Şimdi Ara

Hangisi daha iyidir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
2
Favori
2.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony RX99'un kullanma kılavuzundaki teknik bilgiler sayfasında (sayfa 49):
    http://pdf.crse.com/manuals/3862015111.pdf
    Music power output (reference) 170 + 170 watts (8 ohms at 1 kHz, 10% THD) : Music power diye bir özellik ciddiyetle bağdaşmadığından kaale alınamaz.
    Continuous RMS power output (reference) 100 + 100 watts (8 ohms at 1 kHz, 10% THD) : %10 Distorsiyon kabul edilemeyecek kadar yüksek bir distorsiyondur. Ayrıca dikkate alınması gereken güç 20 Hz- 20 kHz bandında verilen güç değeridir. 1 kHz'de değil.
    DIN power output (rated) 80 + 80 watts (8 ohms at 1 kHz, DIN): Yukarıdaki nedenler geçerli. Bu ölçüm sanıyorum %1 distorsiyon seviyesindedir. Bu değer de yüksek. Ayrıca ölçüm yine 1 kHz'de yapılmış.

    Bu amplinin gerçek gücü (@8 ohm - continuous rms - 20 Hz-20 kHz - %0.2 THD) muhtemelen 2x40W civarındadır.

    des_955 hocamızın dediği gibi bu bir tos kablosu değildir. Ses ve kompozit video içindir. Çalışmaya çalışabilir ama bu amaç (digital) için üretilmiş uygun bir kablo almanızı öneririm.

    Evet, daha önce size önerdiğim hoparlör kablosu verdiğiniz link'teki...




  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Hocam ne diyeyim :) Döktürmüşsünüz yine. Utandırdınız beni. Elinize kolunuza sağlık...çok teşekkür ediyorum.
  • Üstadlar ben araştırdım da coax kablo diye aradığım zaman bildiğimiz uyduda LNB üzerine taktığımız kablo geliyor. Ya da ben yanlış arıyorum ? Coaxial Cable / Koaksiyel kablo bu kelimelerle arıyorum.

    sahibinden'de bir iki tane var adamlar 150 € para istiyorlar. Ben bu parayı kabloya veremem aşırı pahalı...

    Bunu orta halli mütevazi bir bütçe ile alabileceğimiz türden olanı yokmu?

    Mesela şu kabloyu bulabilsem eğer ütopik bir fiyat değilse alabilirim.

    Philips SWA6305

    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=tr&scy=tr&ctn=SWA6305/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Serzeniş -- 23 Ekim 2014; 21:10:39 >




  • Albu kabloyu ilan kodu bu
    156176756

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba hocam coax kablo işi karışıktır biraz coax ses kablosu olarak aratır iseniz daha doğru olur bunun haricinde belkin proav serisininden coax kablo bulabilirsiniz verdiğiniz linkteki philips ürünün baktım ama

    tr de bulamadım yada optik kablo bakar iseniz daha çok çeşit çıkar karşınıza hemde aynı işi yapacak tabi karar sizin
  • :)

    Coax kablo bulmak bu kadar zor olmamalı...
    Cihazlarda genelde optik desteklediğinden olacak bulunması zor hale geldi galiba...

    Link verdiğiniz Philips kablo oldukça iyi gibi...
    Onu bulamazsanızhttp://www.egerate-store.com/?_Args=CatSel,442
    Ancak daha iyilerini de bulmanız mümkün. Marketlerde Monster markalara da bakabilirsiniz.

    Coax genelde iç içe anlamında kullanılır. Bu nedenle geniş bir anlamı var. Dediğiniz gibi TV kabloları da bir tür coax kablodur. Yani ortada bir iletken onun üzerinde bir yalıtkan tabaka, onun üzerinde "blendaj" dediğimiz ince örgü tel katmanı vardır. Ama bizim aradığımız coax bu değil. Mikrofon kabloları da coax'dır, analog ses kabloları da coax'dır. Ama hiç biri bizim aradığımız tür değildir. Sanıyorum EgeRate'nin dijital audio coaxial kablo tanımı en açık olanı...

    Bu arada, oto hoparlörlerinde teknik jargonda, ortasında tweeter olan woofer'lar coaxial olarak tanımlanıyor. (Eğer 3-yollu ise, yani ortasından mid-range'i de varsa triaxial...). Yani coaxial geniş anlamlı bir kelime. :)

    Not: Mesajı yazdıktan sonra EgeRate sayfasında üstte dijital audio diye yazmasına rağmen altta video yazılı olduğunu, büyük resimlerde de fişlerin üzerinde video yazılı olduğunu gördüm. Bir karışıklık var galiba... Philips, Monster bakmaya devam... :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 23 Ekim 2014; 22:46:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilemezsinki

    Yok hocam illa ki beklenti bâbında söylemedim :) içimden geldi. Hem cihaza hem size iyi gelir. :)

    DTS-HD MASTER olanları en kısa zamanda upload edeceğim. Veyahut torrent olsada olur diyorsanız pm'den paylaşabilirim.

    Ve hangi firmanın görüntü demosunu istediğinizi belirtirseniz daha iyi olur. Çünki kaynaklar 2 kategoride 1 ev sinema sistemlerine yönelik 2 tv'lere yönelik. Akşam size arşivden ekran görüntüleri göndereceğim.

    Hocam kafama takılan bir iki soru var ; örnek bir DTS - DTS HD - LPCM - TRUEHD vs gibi çok kanallı formatları dinlerken encode etme işini pc'ye mi bırakmam lazım yoksa saf (ham) şekilde receiver'a mı göndermem lazım? hangisi daha iyi performans verir?

    Bunları dinlerken görev kime düşüyor aslında? Çözebilen donanıma mı? çözülmüş olanı dinleyiciye aktaranda mı?

    Bu sisteme player olarak pc > hd5870 ekran kartı görev alacak fakat sadece 1 tane hdmi çıkışı var monitörüm ise dvi girişi yok. Ya pc'den monitöre hdmi üzerinden gelen hd görüntüden vazgeçeceğim ya da pc den receivera optik veyahut koaksiyel bağlayacağım. Ama başka bir alternatif de var. Anakart !

    Asus maximus gene-z gen3 model kullanıyorum bunun üzerinde spdif/optik/hdmi var. Bunun üzerindeki hdmi üzerinden yine dts master ve truehd aktarılabilirmi? yani harci ekran kartının değilde dahilinin hdmi çıkışını kullanırsam ne olur?

    Receiver'a uydu görüntüsünü vermeye gerek duymuyorum smart tv'den yada uydu receiverdan optik çıkışla sesini alayım yeter. Beni tıkayan nokta pc oluyor. Truehd ve hd master için hdmi gerekiyor fakat 1 tane çıkış var o da monitöre bağlı. Ya çoklayıcı kullanacağım? (bu kaliteyi etkilermi bilmiyorum) yada pc den hdmi görüntü almak yerine vga'ya döneceğim.




    Saygılar.

    Sayın bilemezsinki

    Başlığınızı bir iki gündür takip ediyorum fakat uzun uzadıya mesaj yazma şansım olmamıştı. Hdmi ve de optik bağlantı konusunda kendi deneyimimi paylaşayım istedim.

    Elimde Onkyo TX-NR828 AVR ve Heco Victa 601 kule ve 201, 101 diye giden bir 5.0 hoparlör takımım var. Sistemi hem film hem de müzik için kullanan biriyim ki, son dönemde zaman azlığından daha çok kısa süreli müzik dinleme şeklinde kullanabiliyorum. Bu sebeple sistemin müzik performansını arttırmak için pc'ye bir usb dac aldım. Normalde pc AVR'ye AMD HD6750 ekran kartı üzerinden hdmi ile bağlı.

    Aldığım usb DAC, Hifimediy U2 diye geçen (SA9023 çipli) ve yurtdışında f/p açısından çok beğenilen bir DAC. Pc'de müzikleri foobar ile asio ve wasapi çıkış plug in'leri ile dinliyorum. Yani windows sese hiç dokunmadan AVR'ye aktarmış oluyor ve sesi AVR'nin kendisi çözüyor.
    http://hifimediy.com/DACs/ready-made-dacs/U2-DAC

    Fakat şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, ekran kartının hdmi çıkışı ile usb dac'ın optik ses aktarımı arasında müzikal olarak gerçekten çok çok az bir fark var. Hatta bazen o farkı anlayamıyorum diyebilirim. Bu sebeple almış olduğunuz AVR ve elinizdeki hoparlörler üst düzey ürünler olmadığı için ekstra bir DAC boşa masraf olacaktır diye düşünüyorum. Üstüne üstlük DAC ile bağlantı yapınca kullanım da çok karmaşıklaşıyor.

    O yüzden çok ağım şahım bir sistem kurmadıktan sonra DAC vs'nin çok büyük bir getirisi olmuyor. BU sebeple hdmi'dan bağlayın gitsin derim




  • Hepinize çok teşekkür ediyorum.

    Kurşun üstad > Dediğiniz gibi coax kavramı çok geniş çaplı bir kelime ve bir çok alanlarda kullanılabiliyor bunu iyi farkettim. Kablonun niteliğini de araştırdım aynen dediklerinizi teyid ediyor. Monster'lara bakacağım birazdan. Çok teşekkür ediyorum.


    des_955 > O philipsi çok aradım fakat bulamıyorum yoksa çok iyi bir kalite olduğu kanaatindeyim. Size de çok teşekkür ediyorum.


    turuncu55> Heralde burada yanlış anlaşılma var hocam. Arayışlarım hdmi 'dan mı? yoksa harici kaynaklardan mı? daha iyi ses alınır değil aslında. Pc'den aynı anda 1 hd görüntü ve 1 de ses çıkışı lazım. Birisi avr'ye encode yaptırma amacıyla (Coaxial) digeri ise kullandığım monitöre görüntü aktarımı (hdmi) ki gerektiği zamanlar rollerini değişebilme esnekliğini de düşünüyorum. Mesela ; DTS master veya TrueHD kaynak izlerken/dinlerken coaxial olmaz bilirsiniz. O zaman hdmi devreye girmeli.

    Aslında önümde 2 alternatif var. Ya bu dediğim şekilde yer değiştirme usulü kullanacağım. Ya da pc/monitör arası bağlantıyı hdmi'dan vazgeçip dvi>to>vga kullanacağım. Ki bu da bilirsiniz dağlar kadar fark oluyor. Monitör uzun süreli pc kullanımı konusunda en çok dikkat edilmesi gereken çevrebirimlerinden biridir.

    Size de yorum ve katkılarınızdan ötürü teşekkür ediyorum hocam...

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Saygılarımla.




  • Burak Can Sevinç B kullanıcısına yanıt
    Dikkat ettiniz mi bilmiyorum kutunun üzerinde STEREO AUDIO CABLE yazıyor.

    Duyarlılığınız için teşekkür ederim. keşke o fiyata o kalitede bulabilsem. ama bu meret coax biraz tuzlu :)
  • Evet ben yanlış anlamışım o zaman. O zaman şöyle bir soru sorayım, ona göre de bir öneride bulunayım.

    Pc, Avr ve monitör aynı yerde mi? Ve de ayrıca bir de tv mi var? Eğer tv yoksa ve sadece ekran olarak monitör var ise Pc hdmi ile AVR'ye, Avr de hdmi ile monitöre bağlanır. Eğer bir de tv varsa mecburen bir hdmi çoklayıcı almanız lazım. AVR'nin hdmi çıkışındakı görüntüyü hem Tv'ye hem de monitöre aktarmanıza yardımcı olacaktır.

    Hdmi çoklayıcı 1 giriş min 2 çıkış şeklinde olmalı. Fakat piyasadaki 50-60tl'lik adaptörsüz çoklayıcılar dandik ve bir işe yaramıyor. Ben onları denedim. Sizin 150tl'lik düzgün harici adaptör beslemeli bir tane hdmi çoklayıcı almanız lazım. Forumda radyo nickli Atilla bey bir tane önermişti. Kendisi sorunsuz kullanıyordu. Kendisini de mesajda haberdar ediyorum, kullandığı hdmi çoklayıcının linkini paylaşır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    İlginizden ötürü teşekkür ediyorum hocam. Evet dediğinizi araştırdım önceden çoklayıcı kaliteyi düşürüyor (kaliteli malzeme istisna) ve onlara bütçeyi ziyan etmek istemiyorum şuan son noktayı zaten avr'ye ayırdım en az 4 - 5 ay birşey alamam :) hanımla kesin fena oluruz.

    Zaten dikkat ettiyseniz coaxial kablo arayışlarımda dahi aşırı lükse kaçmamaya dikkat ediyorum yoksa buldum bir kaç ürün adamlar 70 € 'dan başlayan fiyatlar çekiyor. Bir kabloya o parayı verecek kadar rahat değilim.

    O yüzden cüz'i miktarda olabilecek en iyisini hani F/P diyorlar ya aynen onu yapmaya çalışıyorum.

    Birşey soracağım forumun teknik kullanımını pek bilmem, bir kişiyi konuya müdahil etmek yada o konuşmadan o kişiyi haberdar etmek için özel kod mu kullanılıyor yoksa başka birşey mi ? yoksa şu yazdığımız yerin üstündeki HABERDAR ET butonu mu ? :)


    Saygılar. Hayırlı geceler.




  • Hanım'a çaktırmadan alırsınız hdmi çoklayıcıyı artık

    Bütçenin kısıtlı olduğunu bildiğim için ucuz bir çoklayıcı alıp elinizde patlamasın diye yazdım. Alınca iyisini alırsınız, o zamana kadar tak çıkara devam. Ama kabloyu takıp çıkarırken cihazların, özellikle AVR'nin kapalı olmasına dikkat edin.

    Bu arada haberdar et tuşuna yada 1 kişi daha ekle diye bir seçenek var. Onu kullanarak haberdar ediyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Galiba öyle olacak hocam :)

    AVR cihaz açıkken her türlü kabloda mı dikkat edeyim yoksa ses ve görüntüyü aktaran kablolalar da mı?
  • Siz her türlü kabloda kapalı tutun derim. Risk almaya değmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilemezsinki

    Dikkat ettiniz mi bilmiyorum kutunun üzerinde STEREO AUDIO CABLE yazıyor.

    Duyarlılığınız için teşekkür ederim. keşke o fiyata o kalitede bulabilsem. ama bu meret coax biraz tuzlu :)

    Kullanacağınız seviyede hic bir fark yok hepsi aynı

    Eğer ki iki ucuda RCA bağlantıdaki gibi erkek olan bir kablonuz var ise. Aynı renk olan uçları S/P-dif çıkışlara bağlayarak kullanırsınız. Bu şekilde de coac bağlantı yapmış olur, Analog bağlantı için üretilen kabloyu dijital olarak kullanmış olursunuz.
    Burada analog ilie dijitali birbirinden ayırmak istiyorsanız, RCA ya benzeyen girişin yanında S/P-dif yazısı arayın. Bunu görürseniz bilin ki o çıkış dijitaldir ve sesleri dijital olarak tek kablo üzerinden iletir.

    Birşey yazıyorsak bildiğimizden. Yazıyoruz lutfen alın o kabloyu deneyin olmaz sa 10 katı parasını ben size havale yapicam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak Can Sevinç -- 24 Ekim 2014; 5:54:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Evet ben yanlış anlamışım o zaman. O zaman şöyle bir soru sorayım, ona göre de bir öneride bulunayım.

    Pc, Avr ve monitör aynı yerde mi? Ve de ayrıca bir de tv mi var? Eğer tv yoksa ve sadece ekran olarak monitör var ise Pc hdmi ile AVR'ye, Avr de hdmi ile monitöre bağlanır. Eğer bir de tv varsa mecburen bir hdmi çoklayıcı almanız lazım. AVR'nin hdmi çıkışındakı görüntüyü hem Tv'ye hem de monitöre aktarmanıza yardımcı olacaktır.

    Hdmi çoklayıcı 1 giriş min 2 çıkış şeklinde olmalı. Fakat piyasadaki 50-60tl'lik adaptörsüz çoklayıcılar dandik ve bir işe yaramıyor. Ben onları denedim. Sizin 150tl'lik düzgün harici adaptör beslemeli bir tane hdmi çoklayıcı almanız lazım. Forumda radyo nickli Atilla bey bir tane önermişti. Kendisi sorunsuz kullanıyordu. Kendisini de mesajda haberdar ediyorum, kullandığı hdmi çoklayıcının linkini paylaşır.

    http://www.netsiparis.com/ds-41300-digitus-2-039li-hdmi-video-coklayici-2-port-hdmi-video-splitter-225mhz-hdmi-13b-uyumlu-maksimum-cozunurluk-1080i-ve-1080p---_p23501067014

    Selamünaleyküm Onur

    Linki atıyorum. Sağlıcakla..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    Aleykümselam Atilla Bey, link için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @turuncu55 > Hocam uyarınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapacağım. Saygılar.


    @Burak Can Sevinç > Galiba bir yanlış anlaşılma oldu. Size bu kablo bir işe yaramaz vs. gibi ifade etmek istemedim. Bundan bir kaç mesaj öncesinde spdif diye bildiğimiz coaxial diye de adlandırılan çıkışa altın kaplama orjinal philips audio / video rca 'lardan bağlasam olurmu diye sordum ; kabloların niteliği farklı olduğu için ses alırsın ama tavsiye etmediler. Bende buna istinaden söyledim. Yoksa konu hakkında illa ki birşey iddia ettiğim yok. Galiba sizin dediğiniz durum " Bayağı üst düzey olmayan sistemlerde kabloların kalitesi pek önem arz etmiyor " Yorum ve katkılarınızdan ötürü size de teşekkür ederim. Saygılar.



    @***radyo*** > Hocam size de teşekkür ediyorum. Elinize sağlık.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    O zaman evde kenarda duran philips altın uclu 3 yollu kabloyu kullanabilirim. Bu arada pc'den hdmi haricinde ses çıkışı almam lazım anakartın üzerinde dahili hdmi var bir de optik var. hangisi daha saglıklı olur ?
    Optik kablo kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor üstadlar ? uzunluk/manteyik alan vs. bilgi verebilirseniz iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Serzeniş -- 24 Ekim 2014; 12:37:08 >




  • ben giris seviyesi bir sistem kullandigim icin (sony str-db900 ve tannoy mx3 front, mx1 rear, b&w vm-1 center) kaliteli digital kablo kullanmadim. aynen sizin de kullanmayi dusundugunuz gibi 3 yollu rgb profigold marka 3mt lik kabloyu 3 e ayirdim. bir tanesini sub icin (jamo sub200) digerini ise onboard ses karti ve avr arasinda digital baglanti icin kullandim. bu kablolar benim kullandigim yerler icin uretilmemis olduklarini biliyorum fakat belirttigim uzere giris seviyesi bir sistem icin uzerinde pek durulacak seyler degiller. performanslarindan gayet memnunum. belki sub icin ozel uretilmis bir kabloyla sub kablosunu degistirebilirim. ama jamo sub200 bu degisime ne kadar cevap verir orasi muamma.

    bir sey daha ekleyeyim, DAC mevzusu acilmisken ben de asus xonar d2 ses karti ile onboard ses kartini kiyasladim (her ikisini de digital cikistan kullandim) hic bir fark goremedim. biliyorumki muzik icin ayri bir aygit almayacaksiniz ama
    kenarda bilgi olarak dursun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada bir soru sorayim : kullandiginiz tv ye hdmi uzerinden tasidiginiz tum ses formatlarini, tv sesi avr ye iletiyor mu? (eger bu ozellik ARC oluyor ise ARC destekli mi tv?)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.