Şimdi Ara

HASH Nedir???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
27.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba!!! yeni bir torrent kullanıcısı olarak upload yaptığım tracker sitesine seederlık yapmam için hash etmem gerekiyormuş.Ama HASH NEDİR???Bilenler nasıl yapacağamıda ayrıntılı olarak (sağa tıkla şu açılılacak sonra şuna basacan şeklinde) anlatırlarsa çok sevinirim.Azureusun son sürümünü kullanıyorum.Şimdiden saolun!!!



  • Arkadaşlar hashing ne demek bilen yok mu???
  • hash


    bir database management tekniği. teorik olarak order of n(1) sağlıyabilir. yani eldeki key kullanılarak şak die bulunur veri'nin konumu. hash fonksiyonu veri'nin bazı matematiksel özellikler kullanılarak - mesela harflerinin ordinal değeri ve kelimedeki yerleri - bir key üretir bu key sayesinde konum belli olur.
    bu fonksiyon belirli miktarlarda veri için hash table'da verileri ne kadar homojen dağıtabiliyosa o kadar iyidir.
    diğer önemli nokta collisionlardır. çakışma olduğunda yani aynı key'e sahip iki veri olduunda lineer probing, quadratic probing ya da double hashing olaylarından bir tanesi kullanılarak çakışan verinin yeni lokasyonu bulunur.
    lineer probing de veri hash tableda hemen bir sonraki lokasyona yerleştirilir, double probingde de lokasyonun nümerik karesi alınarak koyulucak yeni lokasyon bulunur, double hashingde de iki hash functionı içiçe kullanılarak keylerin daha da unique olması sağlanır.
    eğer belli bölgelerde birikme olmuşsa bunlara da cluster denir, en birinci amaç bunu önlemektir zaten probing olayında. ayrıca hash table'ın büyüklüğünün asal sayı olması tercih edilmelidir, özellikle quadratic probingde, bu sayede homojen bir probing sağlanır.

    açıklayıcı oldu mu ?




  • hash haşhaş demek.noldu sıkıldın bu hayattan kafan güzelmi olsun istiyorsun?
  • Bir başka deyişle bir dosyanın içeriğini şifreleyen çok daha küçük boyutlu genellikle integer lardan oluşan kümedir.... Bu sayede aynı dosya boyutuna sahip dosyaların, içerikleri bakımından farklı oldukları takdirde hash leri de farklı olacaktır.....

    Dc++ da download to yaptıgınızda aynı dosya boyutuna da sahip olsa bazılarında işe yaramaz çünkü hash değerleri farklıdır:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jovian

    hash haşhaş demek.noldu sıkıldın bu hayattan kafan güzelmi olsun istiyorsun?

    Adam potansiyel satıcı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.