Şimdi Ara

SilverStone anakartı 90 derece döndürdüğü Fortress FT05 kasasını tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • SilverStone anakartı 90 derece döndürdüğü Fortress FT05 kasasını tanıttı





    Raven serisiyle anakartın 90 derece döndürüldüğü kasa tasarımını tüketicilere sunmaya başlayan SilverStone, nispeten kompakt bir yapıda donanımlar için yeterli alan açmayı amaçlamıştı. Firma Fortress serisine de aynı tasarımı getirdi. 




    Fortress FT05 kasa, anakartı 90 derece döndürerek yerleştirdiğiniz yuvası sayesinde bileşenlere daha fazla yer açıyor ve soğutma sistemi de basit ama etkili bir hale geliyor. SilverStone bu yapı için 5.25 inçlik sürücüden ödün vermiş. 




    ATX yapıdaki anakartlar ile uyumlu olan kasaya 312mm uzunluğunda ekran kartları, 162mm yüksekliğinde işlemci soğutucuları, iki 3.5 inçlik sürücü, iki adet daha 2.5 inçlik sürücü ve ince bir slot tarzı optik sürücü sığabiliyor. 




    Kasanın alt kısmında yer alan iki adet 180mm Air Penetrator fanlar 600-1200 dakika/devir arasında dönüyor ve 17-34 desibel arasında gürültü seviyesine sahip. Kasanın üst kısmında ise tek bir 120mm fan yuvası mevcut. Bu sistemde hava basit bir şekilde alttan üst kısma doğru sirkülasyon yapıyor. 




    Bağlantı seçenekleri üst kısma yerleşen kasada iki adet USB 3.0 portu, mikrofon girişi, kulaklık çıkışı gibi özellikler yer alıyor. Kasanın ölçüleri 221mm x 483mm x 427 mm şeklinde belirlenmiş. Model 20 Ekim itibariyle 186.36$ fiyat etiketinden satışa sunulacak.  

     

     



    Kaynak:http://www.tomshardware.com/news/silverstone-fortress-ft05-case,27860.html#xtor=RSS-980







  • Çok güzel fakat fiyat çok pahalı...

  • Isınan havanın yükselmesi prensibine göre en verimli soğutma aşağıdan yukarıya doğru hava akımıyla sağlanabilir. Anakartın 90 derece döndürülüp bileşenlerin dikey konuma getirilmesi de hava akımını kolaylaştırmak için. Zaten hiç fan olmasa dahi hava kendisi bu şekilde akacaktır. Kalorifer peteklerinde bu olay gözlemlenebilir. Daha ufak ve sessiz fanlarla normal tip kasalara göre daha iyi soğutma sağlayacaktır. Bence gayet iyi düşünerek yapılan bir tasarım olmuş. Fiyatı uygunsa normal kasalardan ziyade bu tercih edilmeli

  • Bir kaç fotoğraf daha koysaydınız :)

  • Silverstone ürünleri her zaman kaliteli oluyor, ancak düzgün bir ithalatçı ile anlaşıp, TR pazarına uygun fiyatlarda ürün gönderilmiyor, malesef pahalı oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozmenakif

    Isınan havanın yükselmesi prensibine göre en verimli soğutma aşağıdan yukarıya doğru hava akımıyla sağlanabilir. Anakartın 90 derece döndürülüp bileşenlerin dikey konuma getirilmesi de hava akımını kolaylaştırmak için. Zaten hiç fan olmasa dahi hava kendisi bu şekilde akacaktır. Kalorifer peteklerinde bu olay gözlemlenebilir. Daha ufak ve sessiz fanlarla normal tip kasalara göre daha iyi soğutma sağlayacaktır. Bence gayet iyi düşünerek yapılan bir tasarım olmuş. Fiyatı uygunsa normal kasalardan ziyade bu tercih edilmeli

    Olayı açıklamışsınız.

    İlk mesajda en az 2-3 tane fotoğraf olması gerekirdi ama...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • silverstone raven rv01 kullanıcısı olarak diyorumki adamlar işi biliyor :)

  • Noluyo anakartı 90 derece döndurunce
  • akortek getiriyordu bi ara bunları ve teknobiyotikte satıyordu.. hatta ellerindeki son raven 03 ü de sanırım 4-5 ay önce sessiz sedasız sattılar.. kasa/psu olarak kaliteli ürünler çıkaran piyasanın en ağır markalarından biridir. ama özellikle kasaları lian li gibi ulaşılması da, satın alınması da zor ürünlerdir.

    kasa gene çok güzel olmuş..
  • insan 90 derece dönmüş anakart olan bir resim koyar ki konuya uygun olsun. kapalı kasanın resmi çok açıklayıcı olmuş :D





  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01myavuz

    http://www.youtube.com/watch?v=kPF9WnH8Wb0

    http://content.hwigroup.net/images/news/SilverStone%20Fortress%20FT05%20komt%20nu%20ook%20in%20zilver%20%283%292.JPG

    http://content.hwigroup.net/images/news/SilverStone%20Fortress%20FT05%20komt%20nu%20ook%20in%20zilver%20%281%292.JPG

    Üstteki ayarlar çalışmadığı için resimleri gösteremedim.

    Ekran kartlarının başaşağı durması ağırlık bakımından sorun çıkarmaz mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykutx

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01myavuz

    http://www.youtube.com/watch?v=kPF9WnH8Wb0

    http://content.hwigroup.net/images/news/SilverStone%20Fortress%20FT05%20komt%20nu%20ook%20in%20zilver%20%283%292.JPG

    http://content.hwigroup.net/images/news/SilverStone%20Fortress%20FT05%20komt%20nu%20ook%20in%20zilver%20%281%292.JPG

    Üstteki ayarlar çalışmadığı için resimleri gösteremedim.

    Ekran kartlarının başaşağı durması ağırlık bakımından sorun çıkarmaz mı?

    O yüzden en güzeli benimde kullandığım gibi btx kasalar(haf xb) ,keşke bunun küp şeklinde olanını yapsalar anakart yatay olduğu için soğutucular filan anakarta sorun olmaktan çıkıyor.
    Ama arakasının bile kapaklı olması sessizlik için çok güzel düşünülmüş ama kabloları nasıl geçiricez yeterli delikler varmıydı tam anlamadım.




  • Bağlantıların yapıldığı yerden kasaya vidalanıyor, ağırlık sorun olmaz. Yinede anakart üzerinde ekran kartları için daha iyi bir çözüm bulunabilir.
  • ülkemize gelme ihtimali nedir beyler ?
  • ben arkadan baglanan kasama bıle kabloları zor yetıstırıyorum bu kasa ıcın en azından 30 cm daha ucun olmalı kablolarım.
  • bu fotoğraf beni tatmin etmedi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    Silverstone ürünleri her zaman kaliteli oluyor, ancak düzgün bir ithalatçı ile anlaşıp, TR pazarına uygun fiyatlarda ürün gönderilmiyor, malesef pahalı oluyor.

    Bir çok kaliteli marka için de geçerli aslında yazdıkların hocam maalesef
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.