brighthub.com/electronics/home-theater/articles/115143.aspx

    Sony markasını sevmeyenler dahi Sony'nin ES serisini takdir eder. O nedenle ikisi arasında seçim yapılacaksa STR-DA2400ES tercih edilmesi gereken ürün gibi görünüyor.

    Daha detaylı cevabı bu iki ürünü yakından incelemiş kişilere bırakıyorum.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Söyledikleriniz doğrultusunda değerlendireceğim...

    Diğer arkadaşlarında fikir ve görüşlerine açığım...saygılar.
  • Kursun'un dediği gibi 2 ürün arasından es serisi olan tercih edilmelidir.

    Ama asıl önemli olan bu ürünleri ne kadara alacağınız. Ona göre yerine daha güncel bir Avr alınabilir mi ona bakmak lazım.

    Bir de bu cihazlar için kullanacağınız yada almayı düşündüğünüz hoparlörler nedir? Ayrıca bu sistemi kaç mt kare bir alanda kullanacaksınız? Bu da hoparlör ve amfi seçiminde önemlidir.

    Bu sebeple bu iş için ayıracağınız bütçeyi ve diğer detayları da belirtirseniz öneride bulunmak daha kolay olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Size de teşekkür ediyorum. Doğrudur.

    Bu ürünleri ikinci el olarak alacağım sıfırlarıı bulmak zaten zor bilirsiniz. Ve vakti geçmiş cihazları sıfır almak pek mantıklı olmaz.

    DH 520 > 450-500 arasında fiyatlarda
    ES serisi> 800-850 arasında fiyatlarda

    Kullanacağım alan büyük bir oda değil orta boyutta şahsi odamda kullanacağım. Bunlara sürmek istedğim kolonlar ise eskinin efsaneleri olan Sony RX99 serisinin büyük kolonları ve surround hoparlörleridir. Sadece center'a ihtiyacım olacak Surround sistem oluşturabilmek için. ilerleyen zamanlarda bir subwoofer ve rear surround alabilirsem 7.1 sistemi oluşturabilirim düşüncesindeyim. Güncel olarak bütüün teknolojileri desteklemesi açısından benim için ses olayı önemli. mesala 3D - 4K vs. gibi teknolojileri değil baştada belirttiğim gibi DTS 5.1 - LPCM - DTS HDMA ağırlık bu kaynakları kullanacağım.

    DH520 seçmemin sebebi hem ucuz hemde istediğim teknolojileri barındırıyor olması. Bunlar bana ziyadesiyle yeter zaten
    ES serisi için bütçeyi yükseltmem gerekecek onada şuanda müsaid değilim.

    Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar.




  • O zaman 520 sizin işinizi görecektir.

    Bu arada Sony setin hoparlörlerinin ohm değeri kaç? Bildiğim kadarıyla AVR'ler 6 ohm ve üzeri değerdeki hoparlörleri sürebiliyor. Hoparlörlerin ohm değerini bir kontrol edin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum... Evet sizinde belirttiğiniz gibi dh520 iş görür.

    Sony hoparlörlerin değerleri şöyle

    Impedance: 8 ohm
    Construction: 4-Way
  • Dolby TrueHD ve DTS-HD Master Audio destekledikten sonra bir av receiver bence yeterince günceldir. Geriye Dolby Atmos kalıyor ki bunun için yeni receiver'ları bekleyip beklememek zevk meselesi. Bu nedenle seçiminizi mantıklı buluyorum.

    Daha dikkatli bakınca,
    * iki receiver'dan ES modelde mm pikap başlık girişi olduğunu, 520'de olmadığını görüyorum. Ancak pikap kullansam da zaten harici pikap pre-amp'ı kullanırım diyebilirsiniz. Zira pikap girişi olan birçok av receiver pikap girişlerinde bas'ları çok erken filtre ediyor.
    * ES modelde tüm 7 hoparlör için güzel speaker post'lar var. 520 modelinde ise sadece front çift speaker post var, diğer 5 hoparlör için yaylı klipler var. Özellikle kalın kablo kullanıyorsanız bu yaylı terminaller çok sıkıcı.
    * ES modeli 4-16 ohm hoparlörler için önerilirken 520 modeli 8-16 ohm hoparlörler için önerilmiş. 520 modelinin 4 ohm'a karşı bir zayıflığı var galiba. Bu durum 8 ohm olarak belirtilen hoparlörleri sürerken de performansını etkileyebilir.
    http://www.hifiengine.com/manual_library/sony/str-da2400es.shtml
    http://www.hifiengine.com/manual_library/sony/str-dh520.shtml

    * ES modelinin video'da Faroudja upscaling özelliği var ama bu sizi çok da ilgilendirmiyor sanırım.

    Bazı av receiver'larda gelişkin çok bandlı oda akustiği düzeltimi sağlayan EQ özelliği olabiliyor. Böyle bir özellik var mı diye baktım. Her ikisinde de yok. Var olan EQ alt bas'ı artırmak için bir düzenek gibi geldi bana...

    ES modeli 3 yıl daha eski model olmakla birlikte ES'lerin dayanıklılığı, düşük empedanslı yükleri daha iyi tolore etmesi ve nihayet 7 çift düzgün speaker post'u bence 350 TL fiyat farkını vermeye değer.




  • Kullanmayı düşündüğünüz hoparlörlere dikkat etmemişim...

    Eğer Sony MHC-RX99 sistemin hoparlörlerini kullanacaksanız, bunları değiştirmeyi düşünmüyorsanız 520 modeli yeterli, ES'ye gerek yok.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Değerli görüş ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum...

    Takıldığım bir cümleniz var onları biraz açabilirmiyiz ?

    "Bu durum 8 ohm olarak belirtilen hoparlörleri sürerken de performansını etkileyebilir." > Sürmek istediğim RX99 serisi sistemin hoparlörleri uyumsuz mu olur ?

    Ayrıca süreceğim surround hoparlörler 16 ohm değerinde yine RX99 serisinin orjinalleri. Bunlar bir sorun teşkil eder mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Serzeniş -- 12 Ekim 2014; 19:23:29 >
  • Surround hoparlörlerinizin 16 ohm olması hiçbir sorun teşkil etmez. Sadece bu kanallardan alabileceğiniz maksimum güç bir miktar azalır.
    Bir örnek vermek gerekirse bir amplifikatör 8 ohm hoparlöre maksimum 100W verebiliyorsa, 16 ohm hoparlör bağladığınızda maksimum güç 50-60-70W'a düşebilir (sadece 16 ohm hoparlör bağladığınız kanallarda).
    Ancak özellikle surround hoparlörlerde bu bir sorun teşkil etmez.

    520 modeli RX99 serisi hoparlörlerinizi rahatlıkla besler.

    "Bu durum 8 ohm olarak belirtilen hoparlörleri sürerken de performansını etkileyebilir." cümlemi açmamı istemişsiniz.
    Öncelikle şunu söyleyeyim... Bir hoparlör sisteminin 8 ohm, 4 ohm, 6 ohm gibi tek bir rakamla empedansının belirtilmesi bir "palavradır".
    Her hoparlör sisteminin empedansı müziğin tonuna, daha teknik bir deyişle frekansına bağlı olarak "çılgın" bir şekilde "değişir". Birkaç ohm'dan 10-20 hatta 100 ohm'a kadar salınımlar yapar. Bunun nedeni hoparlörün ses bobininin, crossover filtresinde kullanılan bobin ve kondansatörlerin frekansa bağlı reaktif özellik göstermesidir.

    Şimdi piyasada teknik özellik olarak empedansının 6 ohm olarak belirtilen bir hoparlörün laboratuvarda ölçülmüş "empedans grafiği"ne bakalım...
     Hangisi daha iyidir?
    Not: Bu grafikte kesintisiz çizgi empedansı göstermektedir. Faz değişimini gösteren noktalı çizgiyi dikkate almayın.

    Gördüğünüz gibi empedans 3 ohm'un biraz üzerinden 20 ohm'un üzerine kadar çıkıyor.
    Ne dersiniz? Bu hoparlöre 6 ohm deyip konuyu bu kadar basitleştirmekle doğru bir iş yapılıyor mu? Bu basitleştirmenin nedeni zaten aklı dağınık olan tüketicinin aklını daha fazla karıştırmamak...
    Hoparlör firmasının tasarım mühendisleri protip aşaması tamamlanıp piyasaya sürülecek olan hoparlörün teknik özellikleri hanesinde empedansının kaç ohm olarak yazacaklarını tartışırken kendi aralarında epey eğleniyorlardır! :)

    Netice olarak söylemek istediğim şu: Bir hoparlörün teknik özellikleri hanesinde 8 ohm yazması bu hoparlörün 4 ohm'dan, hatta 3 ohm'dan geçmeyeceği anlamına gelmiyor.
    Bu nedenle, üretici firması tarafından 8 ohm diye belirtilen bir hoparlörünüz de olsa düşük ohmajlı hoparlörlere pek tahammül edemeyen amplifikatörlerden kaçınmak gerektiğini söylemek istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 12 Ekim 2014; 22:40:56 >




  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Öncelikle zaman ayırıp üşenmeden bunca terimlerin detaylı ve anlaşılır bir biçimde izahını yaptığınız için çok teşekkür ediyorum hocam.

    Madem RX99 'un hoparlörleri bir sorun teşkil etmiyecekse peki ileride değiştirmek istersem DH520'e daha uygun ve problemsiz çalışabilecek hoparlör tavsiyeniz ne olurdu ?
  • Ne yazık ki hoparlör tavsiye etmek mümkün değil. Zira mükemmel hoparlör yoktur. Hepsi farklı yönlerde kusurludur. Dahası içinde bulunduğu mekan da sesi renklendirdiğinden başka bir mekanda dinleyip evinize getirdiğinizde sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Kişisel beklentiler de önemli faktördür. Labaratuvar testleri ancak dinlerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalara işaret eder.

    Hoparlör seçimi arkadaş seçimine benzer. Birlikte olmaktan zevk duyacağınız arkadaşlarınız olabileceği gibi arkadaşlık yapmak istemeyeceğiniz kişiler de olabilir. Hoparlör seçiminde yapılması gereken en önemli iş dinlemektir. Konu ile ilgili kişileri dinlemek veya bu konudaki yayınları izlemek sizi önemli ölçüde yanıltabilir. Örneğin İngiliz dergileri İngiliz hoparlörlerini göklere çıkartır, diğerlerine pek yüz vermez. Tarafsız değillerdir.

    Sorun şu ki Türkiye'de insanlarda müziği olabilecek en iyi şekilde dinleme özlemi yok. Bazı ülkeler bir asırdır bu konuya ilgi duyanları tatmin etmek için üretim yapıyorlar. Bizde ise böyle bir gelenek yok. Farklı fiyat skalasından farklı marka ve model hoparlör dinleme olanağı kısıtlı.

    Hoparlörü kulak ile değerlendirmek için kulağı eğitmek şart. Bol bol akustik müzik dinleyip enstrümanların gerçek sesini duymak, bilmek önemli.

    Değerlendirme için temel bilgilere değineyim...
    * Hoparlörü ilk gördüğünüzde kabinini parmağınızla sert bir şekilde tıklatın. Tok, adeta içi dolu gibi bir ses mi geliyor, yoksa içi boş gibi rezonanslı bir tepki mi geliyor. Kabin'in içeriden iyi desteklenmiş olması, dinlediğiniz sese katkıda bulunarak renklendirmemesi gerekir.
    * Gücü kaç Watt diye sormayın. Bu en az önemli olan özelliğidir, yanıltıcıdır.
    * Yüksek seviyede dinlemekten hoşlanıyorsanız hoparlörün "sensitivity/hassasiyet" değerine bakın. Küçük "bookshelf" tipi hoparlörler genelde 84-86 db/w/m değerine sahiptir, düşük hassasiyetlidir. Yüksek seviyede dinlemek için beslediğiniz gücü artırmanız gerekir, ama bu tip hoparlörler çok da yüksek güce dayanamayacağından erken "şişer". 87-89 db/w/m hassasiyetlli hoparlörler orta hassasiyetli, 90 db/w/m hassasiyetli hoparlörlerdir. Az güçle daha fazla ses seviyesine erişir. Her 3 db hassasiyet farkını kapatmak için amplifikatör gücünü 2'ye katlamanız gerekir. Hassasiyet rakamlarına ortalama tüketici bakmadığından üretici tarafından verilen değerler genelde gerçekçi olur.
    * Dinleme testi için kendi cd'nizi götürün.
    * Öncelikle bas ve orta-basları değerlendirin. Bunlar odaya kadife gibi doğal bir şekilde mi yayılıyor, yoksa doğal olmayan bir şekilde midenize vuran aşırı tok sesler mi... Baslar abartısız olmalı ancak varlığını hissettirmeli. Orta bas sese gövde vermeli ancak sahte bas hissini verecek kadar kalın olmamalı. Daha önce akustik olarak piyano ve kontrbas dinlemekte fayda var.
    * Orta sesler kusurları kulağımızın en kolay fark ettiği seslerdir. Seste bir kartonsuluk olmamalı, sesi tizler tarafından bastırılmamalı, tizlere geçiş aralıksız ve hissedilmeyecek kadar düzgün olmalı.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Daha önce küçük bir cümleyi atlamayacak kadar dikkatli olduğunuzu gördüğümden en iyi değerlendirmeyi yapacağınızdan eminim.




  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Dikkatli oluşum dikkatinizden kaçmadığı belli.. :)

    Çok teşekkür ediyorum hocam ayırdığınız vakit ve emeğinizden ötürü... Bu anlattıklarınızı referans alarak hareket edeceğim üstad. Belki sarfettiklerim sizin paragraflarınıza kısa gelebilir mağzur görün...Çünki bilmediğim bir hususda sözü bilene bırakmayı ve iyi bi dinleyici olmayı yeğelerim...Saygılar.
  • 1. Cihaz > SONY STR DH520
  • Kurşun hocam..

    Direct analog ne anlama geliyor ? bana çağrıştırdığı şey ; Herhangi bir decode veya encode etme işlemi olmadan gelen kaynağı olduğu gibi vermek. Acaba böyle mi? yoksa farklı birşey mi?


    @yclszr > Teşekkür ederim.
  • Düşündüğünüz şekilde...
    AV receiver'ların genel eylemi kaynak tamamen analog bile olsa önce AD dekoder ile dijitale çeviriyor. Sinyali dijital ortamda işliyor, yani ton, faz, seviye gibi işlemler yapıyor. Bu işlemlerden sonra sinyal DA dekodere gidip tekrar analog sinyale dönüşüyor. Buradan güç amplifikatör katlarına gidiyor.

    Yani siz pikap bile dinleseniz ses sinyali önce hiç istemeyebileceğiniz işlemlerden geçiyor.
    Direct analog/pure direct gibi markadan markaya ismi değişebilen seçimde bulunursanız bütün AD/DA dekoderler, işlemler devre dışı kalıyor.
    Eğer kaynak zaten dijital ise DA dekoder yine devrede oluyor ancak dijital ses sinyalinde fazladan bir işlem yapılmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 14 Ekim 2014; 22:52:40 >
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam...Teşekkür ederim.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Hocam malesef firma ürünü getirme konusunda problem yaşamış biraz bekleteceğiz dediler. Birşeyleri beklemek beni bayağı daraltıyor biraz aceleciyimdir karar verdiğim zaman o gün halledilmeli prensibi var huyum kurusun.

    Firma eğer getirseydi Sony DH520 teşhir ürünü olarak 450 TL 'ye alacaktım çok da uygun fiyat, siz daha iyi bilirsiniz bu fiyata o ürünü bulmak zor. Bu ürünün alternatifi nedir ?

    Pioneer > sert bir harmonisi var ağırlık sinema ve klasik müzik olacağı için bana uymaz. OHM değerleri düşük olduğu için en önemli ince detaylara sağır kalacaktır sistem. Bende bu husus da titizimdir. örneğin bir flarmoni orkestra dinlerken ; arkada hafifçe gelen perküsyonun sesini niye duyamıyorum ya da duymak için maymun gibi kolona yapışayım yada sesi abartılı açayım. bunları yaşamak istemiyorum.

    Denon desek deneyimim yok o hususda birşey diyemem. Harman kardon çok methediliyor fakat bu değerlere sahip avr ürünleri cep yakıyor. hâkeza marantz' da öyle...

    Çok kararsızım. Bir ton cihazlara baktım her markadan. malesef dh520 gibi onca teknolojiyi bir arada o bütçeye sunabilen cihaz resmen yok. Tavsiyeniz var mı?




  • "OHM değerleri düşük olduğu için en önemli ince detaylara sağır kalacaktır sistem." ifadenizle neyi kastettiğinizi anlamadım. Açarsanız sorunuzu daha iyi anlayacağım...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.